Svetovalnica
Kako se ogrejemo z juhami, peteršilj v juhi, žepki iz sala, otroški piškoti brez jajc, okrepitev imunskega sistema, krompirjev golaž, uporaba čebeljega voska, vlaganje pečenih paprik, sol pri domači vegeti ... so bile teme v tokratni kontaktni oddaji s sestro Nikolino.
Svetovalnica
Kako se ogrejemo z juhami, peteršilj v juhi, žepki iz sala, otroški piškoti brez jajc, okrepitev imunskega sistema, krompirjev golaž, uporaba čebeljega voska, vlaganje pečenih paprik, sol pri domači vegeti ... so bile teme v tokratni kontaktni oddaji s sestro Nikolino.
Svetovalnica
Jesen je tu in v Svetovalnici smo kuhali marmelado in sok. Z nami je bila Mateja Reš, katere nasveti nam bodo prišli prav, če želimo, da bodo naši sadni pridelki na vabljiv in okusen način ostali shranjeni za zimo.
Svetovalnica
Jesen je tu in v Svetovalnici smo kuhali marmelado in sok. Z nami je bila Mateja Reš, katere nasveti nam bodo prišli prav, če želimo, da bodo naši sadni pridelki na vabljiv in okusen način ostali shranjeni za zimo.
Svetovalnica
Zakuha za govejo juho, špinačna juha, marmelada iz bezgovih jagod, blanširanje špinače in blitve, vinska omaka ob govedini ... so bile teme v tokratni kontaktni oddaji s sestro Nikolino.
Svetovalnica
Zakuha za govejo juho, špinačna juha, marmelada iz bezgovih jagod, blanširanje špinače in blitve, vinska omaka ob govedini ... so bile teme v tokratni kontaktni oddaji s sestro Nikolino.
Svetovalnica
Kako pripraviti zelenjavno mineštro, domače testo za lazanjo, jedi iz kolerabe, omako k nadevanim paprikam, kumarično omako, rulado in pito iz ajdove moke, domač sladoled in domačo začinko - za tokratno oddajo smo pripravili nekaj nasvetov sestre Nikoline iz našega radijskega arhiva. Več receptov in nasvetov boste našli na blogu Kuhajmo s sestro Nikolino.
Svetovalnica
Kako pripraviti zelenjavno mineštro, domače testo za lazanjo, jedi iz kolerabe, omako k nadevanim paprikam, kumarično omako, rulado in pito iz ajdove moke, domač sladoled in domačo začinko - za tokratno oddajo smo pripravili nekaj nasvetov sestre Nikoline iz našega radijskega arhiva. Več receptov in nasvetov boste našli na blogu Kuhajmo s sestro Nikolino.
Svetovalnica
Bučkina juha, vanilijevi rogljički, hladna kumarična juha, krhko testo, vlečeno testo, stročji fižol z ocvirki … to so bile teme, ki ste jih odprli danes. Nasvete sestre Nikoline lahko spremljate tudi v posebnem podcastu.
Svetovalnica
Bučkina juha, vanilijevi rogljički, hladna kumarična juha, krhko testo, vlečeno testo, stročji fižol z ocvirki … to so bile teme, ki ste jih odprli danes. Nasvete sestre Nikoline lahko spremljate tudi v posebnem podcastu.
Svetovalnica
Kako pripraviti poletna kosila z zelo malo kuhanja ali brez njega pa jajčne omlete (z zelišči in zelenjavo), žganci (koruzni in ajdovi), ribezov sok in ribezova marmelada, rženi kruh … To so bila vaša današanja vprašanja za sestro Nikolino. Prisluhnite odgovorom. Vabljeni tudi k obisku bloga receptov in nasvetov sestre Nikoline.
