Smo civilizacija, ki veliko da na storilnost in učinkovitost. To pomeni naglico, kronično pomanjkanje časa, zanemarjanje odnosov in prostega časa. Nekateri zato zbolijo za izgorelostjo, ki ko se telo ustavi in reče NE. S p. Ivanom Platovnjakom razmišljava: Ali je res, da kristjan ne more v polnosti živeti svoje duhovnosti, če ni v njej mesta za počitek oziroma počivanje v Bogu in kako pravilno razumeti delo?
Smo civilizacija, ki veliko da na storilnost in učinkovitost. To pomeni naglico, kronično pomanjkanje časa, zanemarjanje odnosov in prostega časa. Nekateri zato zbolijo za izgorelostjo, ki ko se telo ustavi in reče NE. S p. Ivanom Platovnjakom razmišljava: Ali je res, da kristjan ne more v polnosti živeti svoje duhovnosti, če ni v njej mesta za počitek oziroma počivanje v Bogu in kako pravilno razumeti delo?
Tudi tokrat boste lahko prisluhnili iskrivim odgovorom na vprašanja o Cerkvi in družbi, med drugim o blagoslovih v šoli, pouku v veroučnih učilnicah in o tem da se v Evropi vse bolj kaže, da je demografska kriza mati ostalih kriz.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 28. november 2024 ob 05-ih
Govorili smo o tem, kako se praznično obleči, če so pred nami bodisi koncerti, gala večerje, različna družinska praznovanja. Kaj je primerno glede na čas, kaj glede na starost, kaj glede na postavo? Kako je s frizuro in ličili, kako naj se uredi moški? Z nami je bila svetovalka Tina Martinec Selan, ki je sodelovala tudi pri našem gala koncertu.
Dopisnik nekega časopisa je imel nalogo, da je pisal ...
Iz knjige Zgodbe s semeni upanja, ki je izšla v zbirki Zgodbe za dušo pri založbi Ognjišče.
V prihodnjem tednu bo teden Karitasa. Geslo letošnjega leta je Poti do srca. Ker gre za sporočilo Karitasa, najprej pomislimo na srca teh, ki so v potrebi in potrebujejo pomoč. Vendar se mi zdi, da se je enako pomembno ozreti na lastna srca. Srce darovalca in srce tega, ki dar potrebuje.
Komentar je pripravil sociolog dr. Igor Bahovec.
Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče
Za medenjake in druge piškote lahko pripravimo preprosto glazuro, za katero potrebujemo: 20 dag sladkorja v prahu in eno kavno žličko beljaka. K temu počasi prilivamo vrel limonin sok (ali nekakšno sladko tekočino), stalno mešamo in pripravimo gladko tekočino. V to pomakamo piškote ali pa tekočino prelivamo po njih. Če se tekočina začenja gostiti, hitro dodamo kakšno kapljo vroče vode in dobro pomešamo.