Svetovalnica

VEČ ...|3. 8. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino

Pesa v solati in vlaganje pese, rezanci iz ajdove moke, vlaganje kumar, vlaganje hrušk, konzerviranje čebule, vzhajanje kruha v vročih dneh ... to vas je zanimalo tokrat, prisluhnite odgovorom sestre Nikoline.

Kuhajmo s sestro Nikolino

Pesa v solati in vlaganje pese, rezanci iz ajdove moke, vlaganje kumar, vlaganje hrušk, konzerviranje čebule, vzhajanje kruha v vročih dneh ... to vas je zanimalo tokrat, prisluhnite odgovorom sestre Nikoline.

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

Kuhajmo s sestro Nikolino
Pesa v solati in vlaganje pese, rezanci iz ajdove moke, vlaganje kumar, vlaganje hrušk, konzerviranje čebule, vzhajanje kruha v vročih dneh ... to vas je zanimalo tokrat, prisluhnite odgovorom sestre Nikoline.
VEČ ...|3. 8. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino
Pesa v solati in vlaganje pese, rezanci iz ajdove moke, vlaganje kumar, vlaganje hrušk, konzerviranje čebule, vzhajanje kruha v vročih dneh ... to vas je zanimalo tokrat, prisluhnite odgovorom sestre Nikoline.

Matjaž Merljak

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

VEČ ...|20. 7. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino

Jedi iz fižola, vlaganje in konzerviranje fižola, sirup ali sok in ribeza, maline in aronije, zamrzovanje cvetače, potica iz pirine moke, dušena jabolka in sladice iz njih, uporaba ostankov pečenega krompirja - to vas je zanimalo tokrat, prisluhnite odgovorom in nasvetom sestre Nikoline.

Kuhajmo s sestro Nikolino

Jedi iz fižola, vlaganje in konzerviranje fižola, sirup ali sok in ribeza, maline in aronije, zamrzovanje cvetače, potica iz pirine moke, dušena jabolka in sladice iz njih, uporaba ostankov pečenega krompirja - to vas je zanimalo tokrat, prisluhnite odgovorom in nasvetom sestre Nikoline.

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

Kuhajmo s sestro Nikolino
Jedi iz fižola, vlaganje in konzerviranje fižola, sirup ali sok in ribeza, maline in aronije, zamrzovanje cvetače, potica iz pirine moke, dušena jabolka in sladice iz njih, uporaba ostankov pečenega krompirja - to vas je zanimalo tokrat, prisluhnite odgovorom in nasvetom sestre Nikoline.
VEČ ...|20. 7. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino
Jedi iz fižola, vlaganje in konzerviranje fižola, sirup ali sok in ribeza, maline in aronije, zamrzovanje cvetače, potica iz pirine moke, dušena jabolka in sladice iz njih, uporaba ostankov pečenega krompirja - to vas je zanimalo tokrat, prisluhnite odgovorom in nasvetom sestre Nikoline.

Matjaž Merljak

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

VEČ ...|6. 7. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino

Sirup iz rdečega in črnega ribeza ter malin, jedi iz blitve in špinače, pehtranova potica, priprava bešamela, preliv za muskako, marmelada iz češenj in ribeza, pijača iz aloe vere - to vas je zanimalo tokrat, prisluhnite odgovorom in nasvetom sestre Nikoline.

Kuhajmo s sestro Nikolino

Sirup iz rdečega in črnega ribeza ter malin, jedi iz blitve in špinače, pehtranova potica, priprava bešamela, preliv za muskako, marmelada iz češenj in ribeza, pijača iz aloe vere - to vas je zanimalo tokrat, prisluhnite odgovorom in nasvetom sestre Nikoline.

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

Kuhajmo s sestro Nikolino
Sirup iz rdečega in črnega ribeza ter malin, jedi iz blitve in špinače, pehtranova potica, priprava bešamela, preliv za muskako, marmelada iz češenj in ribeza, pijača iz aloe vere - to vas je zanimalo tokrat, prisluhnite odgovorom in nasvetom sestre Nikoline.
VEČ ...|6. 7. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino
Sirup iz rdečega in črnega ribeza ter malin, jedi iz blitve in špinače, pehtranova potica, priprava bešamela, preliv za muskako, marmelada iz češenj in ribeza, pijača iz aloe vere - to vas je zanimalo tokrat, prisluhnite odgovorom in nasvetom sestre Nikoline.

