Spet smo prisluhnili nekaj kratkim duhovitim zgodbam, ki jih je zapisal duhovnik Karel Gržan in jih zbral v knjigi “Jaz, Čarli Čeplin”, ki jo je izdala založba Ognjišče.
Spet smo prisluhnili nekaj kratkim duhovitim zgodbam, ki jih je zapisal duhovnik Karel Gržan in jih zbral v knjigi “Jaz, Čarli Čeplin”, ki jo je izdala založba Ognjišče.
Spet smo prisluhnili nekaj kratkim duhovitim zgodbam, ki jih je zapisal duhovnik Karel Gržan in jih zbral v knjigi “Jaz, Čarli Čeplin”, ki jo je izdala založba Ognjišče.
Pred mesecem dni smo legendo zabavne in narodnozabavne glasbe Alfija Nipiča gostili v oddaji Naš gost, vendar v njej ni prostora za glasbo. Glasba pa o Alfiju vendarle največ pove. Zato ji dajemo prostor v Petkovem večeru, ob njej pa smo slišali še odlomke iz pogovora.
Pred mesecem dni smo legendo zabavne in narodnozabavne glasbe Alfija Nipiča gostili v oddaji Naš gost, vendar v njej ni prostora za glasbo. Glasba pa o Alfiju vendarle največ pove. Zato ji dajemo prostor v Petkovem večeru, ob njej pa smo slišali še odlomke iz pogovora.
Petkov večer je bil tokrat literarno obarvan. Če imate radi klasično pripoved, potem boste uživali v hudomušni noveli Josipa Jurčiča Telečja pečenka. V njej boste spoznali upokojenega stotnika Bitiča, človeka ustaljenih navad, ki si že leta vsak večer ob isti uri v krčmi privošči telečjo pečenko. V njej neizmerno uživa, dokler ... Dokler ne doživi nekaj usodnega ...
Petkov večer je bil tokrat literarno obarvan. Če imate radi klasično pripoved, potem boste uživali v hudomušni noveli Josipa Jurčiča Telečja pečenka. V njej boste spoznali upokojenega stotnika Bitiča, človeka ustaljenih navad, ki si že leta vsak večer ob isti uri v krčmi privošči telečjo pečenko. V njej neizmerno uživa, dokler ... Dokler ne doživi nekaj usodnega ...
Petkov večer je prinesel sproščen klepet o Stični mladih ter glasbo po vašem okusu.
Petkov večer je prinesel sproščen klepet o Stični mladih ter glasbo po vašem okusu.
V oddajo Petkov večer je prišel zanimiv gost, ki se glasbi posveča že 40 let. Ustvaril je množico pop-rock hitov, pod kožo pa so nam prišle tudi melodije, ki jih je napisal za seriji Naša mala klinika ter Nova dvajseta. Zdaj ustvarja sam, dolga leta pa je bil gonilo skupine Big Foot Mama. Z nami je bil Miha Guštin - Gušti.
V oddajo Petkov večer je prišel zanimiv gost, ki se glasbi posveča že 40 let. Ustvaril je množico pop-rock hitov, pod kožo pa so nam prišle tudi melodije, ki jih je napisal za seriji Naša mala klinika ter Nova dvajseta. Zdaj ustvarja sam, dolga leta pa je bil gonilo skupine Big Foot Mama. Z nami je bil Miha Guštin - Gušti.
Petkov večer je tokrat nastajal v živo z našega kolesarskega romanja. Zbrani smo bili v Domu sv. Jožefa v Celju. Radijski sodelavci smo z vami delili utrinke z že prevoženih kilometrov našega romanja.
Petkov večer je tokrat nastajal v živo z našega kolesarskega romanja. Zbrani smo bili v Domu sv. Jožefa v Celju. Radijski sodelavci smo z vami delili utrinke z že prevoženih kilometrov našega romanja.
Petkov večer pa je prinesel druženje z vami, dragi poslušalci, klepet ob vašem glasbenem izboru.
Petkov večer pa je prinesel druženje z vami, dragi poslušalci, klepet ob vašem glasbenem izboru.
