Svetovalnica

VEČ ...|8. 8. 2022
Kuhajmo s sestro Nikolino

Kako pripravljati žlikrofe, obarno juho, ajdove žgance, koruzno poletno in štruklje, torej nekaj tradicionalnih slovenskih jedi. 

Kuhajmo s sestro Nikolino

Kako pripravljati žlikrofe, obarno juho, ajdove žgance, koruzno poletno in štruklje, torej nekaj tradicionalnih slovenskih jedi. 

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

Kuhajmo s sestro Nikolino

Kako pripravljati žlikrofe, obarno juho, ajdove žgance, koruzno poletno in štruklje, torej nekaj tradicionalnih slovenskih jedi. 

VEČ ...|8. 8. 2022
Kuhajmo s sestro Nikolino

Kako pripravljati žlikrofe, obarno juho, ajdove žgance, koruzno poletno in štruklje, torej nekaj tradicionalnih slovenskih jedi. 

Matjaž Merljak

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

VEČ ...|11. 10. 2021
Kuhajmo s sestro Nikolino

Kako se ogrejemo z juhami, peteršilj v juhi, žepki iz sala, otroški piškoti brez jajc, okrepitev imunskega sistema, krompirjev golaž, uporaba čebeljega voska, vlaganje pečenih paprik, sol pri domači vegeti ... so bile teme v tokratni kontaktni oddaji s sestro Nikolino.

Kuhajmo s sestro Nikolino

Kako se ogrejemo z juhami, peteršilj v juhi, žepki iz sala, otroški piškoti brez jajc, okrepitev imunskega sistema, krompirjev golaž, uporaba čebeljega voska, vlaganje pečenih paprik, sol pri domači vegeti ... so bile teme v tokratni kontaktni oddaji s sestro Nikolino.

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

Kuhajmo s sestro Nikolino

Kako se ogrejemo z juhami, peteršilj v juhi, žepki iz sala, otroški piškoti brez jajc, okrepitev imunskega sistema, krompirjev golaž, uporaba čebeljega voska, vlaganje pečenih paprik, sol pri domači vegeti ... so bile teme v tokratni kontaktni oddaji s sestro Nikolino.

VEČ ...|11. 10. 2021
Kuhajmo s sestro Nikolino

Kako se ogrejemo z juhami, peteršilj v juhi, žepki iz sala, otroški piškoti brez jajc, okrepitev imunskega sistema, krompirjev golaž, uporaba čebeljega voska, vlaganje pečenih paprik, sol pri domači vegeti ... so bile teme v tokratni kontaktni oddaji s sestro Nikolino.

Matjaž Merljak

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

VEČ ...|5. 10. 2021
Kuhanje marmelade in soka

Jesen je tu in v Svetovalnici smo kuhali marmelado in sok. Z nami je bila Mateja Reš, katere nasveti nam bodo prišli prav, če želimo, da bodo naši sadni pridelki na vabljiv in okusen način ostali shranjeni za zimo.

Kuhanje marmelade in soka

Jesen je tu in v Svetovalnici smo kuhali marmelado in sok. Z nami je bila Mateja Reš, katere nasveti nam bodo prišli prav, če želimo, da bodo naši sadni pridelki na vabljiv in okusen način ostali shranjeni za zimo.

svetovanjekuhanjemaremelada

Svetovalnica

Kuhanje marmelade in soka

Jesen je tu in v Svetovalnici smo kuhali marmelado in sok. Z nami je bila Mateja Reš, katere nasveti nam bodo prišli prav, če želimo, da bodo naši sadni pridelki na vabljiv in okusen način ostali shranjeni za zimo.

VEČ ...|5. 10. 2021
Kuhanje marmelade in soka

Jesen je tu in v Svetovalnici smo kuhali marmelado in sok. Z nami je bila Mateja Reš, katere nasveti nam bodo prišli prav, če želimo, da bodo naši sadni pridelki na vabljiv in okusen način ostali shranjeni za zimo.

