Svetovalnica

VEČ ...|13. 10. 2025
Kuhajmo s sestro Nikolino

Ideje za zajtrk, chilli con carne, skorja pri potici odstopa, dober domač kruh ... so bile teme v tokratni kontaktni oddaji s sestro Nikolino.

Kuhajmo s sestro Nikolino

Ideje za zajtrk, chilli con carne, skorja pri potici odstopa, dober domač kruh ... so bile teme v tokratni kontaktni oddaji s sestro Nikolino.

svetovanjekuhajmo

Svetovalnica

Kuhajmo s sestro Nikolino

Ideje za zajtrk, chilli con carne, skorja pri potici odstopa, dober domač kruh ... so bile teme v tokratni kontaktni oddaji s sestro Nikolino.

VEČ ...|13. 10. 2025
Kuhajmo s sestro Nikolino

Ideje za zajtrk, chilli con carne, skorja pri potici odstopa, dober domač kruh ... so bile teme v tokratni kontaktni oddaji s sestro Nikolino.

Matjaž Merljak

svetovanjekuhajmo

Svetovalnica

VEČ ...|29. 9. 2025
Kuhajmo s sestro Nikolino

Uporabimo ostanke hrane, nadevi za kanelone, blanširanje jurčkov in uporaba vode, uporaba hrane iz konzerve, kremna špinača/blitva ... so bile teme v tokratni kontaktni oddaji s sestro Nikolino.

Kuhajmo s sestro Nikolino

Uporabimo ostanke hrane, nadevi za kanelone, blanširanje jurčkov in uporaba vode, uporaba hrane iz konzerve, kremna špinača/blitva ... so bile teme v tokratni kontaktni oddaji s sestro Nikolino.

svetovanjekuhajmo

Svetovalnica

Kuhajmo s sestro Nikolino

Uporabimo ostanke hrane, nadevi za kanelone, blanširanje jurčkov in uporaba vode, uporaba hrane iz konzerve, kremna špinača/blitva ... so bile teme v tokratni kontaktni oddaji s sestro Nikolino.

VEČ ...|29. 9. 2025
Kuhajmo s sestro Nikolino

Uporabimo ostanke hrane, nadevi za kanelone, blanširanje jurčkov in uporaba vode, uporaba hrane iz konzerve, kremna špinača/blitva ... so bile teme v tokratni kontaktni oddaji s sestro Nikolino.

Matjaž Merljak

svetovanjekuhajmo

Svetovalnica

VEČ ...|15. 9. 2025
Kuhajmo s sestro Nikolino

Jajce na oko z dodatki, koliko časa in na koliko stopinjah segrevamo kozarce pri vlaganju, obara s svinjskim mesom, užitnost zmrznjenih gob, marmelada iz fig, marmelada iz grozdja ... so bile teme v tokratni kontaktni oddaji s sestro Nikolino.

Kuhajmo s sestro Nikolino

Jajce na oko z dodatki, koliko časa in na koliko stopinjah segrevamo kozarce pri vlaganju, obara s svinjskim mesom, užitnost zmrznjenih gob, marmelada iz fig, marmelada iz grozdja ... so bile teme v tokratni kontaktni oddaji s sestro Nikolino.

svetovanjekuhajmo

Svetovalnica

Kuhajmo s sestro Nikolino

Jajce na oko z dodatki, koliko časa in na koliko stopinjah segrevamo kozarce pri vlaganju, obara s svinjskim mesom, užitnost zmrznjenih gob, marmelada iz fig, marmelada iz grozdja ... so bile teme v tokratni kontaktni oddaji s sestro Nikolino.

VEČ ...|15. 9. 2025
Kuhajmo s sestro Nikolino

Jajce na oko z dodatki, koliko časa in na koliko stopinjah segrevamo kozarce pri vlaganju, obara s svinjskim mesom, užitnost zmrznjenih gob, marmelada iz fig, marmelada iz grozdja ... so bile teme v tokratni kontaktni oddaji s sestro Nikolino.