Svetovalnica
Kako pripraviti poletna kosila z zelo malo kuhanja ali brez njega pa jajčne omlete (z zelišči in zelenjavo), žganci (koruzni in ajdovi), ribezov sok in ribezova marmelada, rženi kruh … To so bila vaša današanja vprašanja za sestro Nikolino. Prisluhnite odgovorom. Vabljeni tudi k obisku bloga receptov in nasvetov sestre Nikoline.
Svetovalnica
Jedi iz bučk in špargljev, uporaba govejega mesa iz juhe in izdelava “rostija”, sladice iz jagod in borovnic … to so bila vaša vprašnja za tokratno oddajo.
Svetovalnica
Jedi iz bučk in špargljev, uporaba govejega mesa iz juhe in izdelava “rostija”, sladice iz jagod in borovnic … to so bila vaša vprašnja za tokratno oddajo.
Svetovalnica
Sok in sirup iz bezga, rožičevo pecivo, domači sladoled, mleko v špinačni omaki, sok iz mete in melise - to so bile teme tokratne oddaje, v kateri ste veliko izkušenje povedali tudi poslušalke in poslušalci.
Svetovalnica
Sok in sirup iz bezga, rožičevo pecivo, domači sladoled, mleko v špinačni omaki, sok iz mete in melise - to so bile teme tokratne oddaje, v kateri ste veliko izkušenje povedali tudi poslušalke in poslušalci.
Svetovalnica
Limonin led, praženec (šmorn), pita, štruklji, žganci, rožičev biskvit, pečenje v jena posodi - to so bila vaša vprašanja v torkatni oddaji. Vabljeni, da obiščete tudi blog oddaje.
Svetovalnica
Limonin led, praženec (šmorn), pita, štruklji, žganci, rožičev biskvit, pečenje v jena posodi - to so bila vaša vprašanja v torkatni oddaji. Vabljeni, da obiščete tudi blog oddaje.
Svetovalnica
Gluhi štruklji, sirupi iz sadja in cvetja, jedi iz krompirja, čufti, musaka, kruh iz več mok, štruklji v soparniku … so bile teme tokratne oddaje. Hvala za spremljanje in sodelovanje!
Svetovalnica
Gluhi štruklji, sirupi iz sadja in cvetja, jedi iz krompirja, čufti, musaka, kruh iz več mok, štruklji v soparniku … so bile teme tokratne oddaje. Hvala za spremljanje in sodelovanje!
Svetovalnica
Kruh poči, brezmesne omake, sir na lazanji, pesto iz čemaža, na maremeladi so kosmiči plesni, uporaba muškatnih buč - to so bila vaša vprašanja za sestro Nikolino. Prisluhnite njenim odgovorom in odzivom drugih poslušalcev.
Svetovalnica
Kruh poči, brezmesne omake, sir na lazanji, pesto iz čemaža, na maremeladi so kosmiči plesni, uporaba muškatnih buč - to so bila vaša vprašanja za sestro Nikolino. Prisluhnite njenim odgovorom in odzivom drugih poslušalcev.
Svetovalnica
V oddaji smo gostili enega prvih mojstrov sodobne kuhinje - Janeza Bratovža. Razkrili smo nekaj namigov, kako na naših domačih štedilnikih in v pečicah skuhati najboljše, tudi če nismo profesionalni kuharji.
Svetovalnica
V oddaji smo gostili enega prvih mojstrov sodobne kuhinje - Janeza Bratovža. Razkrili smo nekaj namigov, kako na naših domačih štedilnikih in v pečicah skuhati najboljše, tudi če nismo profesionalni kuharji.
Svetovalnica
Kaj pripraviti iz ostankov velikonočnega žegna, velikonočni mlečni kruh, rozinova potica, ajdovi žganci, pečenje paniranega mesa v pečici, skutin in čokoladni nadev za potico ... so bila vaša vprašanja za sestro Nikolino.
Svetovalnica
Kaj pripraviti iz ostankov velikonočnega žegna, velikonočni mlečni kruh, rozinova potica, ajdovi žganci, pečenje paniranega mesa v pečici, skutin in čokoladni nadev za potico ... so bila vaša vprašanja za sestro Nikolino.
