»Tudi tem je rekel: ›Pojdite tudi vi v vinograd, in kar je prav, vam bom dal‹« (Mt 20,4)
Duhovni nagovor je pripravil upokojeni celjski škof Stanislav Lipovšek.
»Tudi tem je rekel: ›Pojdite tudi vi v vinograd, in kar je prav, vam bom dal‹« (Mt 20,4)
Duhovni nagovor je pripravil upokojeni celjski škof Stanislav Lipovšek.
»Tudi tem je rekel: ›Pojdite tudi vi v vinograd, in kar je prav, vam bom dal‹« (Mt 20,4)
Duhovni nagovor je pripravil upokojeni celjski škof Stanislav Lipovšek.
Duhovni nagovor
V tokratnem duhovnem nagovoru smo poslušali o brezbrižnosti sodobnega življenja ter pomenu usmiljenja in empatije do bližnjih.
Duhovni nagovor
V tokratnem duhovnem nagovoru smo poslušali o brezbrižnosti sodobnega življenja ter pomenu usmiljenja in empatije do bližnjih.
Duhovni nagovor
Dvainsedemdeseteri so se veseli vrnili in govorili: »Gospod, celo demoni so nam pokorni v tvojem imenu. (Lk 10,17)
Duhovni nagovor je pripravil koprski škof Peter Štumpf.
Duhovni nagovor
Dvainsedemdeseteri so se veseli vrnili in govorili: »Gospod, celo demoni so nam pokorni v tvojem imenu. (Lk 10,17)
Duhovni nagovor je pripravil koprski škof Peter Štumpf.
Duhovni nagovor
Z duhovno hrano božje besede nedelje praznika apostolov Petra in Pavla nas je okrepčal škof Marjan Turnšek.
Duhovni nagovor
Z duhovno hrano božje besede nedelje praznika apostolov Petra in Pavla nas je okrepčal škof Marjan Turnšek.
Duhovni nagovor
Z duhovno hrano božje besede nedelje med letom nas je okrepčal škof Marjan Turnšek.
Duhovni nagovor
Z duhovno hrano božje besede nedelje med letom nas je okrepčal škof Marjan Turnšek.
Duhovni nagovor
»Dejal jim je: Dajte jim vi jesti.« (Lk 9,13a)
Duhovni nagovor je pripravil nadškof Marjan Turnšek.
Duhovni nagovor
»Dejal jim je: Dajte jim vi jesti.« (Lk 9,13a)
Duhovni nagovor je pripravil nadškof Marjan Turnšek.
Duhovni nagovor
»Vse, kar ima Oče, je moje, zato sem vam rekel: Iz mojega jemlje in vam bo oznanjal.« (Jn 16,15)
Duhovni nagovor je pripravil nadškof Marjan Turnšek.
Duhovni nagovor
»Vse, kar ima Oče, je moje, zato sem vam rekel: Iz mojega jemlje in vam bo oznanjal.« (Jn 16,15)
Duhovni nagovor je pripravil nadškof Marjan Turnšek.
Duhovni nagovor
»Prosil bom Očeta in dal vam bo drugega Tolažnika.« (Jn 14,16)
Duhovni nagovor je pripravil nadškof Marjan Turnšek.
Duhovni nagovor
»Prosil bom Očeta in dal vam bo drugega Tolažnika.« (Jn 14,16)
Duhovni nagovor je pripravil nadškof Marjan Turnšek.
Duhovni nagovor
Nagovor je pripravil ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore.
Duhovni nagovor
Nagovor je pripravil ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore.
Za življenje
V vročici poletja misel na šolo pri večini lahko stopi v ozadje, vzgoja pa nima oddiha. Ravno počitnice so velika priložnost za še več bližine, sproščenosti in še večjo povezanost v družini. O tem smo govorili z Markom Juhantom.