Tanja Dominko

svetovanjekuhanjemaremelada

Svetovalnica

VEČ ...|8. 9. 2021
Kuhajmo s sestro Nikolino

Zakuha za govejo juho, špinačna juha, marmelada iz bezgovih jagod, blanširanje špinače in blitve, vinska omaka ob govedini ... so bile teme v tokratni kontaktni oddaji s sestro Nikolino.

Kuhajmo s sestro Nikolino

Zakuha za govejo juho, špinačna juha, marmelada iz bezgovih jagod, blanširanje špinače in blitve, vinska omaka ob govedini ... so bile teme v tokratni kontaktni oddaji s sestro Nikolino.

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

Kuhajmo s sestro Nikolino

Zakuha za govejo juho, špinačna juha, marmelada iz bezgovih jagod, blanširanje špinače in blitve, vinska omaka ob govedini ... so bile teme v tokratni kontaktni oddaji s sestro Nikolino.

VEČ ...|8. 9. 2021
Kuhajmo s sestro Nikolino

Zakuha za govejo juho, špinačna juha, marmelada iz bezgovih jagod, blanširanje špinače in blitve, vinska omaka ob govedini ... so bile teme v tokratni kontaktni oddaji s sestro Nikolino.

Matjaž Merljak

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

VEČ ...|9. 8. 2021
Kuhajmo s sestro Nikolino

Kako pripraviti zelenjavno mineštro, domače testo za lazanjo, jedi iz kolerabe, omako k nadevanim paprikam, kumarično omako, rulado in pito iz ajdove moke, domač sladoled in domačo začinko - za tokratno oddajo smo pripravili nekaj nasvetov sestre Nikoline iz našega radijskega arhiva. Več receptov in nasvetov boste našli na blogu Kuhajmo s sestro Nikolino

Kuhajmo s sestro Nikolino

Kako pripraviti zelenjavno mineštro, domače testo za lazanjo, jedi iz kolerabe, omako k nadevanim paprikam, kumarično omako, rulado in pito iz ajdove moke, domač sladoled in domačo začinko - za tokratno oddajo smo pripravili nekaj nasvetov sestre Nikoline iz našega radijskega arhiva. Več receptov in nasvetov boste našli na blogu Kuhajmo s sestro Nikolino

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

Kuhajmo s sestro Nikolino

Kako pripraviti zelenjavno mineštro, domače testo za lazanjo, jedi iz kolerabe, omako k nadevanim paprikam, kumarično omako, rulado in pito iz ajdove moke, domač sladoled in domačo začinko - za tokratno oddajo smo pripravili nekaj nasvetov sestre Nikoline iz našega radijskega arhiva. Več receptov in nasvetov boste našli na blogu Kuhajmo s sestro Nikolino

VEČ ...|9. 8. 2021
Kuhajmo s sestro Nikolino

Kako pripraviti zelenjavno mineštro, domače testo za lazanjo, jedi iz kolerabe, omako k nadevanim paprikam, kumarično omako, rulado in pito iz ajdove moke, domač sladoled in domačo začinko - za tokratno oddajo smo pripravili nekaj nasvetov sestre Nikoline iz našega radijskega arhiva. Več receptov in nasvetov boste našli na blogu Kuhajmo s sestro Nikolino

Matjaž Merljak

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

VEČ ...|26. 7. 2021
Kuhajmo s sestro Nikolino

Bučkina juha, vanilijevi rogljički, hladna kumarična juha, krhko testo, vlečeno testo, stročji fižol z ocvirki … to so bile teme, ki ste jih odprli danes. Nasvete sestre Nikoline lahko spremljate tudi v posebnem podcastu

Kuhajmo s sestro Nikolino

Bučkina juha, vanilijevi rogljički, hladna kumarična juha, krhko testo, vlečeno testo, stročji fižol z ocvirki … to so bile teme, ki ste jih odprli danes. Nasvete sestre Nikoline lahko spremljate tudi v posebnem podcastu

