Svetovalnica

VEČ ...|26. 7. 2021
Kuhajmo s sestro Nikolino

Bučkina juha, vanilijevi rogljički, hladna kumarična juha, krhko testo, vlečeno testo, stročji fižol z ocvirki … to so bile teme, ki ste jih odprli danes. Nasvete sestre Nikoline lahko spremljate tudi v posebnem podcastu

Kuhajmo s sestro Nikolino

Bučkina juha, vanilijevi rogljički, hladna kumarična juha, krhko testo, vlečeno testo, stročji fižol z ocvirki … to so bile teme, ki ste jih odprli danes. Nasvete sestre Nikoline lahko spremljate tudi v posebnem podcastu

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

Kuhajmo s sestro Nikolino

Bučkina juha, vanilijevi rogljički, hladna kumarična juha, krhko testo, vlečeno testo, stročji fižol z ocvirki … to so bile teme, ki ste jih odprli danes. Nasvete sestre Nikoline lahko spremljate tudi v posebnem podcastu

VEČ ...|26. 7. 2021
Kuhajmo s sestro Nikolino

Bučkina juha, vanilijevi rogljički, hladna kumarična juha, krhko testo, vlečeno testo, stročji fižol z ocvirki … to so bile teme, ki ste jih odprli danes. Nasvete sestre Nikoline lahko spremljate tudi v posebnem podcastu

Matjaž Merljak

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

VEČ ...|12. 7. 2021
Kuhajmo s sestro Nikolino

Kako pripraviti poletna kosila z zelo malo kuhanja ali brez njega pa jajčne omlete (z zelišči in zelenjavo), žganci (koruzni in ajdovi), ribezov sok in ribezova marmelada, rženi kruh … To so bila vaša današanja vprašanja za sestro Nikolino. Prisluhnite odgovorom. Vabljeni tudi k obisku bloga receptov in nasvetov sestre Nikoline

Kuhajmo s sestro Nikolino

Kako pripraviti poletna kosila z zelo malo kuhanja ali brez njega pa jajčne omlete (z zelišči in zelenjavo), žganci (koruzni in ajdovi), ribezov sok in ribezova marmelada, rženi kruh … To so bila vaša današanja vprašanja za sestro Nikolino. Prisluhnite odgovorom. Vabljeni tudi k obisku bloga receptov in nasvetov sestre Nikoline

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

Kuhajmo s sestro Nikolino

Kako pripraviti poletna kosila z zelo malo kuhanja ali brez njega pa jajčne omlete (z zelišči in zelenjavo), žganci (koruzni in ajdovi), ribezov sok in ribezova marmelada, rženi kruh … To so bila vaša današanja vprašanja za sestro Nikolino. Prisluhnite odgovorom. Vabljeni tudi k obisku bloga receptov in nasvetov sestre Nikoline

VEČ ...|12. 7. 2021
Kuhajmo s sestro Nikolino

Kako pripraviti poletna kosila z zelo malo kuhanja ali brez njega pa jajčne omlete (z zelišči in zelenjavo), žganci (koruzni in ajdovi), ribezov sok in ribezova marmelada, rženi kruh … To so bila vaša današanja vprašanja za sestro Nikolino. Prisluhnite odgovorom. Vabljeni tudi k obisku bloga receptov in nasvetov sestre Nikoline

Matjaž Merljak

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

VEČ ...|28. 6. 2021
Kuhajmo s sestro Nikolino

Jedi iz bučk in špargljev, uporaba govejega mesa iz juhe in izdelava “rostija”, sladice iz jagod in borovnic … to so bila vaša vprašnja za tokratno oddajo.

Kuhajmo s sestro Nikolino

Jedi iz bučk in špargljev, uporaba govejega mesa iz juhe in izdelava “rostija”, sladice iz jagod in borovnic … to so bila vaša vprašnja za tokratno oddajo.

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

Kuhajmo s sestro Nikolino

Jedi iz bučk in špargljev, uporaba govejega mesa iz juhe in izdelava “rostija”, sladice iz jagod in borovnic … to so bila vaša vprašnja za tokratno oddajo.

VEČ ...|28. 6. 2021
Kuhajmo s sestro Nikolino

Jedi iz bučk in špargljev, uporaba govejega mesa iz juhe in izdelava “rostija”, sladice iz jagod in borovnic … to so bila vaša vprašnja za tokratno oddajo.

Matjaž Merljak

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

VEČ ...|14. 6. 2021
Kuhajmo s sestro Nikolino

Sok in sirup iz bezga, rožičevo pecivo, domači sladoled, mleko v špinačni omaki, sok iz mete in melise - to so bile teme tokratne oddaje, v kateri ste veliko izkušenje povedali tudi poslušalke in poslušalci. 

Kuhajmo s sestro Nikolino

Sok in sirup iz bezga, rožičevo pecivo, domači sladoled, mleko v špinačni omaki, sok iz mete in melise - to so bile teme tokratne oddaje, v kateri ste veliko izkušenje povedali tudi poslušalke in poslušalci. 

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

Kuhajmo s sestro Nikolino

Sok in sirup iz bezga, rožičevo pecivo, domači sladoled, mleko v špinačni omaki, sok iz mete in melise - to so bile teme tokratne oddaje, v kateri ste veliko izkušenje povedali tudi poslušalke in poslušalci. 

VEČ ...|14. 6. 2021
Kuhajmo s sestro Nikolino

Sok in sirup iz bezga, rožičevo pecivo, domači sladoled, mleko v špinačni omaki, sok iz mete in melise - to so bile teme tokratne oddaje, v kateri ste veliko izkušenje povedali tudi poslušalke in poslušalci. 

Matjaž Merljak

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

VEČ ...|31. 5. 2021
Kuhajmo s sestro Nikolino

Limonin led, praženec (šmorn), pita, štruklji, žganci, rožičev biskvit, pečenje v jena posodi - to so bila vaša vprašanja v torkatni oddaji. Vabljeni, da obiščete tudi blog oddaje.

Kuhajmo s sestro Nikolino

Limonin led, praženec (šmorn), pita, štruklji, žganci, rožičev biskvit, pečenje v jena posodi - to so bila vaša vprašanja v torkatni oddaji. Vabljeni, da obiščete tudi blog oddaje.

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

Kuhajmo s sestro Nikolino

Limonin led, praženec (šmorn), pita, štruklji, žganci, rožičev biskvit, pečenje v jena posodi - to so bila vaša vprašanja v torkatni oddaji. Vabljeni, da obiščete tudi blog oddaje.

VEČ ...|31. 5. 2021
Kuhajmo s sestro Nikolino

Limonin led, praženec (šmorn), pita, štruklji, žganci, rožičev biskvit, pečenje v jena posodi - to so bila vaša vprašanja v torkatni oddaji. Vabljeni, da obiščete tudi blog oddaje.

Radio Ognjišče

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

VEČ ...|17. 5. 2021
Kuhajmo s sestro Nikolino

Gluhi štruklji, sirupi iz sadja in cvetja, jedi iz krompirja, čufti, musaka, kruh iz več mok, štruklji v soparniku … so bile teme tokratne oddaje. Hvala za spremljanje in sodelovanje!

Kuhajmo s sestro Nikolino

Gluhi štruklji, sirupi iz sadja in cvetja, jedi iz krompirja, čufti, musaka, kruh iz več mok, štruklji v soparniku … so bile teme tokratne oddaje. Hvala za spremljanje in sodelovanje!

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

Kuhajmo s sestro Nikolino

Gluhi štruklji, sirupi iz sadja in cvetja, jedi iz krompirja, čufti, musaka, kruh iz več mok, štruklji v soparniku … so bile teme tokratne oddaje. Hvala za spremljanje in sodelovanje!

VEČ ...|17. 5. 2021
Kuhajmo s sestro Nikolino

Gluhi štruklji, sirupi iz sadja in cvetja, jedi iz krompirja, čufti, musaka, kruh iz več mok, štruklji v soparniku … so bile teme tokratne oddaje. Hvala za spremljanje in sodelovanje!

Matjaž Merljak

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

VEČ ...|26. 4. 2021
Kuhajmo s sestro Nikolino

Kruh poči, brezmesne omake, sir na lazanji, pesto iz čemaža, na maremeladi so kosmiči plesni, uporaba muškatnih buč - to so bila vaša vprašanja za sestro Nikolino. Prisluhnite njenim odgovorom in odzivom drugih poslušalcev. 

Kuhajmo s sestro Nikolino

Kruh poči, brezmesne omake, sir na lazanji, pesto iz čemaža, na maremeladi so kosmiči plesni, uporaba muškatnih buč - to so bila vaša vprašanja za sestro Nikolino. Prisluhnite njenim odgovorom in odzivom drugih poslušalcev. 