Matjaž Merljak

svetovanjekuhajmo

Svetovalnica

VEČ ...|25. 8. 2025
Kuhajmo s sestro Nikolino

Marmelada iz kakija, rulada, piškoti za diabetike, plevel ločiti od ajdove kaše, musaka z jajčevci, testo za žlikrofe, zamrzovanje grozdja, marmelada iz grozdja ... so bile teme v tokratni kontaktni oddaji s sestro Nikolino.

Kuhajmo s sestro Nikolino

Marmelada iz kakija, rulada, piškoti za diabetike, plevel ločiti od ajdove kaše, musaka z jajčevci, testo za žlikrofe, zamrzovanje grozdja, marmelada iz grozdja ... so bile teme v tokratni kontaktni oddaji s sestro Nikolino.

svetovanjekuhajmo

Svetovalnica

Kuhajmo s sestro Nikolino

Marmelada iz kakija, rulada, piškoti za diabetike, plevel ločiti od ajdove kaše, musaka z jajčevci, testo za žlikrofe, zamrzovanje grozdja, marmelada iz grozdja ... so bile teme v tokratni kontaktni oddaji s sestro Nikolino.

VEČ ...|25. 8. 2025
Kuhajmo s sestro Nikolino

Marmelada iz kakija, rulada, piškoti za diabetike, plevel ločiti od ajdove kaše, musaka z jajčevci, testo za žlikrofe, zamrzovanje grozdja, marmelada iz grozdja ... so bile teme v tokratni kontaktni oddaji s sestro Nikolino.

Matjaž Merljak

svetovanjekuhajmo

Svetovalnica

VEČ ...|11. 8. 2025
Kuhajmo s sestro Nikolino

Jedi iz bučk in zamrzovanje, marmelada iz aronije, paradižnikova mezga, zamrzovanje fižola, pesto iz bazilike, praznični jedilnik ... so bile teme v tokratni kontaktni oddaji s sestro Nikolino.

Kuhajmo s sestro Nikolino

Jedi iz bučk in zamrzovanje, marmelada iz aronije, paradižnikova mezga, zamrzovanje fižola, pesto iz bazilike, praznični jedilnik ... so bile teme v tokratni kontaktni oddaji s sestro Nikolino.

svetovanjekuhajmo

Svetovalnica

Kuhajmo s sestro Nikolino

Jedi iz bučk in zamrzovanje, marmelada iz aronije, paradižnikova mezga, zamrzovanje fižola, pesto iz bazilike, praznični jedilnik ... so bile teme v tokratni kontaktni oddaji s sestro Nikolino.

VEČ ...|11. 8. 2025
Kuhajmo s sestro Nikolino

Jedi iz bučk in zamrzovanje, marmelada iz aronije, paradižnikova mezga, zamrzovanje fižola, pesto iz bazilike, praznični jedilnik ... so bile teme v tokratni kontaktni oddaji s sestro Nikolino.

Matjaž Merljak

svetovanjekuhajmo

Svetovalnica

VEČ ...|28. 7. 2025
Kuhajmo s sestro Nikolino

Enostavna zelenjavna juha, praznične testenine, polpete iz bučk, lepinja, sladko zelje, mesna omaka, malinov jogurtni sladoled, sirup iz malin in ribeza in prosena kaša s suhimi slivami. To so bili poletni recepti sestre Nikoline, šolske sestre sv. Frančiška Kristusa kralja. 

Kuhajmo s sestro Nikolino

Enostavna zelenjavna juha, praznične testenine, polpete iz bučk, lepinja, sladko zelje, mesna omaka, malinov jogurtni sladoled, sirup iz malin in ribeza in prosena kaša s suhimi slivami. To so bili poletni recepti sestre Nikoline, šolske sestre sv. Frančiška Kristusa kralja. 

svetovanjekuhajmo

Svetovalnica

Kuhajmo s sestro Nikolino

Enostavna zelenjavna juha, praznične testenine, polpete iz bučk, lepinja, sladko zelje, mesna omaka, malinov jogurtni sladoled, sirup iz malin in ribeza in prosena kaša s suhimi slivami. To so bili poletni recepti sestre Nikoline, šolske sestre sv. Frančiška Kristusa kralja. 

