Is podcast
V teh zahtevnih časih so se nam iz Ukrajine oglasile Marijine sestre, iz Rusije p. Janez Sever iz DR Kongo pa s. Mojca Karničnik.
duhovnost misijon Marijine sestre Ukrajina p. Janez Sever Rusija Kongo Mojca Karničnik
V teh zahtevnih časih so se nam iz Ukrajine oglasile Marijine sestre, iz Rusije p. Janez Sever iz DR Kongo pa s. Mojca Karničnik.
V teh zahtevnih časih so se nam iz Ukrajine oglasile Marijine sestre, iz Rusije p. Janez Sever iz DR Kongo pa s. Mojca Karničnik.
duhovnostmisijonMarijine sestreUkrajinap. Janez SeverRusijaKongoMojca Karničnik
V naši misijonski rubriki smo tokrat posodili glas projektu POTA, ki vabi na informativno srečanje pred pripravami na misijonske poti v prihodnjem letu. Vodile bodo na Madagaskar, v Kenijo, Ukrajino, Indijo, Kazahstan, Turčijo in Argentino.
V naši misijonski rubriki smo tokrat posodili glas projektu POTA, ki vabi na informativno srečanje pred pripravami na misijonske poti v prihodnjem letu. Vodile bodo na Madagaskar, v Kenijo, Ukrajino, Indijo, Kazahstan, Turčijo in Argentino.
Spomnili smo na lepo prenovljene spletne strani Misijonskega središča Slovenije. Na zanimivih straneh je tudi pismo Janeza Mesca o njegovi srebrni obletnici misijonskega poslanstva.
Spomnili smo na lepo prenovljene spletne strani Misijonskega središča Slovenije. Na zanimivih straneh je tudi pismo Janeza Mesca o njegovi srebrni obletnici misijonskega poslanstva.
V naši misijonski rubriki smo tokrat spoznali Malavi. Življenje v tej afriški deželi nam je predstavila nacionalna koordinatorica Karitas Malavi.
V naši misijonski rubriki smo tokrat spoznali Malavi. Življenje v tej afriški deželi nam je predstavila nacionalna koordinatorica Karitas Malavi.
Oktober je misijonski mesec, povabilo Pojdite in povabite vse na gostijo, Bog nas vabi preko misijonarjev, da se srečamo z njim, vabljeni k poslušanju.
Oktober je misijonski mesec, povabilo Pojdite in povabite vse na gostijo, Bog nas vabi preko misijonarjev, da se srečamo z njim, vabljeni k poslušanju.
Na Misijonsko nedeljo smo pozdravili misijonarko v Angoli, salezijansko sestro Zvonko Mikec, ki deluje v Angoli. Bdela je tudi nad porabo, v Pustni Sobotni iskrici zbranih, sredstev za podhranjene otroke v Mozambiku.
Na Misijonsko nedeljo smo pozdravili misijonarko v Angoli, salezijansko sestro Zvonko Mikec, ki deluje v Angoli. Bdela je tudi nad porabo, v Pustni Sobotni iskrici zbranih, sredstev za podhranjene otroke v Mozambiku.
V misijonski rubriki ste slišali vabilo k ogledu video in avdio pogovora z misijonarko v Burundiju s. Bogdano Kavčič. Navdušila nas je s srčno predanostjo in uspehi svojega dela v misijonih Afrike, ki jim je predana že več kot petdeset let.
V misijonski rubriki ste slišali vabilo k ogledu video in avdio pogovora z misijonarko v Burundiju s. Bogdano Kavčič. Navdušila nas je s srčno predanostjo in uspehi svojega dela v misijonih Afrike, ki jim je predana že več kot petdeset let.
V misijonski rubriki smo opozorili na misijonski mesec, v katerem smo, in predstavili prenovljeno spletno stran Misijonskega središča Slovenije.
V misijonski rubriki smo opozorili na misijonski mesec, v katerem smo, in predstavili prenovljeno spletno stran Misijonskega središča Slovenije.