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

Kuhajmo s sestro Nikolino

Kruh poči, brezmesne omake, sir na lazanji, pesto iz čemaža, na maremeladi so kosmiči plesni, uporaba muškatnih buč - to so bila vaša vprašanja za sestro Nikolino. Prisluhnite njenim odgovorom in odzivom drugih poslušalcev. 

VEČ ...|26. 4. 2021
Kuhajmo s sestro Nikolino

Kruh poči, brezmesne omake, sir na lazanji, pesto iz čemaža, na maremeladi so kosmiči plesni, uporaba muškatnih buč - to so bila vaša vprašanja za sestro Nikolino. Prisluhnite njenim odgovorom in odzivom drugih poslušalcev. 

Matjaž Merljak

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

VEČ ...|20. 4. 2021
Za pripravo kakovostnih jedi si je treba vzeti čas

V oddaji smo gostili enega prvih mojstrov sodobne kuhinje - Janeza Bratovža. Razkrili smo nekaj namigov, kako na naših domačih štedilnikih in v pečicah skuhati najboljše, tudi če nismo profesionalni kuharji.

Za pripravo kakovostnih jedi si je treba vzeti čas

V oddaji smo gostili enega prvih mojstrov sodobne kuhinje - Janeza Bratovža. Razkrili smo nekaj namigov, kako na naših domačih štedilnikih in v pečicah skuhati najboljše, tudi če nismo profesionalni kuharji.

svetovanjehranakuhanje

Svetovalnica

Za pripravo kakovostnih jedi si je treba vzeti čas

V oddaji smo gostili enega prvih mojstrov sodobne kuhinje - Janeza Bratovža. Razkrili smo nekaj namigov, kako na naših domačih štedilnikih in v pečicah skuhati najboljše, tudi če nismo profesionalni kuharji.

VEČ ...|20. 4. 2021
Za pripravo kakovostnih jedi si je treba vzeti čas

V oddaji smo gostili enega prvih mojstrov sodobne kuhinje - Janeza Bratovža. Razkrili smo nekaj namigov, kako na naših domačih štedilnikih in v pečicah skuhati najboljše, tudi če nismo profesionalni kuharji.

Radio Ognjišče

svetovanjehranakuhanje

Svetovalnica

VEČ ...|12. 4. 2021
Kuhajmo s sestro Nikolino

Kaj pripraviti iz ostankov velikonočnega žegna, velikonočni mlečni kruh, rozinova potica, ajdovi žganci, pečenje paniranega mesa v pečici, skutin in čokoladni nadev za potico ... so bila vaša vprašanja za sestro Nikolino.

Kuhajmo s sestro Nikolino

Kaj pripraviti iz ostankov velikonočnega žegna, velikonočni mlečni kruh, rozinova potica, ajdovi žganci, pečenje paniranega mesa v pečici, skutin in čokoladni nadev za potico ... so bila vaša vprašanja za sestro Nikolino.

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

Kuhajmo s sestro Nikolino

Kaj pripraviti iz ostankov velikonočnega žegna, velikonočni mlečni kruh, rozinova potica, ajdovi žganci, pečenje paniranega mesa v pečici, skutin in čokoladni nadev za potico ... so bila vaša vprašanja za sestro Nikolino.

VEČ ...|12. 4. 2021
Kuhajmo s sestro Nikolino

Kaj pripraviti iz ostankov velikonočnega žegna, velikonočni mlečni kruh, rozinova potica, ajdovi žganci, pečenje paniranega mesa v pečici, skutin in čokoladni nadev za potico ... so bila vaša vprašanja za sestro Nikolino.

Matjaž Merljak

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

VEČ ...|29. 3. 2021
Kuhajmo s sestro Nikolino

Šunka in pirhi za blagoslov velikonočnih jedi, testo za pico, rezanci za juho, priprava nojevega jajca, telečja krača - to so bila vaša vprašanja za sestro Nikolino v tokratni Svetovalnici. 

Kuhajmo s sestro Nikolino

Šunka in pirhi za blagoslov velikonočnih jedi, testo za pico, rezanci za juho, priprava nojevega jajca, telečja krača - to so bila vaša vprašanja za sestro Nikolino v tokratni Svetovalnici. 

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

Kuhajmo s sestro Nikolino

Šunka in pirhi za blagoslov velikonočnih jedi, testo za pico, rezanci za juho, priprava nojevega jajca, telečja krača - to so bila vaša vprašanja za sestro Nikolino v tokratni Svetovalnici. 

VEČ ...|29. 3. 2021
Kuhajmo s sestro Nikolino

Šunka in pirhi za blagoslov velikonočnih jedi, testo za pico, rezanci za juho, priprava nojevega jajca, telečja krača - to so bila vaša vprašanja za sestro Nikolino v tokratni Svetovalnici. 

Matjaž Merljak

svetovanjekuhanje

Sobotna iskrica

VEČ ...|20. 3. 2021
Kuhar Uroš Štefelin in Mavrica na obisku

Tokrat smo kuhali z malimi šefi in mojstrom kuharjem Urošem Štefelinom. Slišali ste kaj mora pravi kuhar vedeti, kako izvrstno se danes v kuhinji znajdejo mnogi otroci. Obiskala nas je tudi Mavrica.

Kuhar Uroš Štefelin in Mavrica na obisku

Tokrat smo kuhali z malimi šefi in mojstrom kuharjem Urošem Štefelinom. Slišali ste kaj mora pravi kuhar vedeti, kako izvrstno se danes v kuhinji znajdejo mnogi otroci. Obiskala nas je tudi Mavrica.

otrociuroš štefelinkuhanjeMali šef SlovenijemavricaMelita Košir

Sobotna iskrica

Kuhar Uroš Štefelin in Mavrica na obisku

Tokrat smo kuhali z malimi šefi in mojstrom kuharjem Urošem Štefelinom. Slišali ste kaj mora pravi kuhar vedeti, kako izvrstno se danes v kuhinji znajdejo mnogi otroci. Obiskala nas je tudi Mavrica.

VEČ ...|20. 3. 2021
Kuhar Uroš Štefelin in Mavrica na obisku

Tokrat smo kuhali z malimi šefi in mojstrom kuharjem Urošem Štefelinom. Slišali ste kaj mora pravi kuhar vedeti, kako izvrstno se danes v kuhinji znajdejo mnogi otroci. Obiskala nas je tudi Mavrica.

Jure Sešek

otrociuroš štefelinkuhanjeMali šef SlovenijemavricaMelita Košir

Svetovalnica

VEČ ...|16. 3. 2021
Ko Marjan Bunič postane kuharski mojster

Včasih se pripeti, da zaradi višje sile gost ne uspe priti v našo radijsko klet in zato se je treba pač znajti. In tako je Tanja Dominko namesto napovedanega kuharskega mojstra Janeza Bratovža pred mikrofon postavila kar sodelavca Marjana. Sam sicer pravi, da zahtevnejše recepte prepušča svoji ženi, pa vendar nam je v oddaji serviral precej zanimivih idej. Nekaj pa ste jih dodali tudi poslušalci.

 

Ko Marjan Bunič postane kuharski mojster

Včasih se pripeti, da zaradi višje sile gost ne uspe priti v našo radijsko klet in zato se je treba pač znajti. In tako je Tanja Dominko namesto napovedanega kuharskega mojstra Janeza Bratovža pred mikrofon postavila kar sodelavca Marjana. Sam sicer pravi, da zahtevnejše recepte prepušča svoji ženi, pa vendar nam je v oddaji serviral precej zanimivih idej. Nekaj pa ste jih dodali tudi poslušalci.

 

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

Ko Marjan Bunič postane kuharski mojster

Včasih se pripeti, da zaradi višje sile gost ne uspe priti v našo radijsko klet in zato se je treba pač znajti. In tako je Tanja Dominko namesto napovedanega kuharskega mojstra Janeza Bratovža pred mikrofon postavila kar sodelavca Marjana. Sam sicer pravi, da zahtevnejše recepte prepušča svoji ženi, pa vendar nam je v oddaji serviral precej zanimivih idej. Nekaj pa ste jih dodali tudi poslušalci.

 

VEČ ...|16. 3. 2021
Ko Marjan Bunič postane kuharski mojster

Včasih se pripeti, da zaradi višje sile gost ne uspe priti v našo radijsko klet in zato se je treba pač znajti. In tako je Tanja Dominko namesto napovedanega kuharskega mojstra Janeza Bratovža pred mikrofon postavila kar sodelavca Marjana. Sam sicer pravi, da zahtevnejše recepte prepušča svoji ženi, pa vendar nam je v oddaji serviral precej zanimivih idej. Nekaj pa ste jih dodali tudi poslušalci.

