Modrost v očeh

VEČ ...|23. 6. 2020
Zavod Medgeneracijsko središče Komenda

Naša gostja je bila pobudnica ustanovitve Zavoda, gospa Viktorija Drolec. Vabljeni k poslušanju, da boste izvedeli več o dnevnem bivanju starejših, pomoči starejšim na domu ter Babi servisu.

Zavod Medgeneracijsko središče Komenda

Naša gostja je bila pobudnica ustanovitve Zavoda, gospa Viktorija Drolec. Vabljeni k poslušanju, da boste izvedeli več o dnevnem bivanju starejših, pomoči starejšim na domu ter Babi servisu.

odnosistarostgeneracija

Modrost v očeh

Zavod Medgeneracijsko središče Komenda
Naša gostja je bila pobudnica ustanovitve Zavoda, gospa Viktorija Drolec. Vabljeni k poslušanju, da boste izvedeli več o dnevnem bivanju starejših, pomoči starejšim na domu ter Babi servisu.
VEČ ...|23. 6. 2020
Zavod Medgeneracijsko središče Komenda
Naša gostja je bila pobudnica ustanovitve Zavoda, gospa Viktorija Drolec. Vabljeni k poslušanju, da boste izvedeli več o dnevnem bivanju starejših, pomoči starejšim na domu ter Babi servisu.

Damijana Medved

odnosistarostgeneracija

Priporočamo
|
Aktualno

Naš gost

VEČ ...|17. 4. 2021
Kapucin br. Stane Bešter

Brat Stane Bešter je redovnik, provincialni vikar slovenskih kapucinov, predstojnik in voditelj Doma duhovnosti Kančevci, tudi glasbenik, predvsem pa duhovnik.

Kapucin br. Stane Bešter

Brat Stane Bešter je redovnik, provincialni vikar slovenskih kapucinov, predstojnik in voditelj Doma duhovnosti Kančevci, tudi glasbenik, predvsem pa duhovnik.

Marjan Bunič

spominživljenjepogovorglasba

Svetovalnica

VEČ ...|20. 4. 2021
Za pripravo kakovostnih jedi si je treba vzeti čas

V oddaji smo gostili enega prvih mojstrov sodobne kuhinje - Janeza Bratovža. Razkrili smo nekaj namigov, kako na naših domačih štedilnikih in v pečicah skuhati najboljše, tudi če nismo profesionalni kuharji.

Za pripravo kakovostnih jedi si je treba vzeti čas

V oddaji smo gostili enega prvih mojstrov sodobne kuhinje - Janeza Bratovža. Razkrili smo nekaj namigov, kako na naših domačih štedilnikih in v pečicah skuhati najboljše, tudi če nismo profesionalni kuharji.

Radio Ognjišče

svetovanjehranakuhanje

Sol in luč

VEČ ...|13. 4. 2021
Dr. Blanka Tacer: O izzivih korone, o motivaciji in o tem, zakaj je potrebno prisluhniti mladim.

“Naša najzgodnejša leta zaznamuje preživetveni nagon, kasneje pa skozi vzgojo spoznamo, da smo sami odgovorni za svoje počutje. Skozi življenje se naučimo poskrbeti tudi za druge in predvsem, da je od naših odločitev odvisna naša prihodnost.” Tega in nekaj drugih odlomkov smo izbrali iz daljšega pogovora, ki ga je za oddajo Via positiva z gostjo pripravila kolegica Nataša Ličen.

Dr. Blanka Tacer: O izzivih korone, o motivaciji in o tem, zakaj je potrebno prisluhniti mladim.

“Naša najzgodnejša leta zaznamuje preživetveni nagon, kasneje pa skozi vzgojo spoznamo, da smo sami odgovorni za svoje počutje. Skozi življenje se naučimo poskrbeti tudi za druge in predvsem, da je od naših odločitev odvisna naša prihodnost.” Tega in nekaj drugih odlomkov smo izbrali iz daljšega pogovora, ki ga je za oddajo Via positiva z gostjo pripravila kolegica Nataša Ličen.