VEČ ...|28. 7. 2025
Kuhajmo s sestro Nikolino

Enostavna zelenjavna juha, praznične testenine, polpete iz bučk, lepinja, sladko zelje, mesna omaka, malinov jogurtni sladoled, sirup iz malin in ribeza in prosena kaša s suhimi slivami. To so bili poletni recepti sestre Nikoline, šolske sestre sv. Frančiška Kristusa kralja. 

Matjaž Merljak

svetovanjekuhajmo

Svetovalnica

VEČ ...|14. 7. 2025
Kuhajmo s sestro Nikolino

Bučkina juha, žličniki za juho, hladna juha, shranjevanje pese do kuhanja, testo za pico, krompir za njoke, kuhanje fižola, orehovi štruklji, lignji ... so bile teme v tokratni kontaktni oddaji s sestro Nikolino.

Kuhajmo s sestro Nikolino

Bučkina juha, žličniki za juho, hladna juha, shranjevanje pese do kuhanja, testo za pico, krompir za njoke, kuhanje fižola, orehovi štruklji, lignji ... so bile teme v tokratni kontaktni oddaji s sestro Nikolino.

svetovanjekuhajmo

Svetovalnica

Kuhajmo s sestro Nikolino

Bučkina juha, žličniki za juho, hladna juha, shranjevanje pese do kuhanja, testo za pico, krompir za njoke, kuhanje fižola, orehovi štruklji, lignji ... so bile teme v tokratni kontaktni oddaji s sestro Nikolino.

VEČ ...|14. 7. 2025
Kuhajmo s sestro Nikolino

Bučkina juha, žličniki za juho, hladna juha, shranjevanje pese do kuhanja, testo za pico, krompir za njoke, kuhanje fižola, orehovi štruklji, lignji ... so bile teme v tokratni kontaktni oddaji s sestro Nikolino.

Matjaž Merljak

svetovanjekuhajmo

Svetovalnica

VEČ ...|23. 6. 2025
Kuhajmo s sestro Nikolino

Kaj lahko naredimo s tiste na naših vrtovih, kaj lahko naredimo za konec šolskega leta, domači sladoled, ribezova marmelada, sok iz melise, jedi za vroči čas leta, meso za žar, sladice iz borovnic ... 

Kuhajmo s sestro Nikolino

Kaj lahko naredimo s tiste na naših vrtovih, kaj lahko naredimo za konec šolskega leta, domači sladoled, ribezova marmelada, sok iz melise, jedi za vroči čas leta, meso za žar, sladice iz borovnic ... 

svetovanjekuhajmo

Svetovalnica

Kuhajmo s sestro Nikolino

Kaj lahko naredimo s tiste na naših vrtovih, kaj lahko naredimo za konec šolskega leta, domači sladoled, ribezova marmelada, sok iz melise, jedi za vroči čas leta, meso za žar, sladice iz borovnic ... 

VEČ ...|23. 6. 2025
Kuhajmo s sestro Nikolino

Kaj lahko naredimo s tiste na naših vrtovih, kaj lahko naredimo za konec šolskega leta, domači sladoled, ribezova marmelada, sok iz melise, jedi za vroči čas leta, meso za žar, sladice iz borovnic ... 

Jure Sešek

svetovanjekuhajmo

Priporočamo
|
Aktualno

Slovencem po svetu in domovini

VEČ ...|17. 10. 2025
Zadnji nastop Glasbene matice

Glasbena matica v Clevelandu je bila ustanovljena leta 1930 kot Samostojna Zarja, kot poganjek Socialistične Zarje, ki pa je bila ustanovljena leta 1916. Ta velika slovenska pevska skupina je leta 1940 uradno spremenila ime v Glasbena matica in imela sedež v Slovenskem narodnem domu na aveniji St. Clair. V tridesetih in štiridesetih letih prejšnjega stoletja je bil ta pevski zbor, predvsem pod vodstvom Antona Schubla iz Metropolitanske opere in Ivana Zormana, glasbenega direktorja in organista župnije sv. Lovrenca v Clevelandu, znan po številnih opernih in slovenskih predstavah. Toda zlata leta so se spremenila v leta somraka, z upadanjem števila članov in obiskovalcev. Jutri, v soboto, 18. oktobra, popoldne, bo v cerkvi Marije Vnebovzete v Clevelandu, še zadnji Hura. Glasbena matica bo imela svoj zadnji koncert v zgodovini.