 

Tanja Dominko

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

VEČ ...|22. 2. 2021
Kuhajmo s sestro Nikolino

Hrana v postnem času, mehka skorja domačega kruha, marmelada za buhtlje, breskvice so razpokale, domače maslo, priprava jetrc, vlaganje ananasa, domači kruhki ... to so bila vaša vprašanja za tokratno oddajo, v kateri je bila gostja sestra Nikolina, šolska sestra svetega Frančiška Kristusa Kralja. 

Kuhajmo s sestro Nikolino

Hrana v postnem času, mehka skorja domačega kruha, marmelada za buhtlje, breskvice so razpokale, domače maslo, priprava jetrc, vlaganje ananasa, domači kruhki ... to so bila vaša vprašanja za tokratno oddajo, v kateri je bila gostja sestra Nikolina, šolska sestra svetega Frančiška Kristusa Kralja. 

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

Kuhajmo s sestro Nikolino

Hrana v postnem času, mehka skorja domačega kruha, marmelada za buhtlje, breskvice so razpokale, domače maslo, priprava jetrc, vlaganje ananasa, domači kruhki ... to so bila vaša vprašanja za tokratno oddajo, v kateri je bila gostja sestra Nikolina, šolska sestra svetega Frančiška Kristusa Kralja. 

VEČ ...|22. 2. 2021
Kuhajmo s sestro Nikolino

Hrana v postnem času, mehka skorja domačega kruha, marmelada za buhtlje, breskvice so razpokale, domače maslo, priprava jetrc, vlaganje ananasa, domači kruhki ... to so bila vaša vprašanja za tokratno oddajo, v kateri je bila gostja sestra Nikolina, šolska sestra svetega Frančiška Kristusa Kralja. 

Matjaž Merljak

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

VEČ ...|18. 1. 2021
Kuhajmo s sestro Nikolino

Shranjevanje limonine lupine, enolončnica iz soje, zmrzovanje beljakov, uporaba aronije, shranjevanje kakija, dušeni ohrovt, domači ocvirki, zakaj kruh poči, uporaba suhih brusnic - vse to vas je zanimalo tokrat. Prisluhnite odgovorom sestre Nikoline.

Kuhajmo s sestro Nikolino

Shranjevanje limonine lupine, enolončnica iz soje, zmrzovanje beljakov, uporaba aronije, shranjevanje kakija, dušeni ohrovt, domači ocvirki, zakaj kruh poči, uporaba suhih brusnic - vse to vas je zanimalo tokrat. Prisluhnite odgovorom sestre Nikoline.

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

Kuhajmo s sestro Nikolino

Shranjevanje limonine lupine, enolončnica iz soje, zmrzovanje beljakov, uporaba aronije, shranjevanje kakija, dušeni ohrovt, domači ocvirki, zakaj kruh poči, uporaba suhih brusnic - vse to vas je zanimalo tokrat. Prisluhnite odgovorom sestre Nikoline.

VEČ ...|18. 1. 2021
Kuhajmo s sestro Nikolino

Shranjevanje limonine lupine, enolončnica iz soje, zmrzovanje beljakov, uporaba aronije, shranjevanje kakija, dušeni ohrovt, domači ocvirki, zakaj kruh poči, uporaba suhih brusnic - vse to vas je zanimalo tokrat. Prisluhnite odgovorom sestre Nikoline.

Matjaž Merljak

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

VEČ ...|4. 1. 2021
Kuhajmo s sestro Nikolino

Jedi iz kisle repe, uporaba suhega kvasa, kruhovi cmoki se razkuhajo, ajdovi žganci, pirin kruh, kisanje kisa - to so bila vaša vprašanja za sestro Nikolino v prvi oddaji v letu 2021.

Kuhajmo s sestro Nikolino

Jedi iz kisle repe, uporaba suhega kvasa, kruhovi cmoki se razkuhajo, ajdovi žganci, pirin kruh, kisanje kisa - to so bila vaša vprašanja za sestro Nikolino v prvi oddaji v letu 2021.

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

Kuhajmo s sestro Nikolino

Jedi iz kisle repe, uporaba suhega kvasa, kruhovi cmoki se razkuhajo, ajdovi žganci, pirin kruh, kisanje kisa - to so bila vaša vprašanja za sestro Nikolino v prvi oddaji v letu 2021.

VEČ ...|4. 1. 2021
Kuhajmo s sestro Nikolino

Jedi iz kisle repe, uporaba suhega kvasa, kruhovi cmoki se razkuhajo, ajdovi žganci, pirin kruh, kisanje kisa - to so bila vaša vprašanja za sestro Nikolino v prvi oddaji v letu 2021.

Matjaž Merljak

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

VEČ ...|21. 12. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino

O pripravi praznične božične potice smo govorili tokrat: od sestavin do peke v pečici. Slišali ste tudi, ali se da potico narediti iz maslenega kupljenega testa, zakaj nastanejo luknje v potici, zakaj potica ob strani poči, kako je s čokolado za oblivanje piškotov ...

Kuhajmo s sestro Nikolino

O pripravi praznične božične potice smo govorili tokrat: od sestavin do peke v pečici. Slišali ste tudi, ali se da potico narediti iz maslenega kupljenega testa, zakaj nastanejo luknje v potici, zakaj potica ob strani poči, kako je s čokolado za oblivanje piškotov ...

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

Kuhajmo s sestro Nikolino

O pripravi praznične božične potice smo govorili tokrat: od sestavin do peke v pečici. Slišali ste tudi, ali se da potico narediti iz maslenega kupljenega testa, zakaj nastanejo luknje v potici, zakaj potica ob strani poči, kako je s čokolado za oblivanje piškotov ...

VEČ ...|21. 12. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino

O pripravi praznične božične potice smo govorili tokrat: od sestavin do peke v pečici. Slišali ste tudi, ali se da potico narediti iz maslenega kupljenega testa, zakaj nastanejo luknje v potici, zakaj potica ob strani poči, kako je s čokolado za oblivanje piškotov ...

Matjaž Merljak

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

VEČ ...|11. 12. 2020
Kako se lotiti peke potice?

Z gostjo Barbaro Orešnik tehnologinjo iz podjetja Mercator IP Kranjski kolaček smo govorili o pravilnem izboru sestavin in o postopku peke potice. Kako doseči, da skorja ne odstopa, da v testu ni lukenj in da je potica rahla in okusna? Svoje izkušnje so prispevali tudi poslušalci.

Kako se lotiti peke potice?

Z gostjo Barbaro Orešnik tehnologinjo iz podjetja Mercator IP Kranjski kolaček smo govorili o pravilnem izboru sestavin in o postopku peke potice. Kako doseči, da skorja ne odstopa, da v testu ni lukenj in da je potica rahla in okusna? Svoje izkušnje so prispevali tudi poslušalci.

svetovanjehranakuhanje

Svetovalnica

Kako se lotiti peke potice?

Z gostjo Barbaro Orešnik tehnologinjo iz podjetja Mercator IP Kranjski kolaček smo govorili o pravilnem izboru sestavin in o postopku peke potice. Kako doseči, da skorja ne odstopa, da v testu ni lukenj in da je potica rahla in okusna? Svoje izkušnje so prispevali tudi poslušalci.

VEČ ...|11. 12. 2020
Kako se lotiti peke potice?

Z gostjo Barbaro Orešnik tehnologinjo iz podjetja Mercator IP Kranjski kolaček smo govorili o pravilnem izboru sestavin in o postopku peke potice. Kako doseči, da skorja ne odstopa, da v testu ni lukenj in da je potica rahla in okusna? Svoje izkušnje so prispevali tudi poslušalci.

Tanja Dominko

svetovanjehranakuhanje

Svetovalnica

VEČ ...|7. 12. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino

Sol v strojnih piškotih, penjenje masti z ocvirki, zakaj je kruh trd, polenta s skuto in jabolki, salovci oz. salčici, zamenjava masla s salom oz. margarino pri peki piškotov, jajce pri listnatem testu ... To so bila vaša vprašanja. Prisluhnite odgovorom sestre Nikoline.

Kuhajmo s sestro Nikolino

Sol v strojnih piškotih, penjenje masti z ocvirki, zakaj je kruh trd, polenta s skuto in jabolki, salovci oz. salčici, zamenjava masla s salom oz. margarino pri peki piškotov, jajce pri listnatem testu ... To so bila vaša vprašanja. Prisluhnite odgovorom sestre Nikoline.

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

Kuhajmo s sestro Nikolino

Sol v strojnih piškotih, penjenje masti z ocvirki, zakaj je kruh trd, polenta s skuto in jabolki, salovci oz. salčici, zamenjava masla s salom oz. margarino pri peki piškotov, jajce pri listnatem testu ... To so bila vaša vprašanja. Prisluhnite odgovorom sestre Nikoline.