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

Kuhajmo s sestro Nikolino

Bučkina juha, vanilijevi rogljički, hladna kumarična juha, krhko testo, vlečeno testo, stročji fižol z ocvirki … to so bile teme, ki ste jih odprli danes. Nasvete sestre Nikoline lahko spremljate tudi v posebnem podcastu

VEČ ...|26. 7. 2021
Kuhajmo s sestro Nikolino

Bučkina juha, vanilijevi rogljički, hladna kumarična juha, krhko testo, vlečeno testo, stročji fižol z ocvirki … to so bile teme, ki ste jih odprli danes. Nasvete sestre Nikoline lahko spremljate tudi v posebnem podcastu

Matjaž Merljak

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

VEČ ...|12. 7. 2021
Kuhajmo s sestro Nikolino

Kako pripraviti poletna kosila z zelo malo kuhanja ali brez njega pa jajčne omlete (z zelišči in zelenjavo), žganci (koruzni in ajdovi), ribezov sok in ribezova marmelada, rženi kruh … To so bila vaša današanja vprašanja za sestro Nikolino. Prisluhnite odgovorom. Vabljeni tudi k obisku bloga receptov in nasvetov sestre Nikoline

Kuhajmo s sestro Nikolino

Kako pripraviti poletna kosila z zelo malo kuhanja ali brez njega pa jajčne omlete (z zelišči in zelenjavo), žganci (koruzni in ajdovi), ribezov sok in ribezova marmelada, rženi kruh … To so bila vaša današanja vprašanja za sestro Nikolino. Prisluhnite odgovorom. Vabljeni tudi k obisku bloga receptov in nasvetov sestre Nikoline

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

Kuhajmo s sestro Nikolino

Kako pripraviti poletna kosila z zelo malo kuhanja ali brez njega pa jajčne omlete (z zelišči in zelenjavo), žganci (koruzni in ajdovi), ribezov sok in ribezova marmelada, rženi kruh … To so bila vaša današanja vprašanja za sestro Nikolino. Prisluhnite odgovorom. Vabljeni tudi k obisku bloga receptov in nasvetov sestre Nikoline

VEČ ...|12. 7. 2021
Kuhajmo s sestro Nikolino

Kako pripraviti poletna kosila z zelo malo kuhanja ali brez njega pa jajčne omlete (z zelišči in zelenjavo), žganci (koruzni in ajdovi), ribezov sok in ribezova marmelada, rženi kruh … To so bila vaša današanja vprašanja za sestro Nikolino. Prisluhnite odgovorom. Vabljeni tudi k obisku bloga receptov in nasvetov sestre Nikoline

Matjaž Merljak

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

VEČ ...|28. 6. 2021
Kuhajmo s sestro Nikolino

Jedi iz bučk in špargljev, uporaba govejega mesa iz juhe in izdelava “rostija”, sladice iz jagod in borovnic … to so bila vaša vprašnja za tokratno oddajo.

Kuhajmo s sestro Nikolino

Jedi iz bučk in špargljev, uporaba govejega mesa iz juhe in izdelava “rostija”, sladice iz jagod in borovnic … to so bila vaša vprašnja za tokratno oddajo.

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

Kuhajmo s sestro Nikolino

Jedi iz bučk in špargljev, uporaba govejega mesa iz juhe in izdelava “rostija”, sladice iz jagod in borovnic … to so bila vaša vprašnja za tokratno oddajo.

VEČ ...|28. 6. 2021
Kuhajmo s sestro Nikolino

Jedi iz bučk in špargljev, uporaba govejega mesa iz juhe in izdelava “rostija”, sladice iz jagod in borovnic … to so bila vaša vprašnja za tokratno oddajo.