Svetovalnica
Šunka in pirhi za blagoslov velikonočnih jedi, testo za pico, rezanci za juho, priprava nojevega jajca, telečja krača - to so bila vaša vprašanja za sestro Nikolino v tokratni Svetovalnici.
Svetovalnica
Šunka in pirhi za blagoslov velikonočnih jedi, testo za pico, rezanci za juho, priprava nojevega jajca, telečja krača - to so bila vaša vprašanja za sestro Nikolino v tokratni Svetovalnici.
Sobotna iskrica
Tokrat smo kuhali z malimi šefi in mojstrom kuharjem Urošem Štefelinom. Slišali ste kaj mora pravi kuhar vedeti, kako izvrstno se danes v kuhinji znajdejo mnogi otroci. Obiskala nas je tudi Mavrica.
Sobotna iskrica
Tokrat smo kuhali z malimi šefi in mojstrom kuharjem Urošem Štefelinom. Slišali ste kaj mora pravi kuhar vedeti, kako izvrstno se danes v kuhinji znajdejo mnogi otroci. Obiskala nas je tudi Mavrica.
Svetovalnica
Včasih se pripeti, da zaradi višje sile gost ne uspe priti v našo radijsko klet in zato se je treba pač znajti. In tako je Tanja Dominko namesto napovedanega kuharskega mojstra Janeza Bratovža pred mikrofon postavila kar sodelavca Marjana. Sam sicer pravi, da zahtevnejše recepte prepušča svoji ženi, pa vendar nam je v oddaji serviral precej zanimivih idej. Nekaj pa ste jih dodali tudi poslušalci.
Svetovalnica
Včasih se pripeti, da zaradi višje sile gost ne uspe priti v našo radijsko klet in zato se je treba pač znajti. In tako je Tanja Dominko namesto napovedanega kuharskega mojstra Janeza Bratovža pred mikrofon postavila kar sodelavca Marjana. Sam sicer pravi, da zahtevnejše recepte prepušča svoji ženi, pa vendar nam je v oddaji serviral precej zanimivih idej. Nekaj pa ste jih dodali tudi poslušalci.
Svetovalnica
Hrana v postnem času, mehka skorja domačega kruha, marmelada za buhtlje, breskvice so razpokale, domače maslo, priprava jetrc, vlaganje ananasa, domači kruhki ... to so bila vaša vprašanja za tokratno oddajo, v kateri je bila gostja sestra Nikolina, šolska sestra svetega Frančiška Kristusa Kralja.
Svetovalnica
Hrana v postnem času, mehka skorja domačega kruha, marmelada za buhtlje, breskvice so razpokale, domače maslo, priprava jetrc, vlaganje ananasa, domači kruhki ... to so bila vaša vprašanja za tokratno oddajo, v kateri je bila gostja sestra Nikolina, šolska sestra svetega Frančiška Kristusa Kralja.
Svetovalnica
Shranjevanje limonine lupine, enolončnica iz soje, zmrzovanje beljakov, uporaba aronije, shranjevanje kakija, dušeni ohrovt, domači ocvirki, zakaj kruh poči, uporaba suhih brusnic - vse to vas je zanimalo tokrat. Prisluhnite odgovorom sestre Nikoline.
Svetovalnica
Shranjevanje limonine lupine, enolončnica iz soje, zmrzovanje beljakov, uporaba aronije, shranjevanje kakija, dušeni ohrovt, domači ocvirki, zakaj kruh poči, uporaba suhih brusnic - vse to vas je zanimalo tokrat. Prisluhnite odgovorom sestre Nikoline.
Svetovalnica
Jedi iz kisle repe, uporaba suhega kvasa, kruhovi cmoki se razkuhajo, ajdovi žganci, pirin kruh, kisanje kisa - to so bila vaša vprašanja za sestro Nikolino v prvi oddaji v letu 2021.