VEČ ...|7. 12. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino

Sol v strojnih piškotih, penjenje masti z ocvirki, zakaj je kruh trd, polenta s skuto in jabolki, salovci oz. salčici, zamenjava masla s salom oz. margarino pri peki piškotov, jajce pri listnatem testu ... To so bila vaša vprašanja. Prisluhnite odgovorom sestre Nikoline.

Matjaž Merljak

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

VEČ ...|23. 11. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino

Ocvirkovka, navadni piškoti, jedi iz kodrolistnatega ohrovta, medeni miklavži in parklji, orehovi roglijčki, kvas za kruh, peka kruha, recept za preganjanje osteoporoze ... hvala za vaša vprašanja in vaše nasvete v tokratni oddaji.

Kuhajmo s sestro Nikolino

Ocvirkovka, navadni piškoti, jedi iz kodrolistnatega ohrovta, medeni miklavži in parklji, orehovi roglijčki, kvas za kruh, peka kruha, recept za preganjanje osteoporoze ... hvala za vaša vprašanja in vaše nasvete v tokratni oddaji.

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

Kuhajmo s sestro Nikolino

Ocvirkovka, navadni piškoti, jedi iz kodrolistnatega ohrovta, medeni miklavži in parklji, orehovi roglijčki, kvas za kruh, peka kruha, recept za preganjanje osteoporoze ... hvala za vaša vprašanja in vaše nasvete v tokratni oddaji.

VEČ ...|23. 11. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino

Ocvirkovka, navadni piškoti, jedi iz kodrolistnatega ohrovta, medeni miklavži in parklji, orehovi roglijčki, kvas za kruh, peka kruha, recept za preganjanje osteoporoze ... hvala za vaša vprašanja in vaše nasvete v tokratni oddaji.

Matjaž Merljak

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

VEČ ...|9. 11. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino

Pomen zajtrka, še posebej tradicionalnega slovenskega zajtrka, ajdovi žganci, turški med, ajdov kruh, zelenjavni ali mesni kaneloni, višnjev liker, marmelada iz mandarin - to so bila vaša vprašanja za sestro Nikolino, šolsko sestro svetega Frančiška Kristusa kralja.

Kuhajmo s sestro Nikolino

Pomen zajtrka, še posebej tradicionalnega slovenskega zajtrka, ajdovi žganci, turški med, ajdov kruh, zelenjavni ali mesni kaneloni, višnjev liker, marmelada iz mandarin - to so bila vaša vprašanja za sestro Nikolino, šolsko sestro svetega Frančiška Kristusa kralja.

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

Kuhajmo s sestro Nikolino

Pomen zajtrka, še posebej tradicionalnega slovenskega zajtrka, ajdovi žganci, turški med, ajdov kruh, zelenjavni ali mesni kaneloni, višnjev liker, marmelada iz mandarin - to so bila vaša vprašanja za sestro Nikolino, šolsko sestro svetega Frančiška Kristusa kralja.

VEČ ...|9. 11. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino

Pomen zajtrka, še posebej tradicionalnega slovenskega zajtrka, ajdovi žganci, turški med, ajdov kruh, zelenjavni ali mesni kaneloni, višnjev liker, marmelada iz mandarin - to so bila vaša vprašanja za sestro Nikolino, šolsko sestro svetega Frančiška Kristusa kralja.

Matjaž Merljak

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

VEČ ...|26. 10. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino

Uporaba zelenih paradižnikov, shranjevanje kostanja, uporaba sveže rdeče pese, shranjevanje čebule, kako se ohranita kivi in kaki v skrinji, zakaj kisla repa postane rumena, kako pripraviti krvavice, kako speči purana, zakaj kruh upade, zakaj kis izgubi kislost ... so bila vaša vprašanja za sestro Nikolino.

Kuhajmo s sestro Nikolino

Uporaba zelenih paradižnikov, shranjevanje kostanja, uporaba sveže rdeče pese, shranjevanje čebule, kako se ohranita kivi in kaki v skrinji, zakaj kisla repa postane rumena, kako pripraviti krvavice, kako speči purana, zakaj kruh upade, zakaj kis izgubi kislost ... so bila vaša vprašanja za sestro Nikolino.

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

Kuhajmo s sestro Nikolino

Uporaba zelenih paradižnikov, shranjevanje kostanja, uporaba sveže rdeče pese, shranjevanje čebule, kako se ohranita kivi in kaki v skrinji, zakaj kisla repa postane rumena, kako pripraviti krvavice, kako speči purana, zakaj kruh upade, zakaj kis izgubi kislost ... so bila vaša vprašanja za sestro Nikolino.

VEČ ...|26. 10. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino

Uporaba zelenih paradižnikov, shranjevanje kostanja, uporaba sveže rdeče pese, shranjevanje čebule, kako se ohranita kivi in kaki v skrinji, zakaj kisla repa postane rumena, kako pripraviti krvavice, kako speči purana, zakaj kruh upade, zakaj kis izgubi kislost ... so bila vaša vprašanja za sestro Nikolino.

Matjaž Merljak

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

VEČ ...|12. 10. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino

Kuhanje goveje juhe, kako skuhati zajčjo obaro, kdaj je pravi čas za ribanje zelja, pripravo kostanjevega nadeva, ko kis razvodeni, nadevane brezmesne paprike, olje oz. voda pri pripravi kruha, džuveč riž - to so bila vaša vprašanja za tokratno oddajo.

Kuhajmo s sestro Nikolino

Kuhanje goveje juhe, kako skuhati zajčjo obaro, kdaj je pravi čas za ribanje zelja, pripravo kostanjevega nadeva, ko kis razvodeni, nadevane brezmesne paprike, olje oz. voda pri pripravi kruha, džuveč riž - to so bila vaša vprašanja za tokratno oddajo.

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

Kuhajmo s sestro Nikolino

Kuhanje goveje juhe, kako skuhati zajčjo obaro, kdaj je pravi čas za ribanje zelja, pripravo kostanjevega nadeva, ko kis razvodeni, nadevane brezmesne paprike, olje oz. voda pri pripravi kruha, džuveč riž - to so bila vaša vprašanja za tokratno oddajo.

VEČ ...|12. 10. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino

Kuhanje goveje juhe, kako skuhati zajčjo obaro, kdaj je pravi čas za ribanje zelja, pripravo kostanjevega nadeva, ko kis razvodeni, nadevane brezmesne paprike, olje oz. voda pri pripravi kruha, džuveč riž - to so bila vaša vprašanja za tokratno oddajo.

Matjaž Merljak

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

VEČ ...|28. 9. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino

Kako uporabiti sadje, ki gnije in se kvari, ali lahko pogrejemo ajdovo kašo z gobami, kako pripraviti gibanico, kako pripraviti paradižnikovo mezgo, kako speči jabolčno pito in špinačno prikuho ... Prisluhnite odgovorom in nasvetom šolske sestre Nikoline.

Kuhajmo s sestro Nikolino

Kako uporabiti sadje, ki gnije in se kvari, ali lahko pogrejemo ajdovo kašo z gobami, kako pripraviti gibanico, kako pripraviti paradižnikovo mezgo, kako speči jabolčno pito in špinačno prikuho ... Prisluhnite odgovorom in nasvetom šolske sestre Nikoline.

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

Kuhajmo s sestro Nikolino
Kako uporabiti sadje, ki gnije in se kvari, ali lahko pogrejemo ajdovo kašo z gobami, kako pripraviti gibanico, kako pripraviti paradižnikovo mezgo, kako speči jabolčno pito in špinačno prikuho ... Prisluhnite odgovorom in nasvetom šolske sestre Nikoline.
VEČ ...|28. 9. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino
Kako uporabiti sadje, ki gnije in se kvari, ali lahko pogrejemo ajdovo kašo z gobami, kako pripraviti gibanico, kako pripraviti paradižnikovo mezgo, kako speči jabolčno pito in špinačno prikuho ... Prisluhnite odgovorom in nasvetom šolske sestre Nikoline.

Matjaž Merljak

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

VEČ ...|14. 9. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino

Kako pripraviti grozdni sok brez sokovnika, o zamrzovanju malin, pripravi mesnih polpetov, vlaganju paprik v slanico, pripravi omake iz jajčevcev, juhe iz kolerabe ... ste spraševali v tokratni oddaji ter sodelovali s svojimi recepti za vlaganje paprik in pripravi soka iz bezgovih jagod.

Kuhajmo s sestro Nikolino

Kako pripraviti grozdni sok brez sokovnika, o zamrzovanju malin, pripravi mesnih polpetov, vlaganju paprik v slanico, pripravi omake iz jajčevcev, juhe iz kolerabe ... ste spraševali v tokratni oddaji ter sodelovali s svojimi recepti za vlaganje paprik in pripravi soka iz bezgovih jagod.