Matjaž Merljak

svetovanjekuhanje

Priporočamo
|
Aktualno

Glasbeni medgeneracijski večer

VEČ ...|27. 9. 2023
Eva Hren

Tokrat smo gostili kitaristko in pevko zabavne glasbe Evo Hren. Izvrstno se znajde ob orkestru, etno zasedbah, s kitaro, pa tudi na festivalih. Na letošnji Popevki je s skladbo Žige Pirnata Kako zveni pomlad prepričala strokovno žirijo. Eva Hren je bila z nami v oddaji, ki se je začela ob dvajsetih. 

Eva Hren

Tokrat smo gostili kitaristko in pevko zabavne glasbe Evo Hren. Izvrstno se znajde ob orkestru, etno zasedbah, s kitaro, pa tudi na festivalih. Na letošnji Popevki je s skladbo Žige Pirnata Kako zveni pomlad prepričala strokovno žirijo. Eva Hren je bila z nami v oddaji, ki se je začela ob dvajsetih. 

Marjan Bunič, Jure Sešek

Globine

VEČ ...|9. 7. 2024
O pravoslavju

Tokrat smo gostili upokojenega beograjskega nadškofa Stanislava Hočevarja. Spregovorili smo o glavnih značilnostih pravoslavja, ki sodi med tri glavne veje krščanstva. Gost je osvetlil razlike in skupne točke in zajel zgodovinske, teološke in kulturne vidike, ki oblikujejo odnos med katoliško in pravoslavno vero danes. 

O pravoslavju

Tokrat smo gostili upokojenega beograjskega nadškofa Stanislava Hočevarja. Spregovorili smo o glavnih značilnostih pravoslavja, ki sodi med tri glavne veje krščanstva. Gost je osvetlil razlike in skupne točke in zajel zgodovinske, teološke in kulturne vidike, ki oblikujejo odnos med katoliško in pravoslavno vero danes. 

Blaž Lesnik

duhovnostpravoslavna verapravoslavjekrščanstvoreligijakultura

Slovencem po svetu in domovini

VEČ ...|21. 7. 2024
Skozi sedem desetletij SKA

Slovenska kulturna akcija SKA iz Argentine letos obeležuje 70-letnico delovanja. Tako je 26. junija 2024 v dvorani Slovenske matice v Ljubljani pripravila slavnostno akademijo in posvet. Posnetke s slavnostne akademije smo že predvajali v naši oddaji 30. junija 2024, tokrat pa ste slišali prvi del posveta. Pogled na SKA skozi prizmo zgodovine so podali Lev Detela [1:03], dr. Andrej Fink [24:40] in aktualni predsednik organizacije Damijan Ahlin [41:20].  

Skozi sedem desetletij SKA

Slovenska kulturna akcija SKA iz Argentine letos obeležuje 70-letnico delovanja. Tako je 26. junija 2024 v dvorani Slovenske matice v Ljubljani pripravila slavnostno akademijo in posvet. Posnetke s slavnostne akademije smo že predvajali v naši oddaji 30. junija 2024, tokrat pa ste slišali prvi del posveta. Pogled na SKA skozi prizmo zgodovine so podali Lev Detela [1:03], dr. Andrej Fink [24:40] in aktualni predsednik organizacije Damijan Ahlin [41:20].  

Matjaž Merljak

družbarojakikultura

Komentar tedna

VEČ ...|19. 7. 2024
Mlada in hrustljava

Če bi vas ta trenutek nekdo ustavil na cesti in bi vas vprašal, kaj je najbolj zaznamovalo vaš vsak dan v teh dneh, kaj bi odgovorili? Skoraj prepričana sem, da bi bila vaša prva misel vročina. No, moja bi zagotovo bila, saj se vsak dan po službi vračam v topel, pravzaprav vroč dom, v katerem je termometer skočil tudi že do 28 stopinj. Skrb za okolje gor ali dol – očitno si bo treba omisliti klimo.

Mlada in hrustljava

Če bi vas ta trenutek nekdo ustavil na cesti in bi vas vprašal, kaj je najbolj zaznamovalo vaš vsak dan v teh dneh, kaj bi odgovorili? Skoraj prepričana sem, da bi bila vaša prva misel vročina. No, moja bi zagotovo bila, saj se vsak dan po službi vračam v topel, pravzaprav vroč dom, v katerem je termometer skočil tudi že do 28 stopinj. Skrb za okolje gor ali dol – očitno si bo treba omisliti klimo.