Svetovalnica
Jedi iz kisle repe, uporaba suhega kvasa, kruhovi cmoki se razkuhajo, ajdovi žganci, pirin kruh, kisanje kisa - to so bila vaša vprašanja za sestro Nikolino v prvi oddaji v letu 2021.
Svetovalnica
O pripravi praznične božične potice smo govorili tokrat: od sestavin do peke v pečici. Slišali ste tudi, ali se da potico narediti iz maslenega kupljenega testa, zakaj nastanejo luknje v potici, zakaj potica ob strani poči, kako je s čokolado za oblivanje piškotov ...
Svetovalnica
O pripravi praznične božične potice smo govorili tokrat: od sestavin do peke v pečici. Slišali ste tudi, ali se da potico narediti iz maslenega kupljenega testa, zakaj nastanejo luknje v potici, zakaj potica ob strani poči, kako je s čokolado za oblivanje piškotov ...
Svetovalnica
Z gostjo Barbaro Orešnik tehnologinjo iz podjetja Mercator IP Kranjski kolaček smo govorili o pravilnem izboru sestavin in o postopku peke potice. Kako doseči, da skorja ne odstopa, da v testu ni lukenj in da je potica rahla in okusna? Svoje izkušnje so prispevali tudi poslušalci.
Svetovalnica
Z gostjo Barbaro Orešnik tehnologinjo iz podjetja Mercator IP Kranjski kolaček smo govorili o pravilnem izboru sestavin in o postopku peke potice. Kako doseči, da skorja ne odstopa, da v testu ni lukenj in da je potica rahla in okusna? Svoje izkušnje so prispevali tudi poslušalci.
Svetovalnica
Sol v strojnih piškotih, penjenje masti z ocvirki, zakaj je kruh trd, polenta s skuto in jabolki, salovci oz. salčici, zamenjava masla s salom oz. margarino pri peki piškotov, jajce pri listnatem testu ... To so bila vaša vprašanja. Prisluhnite odgovorom sestre Nikoline.
Svetovalnica
Sol v strojnih piškotih, penjenje masti z ocvirki, zakaj je kruh trd, polenta s skuto in jabolki, salovci oz. salčici, zamenjava masla s salom oz. margarino pri peki piškotov, jajce pri listnatem testu ... To so bila vaša vprašanja. Prisluhnite odgovorom sestre Nikoline.
Svetovalnica
Ocvirkovka, navadni piškoti, jedi iz kodrolistnatega ohrovta, medeni miklavži in parklji, orehovi roglijčki, kvas za kruh, peka kruha, recept za preganjanje osteoporoze ... hvala za vaša vprašanja in vaše nasvete v tokratni oddaji.
Svetovalnica
Ocvirkovka, navadni piškoti, jedi iz kodrolistnatega ohrovta, medeni miklavži in parklji, orehovi roglijčki, kvas za kruh, peka kruha, recept za preganjanje osteoporoze ... hvala za vaša vprašanja in vaše nasvete v tokratni oddaji.
Svetovalnica
Pomen zajtrka, še posebej tradicionalnega slovenskega zajtrka, ajdovi žganci, turški med, ajdov kruh, zelenjavni ali mesni kaneloni, višnjev liker, marmelada iz mandarin - to so bila vaša vprašanja za sestro Nikolino, šolsko sestro svetega Frančiška Kristusa kralja.
Svetovalnica
Pomen zajtrka, še posebej tradicionalnega slovenskega zajtrka, ajdovi žganci, turški med, ajdov kruh, zelenjavni ali mesni kaneloni, višnjev liker, marmelada iz mandarin - to so bila vaša vprašanja za sestro Nikolino, šolsko sestro svetega Frančiška Kristusa kralja.
Svetovalnica
Uporaba zelenih paradižnikov, shranjevanje kostanja, uporaba sveže rdeče pese, shranjevanje čebule, kako se ohranita kivi in kaki v skrinji, zakaj kisla repa postane rumena, kako pripraviti krvavice, kako speči purana, zakaj kruh upade, zakaj kis izgubi kislost ... so bila vaša vprašanja za sestro Nikolino.