Energetika v Sloveniji in po svetu je pred velikimi izzivi, ki jih prinaša uresničevanje zavez zelenega prehoda, pa tudi geopolitični vplivi. O prihodnosti slovenskega energetskega sistema in aktualnem dogajanju na tem področju smo govorili z dvema gostoma: Urošem Podobnikom, poslovnim direktorjem Holdinga Slovenskih elektrarn, ki v Sloveniji velja za največjega proizvajalca in trgovca z električno energijo, ter profesorjem na Fakulteti za elektrotehniko in direktorjem Inovacijsko-razvojnega inštituta Univerze v Ljubljani dr. Andrejem Gúbino.
Govorili smo o moči in pomenu molitve. Katekizem pravi, da je »molitev povzdigovanje duha k Bogu.« Kako moliti in koliko? Ali lahko s svojo molitvijo prepričamo Boga, da izpolni naše želje? Jezus je namreč rekel: Če ostanete v meni in moje besede ostanejo v vas, prosíte, kar koli hočete, in se vam bo zgodilo. V mesecu rožnega venca in misijonov sta bila z nami župnik v Preski Jure Koželj in misijonar Tone Kerin, ki se je z Madagaskarja letos preselil v Slovenijo in prevzel župnijo Brusnice. Pridružite se nam – ob 20. uri v živo!
Predstavili smo dogajanje v okviru 4. festivala sirov, v drugem delu pa še nekaj nasvetov za setev ozimin.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 11. oktober 2024 ob 05-ih
V oddaji ste lahko prisluhnili pričevanju Edvarda Trobca, ki se je rodil leta 1922 v Velikem Dolu, prebival pa je v Križu na Krasu. V italijansko kopensko vojsko je bil mobiliziran januarja 1942. Iz Tortone v Piemontu je bil napoten v Neapelj in od tam na bojišče v Libijo. Od britanskih sil je bil zajet v času bitke pri El-Alameinu v Egiptu. Zatem je bil pripeljan v ujetništvo na Škotsko. Domov se je vrnil junija 1946.
Predstavili smo dobrodelni koncert OVITA zanjo, ki bo v ponedeljek 14. oktobra ob 18. uri v Gallusovi dvorani, ljubljanskega Cankarjevega doma. Namenjen je pomoči in predstavitvi zgodb žensk, ki se soočajo ali so prestale bolezni raka na rodilih. Skupaj z zdravnico in pianistko ter ponudnico koncerta Matejo Lasič bodo nastopili Anja Bukovec, Bojan Cvjetićanin iz skupine Jocker out, Tomi Meglič iz skupine Siddharta, Sara Čano, Maja Žerjav, vokalna skupina Katrinas in vokalna skupina Muze.
Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče
Kaj lahko naredimo z zelenim paradižnikom, ki je na vrtu? Ga lahko za kaj uporabimo oz. shranimo, je zanimalo poslušalko. Sestra Nikolina ji je svetovala, naj ga naloži v leseno gajbico ali na police v kleti in pokrije s časopisnim papirjem. Tako bodo ti paradižniki počasi zoreli. Nekateri bodo kmalu rumeni, drugi pa morda šele ob božiču ... Zelen paradižnik lahko tudi uporabi za pripravo ajvarja. Poslušalka Marija je nato povedala recepte za paradižnik s hrenom. 3 kg zelenega paradižnika zmeljemo na mesoreznico, dodamo 2 žlici soli in pustimo stati 24 ur. Dobro odcedimo. Naribamo ½ kg hrena, dodamo 2 dl gorčice, 1 žlico sladkorja, ½ l vinskega kisa in 2 dl olja. Vse to dobro zmešamo in naložimo v male kozarčke. To je odlična priloga k narezkom
Razkrivamo zgodbe žensk, ki so doživele bolečino ločitve in našle oporo v skupnosti SRCE, ki že vrsto let sprejema medse osebe, ki iščejo pomoč v procesu ozdravitve in preoblikovanja življenja, ko se ti svet podre in je treba nadaljevati drugače. Natalie Kardum je povedala, kako od ločitve dalje zdravi sebe in spreminja svoje življenje.