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

Kuhajmo s sestro Nikolino
Kako pripraviti grozdni sok brez sokovnika, o zamrzovanju malin, pripravi mesnih polpetov, vlaganju paprik v slanico, pripravi omake iz jajčevcev, juhe iz kolerabe ... ste spraševali v tokratni oddaji ter sodelovali s svojimi recepti za vlaganje paprik in pripravi soka iz bezgovih jagod.
VEČ ...|14. 9. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino
Kako pripraviti grozdni sok brez sokovnika, o zamrzovanju malin, pripravi mesnih polpetov, vlaganju paprik v slanico, pripravi omake iz jajčevcev, juhe iz kolerabe ... ste spraševali v tokratni oddaji ter sodelovali s svojimi recepti za vlaganje paprik in pripravi soka iz bezgovih jagod.

Matjaž Merljak

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

VEČ ...|24. 8. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino

Paradižnikova mezga, paradižnikova omaka, porova solata, konzerviranje česna, vlaganje paprike, odstopanje skorje pri potici, gratinirana zelenjava, pesto za ozimnico, kisanje zelja - to so bila vaša tokratna vprašanja, prisluhnite odgovorom naše gostje in priznane strokovnjakinje.

Kuhajmo s sestro Nikolino

Paradižnikova mezga, paradižnikova omaka, porova solata, konzerviranje česna, vlaganje paprike, odstopanje skorje pri potici, gratinirana zelenjava, pesto za ozimnico, kisanje zelja - to so bila vaša tokratna vprašanja, prisluhnite odgovorom naše gostje in priznane strokovnjakinje.

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

Kuhajmo s sestro Nikolino
Paradižnikova mezga, paradižnikova omaka, porova solata, konzerviranje česna, vlaganje paprike, odstopanje skorje pri potici, gratinirana zelenjava, pesto za ozimnico, kisanje zelja - to so bila vaša tokratna vprašanja, prisluhnite odgovorom naše gostje in priznane strokovnjakinje.
VEČ ...|24. 8. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino
Paradižnikova mezga, paradižnikova omaka, porova solata, konzerviranje česna, vlaganje paprike, odstopanje skorje pri potici, gratinirana zelenjava, pesto za ozimnico, kisanje zelja - to so bila vaša tokratna vprašanja, prisluhnite odgovorom naše gostje in priznane strokovnjakinje.

Matjaž Merljak

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

VEČ ...|3. 8. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino

Pesa v solati in vlaganje pese, rezanci iz ajdove moke, vlaganje kumar, vlaganje hrušk, konzerviranje čebule, vzhajanje kruha v vročih dneh ... to vas je zanimalo tokrat, prisluhnite odgovorom sestre Nikoline.

Kuhajmo s sestro Nikolino

Pesa v solati in vlaganje pese, rezanci iz ajdove moke, vlaganje kumar, vlaganje hrušk, konzerviranje čebule, vzhajanje kruha v vročih dneh ... to vas je zanimalo tokrat, prisluhnite odgovorom sestre Nikoline.

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

Kuhajmo s sestro Nikolino
Pesa v solati in vlaganje pese, rezanci iz ajdove moke, vlaganje kumar, vlaganje hrušk, konzerviranje čebule, vzhajanje kruha v vročih dneh ... to vas je zanimalo tokrat, prisluhnite odgovorom sestre Nikoline.
VEČ ...|3. 8. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino
Pesa v solati in vlaganje pese, rezanci iz ajdove moke, vlaganje kumar, vlaganje hrušk, konzerviranje čebule, vzhajanje kruha v vročih dneh ... to vas je zanimalo tokrat, prisluhnite odgovorom sestre Nikoline.

Matjaž Merljak

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

VEČ ...|20. 7. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino

Jedi iz fižola, vlaganje in konzerviranje fižola, sirup ali sok in ribeza, maline in aronije, zamrzovanje cvetače, potica iz pirine moke, dušena jabolka in sladice iz njih, uporaba ostankov pečenega krompirja - to vas je zanimalo tokrat, prisluhnite odgovorom in nasvetom sestre Nikoline.

Kuhajmo s sestro Nikolino

Jedi iz fižola, vlaganje in konzerviranje fižola, sirup ali sok in ribeza, maline in aronije, zamrzovanje cvetače, potica iz pirine moke, dušena jabolka in sladice iz njih, uporaba ostankov pečenega krompirja - to vas je zanimalo tokrat, prisluhnite odgovorom in nasvetom sestre Nikoline.

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

Kuhajmo s sestro Nikolino
Jedi iz fižola, vlaganje in konzerviranje fižola, sirup ali sok in ribeza, maline in aronije, zamrzovanje cvetače, potica iz pirine moke, dušena jabolka in sladice iz njih, uporaba ostankov pečenega krompirja - to vas je zanimalo tokrat, prisluhnite odgovorom in nasvetom sestre Nikoline.
VEČ ...|20. 7. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino
Jedi iz fižola, vlaganje in konzerviranje fižola, sirup ali sok in ribeza, maline in aronije, zamrzovanje cvetače, potica iz pirine moke, dušena jabolka in sladice iz njih, uporaba ostankov pečenega krompirja - to vas je zanimalo tokrat, prisluhnite odgovorom in nasvetom sestre Nikoline.

Matjaž Merljak

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

VEČ ...|6. 7. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino

Sirup iz rdečega in črnega ribeza ter malin, jedi iz blitve in špinače, pehtranova potica, priprava bešamela, preliv za muskako, marmelada iz češenj in ribeza, pijača iz aloe vere - to vas je zanimalo tokrat, prisluhnite odgovorom in nasvetom sestre Nikoline.

Kuhajmo s sestro Nikolino

Sirup iz rdečega in črnega ribeza ter malin, jedi iz blitve in špinače, pehtranova potica, priprava bešamela, preliv za muskako, marmelada iz češenj in ribeza, pijača iz aloe vere - to vas je zanimalo tokrat, prisluhnite odgovorom in nasvetom sestre Nikoline.

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

Kuhajmo s sestro Nikolino
Sirup iz rdečega in črnega ribeza ter malin, jedi iz blitve in špinače, pehtranova potica, priprava bešamela, preliv za muskako, marmelada iz češenj in ribeza, pijača iz aloe vere - to vas je zanimalo tokrat, prisluhnite odgovorom in nasvetom sestre Nikoline.
VEČ ...|6. 7. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino
Sirup iz rdečega in črnega ribeza ter malin, jedi iz blitve in špinače, pehtranova potica, priprava bešamela, preliv za muskako, marmelada iz češenj in ribeza, pijača iz aloe vere - to vas je zanimalo tokrat, prisluhnite odgovorom in nasvetom sestre Nikoline.

Matjaž Merljak

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

VEČ ...|22. 6. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino

Špagljeva juha in rižota, sladice iz višenj, smetanova potica, grmada in kruhov cmok - to vas je zanimalo tokrat, prisluhnite odgovorom in nasvetom sestre Nikoline.

Kuhajmo s sestro Nikolino

Špagljeva juha in rižota, sladice iz višenj, smetanova potica, grmada in kruhov cmok - to vas je zanimalo tokrat, prisluhnite odgovorom in nasvetom sestre Nikoline.

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

Kuhajmo s sestro Nikolino
Špagljeva juha in rižota, sladice iz višenj, smetanova potica, grmada in kruhov cmok - to vas je zanimalo tokrat, prisluhnite odgovorom in nasvetom sestre Nikoline.
VEČ ...|22. 6. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino
Špagljeva juha in rižota, sladice iz višenj, smetanova potica, grmada in kruhov cmok - to vas je zanimalo tokrat, prisluhnite odgovorom in nasvetom sestre Nikoline.

Matjaž Merljak

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

VEČ ...|8. 6. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino

Zavitek in pita iz zamrznjenih češenj, nadevani rogljički, vampi, goveja juha, izbira riža za rižoto, kako se skuha fižol v zrnju - to so bila vaša vprašanja v tokratni oddaji. Prisluhnite odgovorom in nasvetom šolske sestre Nikoline.

Kuhajmo s sestro Nikolino

Zavitek in pita iz zamrznjenih češenj, nadevani rogljički, vampi, goveja juha, izbira riža za rižoto, kako se skuha fižol v zrnju - to so bila vaša vprašanja v tokratni oddaji. Prisluhnite odgovorom in nasvetom šolske sestre Nikoline.