Matjaž Merljak

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

VEČ ...|22. 6. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino

Špagljeva juha in rižota, sladice iz višenj, smetanova potica, grmada in kruhov cmok - to vas je zanimalo tokrat, prisluhnite odgovorom in nasvetom sestre Nikoline.

Kuhajmo s sestro Nikolino

Špagljeva juha in rižota, sladice iz višenj, smetanova potica, grmada in kruhov cmok - to vas je zanimalo tokrat, prisluhnite odgovorom in nasvetom sestre Nikoline.

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

Kuhajmo s sestro Nikolino
Špagljeva juha in rižota, sladice iz višenj, smetanova potica, grmada in kruhov cmok - to vas je zanimalo tokrat, prisluhnite odgovorom in nasvetom sestre Nikoline.
VEČ ...|22. 6. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino
Špagljeva juha in rižota, sladice iz višenj, smetanova potica, grmada in kruhov cmok - to vas je zanimalo tokrat, prisluhnite odgovorom in nasvetom sestre Nikoline.

Matjaž Merljak

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

VEČ ...|8. 6. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino

Zavitek in pita iz zamrznjenih češenj, nadevani rogljički, vampi, goveja juha, izbira riža za rižoto, kako se skuha fižol v zrnju - to so bila vaša vprašanja v tokratni oddaji. Prisluhnite odgovorom in nasvetom šolske sestre Nikoline.

Kuhajmo s sestro Nikolino

Zavitek in pita iz zamrznjenih češenj, nadevani rogljički, vampi, goveja juha, izbira riža za rižoto, kako se skuha fižol v zrnju - to so bila vaša vprašanja v tokratni oddaji. Prisluhnite odgovorom in nasvetom šolske sestre Nikoline.

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

Kuhajmo s sestro Nikolino
Zavitek in pita iz zamrznjenih češenj, nadevani rogljički, vampi, goveja juha, izbira riža za rižoto, kako se skuha fižol v zrnju - to so bila vaša vprašanja v tokratni oddaji. Prisluhnite odgovorom in nasvetom šolske sestre Nikoline.
VEČ ...|8. 6. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino
Zavitek in pita iz zamrznjenih češenj, nadevani rogljički, vampi, goveja juha, izbira riža za rižoto, kako se skuha fižol v zrnju - to so bila vaša vprašanja v tokratni oddaji. Prisluhnite odgovorom in nasvetom šolske sestre Nikoline.

Matjaž Merljak

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

VEČ ...|25. 5. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino

Kako pripraviti skutine ali orehove štruklje, kako narediti domače njoke, o pripravi piškotov, domačega biskvita in tudi kuhanju juhe je beseda tekla v tokratni oddaji.

Kuhajmo s sestro Nikolino

Kako pripraviti skutine ali orehove štruklje, kako narediti domače njoke, o pripravi piškotov, domačega biskvita in tudi kuhanju juhe je beseda tekla v tokratni oddaji.

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

Kuhajmo s sestro Nikolino
Kako pripraviti skutine ali orehove štruklje, kako narediti domače njoke, o pripravi piškotov, domačega biskvita in tudi kuhanju juhe je beseda tekla v tokratni oddaji.
VEČ ...|25. 5. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino
Kako pripraviti skutine ali orehove štruklje, kako narediti domače njoke, o pripravi piškotov, domačega biskvita in tudi kuhanju juhe je beseda tekla v tokratni oddaji.

Matjaž Merljak

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

VEČ ...|12. 5. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino

Ajdov kruh, mesne kroglice v paradižnikovi omaki, pehtranova potica, domača čokolada, krompirjevi polpeti, bučkin zavitek - to so bila vaša vprašanja, prisluhnite odgovorom sestre Nikoline.

Kuhajmo s sestro Nikolino

Ajdov kruh, mesne kroglice v paradižnikovi omaki, pehtranova potica, domača čokolada, krompirjevi polpeti, bučkin zavitek - to so bila vaša vprašanja, prisluhnite odgovorom sestre Nikoline.