V kratki rubriki smo slišali hvaležnost misijonarke s. Urše Marinčič, ki nam je na Stični mladih povedala kako napreduje gradnja šole na podeželju v Ugandi, kako raste dobro delo, ki ste ga poslušalci posadili v letošnji Pustni Sobotni iskrici.
Oddaja o neizmernem bogastvu doživetij in pričevanj slovenskih misijonarjev, ki svetu nastavljajo ogledalo, Bogu darujejo življenje, nam pa širijo obzorja. Preko njihovih pisem, pogovorov z misijonarji in sodelovanja z Misijonskim središčem Slovenije, krepimo zavest o vesoljnosti Cerkve in pomembnosti najmanjšega kamenčka v mozaiku evangelizacije in mnogih, tudi dobrodelnih, akcij.
Govorili smo o vlogi različnih medijev v današnjem svetu. Dotaknili smo se tudi rezultatov volitev v ZDA in vojn po svetu. Z vprašanji so sodelovali tudi poslušalci.
Gosta oddaje zakonca Perko sta govorila o tem, kako najti smisel, naštela sta tudi nekaj koristnih knjižnih naslovov.
V oddaji Naš gost je bil z nami dr. Avguštin Mencinger. Bil je poslanec prvega sklica slovenskega parlamenta. Kot zdravnik, tudi v klubih in reprezentancah, je bil udeleženec treh olimpijskih iger. Deluje na športnem, kulturnem in turističnem področju. Bil je župnijski ključar v Radovljici, je malteški vitez in prejemnik različnih priznanj. Spoznajte častnega občana, ki je tudi izvrsten pripovedovalec zgodb in zanimivih doživetij z res različnih področij.
Spoštovane poslušalke, cenjeni poslušalci, na kaj pomislite ob imenu Barcelona?
Morda na glavno mesto Katalonije ali na drugo največje v Španiji, ki slovi po še nedokončani stolnici Sagrada Familia? Mogoče na baziliko Santa Maria del Mar, Kolumbov spomenik, ulico La Rambla, akvarij, slavno nogometno ekipo in stadion Camp Nou? Nemara na prelepo pesem pokojnega Freddieja Mercuryja in olimpijske igre? Ali na slikovit samostan Montserrat, ki se nahaja v bližnjem gorovju v skalovju in je najbolj obiskan španski romarski kraj s kipom katalonske zaščitnice črne Marije?
Komentar je pripravil profesor prava, dvojni doktor, Marko Pavliha.
Odpuščanje je del našega vsakdana, pa naj bo to med zakonci med sodelavci ali kjerkoli, ko prizadenemo drug drugega. Če hočemo resnično odpustiti, mora biti krivda storilca v vsej svoji razsežnosti in posledicah razkrita, prepoznavna in poimenovana, sicer lahko ostane odpuščanje površno ali le delno, saj vanj ni vključeno vse, kar je človeka ranilo in mu pustilo posledice. V tokratni oddaji je bila tema odpuščanje, kot je tudi naslov knjižice, ki je izšla pri Založbi Ognjišče in jo je napisal Wunibald Müller.
Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče
Poslušalka jih rada pripravlja in jo je zanimalo, če lahko doda v testo malo limonine lupine, morda kakšen vanilijev sladkor ali pa kaj podobnega, da bi bilo malo priokusa. Sestra Nikolina ji je svetovala, da lahko, sploh če bodo postreženi kot sladka jed (lahko jih naredimo tudi slane in so zraven mesnine ali solate). Dodala je še, da višek cmokov zamrznemo, preden jih damo kuhat. Naložimo jih na pladenj, ki je prekrit s folijo. Ko zamrznejo, jih naložimo v vrečko ali škatlo in shranimo v skrinji. Ko jih bomo potrebovali, jih damo kuhat v vrelo vodo, kuhamo jih kakšno minuto več kot sveže narejene.