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

Kuhajmo s sestro Nikolino
Zavitek in pita iz zamrznjenih češenj, nadevani rogljički, vampi, goveja juha, izbira riža za rižoto, kako se skuha fižol v zrnju - to so bila vaša vprašanja v tokratni oddaji. Prisluhnite odgovorom in nasvetom šolske sestre Nikoline.
VEČ ...|8. 6. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino
Zavitek in pita iz zamrznjenih češenj, nadevani rogljički, vampi, goveja juha, izbira riža za rižoto, kako se skuha fižol v zrnju - to so bila vaša vprašanja v tokratni oddaji. Prisluhnite odgovorom in nasvetom šolske sestre Nikoline.

Matjaž Merljak

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

VEČ ...|25. 5. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino

Kako pripraviti skutine ali orehove štruklje, kako narediti domače njoke, o pripravi piškotov, domačega biskvita in tudi kuhanju juhe je beseda tekla v tokratni oddaji.

Kuhajmo s sestro Nikolino

Kako pripraviti skutine ali orehove štruklje, kako narediti domače njoke, o pripravi piškotov, domačega biskvita in tudi kuhanju juhe je beseda tekla v tokratni oddaji.

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

Kuhajmo s sestro Nikolino
Kako pripraviti skutine ali orehove štruklje, kako narediti domače njoke, o pripravi piškotov, domačega biskvita in tudi kuhanju juhe je beseda tekla v tokratni oddaji.
VEČ ...|25. 5. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino
Kako pripraviti skutine ali orehove štruklje, kako narediti domače njoke, o pripravi piškotov, domačega biskvita in tudi kuhanju juhe je beseda tekla v tokratni oddaji.

Matjaž Merljak

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

VEČ ...|12. 5. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino

Ajdov kruh, mesne kroglice v paradižnikovi omaki, pehtranova potica, domača čokolada, krompirjevi polpeti, bučkin zavitek - to so bila vaša vprašanja, prisluhnite odgovorom sestre Nikoline.

Kuhajmo s sestro Nikolino

Ajdov kruh, mesne kroglice v paradižnikovi omaki, pehtranova potica, domača čokolada, krompirjevi polpeti, bučkin zavitek - to so bila vaša vprašanja, prisluhnite odgovorom sestre Nikoline.

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

Kuhajmo s sestro Nikolino
Ajdov kruh, mesne kroglice v paradižnikovi omaki, pehtranova potica, domača čokolada, krompirjevi polpeti, bučkin zavitek - to so bila vaša vprašanja, prisluhnite odgovorom sestre Nikoline.
VEČ ...|12. 5. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino
Ajdov kruh, mesne kroglice v paradižnikovi omaki, pehtranova potica, domača čokolada, krompirjevi polpeti, bučkin zavitek - to so bila vaša vprašanja, prisluhnite odgovorom sestre Nikoline.

Matjaž Merljak

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

VEČ ...|21. 4. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino

O pripravi pince (sladkega kruha), shranjevanju čebule, pripravi domačega prepečenca, odstopanju potice, vinski omaki iz rdečega vina in peki buhtljev ste spraševali tokrat.

Kuhajmo s sestro Nikolino

O pripravi pince (sladkega kruha), shranjevanju čebule, pripravi domačega prepečenca, odstopanju potice, vinski omaki iz rdečega vina in peki buhtljev ste spraševali tokrat.

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

Kuhajmo s sestro Nikolino
O pripravi pince (sladkega kruha), shranjevanju čebule, pripravi domačega prepečenca, odstopanju potice, vinski omaki iz rdečega vina in peki buhtljev ste spraševali tokrat.
VEČ ...|21. 4. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino
O pripravi pince (sladkega kruha), shranjevanju čebule, pripravi domačega prepečenca, odstopanju potice, vinski omaki iz rdečega vina in peki buhtljev ste spraševali tokrat.

Matjaž Merljak

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

VEČ ...|7. 4. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino

Priprava droži, potica z drožmi in suhim kvasom, zamrzovanje kvasa, uporaba domačega masla, mehak kruh, pita iz jabolk, skute in zdroba, priprava domačega kruha, šunka v testu, kroglice za juho - to so bila vaša tokratna vprašanja za sestro Nikolino. Prisluhnite odgovorom.

Kuhajmo s sestro Nikolino

Priprava droži, potica z drožmi in suhim kvasom, zamrzovanje kvasa, uporaba domačega masla, mehak kruh, pita iz jabolk, skute in zdroba, priprava domačega kruha, šunka v testu, kroglice za juho - to so bila vaša tokratna vprašanja za sestro Nikolino. Prisluhnite odgovorom.

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

Kuhajmo s sestro Nikolino
Priprava droži, potica z drožmi in suhim kvasom, zamrzovanje kvasa, uporaba domačega masla, mehak kruh, pita iz jabolk, skute in zdroba, priprava domačega kruha, šunka v testu, kroglice za juho - to so bila vaša tokratna vprašanja za sestro Nikolino. Prisluhnite odgovorom.
VEČ ...|7. 4. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino
Priprava droži, potica z drožmi in suhim kvasom, zamrzovanje kvasa, uporaba domačega masla, mehak kruh, pita iz jabolk, skute in zdroba, priprava domačega kruha, šunka v testu, kroglice za juho - to so bila vaša tokratna vprašanja za sestro Nikolino. Prisluhnite odgovorom.

Matjaž Merljak

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

VEČ ...|24. 3. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino

Zdrav in hranilen zajtrk, peka mesa, kruh, nadomestek kvasa, kisla juha, kdaj zaliti kis ... To so nekatere teme tokratne oddaje. V teh dneh, ko delamo od doma in so doma tudi otroci in mladostniki, smo še bolj kot sicer vpeti v pripravo jedi. Zato smo v Svetovalnici gostili sestro Nikolino.

Kuhajmo s sestro Nikolino

Zdrav in hranilen zajtrk, peka mesa, kruh, nadomestek kvasa, kisla juha, kdaj zaliti kis ... To so nekatere teme tokratne oddaje. V teh dneh, ko delamo od doma in so doma tudi otroci in mladostniki, smo še bolj kot sicer vpeti v pripravo jedi. Zato smo v Svetovalnici gostili sestro Nikolino.

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

Kuhajmo s sestro Nikolino
Zdrav in hranilen zajtrk, peka mesa, kruh, nadomestek kvasa, kisla juha, kdaj zaliti kis ... To so nekatere teme tokratne oddaje. V teh dneh, ko delamo od doma in so doma tudi otroci in mladostniki, smo še bolj kot sicer vpeti v pripravo jedi. Zato smo v Svetovalnici gostili sestro Nikolino.
VEČ ...|24. 3. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino
Zdrav in hranilen zajtrk, peka mesa, kruh, nadomestek kvasa, kisla juha, kdaj zaliti kis ... To so nekatere teme tokratne oddaje. V teh dneh, ko delamo od doma in so doma tudi otroci in mladostniki, smo še bolj kot sicer vpeti v pripravo jedi. Zato smo v Svetovalnici gostili sestro Nikolino.

Matjaž Merljak

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

VEČ ...|9. 3. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino

Kremna juha iz provansalske buče, krepka juha za bolnike, kuhanje cvetače, uporaba mesa žrebička, pica, kruh v krušni peči, stročji fižol iz zamrzovalne skrinje, gostilo za kremno zelenjavno juho ali omako, skutini štruklji - to so bila vaša vprašanja v tokratni oddaji. Prisluhnite odgovorom in nasvetom sestre Nikoline.

Kuhajmo s sestro Nikolino

Kremna juha iz provansalske buče, krepka juha za bolnike, kuhanje cvetače, uporaba mesa žrebička, pica, kruh v krušni peči, stročji fižol iz zamrzovalne skrinje, gostilo za kremno zelenjavno juho ali omako, skutini štruklji - to so bila vaša vprašanja v tokratni oddaji. Prisluhnite odgovorom in nasvetom sestre Nikoline.

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

Kuhajmo s sestro Nikolino
Kremna juha iz provansalske buče, krepka juha za bolnike, kuhanje cvetače, uporaba mesa žrebička, pica, kruh v krušni peči, stročji fižol iz zamrzovalne skrinje, gostilo za kremno zelenjavno juho ali omako, skutini štruklji - to so bila vaša vprašanja v tokratni oddaji. Prisluhnite odgovorom in nasvetom sestre Nikoline.
VEČ ...|9. 3. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino
Kremna juha iz provansalske buče, krepka juha za bolnike, kuhanje cvetače, uporaba mesa žrebička, pica, kruh v krušni peči, stročji fižol iz zamrzovalne skrinje, gostilo za kremno zelenjavno juho ali omako, skutini štruklji - to so bila vaša vprašanja v tokratni oddaji. Prisluhnite odgovorom in nasvetom sestre Nikoline.

Matjaž Merljak

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

VEČ ...|24. 2. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino

O pripravi (pustnih) krofov in flancatov smo govorili tokrat: o sestavinah, pripravi testa, gnetenju, cvrtju, pečenju v pečici ...