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

Kuhajmo s sestro Nikolino
Ajdov kruh, mesne kroglice v paradižnikovi omaki, pehtranova potica, domača čokolada, krompirjevi polpeti, bučkin zavitek - to so bila vaša vprašanja, prisluhnite odgovorom sestre Nikoline.
VEČ ...|12. 5. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino
Ajdov kruh, mesne kroglice v paradižnikovi omaki, pehtranova potica, domača čokolada, krompirjevi polpeti, bučkin zavitek - to so bila vaša vprašanja, prisluhnite odgovorom sestre Nikoline.

Matjaž Merljak

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

VEČ ...|21. 4. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino

O pripravi pince (sladkega kruha), shranjevanju čebule, pripravi domačega prepečenca, odstopanju potice, vinski omaki iz rdečega vina in peki buhtljev ste spraševali tokrat.

Kuhajmo s sestro Nikolino

O pripravi pince (sladkega kruha), shranjevanju čebule, pripravi domačega prepečenca, odstopanju potice, vinski omaki iz rdečega vina in peki buhtljev ste spraševali tokrat.

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

Kuhajmo s sestro Nikolino
O pripravi pince (sladkega kruha), shranjevanju čebule, pripravi domačega prepečenca, odstopanju potice, vinski omaki iz rdečega vina in peki buhtljev ste spraševali tokrat.
VEČ ...|21. 4. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino
O pripravi pince (sladkega kruha), shranjevanju čebule, pripravi domačega prepečenca, odstopanju potice, vinski omaki iz rdečega vina in peki buhtljev ste spraševali tokrat.

Matjaž Merljak

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

VEČ ...|7. 4. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino

Priprava droži, potica z drožmi in suhim kvasom, zamrzovanje kvasa, uporaba domačega masla, mehak kruh, pita iz jabolk, skute in zdroba, priprava domačega kruha, šunka v testu, kroglice za juho - to so bila vaša tokratna vprašanja za sestro Nikolino. Prisluhnite odgovorom.

Kuhajmo s sestro Nikolino

Priprava droži, potica z drožmi in suhim kvasom, zamrzovanje kvasa, uporaba domačega masla, mehak kruh, pita iz jabolk, skute in zdroba, priprava domačega kruha, šunka v testu, kroglice za juho - to so bila vaša tokratna vprašanja za sestro Nikolino. Prisluhnite odgovorom.

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

Kuhajmo s sestro Nikolino
Priprava droži, potica z drožmi in suhim kvasom, zamrzovanje kvasa, uporaba domačega masla, mehak kruh, pita iz jabolk, skute in zdroba, priprava domačega kruha, šunka v testu, kroglice za juho - to so bila vaša tokratna vprašanja za sestro Nikolino. Prisluhnite odgovorom.
VEČ ...|7. 4. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino
Priprava droži, potica z drožmi in suhim kvasom, zamrzovanje kvasa, uporaba domačega masla, mehak kruh, pita iz jabolk, skute in zdroba, priprava domačega kruha, šunka v testu, kroglice za juho - to so bila vaša tokratna vprašanja za sestro Nikolino. Prisluhnite odgovorom.

Matjaž Merljak

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

VEČ ...|24. 3. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino

Zdrav in hranilen zajtrk, peka mesa, kruh, nadomestek kvasa, kisla juha, kdaj zaliti kis ... To so nekatere teme tokratne oddaje. V teh dneh, ko delamo od doma in so doma tudi otroci in mladostniki, smo še bolj kot sicer vpeti v pripravo jedi. Zato smo v Svetovalnici gostili sestro Nikolino.

Kuhajmo s sestro Nikolino

Zdrav in hranilen zajtrk, peka mesa, kruh, nadomestek kvasa, kisla juha, kdaj zaliti kis ... To so nekatere teme tokratne oddaje. V teh dneh, ko delamo od doma in so doma tudi otroci in mladostniki, smo še bolj kot sicer vpeti v pripravo jedi. Zato smo v Svetovalnici gostili sestro Nikolino.