Dr. Helena Jaklitsch

komentar

Kmetijska oddaja

VEČ ...|21. 7. 2024
Pogovor z Brankom Tomažičem

Že vse od osamosvojitvenih časov velja, da je družinska kmetija temelj slovenskega kmetijstva. Pa je temu res tako? Koliko uspešnih družinskih kmetij bomo še imeli čez recimo 20 let, na katerih osrednja aktivna generacija ne bo pregorevala od dela, ki konec koncev mora biti narejeno, ni pa nikoli plačano?O  tem je v odprtem pismu minuli teden razmišljal Branko Tomažič, državni svetnik in Predsednik Komisije za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v Državnem svetu Republike Slovenije. Nekatere trditve mnogi razumejo tudi kot zelo polemične, zato sem vesel, da se je odzval našemu vabilu in smo se lahko širše ustavili ob njegovih svarilih.

Pogovor z Brankom Tomažičem

Že vse od osamosvojitvenih časov velja, da je družinska kmetija temelj slovenskega kmetijstva. Pa je temu res tako? Koliko uspešnih družinskih kmetij bomo še imeli čez recimo 20 let, na katerih osrednja aktivna generacija ne bo pregorevala od dela, ki konec koncev mora biti narejeno, ni pa nikoli plačano?O  tem je v odprtem pismu minuli teden razmišljal Branko Tomažič, državni svetnik in Predsednik Komisije za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v Državnem svetu Republike Slovenije. Nekatere trditve mnogi razumejo tudi kot zelo polemične, zato sem vesel, da se je odzval našemu vabilu in smo se lahko širše ustavili ob njegovih svarilih.

Robert Božič

kmetijstvovizijaEUpolitikadružba

Zgodbe za otroke

VEČ ...|18. 6. 2024
Nekje za ovinkom je vojna

Davida zelo mori misel, da nekod po svetu divjajo vojne, zato je razmišljal o miru in molil zanj.

Nekje za ovinkom je vojna

Davida zelo mori misel, da nekod po svetu divjajo vojne, zato je razmišljal o miru in molil zanj.

Jure Sešek

otrociotrokzgodbezgodbapravljicapravljicešmarnice 2024Na začetku je bila škatlasaška ocvirkCeljska Mohorjeva družba

Pojdite in učite

VEČ ...|21. 7. 2024
Krištofova nedelja

Na Krištofovo nedeljo smo obiskali Misijonsko središče Slovenije in se s tajnikom Jankom Pircem pogovarjali o akciji MIVA in prevoznih sredstvih misijonarjev.

Krištofova nedelja

Na Krištofovo nedeljo smo obiskali Misijonsko središče Slovenije in se s tajnikom Jankom Pircem pogovarjali o akciji MIVA in prevoznih sredstvih misijonarjev.

Jure Sešek

duhovnostmisijonjanko pircMIVAKrištofova nedelja

Slovencem po svetu in domovini

VEČ ...|21. 7. 2024
Skozi sedem desetletij SKA

Slovenska kulturna akcija SKA iz Argentine letos obeležuje 70-letnico delovanja. Tako je 26. junija 2024 v dvorani Slovenske matice v Ljubljani pripravila slavnostno akademijo in posvet. Posnetke s slavnostne akademije smo že predvajali v naši oddaji 30. junija 2024, tokrat pa ste slišali prvi del posveta. Pogled na SKA skozi prizmo zgodovine so podali Lev Detela [1:03], dr. Andrej Fink [24:40] in aktualni predsednik organizacije Damijan Ahlin [41:20].  