Tadej Sadar

družbakoronavirusmladi

Za življenje

VEČ ...|17. 4. 2021
Odrekanje tudi po postnem času

Zakonca dr. Verena in dr. Andrej Perko sta govorila o tem, kako smo se dolžni nekaterih zavez postnega časa držati tudi danes. Zakaj je pomembno negovati izročilo?
Prisluhnite oddaji.

Odrekanje tudi po postnem času

Zakonca dr. Verena in dr. Andrej Perko sta govorila o tem, kako smo se dolžni nekaterih zavez postnega časa držati tudi danes. Zakaj je pomembno negovati izročilo?
Prisluhnite oddaji.

Radio Ognjišče

vzgojaduhovnostodnosi

Naš pogled

VEČ ...|13. 4. 2021
Izidor Šček: Arogantni krvosesi in birokrati

Ljudje smo očitno zelo prilagodljivi in smo dandanes za resnico pripravljeni priznati še tako očitne nesmisle, ki so drugim, ali celo sprogramiranim računalniškim algoritmom, kupljeno merilo resnice.

Izidor Šček: Arogantni krvosesi in birokrati

Ljudje smo očitno zelo prilagodljivi in smo dandanes za resnico pripravljeni priznati še tako očitne nesmisle, ki so drugim, ali celo sprogramiranim računalniškim algoritmom, kupljeno merilo resnice.

Radio Ognjišče

komentaroddajnikislovenijaslovenščinaradio

Radijski misijon 2021

VEČ ...|27. 3. 2021
7. Mali misijonski nagovor – Silva Matos: Ne boš umrl!

Krajši misijonski nagovor je pripravila psihologinja in terapevtka Silva Matos. Geslo dneva ima za našo gostjo poseben pomen, saj izhaja iz osebne izkušnje.

7. Mali misijonski nagovor – Silva Matos: Ne boš umrl!

Krajši misijonski nagovor je pripravila psihologinja in terapevtka Silva Matos. Geslo dneva ima za našo gostjo poseben pomen, saj izhaja iz osebne izkušnje.

Jože Bartolj

duhovnostodnosimisijon

Kulturni utrinki

VEČ ...|20. 4. 2021
Razstava Mateja Metlikoviča v Zavodu sv. Stanislava

Razstava Mateja Metlikoviča v Zavodu sv. Stanislava

Jože Bartolj

kulturalikovna umetnostMatej Metlikovič

Spominjamo se

VEČ ...|20. 4. 2021
Spominjamo se dne 20. 4.

Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče

Spominjamo se dne 20. 4.

Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče

Radio Ognjišče

Zakladi naše dediščine

VEČ ...|20. 4. 2021
Dobrodelne zgodbe

Pri prostovoljnem gasilskem društvu Šinkov Turn v sklopu evropskega projekta urejajo muzej prostovoljnih zgodb preteklih desetletij. S pomočjo sovaščanov so zbrali pripovedi, pričevanja, slikovno gradivo in različne predmete. Pogovarjali smo se s predsednico Sašo Kovačevič. 

Dobrodelne zgodbe

Pri prostovoljnem gasilskem društvu Šinkov Turn v sklopu evropskega projekta urejajo muzej prostovoljnih zgodb preteklih desetletij. S pomočjo sovaščanov so zbrali pripovedi, pričevanja, slikovno gradivo in različne predmete. Pogovarjali smo se s predsednico Sašo Kovačevič. 

Nataša Ličen

kulturadediščinaizročilodružba

Svetovalnica

VEČ ...|20. 4. 2021
Za pripravo kakovostnih jedi si je treba vzeti čas

V oddaji smo gostili enega prvih mojstrov sodobne kuhinje - Janeza Bratovža. Razkrili smo nekaj namigov, kako na naših domačih štedilnikih in v pečicah skuhati najboljše, tudi če nismo profesionalni kuharji.

Za pripravo kakovostnih jedi si je treba vzeti čas

V oddaji smo gostili enega prvih mojstrov sodobne kuhinje - Janeza Bratovža. Razkrili smo nekaj namigov, kako na naših domačih štedilnikih in v pečicah skuhati najboljše, tudi če nismo profesionalni kuharji.

Radio Ognjišče

svetovanjehranakuhanje