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

Kuhajmo s sestro Nikolino
Zdrav in hranilen zajtrk, peka mesa, kruh, nadomestek kvasa, kisla juha, kdaj zaliti kis ... To so nekatere teme tokratne oddaje. V teh dneh, ko delamo od doma in so doma tudi otroci in mladostniki, smo še bolj kot sicer vpeti v pripravo jedi. Zato smo v Svetovalnici gostili sestro Nikolino.
VEČ ...|24. 3. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino
Zdrav in hranilen zajtrk, peka mesa, kruh, nadomestek kvasa, kisla juha, kdaj zaliti kis ... To so nekatere teme tokratne oddaje. V teh dneh, ko delamo od doma in so doma tudi otroci in mladostniki, smo še bolj kot sicer vpeti v pripravo jedi. Zato smo v Svetovalnici gostili sestro Nikolino.

Matjaž Merljak

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

VEČ ...|9. 3. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino

Kremna juha iz provansalske buče, krepka juha za bolnike, kuhanje cvetače, uporaba mesa žrebička, pica, kruh v krušni peči, stročji fižol iz zamrzovalne skrinje, gostilo za kremno zelenjavno juho ali omako, skutini štruklji - to so bila vaša vprašanja v tokratni oddaji. Prisluhnite odgovorom in nasvetom sestre Nikoline.

Kuhajmo s sestro Nikolino

Kremna juha iz provansalske buče, krepka juha za bolnike, kuhanje cvetače, uporaba mesa žrebička, pica, kruh v krušni peči, stročji fižol iz zamrzovalne skrinje, gostilo za kremno zelenjavno juho ali omako, skutini štruklji - to so bila vaša vprašanja v tokratni oddaji. Prisluhnite odgovorom in nasvetom sestre Nikoline.

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

Kuhajmo s sestro Nikolino
Kremna juha iz provansalske buče, krepka juha za bolnike, kuhanje cvetače, uporaba mesa žrebička, pica, kruh v krušni peči, stročji fižol iz zamrzovalne skrinje, gostilo za kremno zelenjavno juho ali omako, skutini štruklji - to so bila vaša vprašanja v tokratni oddaji. Prisluhnite odgovorom in nasvetom sestre Nikoline.
VEČ ...|9. 3. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino
Kremna juha iz provansalske buče, krepka juha za bolnike, kuhanje cvetače, uporaba mesa žrebička, pica, kruh v krušni peči, stročji fižol iz zamrzovalne skrinje, gostilo za kremno zelenjavno juho ali omako, skutini štruklji - to so bila vaša vprašanja v tokratni oddaji. Prisluhnite odgovorom in nasvetom sestre Nikoline.

Matjaž Merljak

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

VEČ ...|24. 2. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino

O pripravi (pustnih) krofov in flancatov smo govorili tokrat: o sestavinah, pripravi testa, gnetenju, cvrtju, pečenju v pečici ...

Kuhajmo s sestro Nikolino

O pripravi (pustnih) krofov in flancatov smo govorili tokrat: o sestavinah, pripravi testa, gnetenju, cvrtju, pečenju v pečici ...

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

Kuhajmo s sestro Nikolino
O pripravi (pustnih) krofov in flancatov smo govorili tokrat: o sestavinah, pripravi testa, gnetenju, cvrtju, pečenju v pečici ...
VEČ ...|24. 2. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino
O pripravi (pustnih) krofov in flancatov smo govorili tokrat: o sestavinah, pripravi testa, gnetenju, cvrtju, pečenju v pečici ...

Matjaž Merljak

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

VEČ ...|3. 2. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino

O kuhanju fižola in pripravi fižolove juhe, pripravi bakala, skutinih štrukljev, špinačne lazanje in ocvrtih mišk ste spraševali tokrat in z nami delili tudi svoje izkušnje.

Kuhajmo s sestro Nikolino

O kuhanju fižola in pripravi fižolove juhe, pripravi bakala, skutinih štrukljev, špinačne lazanje in ocvrtih mišk ste spraševali tokrat in z nami delili tudi svoje izkušnje.

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

Kuhajmo s sestro Nikolino
O kuhanju fižola in pripravi fižolove juhe, pripravi bakala, skutinih štrukljev, špinačne lazanje in ocvrtih mišk ste spraševali tokrat in z nami delili tudi svoje izkušnje.
VEČ ...|3. 2. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino
O kuhanju fižola in pripravi fižolove juhe, pripravi bakala, skutinih štrukljev, špinačne lazanje in ocvrtih mišk ste spraševali tokrat in z nami delili tudi svoje izkušnje.