Zadnji nastop Glasbene matice

Glasbena matica v Clevelandu je bila ustanovljena leta 1930 kot Samostojna Zarja, kot poganjek Socialistične Zarje, ki pa je bila ustanovljena leta 1916. Ta velika slovenska pevska skupina je leta 1940 uradno spremenila ime v Glasbena matica in imela sedež v Slovenskem narodnem domu na aveniji St. Clair. V tridesetih in štiridesetih letih prejšnjega stoletja je bil ta pevski zbor, predvsem pod vodstvom Antona Schubla iz Metropolitanske opere in Ivana Zormana, glasbenega direktorja in organista župnije sv. Lovrenca v Clevelandu, znan po številnih opernih in slovenskih predstavah. Toda zlata leta so se spremenila v leta somraka, z upadanjem števila članov in obiskovalcev. Jutri, v soboto, 18. oktobra, popoldne, bo v cerkvi Marije Vnebovzete v Clevelandu, še zadnji Hura. Glasbena matica bo imela svoj zadnji koncert v zgodovini.

Matjaž Merljak

družbarojakikultura

Program zadnjega tedna

VEČ ...|19. 10. 2025
Program Radia Ognjišče od 5. do 6. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 19. oktober 2025 ob 05-ih

Program Radia Ognjišče od 5. do 6. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 19. oktober 2025 ob 05-ih

Radio Ognjišče

Sol in luč

VEČ ...|14. 10. 2025
Predstavljamo knjigo Založbe Ognjišče: Andrea in Max Lucado, Povej svojim skrbem, kako velik je tvoj Bog.

Veliko mladih si vprašanja, kako premagati zaskrbljenost, nikoli ne zastavi in zato nanj tudi ne najde odgovora. Prepričani so, da je zaskrbljenost pač sestavni del našega življenja, kar deloma drži. A čeprav so skrbi del življenja, ne smemo dovoliti, da bi se nas zaradi njih polastila tesnoba in nas ohromila. Dobra novica je, da se lahko naučimo zaskrbljenost obvladovati, preden ona obvlada nas. Tako pravita avtorja knjige Max in Andrea Lucado, ki sta jo naslovila »Povej svojim skrbem, kako velik je tvoj Bog«. Knjiga je izšla pri Založbi Ognjišče, nekaj odlomkov pa smo prebrali v tokratni oddaji Sol in luč.

Predstavljamo knjigo Založbe Ognjišče: Andrea in Max Lucado, Povej svojim skrbem, kako velik je tvoj Bog.

Veliko mladih si vprašanja, kako premagati zaskrbljenost, nikoli ne zastavi in zato nanj tudi ne najde odgovora. Prepričani so, da je zaskrbljenost pač sestavni del našega življenja, kar deloma drži. A čeprav so skrbi del življenja, ne smemo dovoliti, da bi se nas zaradi njih polastila tesnoba in nas ohromila. Dobra novica je, da se lahko naučimo zaskrbljenost obvladovati, preden ona obvlada nas. Tako pravita avtorja knjige Max in Andrea Lucado, ki sta jo naslovila »Povej svojim skrbem, kako velik je tvoj Bog«. Knjiga je izšla pri Založbi Ognjišče, nekaj odlomkov pa smo prebrali v tokratni oddaji Sol in luč.

Tadej Sadar

Pogovor o

VEČ ...|15. 10. 2025
Obramba, varnost in odpornost

V času osamosvajanja Slovenije se je pokazalo, da je področje obrambe eno od temeljnih področij vsake države. Vojna na evropskih tleh, nas opozarja, da tega področja ne smemo zanemarjati. Zato smo tokrat spregovorili o domači obrambni industriji. Zakaj je potrebna? Kaj trenutno imamo? S kom sodelujemo? Kje se odpirajo nove možnosti? O tem sta spregovorila direktor Grozda obrambne industrije Slovenije – GOIS Boštjan Skalar in državni sekretar na ministrstvu za obrambo Boštjan Pavlin.

