Pri frančiškanih na Tromostovju v Ljubljani bodo pripravili slovesno sv. mašo ob godu svete Cecilije. Ob tem bodo v petek, 22. novembra ob 19h, s koncertom obeležili tudi 25-letnico tamkajšnjih orgel in 90-letnici smrti skladatelja p. Hugolina Sattnerja. Dogodek nam je predstavil umetniški vodja in dirigent Miha Zupanc Kovač.
Pri frančiškanih na Tromostovju v Ljubljani bodo pripravili slovesno sv. mašo ob godu svete Cecilije. Ob tem bodo v petek, 22. novembra ob 19h, s koncertom obeležili tudi 25-letnico tamkajšnjih orgel in 90-letnici smrti skladatelja p. Hugolina Sattnerja. Dogodek nam je predstavil umetniški vodja in dirigent Miha Zupanc Kovač.
Gosta oddaje zakonca Perko sta govorila o tem, kako najti smisel, naštela sta tudi nekaj koristnih knjižnih naslovov.
Spoštovane poslušalke, cenjeni poslušalci, na kaj pomislite ob imenu Barcelona?
Morda na glavno mesto Katalonije ali na drugo največje v Španiji, ki slovi po še nedokončani stolnici Sagrada Familia? Mogoče na baziliko Santa Maria del Mar, Kolumbov spomenik, ulico La Rambla, akvarij, slavno nogometno ekipo in stadion Camp Nou? Nemara na prelepo pesem pokojnega Freddieja Mercuryja in olimpijske igre? Ali na slikovit samostan Montserrat, ki se nahaja v bližnjem gorovju v skalovju in je najbolj obiskan španski romarski kraj s kipom katalonske zaščitnice črne Marije?
Komentar je pripravil profesor prava, dvojni doktor, Marko Pavliha.
OMD plačila ne bodo več obdavčena, povabili smo na 39. posvet Javne službe kmetijskega svetovanja, ob 130 letnici Kmetijsko gozdarskega zavoda Maribor pa smo se o izzivih delovanja pogovarjali z direktorico mag. Ireno Leonido Kropf.
Pri frančiškanih na Tromostovju v Ljubljani bodo pripravili slovesno sv. mašo ob godu svete Cecilije. Ob tem bodo v petek, 22. novembra ob 19h, s koncertom obeležili tudi 25-letnico tamkajšnjih orgel in 90-letnici smrti skladatelja p. Hugolina Sattnerja. Dogodek nam je predstavil umetniški vodja in dirigent Miha Zupanc Kovač.
Najprej je sestra Nikolina svetovala poslušalki glede kuhanja kostanja. Tega moramo oprati in zaliti z vodo že kakšno uro pred kuhanjem, da postane vlažen in napet. Nato ga kuhamo do mehkega - približno eno uro, lonec mora biti pokrit s pokrovko, vre naj mirno. Čim bolj vročega olupimo. Nato ga lahko pojemo ali pa stisnemo in zmeljemo ter uporabimo za nadev za potico, rogljičke ... Dodati moramo še maslo, rum, vanilinov sladkor in sladko smetano, sladkor, beljake in celo jajce.
Naša gosta v rubriki Življenje išče pot sta bila ravnatelj montessori vrtca Rahela iz Preske pri Medvodah Matevž Vidmar in vzgojiteljica v jasličnem oddelku Elizabeta Milunič. Zanimalo nas je namreč, kako so so izpeljali projekt na temo hvaležnosti, opisala prednosti v ponudbi tega vrtca in liturgično vzgojo otrok ob večjih praznikih.