Matjaž Merljak

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

VEČ ...|27. 1. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino

Bakala, zdrobovi cmoki, strojni piškoti, kruh, pomoč pri prehladu, kvašeni piškoti brez jajc, goveji zrezki, šarkelj, čokoladna torta - so bile teme/vprašanja tokratne oddaje.

Kuhajmo s sestro Nikolino

Bakala, zdrobovi cmoki, strojni piškoti, kruh, pomoč pri prehladu, kvašeni piškoti brez jajc, goveji zrezki, šarkelj, čokoladna torta - so bile teme/vprašanja tokratne oddaje.

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

Kuhajmo s sestro Nikolino
Bakala, zdrobovi cmoki, strojni piškoti, kruh, pomoč pri prehladu, kvašeni piškoti brez jajc, goveji zrezki, šarkelj, čokoladna torta - so bile teme/vprašanja tokratne oddaje.
VEČ ...|27. 1. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino
Bakala, zdrobovi cmoki, strojni piškoti, kruh, pomoč pri prehladu, kvašeni piškoti brez jajc, goveji zrezki, šarkelj, čokoladna torta - so bile teme/vprašanja tokratne oddaje.

Matjaž Merljak

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

VEČ ...|21. 1. 2020
Ali znate pripraviti slovensko narodno jed?

V Svetovalnici smo se tokrat lotili tradicionalne slovenske jedi, ki jo v različnih izvedbah poznajo v vseh slovenskih gastronomskih regijah. Slani in sladki, iz kvašenega, listnatega ali krompirjevega testa, z raznovrstnimi nadevi... Štruklje smo pripravljali z mojstrom peke Jožetom Senegačnikom.

Ali znate pripraviti slovensko narodno jed?

V Svetovalnici smo se tokrat lotili tradicionalne slovenske jedi, ki jo v različnih izvedbah poznajo v vseh slovenskih gastronomskih regijah. Slani in sladki, iz kvašenega, listnatega ali krompirjevega testa, z raznovrstnimi nadevi... Štruklje smo pripravljali z mojstrom peke Jožetom Senegačnikom.

svetovanjehranakuhanje

Svetovalnica

Ali znate pripraviti slovensko narodno jed?
V Svetovalnici smo se tokrat lotili tradicionalne slovenske jedi, ki jo v različnih izvedbah poznajo v vseh slovenskih gastronomskih regijah. Slani in sladki, iz kvašenega, listnatega ali krompirjevega testa, z raznovrstnimi nadevi... Štruklje smo pripravljali z mojstrom peke Jožetom Senegačnikom.
VEČ ...|21. 1. 2020
Ali znate pripraviti slovensko narodno jed?
V Svetovalnici smo se tokrat lotili tradicionalne slovenske jedi, ki jo v različnih izvedbah poznajo v vseh slovenskih gastronomskih regijah. Slani in sladki, iz kvašenega, listnatega ali krompirjevega testa, z raznovrstnimi nadevi... Štruklje smo pripravljali z mojstrom peke Jožetom Senegačnikom.

Blaž Lesnik

svetovanjehranakuhanje

Svetovalnica

VEČ ...|13. 1. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino

Kako je z rokom uporabe mlečnih izdelkov, kifeljčki iz masti, jedi iz radiča, sirove štručke, količina maščobe in sladkorja v receptih, količina vode pri ajdovem kruhu - to so bila vprašanja v tokratni oddaji, ki ste jo s svojimi izkušnjami oblikovali tudi vi.

Kuhajmo s sestro Nikolino

Kako je z rokom uporabe mlečnih izdelkov, kifeljčki iz masti, jedi iz radiča, sirove štručke, količina maščobe in sladkorja v receptih, količina vode pri ajdovem kruhu - to so bila vprašanja v tokratni oddaji, ki ste jo s svojimi izkušnjami oblikovali tudi vi.