Skozi sedem desetletij SKA

Slovenska kulturna akcija SKA iz Argentine letos obeležuje 70-letnico delovanja. Tako je 26. junija 2024 v dvorani Slovenske matice v Ljubljani pripravila slavnostno akademijo in posvet. Posnetke s slavnostne akademije smo že predvajali v naši oddaji 30. junija 2024, tokrat pa ste slišali prvi del posveta. Pogled na SKA skozi prizmo zgodovine so podali Lev Detela [1:03], dr. Andrej Fink [24:40] in aktualni predsednik organizacije Damijan Ahlin [41:20].  

Matjaž Merljak

družbarojakikultura

Utrip Cerkve v Sloveniji

VEČ ...|21. 7. 2024
Gibanje Vera in luč, Dom duhovnosti Kančevci, Dvojezična maša na meji z Avstrijo zbrala škofe in vernike mariborske in graške škofije

Ker smo sredi počitnic, družine so se odpravile na morje ali v planine, mladi na taborjenja, romanja in kolesarjenja, je bila bolj sproščena tudi oddaja Utrip Cerkve v Sloveniji.  Pogledali smo, kako v teh mesecih za svoje člane poskrbijo pri Gibanju Vera in luč in kako bratje kapucini v Kančevcih preživijo lepe, a naporne tedne, ko gostijo številne skupine. Poročali smo tudi o »Aleševi nedelji«, ko so se 14. julija  se v cerkvi sv. Pankracija tik ob meji z Avstrijo pri dvojezični sveti maši zbrali škofje in verniki mariborske in graške škofije. 

Gibanje Vera in luč, Dom duhovnosti Kančevci, Dvojezična maša na meji z Avstrijo zbrala škofe in vernike mariborske in graške škofije

Ker smo sredi počitnic, družine so se odpravile na morje ali v planine, mladi na taborjenja, romanja in kolesarjenja, je bila bolj sproščena tudi oddaja Utrip Cerkve v Sloveniji.  Pogledali smo, kako v teh mesecih za svoje člane poskrbijo pri Gibanju Vera in luč in kako bratje kapucini v Kančevcih preživijo lepe, a naporne tedne, ko gostijo številne skupine. Poročali smo tudi o »Aleševi nedelji«, ko so se 14. julija  se v cerkvi sv. Pankracija tik ob meji z Avstrijo pri dvojezični sveti maši zbrali škofje in verniki mariborske in graške škofije. 

Petra Stopar

Vera in luč. KančevciAleševa nedelja na meji

Kmetijska oddaja

VEČ ...|21. 7. 2024
Pogovor z Brankom Tomažičem

Že vse od osamosvojitvenih časov velja, da je družinska kmetija temelj slovenskega kmetijstva. Pa je temu res tako? Koliko uspešnih družinskih kmetij bomo še imeli čez recimo 20 let, na katerih osrednja aktivna generacija ne bo pregorevala od dela, ki konec koncev mora biti narejeno, ni pa nikoli plačano?O  tem je v odprtem pismu minuli teden razmišljal Branko Tomažič, državni svetnik in Predsednik Komisije za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v Državnem svetu Republike Slovenije. Nekatere trditve mnogi razumejo tudi kot zelo polemične, zato sem vesel, da se je odzval našemu vabilu in smo se lahko širše ustavili ob njegovih svarilih.

Pogovor z Brankom Tomažičem

Že vse od osamosvojitvenih časov velja, da je družinska kmetija temelj slovenskega kmetijstva. Pa je temu res tako? Koliko uspešnih družinskih kmetij bomo še imeli čez recimo 20 let, na katerih osrednja aktivna generacija ne bo pregorevala od dela, ki konec koncev mora biti narejeno, ni pa nikoli plačano?O  tem je v odprtem pismu minuli teden razmišljal Branko Tomažič, državni svetnik in Predsednik Komisije za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v Državnem svetu Republike Slovenije. Nekatere trditve mnogi razumejo tudi kot zelo polemične, zato sem vesel, da se je odzval našemu vabilu in smo se lahko širše ustavili ob njegovih svarilih.

Robert Božič

kmetijstvovizijaEUpolitikadružba