Is podcast
Zbirnik pomembnejših informativnih oddaj v programu Radia Ognjišče.
Dopisnik nekega časopisa je imel nalogo, da je pisal ...
Iz knjige Zgodbe s semeni upanja, ki je izšla v zbirki Zgodbe za dušo pri založbi Ognjišče.
O medijih s ključnimi ljudmi medijskega sveta- z nami so bili dolgoletni novinar dr. Valentin Areh s Fakultete za uporabne družbene študije, odgovorni urednik na Slovenski tiskovni agenciji Aljoša Rehar, odgovorni urednik Prvega programa Radia Slovenija Danijel Poslek in direktor Radia Ognjišče, msgr. Franci Trstenjak.
Govorili smo o tem, kako se praznično obleči, če so pred nami bodisi koncerti, gala večerje, različna družinska praznovanja. Kaj je primerno glede na čas, kaj glede na starost, kaj glede na postavo? Kako je s frizuro in ličili, kako naj se uredi moški? Z nami je bila svetovalka Tina Martinec Selan, ki je sodelovala tudi pri našem gala koncertu.
Kako prepoznati neprijetne izkušnje in travme iz otroštva ter se osvoboditi podedovanih prepričanj? Če teh škodljivih vedenj ne izkoreninimo, se lahko ujamemo vanje in živimo nesrečno, neizpolnjeno ter nezdravo.
Klinična psihologinja Nicole LePera je za svoje kliente začela razvijati celostno filozofijo duševnega, telesnega in duhovnega zdravja, ki ponuja interdisciplinarne tehnike s katerimi si lahko pomagamo sami. Spoznanja je opisala v knjigi z naslovom Kako se lotiti dela na sebi, ki je postala tudi mednarodna uspešnica, pri nas je izšla pri založbi Primus. Nekaj odlomkov iz knjige dr. Nicole LePera smo izbrali za tokratno oddajo.
»Največje bogastvo so ljudje.« Tako večkrat slišimo, ko gre za vprašanje, kaj je najpomembnejši del neke ustanove in temu se pridružujem tudi sam, ko me ob 30. obletnici Radia Ognjišče sprašujejo, na kaj sem najbolj ponosen. Brez zadržkov in brez lažne preračunljivosti rečem, na sodelavce!
Tako je svoje razmišljanje začel odgovorni urednik Radia Ognjišče Tadej Sadar. Celotni komentar si lahko preberete tudi na spletnih straneh radia.
Za medenjake in druge piškote lahko pripravimo preprosto glazuro, za katero potrebujemo: 20 dag sladkorja v prahu in eno kavno žličko beljaka. K temu počasi prilivamo vrel limonin sok (ali nekakšno sladko tekočino), stalno mešamo in pripravimo gladko tekočino. V to pomakamo piškote ali pa tekočino prelivamo po njih. Če se tekočina začenja gostiti, hitro dodamo kakšno kapljo vroče vode in dobro pomešamo.