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

Kuhajmo s sestro Nikolino
Kako je z rokom uporabe mlečnih izdelkov, kifeljčki iz masti, jedi iz radiča, sirove štručke, količina maščobe in sladkorja v receptih, količina vode pri ajdovem kruhu - to so bila vprašanja v tokratni oddaji, ki ste jo s svojimi izkušnjami oblikovali tudi vi.
VEČ ...|13. 1. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino
Kako je z rokom uporabe mlečnih izdelkov, kifeljčki iz masti, jedi iz radiča, sirove štručke, količina maščobe in sladkorja v receptih, količina vode pri ajdovem kruhu - to so bila vprašanja v tokratni oddaji, ki ste jo s svojimi izkušnjami oblikovali tudi vi.

Matjaž Merljak

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

VEČ ...|11. 11. 2019
Kuhajmo s sestro Nikolino

Kaj dodati pirini moki, da se bo testo dalo razvaljati, kako pripraviti joto in mineštro iz kisle repe, kako pripraviti testo iz posušenih jabolk, uporaba kupljenega vlečenega testa, kako speči osmico oz. presto iz kruhovega testa, kaj dodati nadevu rožičeva potica, da bo bolj povezan, kako pripraviti cvetačne polpete, ste spraševali tokrat. In kaj je odgovorila oz. svetovala s. Nikolina? Prisluhnite posnetku.

Kuhajmo s sestro Nikolino

Kaj dodati pirini moki, da se bo testo dalo razvaljati, kako pripraviti joto in mineštro iz kisle repe, kako pripraviti testo iz posušenih jabolk, uporaba kupljenega vlečenega testa, kako speči osmico oz. presto iz kruhovega testa, kaj dodati nadevu rožičeva potica, da bo bolj povezan, kako pripraviti cvetačne polpete, ste spraševali tokrat. In kaj je odgovorila oz. svetovala s. Nikolina? Prisluhnite posnetku.

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

Kuhajmo s sestro Nikolino
Kaj dodati pirini moki, da se bo testo dalo razvaljati, kako pripraviti joto in mineštro iz kisle repe, kako pripraviti testo iz posušenih jabolk, uporaba kupljenega vlečenega testa, kako speči osmico oz. presto iz kruhovega testa, kaj dodati nadevu rožičeva potica, da bo bolj povezan, kako pripraviti cvetačne polpete, ste spraševali tokrat. In kaj je odgovorila oz. svetovala s. Nikolina? Prisluhnite posnetku.
VEČ ...|11. 11. 2019
Kuhajmo s sestro Nikolino
Kaj dodati pirini moki, da se bo testo dalo razvaljati, kako pripraviti joto in mineštro iz kisle repe, kako pripraviti testo iz posušenih jabolk, uporaba kupljenega vlečenega testa, kako speči osmico oz. presto iz kruhovega testa, kaj dodati nadevu rožičeva potica, da bo bolj povezan, kako pripraviti cvetačne polpete, ste spraševali tokrat. In kaj je odgovorila oz. svetovala s. Nikolina? Prisluhnite posnetku.

Matjaž Merljak

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

VEČ ...|5. 3. 2019
Brezglutenski krofi

Tudi na pustni torek smo pekli: krofe, buhteljne in še kaj. A priprave smo se lotili malce drugače, kot ste morda vajeni. Naš gost Jože Senegačnik je povedal, kako pripraviti osnovo s kvasno vodo.

Brezglutenski krofi

Tudi na pustni torek smo pekli: krofe, buhteljne in še kaj. A priprave smo se lotili malce drugače, kot ste morda vajeni. Naš gost Jože Senegačnik je povedal, kako pripraviti osnovo s kvasno vodo.

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

Brezglutenski krofi
Tudi na pustni torek smo pekli: krofe, buhteljne in še kaj. A priprave smo se lotili malce drugače, kot ste morda vajeni. Naš gost Jože Senegačnik je povedal, kako pripraviti osnovo s kvasno vodo.
VEČ ...|5. 3. 2019
Brezglutenski krofi
Tudi na pustni torek smo pekli: krofe, buhteljne in še kaj. A priprave smo se lotili malce drugače, kot ste morda vajeni. Naš gost Jože Senegačnik je povedal, kako pripraviti osnovo s kvasno vodo.

