Svetovalnica

VEČ ...|14. 4. 2025
Kuhajmo s sestro Nikolino

Biskvit s sadjem, jedi iz beljakov, brezglutenska potica, leča, riba iz prejšnjega dne, testo in nadev za potico ... so bile teme v tokratni kontaktni oddaji s sestro Nikolino.

Kuhajmo s sestro Nikolino

Biskvit s sadjem, jedi iz beljakov, brezglutenska potica, leča, riba iz prejšnjega dne, testo in nadev za potico ... so bile teme v tokratni kontaktni oddaji s sestro Nikolino.

svetovanjekuhajmosadjejedi iz beljakovbrezglutenska poticalečariba iz prejšnjega dnetestonadev za potico

Svetovalnica

Kuhajmo s sestro Nikolino

Biskvit s sadjem, jedi iz beljakov, brezglutenska potica, leča, riba iz prejšnjega dne, testo in nadev za potico ... so bile teme v tokratni kontaktni oddaji s sestro Nikolino.

VEČ ...|14. 4. 2025
Kuhajmo s sestro Nikolino

Biskvit s sadjem, jedi iz beljakov, brezglutenska potica, leča, riba iz prejšnjega dne, testo in nadev za potico ... so bile teme v tokratni kontaktni oddaji s sestro Nikolino.

Matjaž Merljak

svetovanjekuhajmosadjejedi iz beljakovbrezglutenska poticalečariba iz prejšnjega dnetestonadev za potico

Svetovalnica

VEČ ...|28. 8. 2024
Martin Mavsar: Ne hitimo brezglavo, le zrelo sadje da dobre sokove

Martin Mavsar – svetovalec specialist za kmetijsko tehniko in sadjarstvo s Kmetijsko gozdarskega zavoda Novo mesto je spregovoril o predelavi sadja v sok in zapovedih, ki jih pri tem ne smemo izpustiti, če hočemo odlične izdelke.

Martin Mavsar: Ne hitimo brezglavo, le zrelo sadje da dobre sokove

Martin Mavsar – svetovalec specialist za kmetijsko tehniko in sadjarstvo s Kmetijsko gozdarskega zavoda Novo mesto je spregovoril o predelavi sadja v sok in zapovedih, ki jih pri tem ne smemo izpustiti, če hočemo odlične izdelke.

svetovanjesadjesadni sokovipredelava

Svetovalnica

Martin Mavsar: Ne hitimo brezglavo, le zrelo sadje da dobre sokove

Martin Mavsar – svetovalec specialist za kmetijsko tehniko in sadjarstvo s Kmetijsko gozdarskega zavoda Novo mesto je spregovoril o predelavi sadja v sok in zapovedih, ki jih pri tem ne smemo izpustiti, če hočemo odlične izdelke.

VEČ ...|28. 8. 2024
Martin Mavsar: Ne hitimo brezglavo, le zrelo sadje da dobre sokove

Martin Mavsar – svetovalec specialist za kmetijsko tehniko in sadjarstvo s Kmetijsko gozdarskega zavoda Novo mesto je spregovoril o predelavi sadja v sok in zapovedih, ki jih pri tem ne smemo izpustiti, če hočemo odlične izdelke.

Robert Božič

svetovanjesadjesadni sokovipredelava

Minute za kmetijstvo in podeželje

VEČ ...|20. 8. 2024
Martin Mavsar: Letos je fama, da sadje veliko prej dozoreva. A to ne drži povsem...

Rad in dobronamerno opozarjam, da mora biti sadje tehnološko zrelo za obiranje in skladiščenje, za predelavo pa svetujem preizkus z jodovico, pravi Martin Mavsar, svetovalec specialist za kmetijsko tehniko in sadjarstvo s Kmetijsko gozdarskega zavoda Novo mesto.

Martin Mavsar: Letos je fama, da sadje veliko prej dozoreva. A to ne drži povsem...