Svetovalnica
Uporaba zelenih paradižnikov, shranjevanje kostanja, uporaba sveže rdeče pese, shranjevanje čebule, kako se ohranita kivi in kaki v skrinji, zakaj kisla repa postane rumena, kako pripraviti krvavice, kako speči purana, zakaj kruh upade, zakaj kis izgubi kislost ... so bila vaša vprašanja za sestro Nikolino.
Svetovalnica
Kuhanje goveje juhe, kako skuhati zajčjo obaro, kdaj je pravi čas za ribanje zelja, pripravo kostanjevega nadeva, ko kis razvodeni, nadevane brezmesne paprike, olje oz. voda pri pripravi kruha, džuveč riž - to so bila vaša vprašanja za tokratno oddajo.
Svetovalnica
Kuhanje goveje juhe, kako skuhati zajčjo obaro, kdaj je pravi čas za ribanje zelja, pripravo kostanjevega nadeva, ko kis razvodeni, nadevane brezmesne paprike, olje oz. voda pri pripravi kruha, džuveč riž - to so bila vaša vprašanja za tokratno oddajo.
Svetovalnica
Kako uporabiti sadje, ki gnije in se kvari, ali lahko pogrejemo ajdovo kašo z gobami, kako pripraviti gibanico, kako pripraviti paradižnikovo mezgo, kako speči jabolčno pito in špinačno prikuho ... Prisluhnite odgovorom in nasvetom šolske sestre Nikoline.
Svetovalnica
Svetovalnica
Kako pripraviti grozdni sok brez sokovnika, o zamrzovanju malin, pripravi mesnih polpetov, vlaganju paprik v slanico, pripravi omake iz jajčevcev, juhe iz kolerabe ... ste spraševali v tokratni oddaji ter sodelovali s svojimi recepti za vlaganje paprik in pripravi soka iz bezgovih jagod.
Svetovalnica
Svetovalnica
Paradižnikova mezga, paradižnikova omaka, porova solata, konzerviranje česna, vlaganje paprike, odstopanje skorje pri potici, gratinirana zelenjava, pesto za ozimnico, kisanje zelja - to so bila vaša tokratna vprašanja, prisluhnite odgovorom naše gostje in priznane strokovnjakinje.
Svetovalnica
Svetovalnica
Pesa v solati in vlaganje pese, rezanci iz ajdove moke, vlaganje kumar, vlaganje hrušk, konzerviranje čebule, vzhajanje kruha v vročih dneh ... to vas je zanimalo tokrat, prisluhnite odgovorom sestre Nikoline.
Svetovalnica
Svetovalnica
Jedi iz fižola, vlaganje in konzerviranje fižola, sirup ali sok in ribeza, maline in aronije, zamrzovanje cvetače, potica iz pirine moke, dušena jabolka in sladice iz njih, uporaba ostankov pečenega krompirja - to vas je zanimalo tokrat, prisluhnite odgovorom in nasvetom sestre Nikoline.
Svetovalnica
Svetovalnica
Sirup iz rdečega in črnega ribeza ter malin, jedi iz blitve in špinače, pehtranova potica, priprava bešamela, preliv za muskako, marmelada iz češenj in ribeza, pijača iz aloe vere - to vas je zanimalo tokrat, prisluhnite odgovorom in nasvetom sestre Nikoline.
Svetovalnica
Svetovalnica
Špagljeva juha in rižota, sladice iz višenj, smetanova potica, grmada in kruhov cmok - to vas je zanimalo tokrat, prisluhnite odgovorom in nasvetom sestre Nikoline.
Svetovalnica
Svetovalnica
Zavitek in pita iz zamrznjenih češenj, nadevani rogljički, vampi, goveja juha, izbira riža za rižoto, kako se skuha fižol v zrnju - to so bila vaša vprašanja v tokratni oddaji. Prisluhnite odgovorom in nasvetom šolske sestre Nikoline.
