Darila so odprta: kar je bilo sladkega, je že skoraj snendeno; kar je bilo dišečega …
Darila so odprta: kar je bilo sladkega, je že skoraj snendeno; kar je bilo dišečega …
Darila so odprta: kar je bilo sladkega, je že skoraj snendeno; kar je bilo dišečega …
Lahko noč, moj angel
Čas se steka iz večnosti v večnost, leto pa se izteče …
Lahko noč, moj angel
Čas se steka iz večnosti v večnost, leto pa se izteče …
Lahko noč, moj angel
Medtem ko se mi predajamo prijetnim občutjem, ko posedamo v …
Lahko noč, moj angel
Medtem ko se mi predajamo prijetnim občutjem, ko posedamo v …
Lahko noč, moj angel
Lepi so ti dnevi od božiča do treh kraljev … sveti so …
Lahko noč, moj angel
Lepi so ti dnevi od božiča do treh kraljev … sveti so …
Lahko noč, moj angel
Pride čas, ko človek odraste, ko se osamosvoji in se poda po …
Lahko noč, moj angel
Pride čas, ko človek odraste, ko se osamosvoji in se poda po …
Lahko noč, moj angel
Sveta družina je že blizu Betlehema, po naših kuhinjah pa že …
Lahko noč, moj angel
Sveta družina je že blizu Betlehema, po naših kuhinjah pa že …
Lahko noč, moj angel
Kje so stopinje, ko še snega ni … Včasih smo govorili o snežni nadlogi, zdaj …
Lahko noč, moj angel
Kje so stopinje, ko še snega ni … Včasih smo govorili o snežni nadlogi, zdaj …
Lahko noč, moj angel
Pred časom sem se odločil, da si bom podaljšal spanec. Kar seveda ne pomeni …
Lahko noč, moj angel
Pred časom sem se odločil, da si bom podaljšal spanec. Kar seveda ne pomeni …
Lahko noč, moj angel
V teh dneh, ko vse hiti, vrvi, ko kar brbota od želja in pričakovanj, ko ne moreš …
Lahko noč, moj angel
V teh dneh, ko vse hiti, vrvi, ko kar brbota od želja in pričakovanj, ko ne moreš …

Duhovna misel
Že leta 1857 je Anthony Trallope v listu Barechester Towers zapisal: »Najbrž ni večje težave, ki tare ljudi v civiliziranih in svobodnih ...
Iz knjige Zgodbe za dušo, ki je izšla pri založbi Ognjišče.
Kmetijska oddaja
Z mag. Jožetom Moharjem smo se pogovarjali o zaskrbljujočem dogajanju na EU trgu krompirja in slišali, kaj je do zloma pripeljalo in kaj to pomeni za Slovenijo in naše pridelovalce.
Naš gost
Dr. Tatjana Avšič Županc je letošnja Zoisova nagrajenka za življenjsko delo in izjemno zanimiva sogovornica, zaljubljena v mikrobiologijo, zlasti virologijo. V oddaji Naš gost smo izvedeli veliko o njenem zanimivem delu, ki se vedno začne v naravi in nadaljuje v laboratoriju. Odgovorila je tudi na vprašanje, kako ravna ob zavedanju, da so virusi del našega življenja.
Slovencem po svetu in domovini
Zavod RS za zaposlovanje v sodelovanju z veleposlaništvom naše države v Buenos Airesu v Argentini v tem tednu pripravlja dogodke z naslovom Življenje in delo v Sloveniji. Predstaviti želijo priložnosti na slovenskem trgu dela ter s pomočjo celovitih in verodostojnih informacij omogočiti podporo pri morebitnem vključevanju v matično domovino, v delovno in življenjsko okolje v Sloveniji. Predstavili se bodo ugledni slovenski delodajalci in njihove potrebe s področja zdravstva in socialnega varstva, obiskovalci pa bodo imeli priložnost za osebno predstavitev in neposreden pogovor s sodelujočimi delodajalci. V Buenos Airesu bodo tri srečanja jutri popoldne po lokalnem času, v Mendozi pa to soboto v dopoldanskem času.
Za življenje
Za mladostnike imamo vedno manj časa, kako jih vzgajati in tudi o uporabi pametnega telefona, vabljeni k poslušanju.
Kuhajmo s sestro Nikolino
Poslušalko je zanimalo, kaj dela narobe pri pripravi ajdovega kruha. Večkrat ga premeša in lepo vzhaja, ko pa ga damo v pečico, se sesede skorja, je lepo zapečena sredica, pa kot bi bila surova. Sestra Nikolina je svetovala, naj ajdovi moki doda še malo pšenične (krušne ali bele) ali pirine moke (razmerje 3 : 1). Ajdovo moko je treba popariti s slano vodo, da dobi kot en suhi žganec. V jamico strese še pšenično ali pirino moko, doda kvas in pusti da vzhaja. Nato meša, po žlicah še dodaja tekočino (voda, mleko, sirotka), doda še 2 žlici maščobe. Testo bo zelo lepljivo. Treba ga je temeljito pregnesti, da ga čim bolj obdelamo, da postane mehko. S pomočjo kartice testo postrga s sten posode, očisti še roke in čez skledo pokrije s prtom. Vzhaja do podvojene količine, nato ga lahko še enkrat pregnete (z mokrimi rokami bo bolje) ali pa ga že da v škatlast model – na dno damo peki papir. Če ga nalagamo v plasteh, lahko vmes potresemo grobo narezane orehe ali drugo zrnje. V modelu naj bo do polovice višine, saj znova vzhaja. Vmes segrejemo pečico, da bo vročina lepo zajela testo. Peče se približno 40 minut. V nadaljevanju je svoj recept za ajdov kruh z nami delila še ena poslušalka. Ta pa pripravlja kruh z dodatkom navadnega tekočega jogurta.
Minute za kmetijstvo in podeželje
V letošnjem letu, ko je suša zelo prizadela slovensko pridelavo krompirja in je naš trg pod izjemnim dampinškim pritiskom krompirja iz največjih EU pridelovalk, bi namreč bilo groteskno, če bi se izkazalo, da v Tednu slovenske hrane naši otroci v šolah in vrtcih jedo recimo nemški krompir in ne slovenskega.
Duhovna misel
Že leta 1857 je Anthony Trallope v listu Barechester Towers zapisal: »Najbrž ni večje težave, ki tare ljudi v civiliziranih in svobodnih ...
Iz knjige Zgodbe za dušo, ki je izšla pri založbi Ognjišče.
Za nasmeh
Rubriko pripravlja Marjan Bunič