Rad in dobronamerno opozarjam, da mora biti sadje tehnološko zrelo za obiranje in skladiščenje, za predelavo pa svetujem preizkus z jodovico, pravi Martin Mavsar, svetovalec specialist za kmetijsko tehniko in sadjarstvo s Kmetijsko gozdarskega zavoda Novo mesto.

naravasadjeobiranjejabolka

Minute za kmetijstvo in podeželje

Martin Mavsar: Letos je fama, da sadje veliko prej dozoreva. A to ne drži povsem...

Rad in dobronamerno opozarjam, da mora biti sadje tehnološko zrelo za obiranje in skladiščenje, za predelavo pa svetujem preizkus z jodovico, pravi Martin Mavsar, svetovalec specialist za kmetijsko tehniko in sadjarstvo s Kmetijsko gozdarskega zavoda Novo mesto.

VEČ ...|20. 8. 2024
Martin Mavsar: Letos je fama, da sadje veliko prej dozoreva. A to ne drži povsem...

Rad in dobronamerno opozarjam, da mora biti sadje tehnološko zrelo za obiranje in skladiščenje, za predelavo pa svetujem preizkus z jodovico, pravi Martin Mavsar, svetovalec specialist za kmetijsko tehniko in sadjarstvo s Kmetijsko gozdarskega zavoda Novo mesto.

Robert Božič

naravasadjeobiranjejabolka

Svetovalnica

VEČ ...|23. 11. 2022
Nasveti za saditev sadnega drevja in oskrbo pred zimo

Naš gost je bil g. Matjaž Maležič, strokovnjak za sadjarstvo na Kmetijsko gozdarskem zavodu Ljubljana.

Nasveti za saditev sadnega drevja in oskrbo pred zimo

Naš gost je bil g. Matjaž Maležič, strokovnjak za sadjarstvo na Kmetijsko gozdarskem zavodu Ljubljana.

svetovanjesadjejesenska opravilasadovnjak

Svetovalnica

Nasveti za saditev sadnega drevja in oskrbo pred zimo

Naš gost je bil g. Matjaž Maležič, strokovnjak za sadjarstvo na Kmetijsko gozdarskem zavodu Ljubljana.

VEČ ...|23. 11. 2022
Nasveti za saditev sadnega drevja in oskrbo pred zimo

Naš gost je bil g. Matjaž Maležič, strokovnjak za sadjarstvo na Kmetijsko gozdarskem zavodu Ljubljana.

Radio Ognjišče

svetovanjesadjejesenska opravilasadovnjak

Svetovalnica

VEČ ...|25. 8. 2021
Predelava sadja v sok in druge izdelke

Letošnja spomladanska pozeba je hudo oklestila letino sadja, zato je modro, da vse tisto, kar je ostalo, dobro izkoristimo in tudi shranimo za zimo. Eden od načinov je predelava v sokove, na voljo pa je še nekaj drugih načinov. Z nami sta bila svetovalca specialista s Kmetijsko gozdarskega zavoda Novo mesto: Tatjana Kmetič Škof - specialistka za kmečko družino in dopolnilne dejavnosti na kmetiji in Martin Mavsar - specialist za kmetijsko tehniko in sadjarstvo.

Predelava sadja v sok in druge izdelke

Letošnja spomladanska pozeba je hudo oklestila letino sadja, zato je modro, da vse tisto, kar je ostalo, dobro izkoristimo in tudi shranimo za zimo. Eden od načinov je predelava v sokove, na voljo pa je še nekaj drugih načinov. Z nami sta bila svetovalca specialista s Kmetijsko gozdarskega zavoda Novo mesto: Tatjana Kmetič Škof - specialistka za kmečko družino in dopolnilne dejavnosti na kmetiji in Martin Mavsar - specialist za kmetijsko tehniko in sadjarstvo.

svetovanjesadjepredelavasokdopolnične dejavnosti

Svetovalnica

Predelava sadja v sok in druge izdelke

Letošnja spomladanska pozeba je hudo oklestila letino sadja, zato je modro, da vse tisto, kar je ostalo, dobro izkoristimo in tudi shranimo za zimo. Eden od načinov je predelava v sokove, na voljo pa je še nekaj drugih načinov. Z nami sta bila svetovalca specialista s Kmetijsko gozdarskega zavoda Novo mesto: Tatjana Kmetič Škof - specialistka za kmečko družino in dopolnilne dejavnosti na kmetiji in Martin Mavsar - specialist za kmetijsko tehniko in sadjarstvo.