Spoznanje več, predsodek manj
V oddaji Spoznanje več, predsodek manj smo tokrat gostili novinarja Petra Meršeta in skupaj z njim pogledali na politično prizorišče. Drama z referendumi o obrambi in NATU, parlamentarna razprava o evtanaziji in dveh interpelacijah, resolucija v Evropskem parlamentu, ki spregovori o pomembnem priznanju na področju slovenske zgodovine, to je le nekaj tem, ki smo jih odprli s Petrom Meršetom.
Globine
Nadaljevali smo temo iz prejšnjega meseca, ko smo se v Dialogu z ateizmom ustavili ob vprašanju smisla trpljenja. Pogovor je tekel o smrti, končnosti našega zemeljskega bivanja in o večnem življenju. Kako ga opiše krščanski nauk in kakšen pogled ima na večnost ateist? Kaj je bolj pomembno: živeti tu in sedaj ali v tem zemeljskem trenutku misliti na življenje po smrti? Dotaknili smo ser tudi boleče povojne zgodovine, velike rane našega naroda. Gosta sta bila jezuit p. Damjan Ristić in ateist Simon Rígač, vabljeni k poslušanju ali ogledu pogovora na youtube kanalu Radia Ognjišče.
Sol in luč
Stefanos Ksenakis je odličen opazovalec in trenutke, ki so se dotaknili njegove notranjosti je zbral in izdal v knjigi, ki je izšla pri založbi Primus z naslovom Življenje je darilo. Tri smo prebrali v tokratni oddaji. Kako postati izjemen človek, kje tičijo tatovi naših življenj in zakaj je hvaležnost največja vrednota?
Naš gost
V oddaji Naš gost smo gostili priznanega slovenskega muzikologa, glasbenega esejista in kritika dr. Franca Križnarja. Čeprav je že nekaj let v zasluženem pokoju, se še vedno ukvarja z raziskavami na področju glasbe. Tako je eden od organizatorjev simpozija ob 600-letnici smrti Veronike Deseniške, ki bo pod naslovom Med resnico in legendo potekal v začetku meseca septembra na gradu Gradu Turn pri Preddvoru. Sicer se je dr. Križnar v življenju ukvarjal s kopico različnih stvari, med drugim tudi z radiem, kjer je bil glasbeni urednik in novinar na RTV Slovenija. V pogovoru pa nam bo povedal tudi, zakaj Slavko Avsenik nikoli ni prejel nobene državne nagrade na področju kulture.
Kulturni utrinki
Zlatnik poezije za življenjski pesniški opus ter ustvarjalno žlahtnjenje slovenskega jezika in kulture, ki ga v sklopu Veronikine nagrade v Celju podeljujejo od leta 2005, letos posthumno prejme Peter Kolšek. Konec julija in začetek avgusta bosta Nova Gorica in Gorica v znamenju čezmejnega festivala Glasbe sveta/Musiche dal mondo 2025.
Komentar Domovina.je
Na spletnem portalu Domovina.je so objavili komentar novinarja Nenada Glcksa, ki nosi naslov »Stisnjeni v primež vlade Roberta Goloba«. Med drugim je zapisal: »Zaradi dodatnih obremenitev plač iz naslova plačevanja dolgotrajne oskrbe z dvema odstotnima točkama se bo letos davčni primež zvišal že na 46,6 odstotka.«
Spominjamo se
Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče
Kuhajmo s sestro Nikolino
Sestra Nikolina je poslušalki, ki bi rada pripravila rahle zdrobove žličnike za juho, povedala, naj jih pripravi iz 2 jajc, 4 dag masla ali domače masti, 12 dag pšeničnega zdroba (če so jajca srednje debela, sicer manj ali več). To zmešamo z metlico, da dobimo gladko testo in pustimo počivati 15 minut. Bolj rahlo zmes bomo dobili, če rumenjake umešamo v stepen sneg. Pomaga tudi, da v zdrob zamešamo nožev vrh pecilnega praška. Kuhajo naj se v pokriti posodi, saj tudi to pripomore k rahljanju žličnikov.