Svetovalnica
Svetovalnica
Kako pripraviti skutine ali orehove štruklje, kako narediti domače njoke, o pripravi piškotov, domačega biskvita in tudi kuhanju juhe je beseda tekla v tokratni oddaji.
Svetovalnica
Svetovalnica
Ajdov kruh, mesne kroglice v paradižnikovi omaki, pehtranova potica, domača čokolada, krompirjevi polpeti, bučkin zavitek - to so bila vaša vprašanja, prisluhnite odgovorom sestre Nikoline.
Svetovalnica
Svetovalnica
O pripravi pince (sladkega kruha), shranjevanju čebule, pripravi domačega prepečenca, odstopanju potice, vinski omaki iz rdečega vina in peki buhtljev ste spraševali tokrat.
Svetovalnica
Svetovalnica
Priprava droži, potica z drožmi in suhim kvasom, zamrzovanje kvasa, uporaba domačega masla, mehak kruh, pita iz jabolk, skute in zdroba, priprava domačega kruha, šunka v testu, kroglice za juho - to so bila vaša tokratna vprašanja za sestro Nikolino. Prisluhnite odgovorom.
Svetovalnica
Svetovalnica
Zdrav in hranilen zajtrk, peka mesa, kruh, nadomestek kvasa, kisla juha, kdaj zaliti kis ... To so nekatere teme tokratne oddaje. V teh dneh, ko delamo od doma in so doma tudi otroci in mladostniki, smo še bolj kot sicer vpeti v pripravo jedi. Zato smo v Svetovalnici gostili sestro Nikolino.
Svetovalnica
Svetovalnica
Kremna juha iz provansalske buče, krepka juha za bolnike, kuhanje cvetače, uporaba mesa žrebička, pica, kruh v krušni peči, stročji fižol iz zamrzovalne skrinje, gostilo za kremno zelenjavno juho ali omako, skutini štruklji - to so bila vaša vprašanja v tokratni oddaji. Prisluhnite odgovorom in nasvetom sestre Nikoline.
Svetovalnica
Svetovalnica
O pripravi (pustnih) krofov in flancatov smo govorili tokrat: o sestavinah, pripravi testa, gnetenju, cvrtju, pečenju v pečici ...
Svetovalnica
Svetovalnica
O kuhanju fižola in pripravi fižolove juhe, pripravi bakala, skutinih štrukljev, špinačne lazanje in ocvrtih mišk ste spraševali tokrat in z nami delili tudi svoje izkušnje.
Svetovalnica
Svetovalnica
Bakala, zdrobovi cmoki, strojni piškoti, kruh, pomoč pri prehladu, kvašeni piškoti brez jajc, goveji zrezki, šarkelj, čokoladna torta - so bile teme/vprašanja tokratne oddaje.
Svetovalnica
Svetovalnica
V Svetovalnici smo se tokrat lotili tradicionalne slovenske jedi, ki jo v različnih izvedbah poznajo v vseh slovenskih gastronomskih regijah. Slani in sladki, iz kvašenega, listnatega ali krompirjevega testa, z raznovrstnimi nadevi... Štruklje smo pripravljali z mojstrom peke Jožetom Senegačnikom.
Svetovalnica
Svetovalnica
Kako je z rokom uporabe mlečnih izdelkov, kifeljčki iz masti, jedi iz radiča, sirove štručke, količina maščobe in sladkorja v receptih, količina vode pri ajdovem kruhu - to so bila vprašanja v tokratni oddaji, ki ste jo s svojimi izkušnjami oblikovali tudi vi.