Kuhajmo s sestro Nikolino

O pripravi (pustnih) krofov in flancatov smo govorili tokrat: o sestavinah, pripravi testa, gnetenju, cvrtju, pečenju v pečici ...

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

Kuhajmo s sestro Nikolino
O pripravi (pustnih) krofov in flancatov smo govorili tokrat: o sestavinah, pripravi testa, gnetenju, cvrtju, pečenju v pečici ...
VEČ ...|24. 2. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino
O pripravi (pustnih) krofov in flancatov smo govorili tokrat: o sestavinah, pripravi testa, gnetenju, cvrtju, pečenju v pečici ...

Matjaž Merljak

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

VEČ ...|3. 2. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino

O kuhanju fižola in pripravi fižolove juhe, pripravi bakala, skutinih štrukljev, špinačne lazanje in ocvrtih mišk ste spraševali tokrat in z nami delili tudi svoje izkušnje.

Kuhajmo s sestro Nikolino

O kuhanju fižola in pripravi fižolove juhe, pripravi bakala, skutinih štrukljev, špinačne lazanje in ocvrtih mišk ste spraševali tokrat in z nami delili tudi svoje izkušnje.

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

Kuhajmo s sestro Nikolino
O kuhanju fižola in pripravi fižolove juhe, pripravi bakala, skutinih štrukljev, špinačne lazanje in ocvrtih mišk ste spraševali tokrat in z nami delili tudi svoje izkušnje.
VEČ ...|3. 2. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino
O kuhanju fižola in pripravi fižolove juhe, pripravi bakala, skutinih štrukljev, špinačne lazanje in ocvrtih mišk ste spraševali tokrat in z nami delili tudi svoje izkušnje.

Matjaž Merljak

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

VEČ ...|27. 1. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino

Bakala, zdrobovi cmoki, strojni piškoti, kruh, pomoč pri prehladu, kvašeni piškoti brez jajc, goveji zrezki, šarkelj, čokoladna torta - so bile teme/vprašanja tokratne oddaje.

Kuhajmo s sestro Nikolino

Bakala, zdrobovi cmoki, strojni piškoti, kruh, pomoč pri prehladu, kvašeni piškoti brez jajc, goveji zrezki, šarkelj, čokoladna torta - so bile teme/vprašanja tokratne oddaje.

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

Kuhajmo s sestro Nikolino
Bakala, zdrobovi cmoki, strojni piškoti, kruh, pomoč pri prehladu, kvašeni piškoti brez jajc, goveji zrezki, šarkelj, čokoladna torta - so bile teme/vprašanja tokratne oddaje.
VEČ ...|27. 1. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino
Bakala, zdrobovi cmoki, strojni piškoti, kruh, pomoč pri prehladu, kvašeni piškoti brez jajc, goveji zrezki, šarkelj, čokoladna torta - so bile teme/vprašanja tokratne oddaje.

Matjaž Merljak

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

VEČ ...|21. 1. 2020
Ali znate pripraviti slovensko narodno jed?

V Svetovalnici smo se tokrat lotili tradicionalne slovenske jedi, ki jo v različnih izvedbah poznajo v vseh slovenskih gastronomskih regijah. Slani in sladki, iz kvašenega, listnatega ali krompirjevega testa, z raznovrstnimi nadevi... Štruklje smo pripravljali z mojstrom peke Jožetom Senegačnikom.

Ali znate pripraviti slovensko narodno jed?

V Svetovalnici smo se tokrat lotili tradicionalne slovenske jedi, ki jo v različnih izvedbah poznajo v vseh slovenskih gastronomskih regijah. Slani in sladki, iz kvašenega, listnatega ali krompirjevega testa, z raznovrstnimi nadevi... Štruklje smo pripravljali z mojstrom peke Jožetom Senegačnikom.

svetovanjehranakuhanje

Svetovalnica

Ali znate pripraviti slovensko narodno jed?
V Svetovalnici smo se tokrat lotili tradicionalne slovenske jedi, ki jo v različnih izvedbah poznajo v vseh slovenskih gastronomskih regijah. Slani in sladki, iz kvašenega, listnatega ali krompirjevega testa, z raznovrstnimi nadevi... Štruklje smo pripravljali z mojstrom peke Jožetom Senegačnikom.
VEČ ...|21. 1. 2020
Ali znate pripraviti slovensko narodno jed?
V Svetovalnici smo se tokrat lotili tradicionalne slovenske jedi, ki jo v različnih izvedbah poznajo v vseh slovenskih gastronomskih regijah. Slani in sladki, iz kvašenega, listnatega ali krompirjevega testa, z raznovrstnimi nadevi... Štruklje smo pripravljali z mojstrom peke Jožetom Senegačnikom.

Blaž Lesnik

svetovanjehranakuhanje

Svetovalnica

VEČ ...|13. 1. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino

Kako je z rokom uporabe mlečnih izdelkov, kifeljčki iz masti, jedi iz radiča, sirove štručke, količina maščobe in sladkorja v receptih, količina vode pri ajdovem kruhu - to so bila vprašanja v tokratni oddaji, ki ste jo s svojimi izkušnjami oblikovali tudi vi.

Kuhajmo s sestro Nikolino

Kako je z rokom uporabe mlečnih izdelkov, kifeljčki iz masti, jedi iz radiča, sirove štručke, količina maščobe in sladkorja v receptih, količina vode pri ajdovem kruhu - to so bila vprašanja v tokratni oddaji, ki ste jo s svojimi izkušnjami oblikovali tudi vi.

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

Kuhajmo s sestro Nikolino
Kako je z rokom uporabe mlečnih izdelkov, kifeljčki iz masti, jedi iz radiča, sirove štručke, količina maščobe in sladkorja v receptih, količina vode pri ajdovem kruhu - to so bila vprašanja v tokratni oddaji, ki ste jo s svojimi izkušnjami oblikovali tudi vi.
VEČ ...|13. 1. 2020
Kuhajmo s sestro Nikolino
Kako je z rokom uporabe mlečnih izdelkov, kifeljčki iz masti, jedi iz radiča, sirove štručke, količina maščobe in sladkorja v receptih, količina vode pri ajdovem kruhu - to so bila vprašanja v tokratni oddaji, ki ste jo s svojimi izkušnjami oblikovali tudi vi.

Matjaž Merljak

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

VEČ ...|11. 11. 2019
Kuhajmo s sestro Nikolino

Kaj dodati pirini moki, da se bo testo dalo razvaljati, kako pripraviti joto in mineštro iz kisle repe, kako pripraviti testo iz posušenih jabolk, uporaba kupljenega vlečenega testa, kako speči osmico oz. presto iz kruhovega testa, kaj dodati nadevu rožičeva potica, da bo bolj povezan, kako pripraviti cvetačne polpete, ste spraševali tokrat. In kaj je odgovorila oz. svetovala s. Nikolina? Prisluhnite posnetku.

Kuhajmo s sestro Nikolino

Kaj dodati pirini moki, da se bo testo dalo razvaljati, kako pripraviti joto in mineštro iz kisle repe, kako pripraviti testo iz posušenih jabolk, uporaba kupljenega vlečenega testa, kako speči osmico oz. presto iz kruhovega testa, kaj dodati nadevu rožičeva potica, da bo bolj povezan, kako pripraviti cvetačne polpete, ste spraševali tokrat. In kaj je odgovorila oz. svetovala s. Nikolina? Prisluhnite posnetku.

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

Kuhajmo s sestro Nikolino
Kaj dodati pirini moki, da se bo testo dalo razvaljati, kako pripraviti joto in mineštro iz kisle repe, kako pripraviti testo iz posušenih jabolk, uporaba kupljenega vlečenega testa, kako speči osmico oz. presto iz kruhovega testa, kaj dodati nadevu rožičeva potica, da bo bolj povezan, kako pripraviti cvetačne polpete, ste spraševali tokrat. In kaj je odgovorila oz. svetovala s. Nikolina? Prisluhnite posnetku.
VEČ ...|11. 11. 2019
Kuhajmo s sestro Nikolino
Kaj dodati pirini moki, da se bo testo dalo razvaljati, kako pripraviti joto in mineštro iz kisle repe, kako pripraviti testo iz posušenih jabolk, uporaba kupljenega vlečenega testa, kako speči osmico oz. presto iz kruhovega testa, kaj dodati nadevu rožičeva potica, da bo bolj povezan, kako pripraviti cvetačne polpete, ste spraševali tokrat. In kaj je odgovorila oz. svetovala s. Nikolina? Prisluhnite posnetku.

Matjaž Merljak

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

VEČ ...|5. 3. 2019
Brezglutenski krofi

Tudi na pustni torek smo pekli: krofe, buhteljne in še kaj. A priprave smo se lotili malce drugače, kot ste morda vajeni. Naš gost Jože Senegačnik je povedal, kako pripraviti osnovo s kvasno vodo.

