V oddaji PRO smo slišali povabilo na mini srečanja poslušalcev, in o našem kolesarskem romanju Od Marije k Mariji. Slišali pa ste tudi nadaljevanje počitniške reportaže. Zaustavili se bomo pri četrtem in petem dnevu.
V oddaji PRO smo slišali povabilo na mini srečanja poslušalcev, in o našem kolesarskem romanju Od Marije k Mariji. Slišali pa ste tudi nadaljevanje počitniške reportaže. Zaustavili se bomo pri četrtem in petem dnevu.
V oddaji PRO smo slišali povabilo na mini srečanja poslušalcev, in o našem kolesarskem romanju Od Marije k Mariji. Slišali pa ste tudi nadaljevanje počitniške reportaže. Zaustavili se bomo pri četrtem in petem dnevu.
Slišali ste posnetek mašnih nagovorov, petja med mašo in nekaj izjav, ki so nam jih zaupali počitnikarji ob sklepu počitnic.
Slišali ste posnetek mašnih nagovorov, petja med mašo in nekaj izjav, ki so nam jih zaupali počitnikarji ob sklepu počitnic.
V nocojšnji oddaji PRO smo nadaljevali s počitniško reportažo. Smo pri šestem in sedmem dnevu, to je 13. in 14.junija. Slišali ste posnetke mašnih nagovorov in petja ter nekaj izjav udeležencev počitnic.
V nocojšnji oddaji PRO smo nadaljevali s počitniško reportažo. Smo pri šestem in sedmem dnevu, to je 13. in 14.junija. Slišali ste posnetke mašnih nagovorov in petja ter nekaj izjav udeležencev počitnic.
V letošnjem, jubilejnem letu, vsak zadnji ponedeljek v mesecu odpremo telefone za klepet z vami in vaše narodno-zabavne glasbene želje.
V letošnjem, jubilejnem letu, vsak zadnji ponedeljek v mesecu odpremo telefone za klepet z vami in vaše narodno-zabavne glasbene želje.
V oddaji ste slišali povabilo v Knežak, kjer je bil blagoslov doprsnega kipa našega ustanovitelja mons. Boleta. Slišali ste tudi predstavitev naših julijskih in avgustovskih akcij Dobro delo dobro dene. In nadaljevali smo z reportažo letošnjih radijskih počitnic. Slišali ste nekaj izjav udeležencev počitnic.
V oddaji ste slišali povabilo v Knežak, kjer je bil blagoslov doprsnega kipa našega ustanovitelja mons. Boleta. Slišali ste tudi predstavitev naših julijskih in avgustovskih akcij Dobro delo dobro dene. In nadaljevali smo z reportažo letošnjih radijskih počitnic. Slišali ste nekaj izjav udeležencev počitnic.
V večerni oddaji PRO ste slišali posnetek počitniškega večera, ki smo ga pripravili na radijskih počitnicah. Slišali ste, kako so radijci odgovarjali na direktorjeva vprašanja.
V večerni oddaji PRO ste slišali posnetek počitniškega večera, ki smo ga pripravili na radijskih počitnicah. Slišali ste, kako so radijci odgovarjali na direktorjeva vprašanja.
V oddaji smo najprej ponovili vabilo na izlet v Milano in na Boromejske otoke, potem pa nadaljevali s počitniško reportažo, s katero smo opisali 3. dan, ki je bil povsem počitniški.
V oddaji smo najprej ponovili vabilo na izlet v Milano in na Boromejske otoke, potem pa nadaljevali s počitniško reportažo, s katero smo opisali 3. dan, ki je bil povsem počitniški.
Oddaja je namenjena vsem poslušalcem Radia Ognjišče, ki želijo slediti dogajanju povezanem z delovanjem radia. Ureja jo glavni urednik, ki na zabaven način vzpostavlja kontakt s poslušalci in hkrati predstavlja dogajanje, ki je povezano z različnimi dogodki, srečanji, počitnicami, ki jih skupaj preživljamo radijci in poslušalci. V tej oddaji objavljamo tudi posnetke javnih prireditev, ki jih je pripravila, sooblikovala ali medijsko podprla naša radijska postaja. Gre za koncerte, akademije in srečanja ob koledarskem in Cerkvenem letu.
Tokrat smo razmišljali o odgovorih na vprašanja današnjega časa, ki jih lahko daje Cerkev po občestvu. Kaj sploh je živo občestvo in kako skrbeti za njegovo rast? Kakšna je vloga duhovnika v njem in kako vanj pritegniti oddaljene od Cerkve? Z nami je bil župnik iz župnije Ljubljana – Kašelj / Zalog Andrej Maksimilijan Gósek.