Svetovalnica
Svetovalnica
Kaj dodati pirini moki, da se bo testo dalo razvaljati, kako pripraviti joto in mineštro iz kisle repe, kako pripraviti testo iz posušenih jabolk, uporaba kupljenega vlečenega testa, kako speči osmico oz. presto iz kruhovega testa, kaj dodati nadevu rožičeva potica, da bo bolj povezan, kako pripraviti cvetačne polpete, ste spraševali tokrat. In kaj je odgovorila oz. svetovala s. Nikolina? Prisluhnite posnetku.
Svetovalnica
Svetovalnica
Tudi na pustni torek smo pekli: krofe, buhteljne in še kaj. A priprave smo se lotili malce drugače, kot ste morda vajeni. Naš gost Jože Senegačnik je povedal, kako pripraviti osnovo s kvasno vodo.
Svetovalnica
Komentar tedna
Zakaj je potrebno, da v Sloveniji 17. maja obeležujemo kot nacionalni dan spomina na vse žrtve komunističnega nasilja? Ta dan smo letos obeleževali prvič in negodovanje nad tem dokazuje, da je ena najbolj usodnih značilnosti sodobne Slovenije dejstvo, da sprotnega dogajanja ne znamo ali nočemo povezati z zgodovinskimi vzroki. Do zgodovine se moramo opredeliti s stoletja veljavnimi načeli. Le tako bomo ločili pravo svobodo od tiste, ki se za svobodo razglaša sama.
Naš pogled
Vlada v odhajanju je kot eno svojih zadnjih dejanj razglasila današnji dan, 17. maj za Nacionalni dan spomina na žrtve komunističnega nasilja. Kot so zapisali, so pri tem izhajali iz civilizacijske norme, da vse povzročitelje nasilja in zla dejanja merimo po istih kriterijih.
Doživetja narave
Po Transverzali smo se odpravili v tokratnih Doživetjih narave. Daljinska pot Jakoba Kende je po ameriškem vzoru Apalaške poti dobila vodnik v knjižni obliki. Kako je zasnovan, koliko jih je že prehodilo celotno pot in še kaj ste lahko slišali v tokratni oddaji.
Glasbeni medgeneracijski večer
V prvem delu oddaje klepet z Gašperjem Miheličem iz dvojca 2B o novi pesmi “Vzemi me” ter predstavitev novosti Jana Plestenjaka “V naju še verjamem” z Marjetko Vovk. V drugem delu oddaje pa delovanje in glasba ene najuspešnejših slovenskih glasbenih skupin Hazard.
Svetovalnica
Tokratno svetovalnico smo posvetili imunsko pogojenim vnetnim boleznim. Sodelovala je prof. dr. Sonja Praprotnik, dr. med., spec. revmatologije. Imunsko pogojene vnetne bolezni se običajno prepletajo med seboj in zelo obremenijo bolnikov vsakdan, neredko mu usodno spreminjajo življenje. Med te bolezni uvrščamo luskavico, kronično vnetno črevesno bolezen ter vnetna revmatska obolenja. Bolnikom poleg telesnih težav pogosto povzročajo tudi duševne težave. Zato je izredno pomembno, da se z imunsko pogojenimi vnetnimi boleznimi ne sprijaznimo, ampak jih zdravimo sistemsko in predvsem pravočasno.
Radijski misijon 2022
Gostje pogovornega večera so bili: škof Maksimiljan Matjaž, Silvester Gaberšček in s. Anja Kastelic.
Petkov večer
Kako so vpeti v sodobno krščansko glasbo, kako živijo in kdo so pripovedujejo Urška Šutar, Nika Pirnat, Neža in Damjan Pančur ter Monika iz skupine SPES.
Slovenska oddaja Radia Vatikan
Rubriko pripravlja slovensko uredništvo Radia Vatikan.
Doživetja narave
Po Transverzali smo se odpravili v tokratnih Doživetjih narave. Daljinska pot Jakoba Kende je po ameriškem vzoru Apalaške poti dobila vodnik v knjižni obliki. Kako je zasnovan, koliko jih je že prehodilo celotno pot in še kaj ste lahko slišali v tokratni oddaji.