VEČ ...|25. 8. 2021
Predelava sadja v sok in druge izdelke

Letošnja spomladanska pozeba je hudo oklestila letino sadja, zato je modro, da vse tisto, kar je ostalo, dobro izkoristimo in tudi shranimo za zimo. Eden od načinov je predelava v sokove, na voljo pa je še nekaj drugih načinov. Z nami sta bila svetovalca specialista s Kmetijsko gozdarskega zavoda Novo mesto: Tatjana Kmetič Škof - specialistka za kmečko družino in dopolnilne dejavnosti na kmetiji in Martin Mavsar - specialist za kmetijsko tehniko in sadjarstvo.

Radio Ognjišče

svetovanjesadjepredelavasokdopolnične dejavnosti

Kmetijska oddaja

VEČ ...|11. 4. 2021
Katastrofalna pozeba

Zbrali smo nekaj odzivov svetovalcev specialistov za sadjarstvo, ki razmere po aprilski pozebi opisujejo kot katastrofo. 

Katastrofalna pozeba

Zbrali smo nekaj odzivov svetovalcev specialistov za sadjarstvo, ki razmere po aprilski pozebi opisujejo kot katastrofo. 

kmetijstvonaravavrtsadješkoda

Kmetijska oddaja

Katastrofalna pozeba

Zbrali smo nekaj odzivov svetovalcev specialistov za sadjarstvo, ki razmere po aprilski pozebi opisujejo kot katastrofo. 

VEČ ...|11. 4. 2021
Katastrofalna pozeba

Zbrali smo nekaj odzivov svetovalcev specialistov za sadjarstvo, ki razmere po aprilski pozebi opisujejo kot katastrofo. 

Robert Božič

kmetijstvonaravavrtsadješkoda

Priporočamo
|
Aktualno

Globine

VEČ ...|10. 6. 2025
Dialog z ateizmom #5 - O trpljenju, bolečini in izgubi

Tokrat smo se ustavili ob enem od ključnih življenjskih vprašanj: ali ima trpljenje smisel in zakaj bolečina. Kako na to vprašanje gleda ateist Simon Rigač in kakšen je pogled jezuita p. Damjana Ristića? Pogovor si lahko ogledate tudi na youtube kanalu Radia Ognjišče.

Dialog z ateizmom #5 - O trpljenju, bolečini in izgubi

Tokrat smo se ustavili ob enem od ključnih življenjskih vprašanj: ali ima trpljenje smisel in zakaj bolečina. Kako na to vprašanje gleda ateist Simon Rigač in kakšen je pogled jezuita p. Damjana Ristića? Pogovor si lahko ogledate tudi na youtube kanalu Radia Ognjišče.

Blaž Lesnik

duhovnostateizemtrpljenjesmrtodnosidialog

Moja zgodba

VEČ ...|29. 6. 2025
Pogovori z Vosovci - Lidija Dermastia Kovič 2 del

Slišali ste drugi del pričevanja članice Varnostno obveščevalne službe OF Lidije Dermastia Kovič. Pogovor z njo je bil posnet leta 1978, vodil pa ga je dr. Miloš Kobal prav tako nekdanji vosovec. Slišali smo opise nekaterih ilegalnih akcij proti resničnim ali domnevnim nasprotnikom Osvobodilne fronte med drugo svetovno vojno v Ljubljani. S komentarji v oddaji sodeluje znanstveni sodelavec Študijskega centra za narodno spravo dr. Damjan Hančič, ki je eden od vodilnih raziskovalcev revolucionarnega nasilja v Sloveniji. 

Pogovori z Vosovci - Lidija Dermastia Kovič 2 del

Slišali ste drugi del pričevanja članice Varnostno obveščevalne službe OF Lidije Dermastia Kovič. Pogovor z njo je bil posnet leta 1978, vodil pa ga je dr. Miloš Kobal prav tako nekdanji vosovec. Slišali smo opise nekaterih ilegalnih akcij proti resničnim ali domnevnim nasprotnikom Osvobodilne fronte med drugo svetovno vojno v Ljubljani. S komentarji v oddaji sodeluje znanstveni sodelavec Študijskega centra za narodno spravo dr. Damjan Hančič, ki je eden od vodilnih raziskovalcev revolucionarnega nasilja v Sloveniji. 