V tokratni oddaji smo vam predstavili monografijo z naslovom Virgil Šček, Dnevniški zapisi: 1909-1933, ki jo je izdal Študijski center za narodno spravo v so-založništvu z Goriško Mohorjevo družbo. Monografija prinaša prvi del Ščekovih dnevniških zapisov, ki segajo od začetka njegovega pisanja dnevnika v letu 1911 do konca leta 1933. O knjigi so spregovorili predsednik Goriške Mohorjeve družbe msgr. mag. Renato Podbersič, ter urednika dnevniških zapisov in sodelavca Študijskega centra za narodno spravo dr. Renato Podbersič in dr. Matic Batič. Pogovor je povezoval dr. Jože Možina.
Goste smo vprašali, kje so reforme, zakaj vlada dopušča, da zdravstvo razpada, bo javni sektor zaradi bombončkov za nekaj časa utihnil in kaj nas še čaka do konca leta. Prav tako nismo mogli mimo pestrega evropskega dogajanja. Bo Marta Kos, ki je druga izbori za komisarko, to res postala, in kako trdna je Evropska unija po zadnjih volitvah.
Kaj vemo o zgodovini krščanskih praznikov? Kako so nastali in kako se praznovanje razlikuje od dežele do dežele? O tem in še o čem nam je povedal naš gost, umetnostni zgodovinar dr. Ferdinand Šerbel. Ne zamudite zanimivega sogovornika.
V Kmetijski oddaji smo spregovorili o Združenju kmečkih sirarjev Slovenije, ki v torek, 8. oktobra 2024, v kongresnem centru na Brdu pri Kranju pripravlja že 4. festival slovenskih sirov . V studio smo povabili predsednika Združenja, Milana Brenceta, ki je spregovoril o članstvu, o njihovi dejavnosti, o mladih in našem odnosu do podeželja. Poudaril je pomembnost tradicije in dela ter izpostavil, da prazno podeželje za turizem ne bo zanimivo ter da podeželje potrebuje slovenskega človeka . Pravi: Mladim kmetom je treba omogočiti, da si bodo lahko zagotovili denarna sredstva za svojo družino. Družina daje moč in opravičuje vsa odrekanja!
Potrebujemo tri glavne sestavine: paradižnik, papriko in čebulo. Osnovno pravilo je, da toliko kot je paradižnika, naj bo tudi paprike. Slednja je lahko vseh barv, se pravi rdeča, zelena, rumena. Tudi paradižnik je lahko zelo zrel ali pa tak, ki je komaj dozorel, rdeč in še malo zelen. Paradižnik zmeljemo in ga damo čez noč v vrečo iz blaga, da se odcedi. To stehtamo in pripravimo še ustrezno količino paprike in čebule (npr. za 5 kg čebule 4-6 kg paprike in 5 deblih čebul). Očiščeno in narezano papriko in čebulo prav tako narežemo na mesoreznico. Vse skupaj naložimo na namaščeno posodo (lahko damo mast ali olje ali oboje). Ob mešanju kuhamo približno 2 uri. Ko začne vreti, pa stalno mešamo. Dodamo do 2 žlici soli, 1-2 žlici sladkorja in še 3-4 dl olja. Da je dovolj kuhamo preverimo tako, da damo žlico na krožnik, potegnemo na sredini in če se polovici ne združita, je v redu kuhano. Ajvar nalagamo v vroče kozarce, dobro zapremo in počasi ohlajamo. K paradižniku lahko dodamo tudi tri ali štiri domače feferone. Okus bo prijetnejši, seveda če družini to odgovarja.
Tokrat smo se posvetili poeziji Dejana Kosa. Pesmi iz njegove pesniške zbirke Zahvalni spevi so globoka, filozofska razmišljanja o smislu, življenju in Bogu, so molitve in so seveda poezija.
Rubriko pripravlja slovensko uredništvo Radia Vatikan.
Goste smo vprašali, kje so reforme, zakaj vlada dopušča, da zdravstvo razpada, bo javni sektor zaradi bombončkov za nekaj časa utihnil in kaj nas še čaka do konca leta. Prav tako nismo mogli mimo pestrega evropskega dogajanja. Bo Marta Kos, ki je druga izbori za komisarko, to res postala, in kako trdna je Evropska unija po zadnjih volitvah.