Blaž Lesnik

svetovanjekuhanje

Priporočamo
|
Aktualno

Moja zgodba

VEČ ...|9. 8. 2020
Jože Pirjevec: Partizani (2. del)

V oddaji Moja zgodba je bil z nami dr. Jože Dežman s katerim smo komentirali nekatere izjave zgodovinarja dr. Jožeta Pirjevca, ki je pred kratkim izdal knjigo z naslovom Partizani. So res tisti, ki na Narodno osvobodilni boj gledajo kritično nedržavotvorni? To je le ena od trditev dr. Pirjevca o kateri je tekla beseda.

Jože Pirjevec: Partizani (2. del)

V oddaji Moja zgodba je bil z nami dr. Jože Dežman s katerim smo komentirali nekatere izjave zgodovinarja dr. Jožeta Pirjevca, ki je pred kratkim izdal knjigo z naslovom Partizani. So res tisti, ki na Narodno osvobodilni boj gledajo kritično nedržavotvorni? To je le ena od trditev dr. Pirjevca o kateri je tekla beseda.

Jože Bartolj

spominpolitikadružba

Kmetijska oddaja

VEČ ...|9. 8. 2020
Anja Mager o pogledih mladih na kmetijstvo in Velislav Žvipelj o ponudbi Ribniškega sklada

»Delo na kmetiji ni le služba niti ni samo način življenja, je poslanstvo. V prevzem kmetije ne vodi samo ekonomska logika, čeprav je ta ključna, ker omogoča preživetje in določeno socialno varnost. Skoraj vedno je v ozadju spoštovanje do dela prednikov in ljubezen do poklica kmet«. Tako razmišlja Anja Mager, nova predsednica Zveze slovenske podeželske mladine, ki smo jo gostili v Kmetijski oddaji.

Anja Mager o pogledih mladih na kmetijstvo in Velislav Žvipelj o ponudbi Ribniškega sklada

»Delo na kmetiji ni le služba niti ni samo način življenja, je poslanstvo. V prevzem kmetije ne vodi samo ekonomska logika, čeprav je ta ključna, ker omogoča preživetje in določeno socialno varnost. Skoraj vedno je v ozadju spoštovanje do dela prednikov in ljubezen do poklica kmet«. Tako razmišlja Anja Mager, nova predsednica Zveze slovenske podeželske mladine, ki smo jo gostili v Kmetijski oddaji.

Slavi Košir, Robert Božič

kmetijstvoizobraževanjepolitika

Program zadnjega tedna

VEČ ...|15. 8. 2020
Program Radia Ognjišče od 5. do 6. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 15. avgust 2020 ob 05-ih

Program Radia Ognjišče od 5. do 6. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 15. avgust 2020 ob 05-ih

Radio Ognjišče

Slovencem po svetu in domovini

VEČ ...|2. 8. 2020
Program za repatriiane iz Venezele, utrip iz Melbourna, spomin na Andreja Selana

Rojaki iz Venezuele so se ta teden udeležili Jezikovno počitniškega tabora, ki ga je v CŠOD Kavka pri Kobaridu ob podpori USZS pripravil Svetovni slovenski kongres. Pogovarjali smo se s frančiškanom p. Simonom Petrom Berlecem, ki od letošnjega februarja deluje v Melbournu v Avstraliji. V Buenos Airesu so se poslovili od Andreja Selana. V oddaji tudi o obisku ministrice Helene Jaklitsch pri rojakih v Videmski pokrajini.

Program za repatriiane iz Venezele, utrip iz Melbourna, spomin na Andreja Selana

Rojaki iz Venezuele so se ta teden udeležili Jezikovno počitniškega tabora, ki ga je v CŠOD Kavka pri Kobaridu ob podpori USZS pripravil Svetovni slovenski kongres. Pogovarjali smo se s frančiškanom p. Simonom Petrom Berlecem, ki od letošnjega februarja deluje v Melbournu v Avstraliji. V Buenos Airesu so se poslovili od Andreja Selana. V oddaji tudi o obisku ministrice Helene Jaklitsch pri rojakih v Videmski pokrajini.

Matjaž Merljak

infovenezuelarojakiargentinamelbourne

Pogovor o

VEČ ...|12. 8. 2020
Dogajanje v Desusu

Ostvetljujemo dogajanje v Desusu, kot ga vidijo komentatorji:

  • Ivan Štuhec, moralni teolog
  • Žiga Turk, politik, kolumnist in informatik
  • predstavniki kmetijskega sektorja

Postregli smo tudi z nekaj izjavami vpletenih.

