Is podcast
Današnji dan ima mnogo poimenovanj, in ni čudno, da marsikdo začuden in zbegan …
Današnji dan ima mnogo poimenovanj, in ni čudno, da marsikdo začuden in zbegan …
Današnji dan ima mnogo poimenovanj, in ni čudno, da marsikdo začuden in zbegan …
Menda si bil v času Dioklecijanovega preganjanja kristjanov kar trikrat ujet, zaprt in strašno …
Menda si bil v času Dioklecijanovega preganjanja kristjanov kar trikrat ujet, zaprt in strašno …
Komaj petnajstleten si bi že okronan za kralja. Če pomislim kaj mi je – petnajstletnemu pubertetniku - rojilo …
Komaj petnajstleten si bi že okronan za kralja. Če pomislim kaj mi je – petnajstletnemu pubertetniku - rojilo …
Kljub temu, da se dobro zavedam, da nikoli ne bi zmogel držati in zdržati stroge …
Kljub temu, da se dobro zavedam, da nikoli ne bi zmogel držati in zdržati stroge …
V nebeškem zboru se vas je nabralo svetih Marjetic za kar lep …
V nebeškem zboru se vas je nabralo svetih Marjetic za kar lep …
Če si z nekom blizu, sta na ti in če sta na ti, si imata tudi kaj povedati in če je tisti drugi svetnik, ti lahko pove veliko. Gregor Čušin izziva svetnike preteklosti s sodobnim časom in je z njimi ves čas na ti.
OMD plačila ne bodo več obdavčena, povabili smo na 39. posvet Javne službe kmetijskega svetovanja, ob 130 letnici Kmetijsko gozdarskega zavoda Maribor pa smo se o izzivih delovanja pogovarjali z direktorico mag. Ireno Leonido Kropf.
V oddaji Naš gost je bil z nami dr. Avguštin Mencinger. Bil je poslanec prvega sklica slovenskega parlamenta. Kot zdravnik, tudi v klubih in reprezentancah, je bil udeleženec treh olimpijskih iger. Deluje na športnem, kulturnem in turističnem področju. Bil je župnijski ključar v Radovljici, je malteški vitez in prejemnik različnih priznanj. Spoznajte častnega občana, ki je tudi izvrsten pripovedovalec zgodb in zanimivih doživetij z res različnih področij.
Govorili smo o vlogi različnih medijev v današnjem svetu. Dotaknili smo se tudi rezultatov volitev v ZDA in vojn po svetu. Z vprašanji so sodelovali tudi poslušalci.
Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče
Poslušalka jih rada pripravlja in jo je zanimalo, če lahko doda v testo malo limonine lupine, morda kakšen vanilijev sladkor ali pa kaj podobnega, da bi bilo malo priokusa. Sestra Nikolina ji je svetovala, da lahko, sploh če bodo postreženi kot sladka jed (lahko jih naredimo tudi slane in so zraven mesnine ali solate). Dodala je še, da višek cmokov zamrznemo, preden jih damo kuhat. Naložimo jih na pladenj, ki je prekrit s folijo. Ko zamrznejo, jih naložimo v vrečko ali škatlo in shranimo v skrinji. Ko jih bomo potrebovali, jih damo kuhat v vrelo vodo, kuhamo jih kakšno minuto več kot sveže narejene.