Obramba, varnost in odpornost

V času osamosvajanja Slovenije se je pokazalo, da je področje obrambe eno od temeljnih področij vsake države. Vojna na evropskih tleh, nas opozarja, da tega področja ne smemo zanemarjati. Zato smo tokrat spregovorili o domači obrambni industriji. Zakaj je potrebna? Kaj trenutno imamo? S kom sodelujemo? Kje se odpirajo nove možnosti? O tem sta spregovorila direktor Grozda obrambne industrije Slovenije – GOIS Boštjan Skalar in državni sekretar na ministrstvu za obrambo Boštjan Pavlin.

Tone Gorjup

politikaživljenje

Komentar tedna

VEČ ...|17. 10. 2025
Kam se je izgubil Hrovatin?

Avtorica se po šestdesetih letih vrača k svoji mladostni ljubezni – Georgeu Orwellu, čigar roman je leta 1967 prvič prevedla v slovenščino, ko je bil Orwell še prepovedan v vzhodni Evropi. Danes raziskuje Orwellov sprejem na vzhodu in sodeluje z George Orwell Society, kjer je objavila članke o prevajanju njegovih del. Ob raziskovanju Živalske farme pa jo je prevzela skrivnostna usoda ilustratorja Karla Hrovatina, avtorja naslovnice z značilnim prašičem iz leta 1970 – umetnika, o katerem danes ne ve nihče ničesar. Zato se je odločila, da ga poskusi najti.

Kam se je izgubil Hrovatin?

Avtorica se po šestdesetih letih vrača k svoji mladostni ljubezni – Georgeu Orwellu, čigar roman je leta 1967 prvič prevedla v slovenščino, ko je bil Orwell še prepovedan v vzhodni Evropi. Danes raziskuje Orwellov sprejem na vzhodu in sodeluje z George Orwell Society, kjer je objavila članke o prevajanju njegovih del. Ob raziskovanju Živalske farme pa jo je prevzela skrivnostna usoda ilustratorja Karla Hrovatina, avtorja naslovnice z značilnim prašičem iz leta 1970 – umetnika, o katerem danes ne ve nihče ničesar. Zato se je odločila, da ga poskusi najti.

Alenka Puhar

komentar

Utrip Cerkve v Sloveniji

VEČ ...|19. 10. 2025
Župnija Ig se pripravlja na misijon

Župnik Janez Pavel Šuštar in p. Marjan Kokalj sta predstavila župnijski misijon na Igu, ki bo potekal od 2. - 9. novembra 2025. 

Župnija Ig se pripravlja na misijon

Župnik Janez Pavel Šuštar in p. Marjan Kokalj sta predstavila župnijski misijon na Igu, ki bo potekal od 2. - 9. novembra 2025. 

Petra Stopar

duhovnostinfo

Spominjamo se

VEČ ...|19. 10. 2025
Spominjamo se dne 19. 10.

Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče

Spominjamo se dne 19. 10.

Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče

Radio Ognjišče

Duhovna misel

VEČ ...|19. 10. 2025
Osamljenost

Duhovno krizo našega časa bi lahko izrazili z besedami, da ima večina med nami določen naslov, toda da nas na njem ni mogoče najti. Osamljenost je ...

Iz knjige Zgodbe za dušo, ki je izšla pri založbi Ognjišče.

Osamljenost

Duhovno krizo našega časa bi lahko izrazili z besedami, da ima večina med nami določen naslov, toda da nas na njem ni mogoče najti. Osamljenost je ...

Iz knjige Zgodbe za dušo, ki je izšla pri založbi Ognjišče.

Božo Rustja

duhovnost

Rožni venec

VEČ ...|19. 10. 2025
Častitljivi del dne 19. 10.

Molile so redovnice - Marijine sestre.

Častitljivi del dne 19. 10.

Molile so redovnice - Marijine sestre.

Radio Ognjišče