Vabljeni k poslušanju.

Dogajanje v Desusu

Ostvetljujemo dogajanje v Desusu, kot ga vidijo komentatorji:

  • Ivan Štuhec, moralni teolog
  • Žiga Turk, politik, kolumnist in informatik
  • predstavniki kmetijskega sektorja

Postregli smo tudi z nekaj izjavami vpletenih.

Vabljeni k poslušanju.

Tanja Dominko

komentarpolitika

Zgodbe za otroke - Šmarnice

VEČ ...|31. 5. 2020
Največji dar

Marija je res posebna žena, ki jo je Bog izbral, da je postala Jezusova mami. Z njim je bila povsod. Takrat, ko se je kot otrok prvič nasmehnil, ko je prvič shodil, ko se je začel učiti, ko je bil nagajiv in ko je odrasel ter začel ljudi učiti o Bogu, ko je delal čudeže, ko je trpel in umrl, ko je premagal smrt in nam pokazal, kako zelo rad nas ima, in ko je šel v nebesa.

Največji dar

Marija je res posebna žena, ki jo je Bog izbral, da je postala Jezusova mami. Z njim je bila povsod. Takrat, ko se je kot otrok prvič nasmehnil, ko je prvič shodil, ko se je začel učiti, ko je bil nagajiv in ko je odrasel ter začel ljudi učiti o Bogu, ko je delal čudeže, ko je trpel in umrl, ko je premagal smrt in nam pokazal, kako zelo rad nas ima, in ko je šel v nebesa.

Marjan Bunič

Zgodbe za otrokemladiotrocivzgojašmarnicepravljice

Radijska kateheza

VEČ ...|15. 8. 2020
Marija, ki nas spremlja na poti življenja

Posebno pozornost namenjamo romanjem, ki bogatijo in širijo meje našega običajnega razlaganja in videnja sveta. V katehezi je bil naš sogovornik msgr. Miro Šlibar.

Marija, ki nas spremlja na poti življenja

Posebno pozornost namenjamo romanjem, ki bogatijo in širijo meje našega običajnega razlaganja in videnja sveta. V katehezi je bil naš sogovornik msgr. Miro Šlibar.

Damijana Medved

romanjeromarbolnikiLurdBrezje

Slovenska oddaja Radia Vatikan

VEČ ...|15. 8. 2020
Slovenska oddaja Radia Vatikan dne 15. 8.

Rubriko pripravlja slovensko uredništvo Radia Vatikan.

Slovenska oddaja Radia Vatikan dne 15. 8.

Rubriko pripravlja slovensko uredništvo Radia Vatikan.

Radio Vatikan

Naš gost

VEČ ...|15. 8. 2020
Zlatomašnik Ciril Kocbek

Letošnji zlatomašnik Ciril Kocbek je župnik v Zgornji Kungoti že 44 let, zadnjih 25 let pa vodi še župnijo Spodnja Kungota. Pripoveduje nam o otroštvu, o semenišču v Zadru, o svojem sokrajanu prof. dr. Antonu Trstenjáku, pa o nogometu, ključih obmejne zapornice in še čem.

Zlatomašnik Ciril Kocbek

Letošnji zlatomašnik Ciril Kocbek je župnik v Zgornji Kungoti že 44 let, zadnjih 25 let pa vodi še župnijo Spodnja Kungota. Pripoveduje nam o otroštvu, o semenišču v Zadru, o svojem sokrajanu prof. dr. Antonu Trstenjáku, pa o nogometu, ključih obmejne zapornice in še čem.

Marjan Bunič

zlatomašnikZgornja Kungotaduhovnikpogovorduhovnostspomin

Za življenje

VEČ ...|15. 8. 2020
Zakonca Perko o problemu staranja družbe

V tokratni oddaji smo se dotaknili vprašanja staranja prebivalstva, ki postaja vedno večji problem naše družbe. Z nami je sta bila zakonca Verena in Andrej Perko.

Zakonca Perko o problemu staranja družbe

V tokratni oddaji smo se dotaknili vprašanja staranja prebivalstva, ki postaja vedno večji problem naše družbe. Z nami je sta bila zakonca Verena in Andrej Perko.

Mateja Subotičanec

pogovordružba