Brezglutenski krofi

Tudi na pustni torek smo pekli: krofe, buhteljne in še kaj. A priprave smo se lotili malce drugače, kot ste morda vajeni. Naš gost Jože Senegačnik je povedal, kako pripraviti osnovo s kvasno vodo.

svetovanjekuhanje

Svetovalnica

Brezglutenski krofi
Tudi na pustni torek smo pekli: krofe, buhteljne in še kaj. A priprave smo se lotili malce drugače, kot ste morda vajeni. Naš gost Jože Senegačnik je povedal, kako pripraviti osnovo s kvasno vodo.
VEČ ...|5. 3. 2019
Brezglutenski krofi
Tudi na pustni torek smo pekli: krofe, buhteljne in še kaj. A priprave smo se lotili malce drugače, kot ste morda vajeni. Naš gost Jože Senegačnik je povedal, kako pripraviti osnovo s kvasno vodo.

Blaž Lesnik

svetovanjekuhanje

Priporočamo
|
Aktualno

Spoznanje več, predsodek manj

VEČ ...|2. 8. 2021
Dr. Žiga Turk: Politika in letni časi

V oddaji Spoznanje več, predsodek manj je bil z nami dr. Žiga Turk. Poletno zatišje v politiki, jesenska vročica in napadi. Pa tudi bruseljsko videnje dogajanja pri nas ...

Dr. Žiga Turk: Politika in letni časi

V oddaji Spoznanje več, predsodek manj je bil z nami dr. Žiga Turk. Poletno zatišje v politiki, jesenska vročica in napadi. Pa tudi bruseljsko videnje dogajanja pri nas ...

Tanja Dominko

politikadružba

Globine

VEČ ...|13. 7. 2021
Kaj so papeške okrožnice in o čem govorijo?

Ker smo se v letošnjih Globinah posvečali različnim tematikam, ki jih odpira zadnja papeževa okrožnica Vsi bratje, smo se tokrat odločili celostno predstaviti papeške dokumente, v prvi vrsti okrožnice. Kakšen je njihov pomen, zakaj so jih papeži začeli pisati, na katera področja življenja posegajo in ali velja za katoličane obveza nauka, ki ga podajajo? Naš gost je bil ekleziolog prof. dr. Bogdan Dolenc.

Kaj so papeške okrožnice in o čem govorijo?

Ker smo se v letošnjih Globinah posvečali različnim tematikam, ki jih odpira zadnja papeževa okrožnica Vsi bratje, smo se tokrat odločili celostno predstaviti papeške dokumente, v prvi vrsti okrožnice. Kakšen je njihov pomen, zakaj so jih papeži začeli pisati, na katera področja življenja posegajo in ali velja za katoličane obveza nauka, ki ga podajajo? Naš gost je bil ekleziolog prof. dr. Bogdan Dolenc.

Blaž Lesnik

duhovnostpapežokrožnicadružbaizobraževanjeteologijaCerkveni naukpapeški dokumenti

Program zadnjega tedna

VEČ ...|3. 8. 2021
Program Radia Ognjišče od 5. do 6. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 03. avgust 2021 ob 05-ih

Program Radia Ognjišče od 5. do 6. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 03. avgust 2021 ob 05-ih

Radio Ognjišče

Slovencem po svetu in domovini

VEČ ...|1. 8. 2021
Jože Slobodnik iz Kanade

Rojaki po vsem svetu so pred tremi desetletji igrali pomembno vlogo pri demokratizaciji Slovenije in pri hitrem mednarodnem priznanju. Jože Slobodnik se z veseljem spominja teh dogodkov. Ob njih se je pokazala tudi enotnost rojakov v Kanadi, k aktivnostim so pristopili tudi tisti, ki so bili sicer bolj oddaljeni od slovenske skupnosti. Rojaki iz Kanade so Sloveniji pomagali v naravnih nesrečah - zbirali so denar za tiste, ki so jih prizadele poplave. Ko je bila Slovenija po razglasitvi samostojnosti in neodvisnosti napadena s strani JLA, so začeli organizirati demonstracije. Po končani osamosvojitveni vojni pa so delali na tem, da bo Slovenija čim prej priznana. V tridesetih letih se je veliko spremenilo v Sloveniji, Jožeta moti prevelika razdeljenost med ljudmi …

Jože Slobodnik iz Kanade

Rojaki po vsem svetu so pred tremi desetletji igrali pomembno vlogo pri demokratizaciji Slovenije in pri hitrem mednarodnem priznanju. Jože Slobodnik se z veseljem spominja teh dogodkov. Ob njih se je pokazala tudi enotnost rojakov v Kanadi, k aktivnostim so pristopili tudi tisti, ki so bili sicer bolj oddaljeni od slovenske skupnosti. Rojaki iz Kanade so Sloveniji pomagali v naravnih nesrečah - zbirali so denar za tiste, ki so jih prizadele poplave. Ko je bila Slovenija po razglasitvi samostojnosti in neodvisnosti napadena s strani JLA, so začeli organizirati demonstracije. Po končani osamosvojitveni vojni pa so delali na tem, da bo Slovenija čim prej priznana. V tridesetih letih se je veliko spremenilo v Sloveniji, Jožeta moti prevelika razdeljenost med ljudmi …

Matjaž Merljak

družbarojaki

Duhovna misel

VEČ ...|3. 8. 2021
Bodite pogumni, ne bojte se, jaz sem...

Učenci v čolnu, ko srečajo Jezusa. Pogum je življenjska drža…

Bodite pogumni, ne bojte se, jaz sem...

Učenci v čolnu, ko srečajo Jezusa. Pogum je življenjska drža…

Gorna Kuhar

duhovnost

Zgodbe za otroke

VEČ ...|1. 8. 2021
Trije medvedi

Otroci, vas je morda na kakem potepanju po gozdu strah, da bi se izgubili? Deklici, ki je glavna junakinja te ruske pravljice, se je zgodilo prav to. Si kaj mislite koga je srečala? No? Poglejte kakšen je naslov pravljice …

Trije medvedi

Otroci, vas je morda na kakem potepanju po gozdu strah, da bi se izgubili? Deklici, ki je glavna junakinja te ruske pravljice, se je zgodilo prav to. Si kaj mislite koga je srečala? No? Poglejte kakšen je naslov pravljice …

Jure Sešek

otrociotrokzgodbezgodbapravljicapravljice

Kulturni utrinki

VEČ ...|3. 8. 2021
Zlatnik poezije Milanu Jesihu - Razstava Františka Foita na Češkem

Zlatnik poezije Milanu Jesihu - Razstava Františka Foita na Češkem

Jože Bartolj

kultura

Naš pogled

VEČ ...|3. 8. 2021
Mirjam Judež: O gibanju otrok in vlogi staršev pri tem

Sodelavka radia Mirjam je aazmišljala o pomenu gibanja otrok in vlogi staršev pri tem.

Mirjam Judež: O gibanju otrok in vlogi staršev pri tem

Sodelavka radia Mirjam je aazmišljala o pomenu gibanja otrok in vlogi staršev pri tem.

Mirjam Judež

komentar

Spominjamo se

VEČ ...|3. 8. 2021
Spominjamo se dne 3. 8.

Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče

Spominjamo se dne 3. 8.

Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče

Radio Ognjišče

Zakladi naše dediščine

VEČ ...|3. 8. 2021
Plečnikova dela v Ljubljani na Unescov seznam dediščine

Izbrana dela arhitekta Jožeta Plečnika, ki jih občudujemo v prestolnici, so vpisana na svetovni Unescov seznam naravne in kulturne dediščine. Nominacijo Dela Jožeta Plečnika v Ljubljani - urbano oblikovanje po meri človeka je pod vodstvom ministrstva za kulturo koordiniral Muzej za arhitekturo in oblikovanje. V rubriki smo objavili izjavi Špele Spanžel z ministrstva za kulturo ter Tomaža Štoke iz Muzeja za arhitekturo in oblikovanje

Plečnikova dela v Ljubljani na Unescov seznam dediščine

Izbrana dela arhitekta Jožeta Plečnika, ki jih občudujemo v prestolnici, so vpisana na svetovni Unescov seznam naravne in kulturne dediščine. Nominacijo Dela Jožeta Plečnika v Ljubljani - urbano oblikovanje po meri človeka je pod vodstvom ministrstva za kulturo koordiniral Muzej za arhitekturo in oblikovanje. V rubriki smo objavili izjavi Špele Spanžel z ministrstva za kulturo ter Tomaža Štoke iz Muzeja za arhitekturo in oblikovanje

Nataša Ličen

kulturanaravadružbapogovordediščina