Jože Bartolj

spominpolitikaDamjan HančičLidija Dermastia KovičMiloš KobalRevolucionarno nasiljerevolucionarno nasilje v LjubljaniVOS OFVarnostno obveščevalna službavosovski likvidatorji

Za življenje

VEČ ...|28. 6. 2025
So počitnice tudi čas za duhovno rast?

Z nami je bil diakon in logoterapevt Matic Vidic, govoril je o tem, kako najbolje izkoristiti počitniški čas. 

So počitnice tudi čas za duhovno rast?

Z nami je bil diakon in logoterapevt Matic Vidic, govoril je o tem, kako najbolje izkoristiti počitniški čas. 

Mateja Subotičanec

vzgojaduhovnost

Program zadnjega tedna

VEČ ...|4. 7. 2025
Program Radia Ognjišče od 5. do 6. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 04. julij 2025 ob 05-ih

Program Radia Ognjišče od 5. do 6. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 04. julij 2025 ob 05-ih

Radio Ognjišče

Naš pogled

VEČ ...|1. 7. 2025
Dva Da Bogu, ki sem ju slišal od blizu

Mašniško posvečenje je vsako leto praznik za Cerkev v Sloveniji. Zadnja leta sploh, ko statistika ni spodbudna in nas je žal okoli oltarja več fotografov kot novomašnikov. Ta kontrast mi je pri urejanju fotografij ostal v mislih kot močna podoba našega časa: veliko oči nas opazuje, malo pa je tistih, ki se odločijo stopiti na pot. V času, ko se zdi, da je glas Cerkve vse tišji in da je vsak duhovni poklic skoraj izjema, sem se vprašal, zakaj kljub vsemu ta odločitev navsezadnje še vedno kliče ...

Dva Da Bogu, ki sem ju slišal od blizu

Mašniško posvečenje je vsako leto praznik za Cerkev v Sloveniji. Zadnja leta sploh, ko statistika ni spodbudna in nas je žal okoli oltarja več fotografov kot novomašnikov. Ta kontrast mi je pri urejanju fotografij ostal v mislih kot močna podoba našega časa: veliko oči nas opazuje, malo pa je tistih, ki se odločijo stopiti na pot. V času, ko se zdi, da je glas Cerkve vse tišji in da je vsak duhovni poklic skoraj izjema, sem se vprašal, zakaj kljub vsemu ta odločitev navsezadnje še vedno kliče ...

Rok Mihevc

komentar

Spominjamo se

VEČ ...|4. 7. 2025
Spominjamo se dne 4. 7.

Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče

Spominjamo se dne 4. 7.

Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče

Radio Ognjišče

Duhovna misel

VEČ ...|4. 7. 2025
Cena za navado

Če vržemo žabo v posodo hladne vode, bo veselo zaplavala. To niti ni presenetljivo, saj imajo žabe rade hladno vodo. Toda če vržemo žabo ...

Iz knjige Drobne zgodbe za dušo, ki je izšla pri založbi Ognjišče.

Cena za navado

Če vržemo žabo v posodo hladne vode, bo veselo zaplavala. To niti ni presenetljivo, saj imajo žabe rade hladno vodo. Toda če vržemo žabo ...

Iz knjige Drobne zgodbe za dušo, ki je izšla pri založbi Ognjišče.

Božo Rustja

duhovnost

Rožni venec

VEČ ...|4. 7. 2025
Žalostni del dne 4. 7.

Molili so radijski sodelavci.

Žalostni del dne 4. 7.

Molili so radijski sodelavci.

Radio Ognjišče

Za nasmeh

VEČ ...|4. 7. 2025
Nasmeh ne traja več kot trenutek, v spominu pa lahko ostane večno.

Rubriko pripravlja Marjan Bunič

Nasmeh ne traja več kot trenutek, v spominu pa lahko ostane večno.

Rubriko pripravlja Marjan Bunič

Radio Ognjišče