V Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani smo pripravili tri gala koncerte, ki si jih je ogledalo več kot 4.000 obiskovalcev. Zelo smo veseli in hvaležni nad čudovitimi trenutki. Delček smo ga podoživljali, saj so voditelji in novinarji posneli nekaj izjav med nastopajočimi in obiskovalci.
V Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani smo pripravili tri gala koncerte, ki si jih je ogledalo več kot 4.000 obiskovalcev. Zelo smo veseli in hvaležni nad čudovitimi trenutki. Delček smo ga podoživljali, saj so voditelji in novinarji posneli nekaj izjav med nastopajočimi in obiskovalci.
Slišali boste nekaj posnetkov, ki smo jih posneli v nekaterih krajih, kjer smo se srečali z našimi podpornimi člani in poslušalci.
Slišali boste nekaj posnetkov, ki smo jih posneli v nekaterih krajih, kjer smo se srečali z našimi podpornimi člani in poslušalci.
V času oddaje smo iskali nove podporne člane. Zelo bomo veseli in seveda hvaležni, če se boste pro-jevski družini pridružili tudi vi. Pišite nam na pro@ognjisce.si ali pokličite 01 512 11 26.
V času oddaje smo iskali nove podporne člane. Zelo bomo veseli in seveda hvaležni, če se boste pro-jevski družini pridružili tudi vi. Pišite nam na pro@ognjisce.si ali pokličite 01 512 11 26.
V letošnjem, jubilejnem letu, vsak zadnji ponedeljek v mesecu v oddaji Prijatelji Radia Ognjišče odpremo telefone za klepet z vami in vaše narodno-zabavne glasbene želje.
V letošnjem, jubilejnem letu, vsak zadnji ponedeljek v mesecu v oddaji Prijatelji Radia Ognjišče odpremo telefone za klepet z vami in vaše narodno-zabavne glasbene želje.
V nocojšnji oddaji PRO boste slišali, kje je bila oktobrska akcija Dobro delo dobro dene. Še enkrat pa bomo obudili spomini na letošnje kolesarjenje Od Marije k Mariji. Slišali boste nekaj posnetkov, ki so jih radijci posneli na nekaterih točkah kolesarske trase.
V nocojšnji oddaji PRO boste slišali, kje je bila oktobrska akcija Dobro delo dobro dene. Še enkrat pa bomo obudili spomini na letošnje kolesarjenje Od Marije k Mariji. Slišali boste nekaj posnetkov, ki so jih radijci posneli na nekaterih točkah kolesarske trase.
V nocojšnji oddaji ste slišali, kje je bilo v septembru Dobro delo, ki dobro dene. Slišali ste tudi od kod bodo pripeljali avtobusi na gala koncert in slišali ste posnetek akademije, ki smo jo pripravili ob blagoslovu kipa našega ustanovitelja Boleta v Knežaku na zadnjo avgustovsko nedeljo.
V nocojšnji oddaji ste slišali, kje je bilo v septembru Dobro delo, ki dobro dene. Slišali ste tudi od kod bodo pripeljali avtobusi na gala koncert in slišali ste posnetek akademije, ki smo jo pripravili ob blagoslovu kipa našega ustanovitelja Boleta v Knežaku na zadnjo avgustovsko nedeljo.
V letošnjem, jubilejnem letu, vsak zadnji ponedeljek v mesecu v oddaji Prijatelji Radia Ognjišče odpremo telefone za klepet z vami in vaše narodno-zabavne glasbene želje ...
V letošnjem, jubilejnem letu, vsak zadnji ponedeljek v mesecu v oddaji Prijatelji Radia Ognjišče odpremo telefone za klepet z vami in vaše narodno-zabavne glasbene želje ...
Oddaja je namenjena vsem poslušalcem Radia Ognjišče, ki želijo slediti dogajanju povezanem z delovanjem radia. Ureja jo glavni urednik, ki na zabaven način vzpostavlja kontakt s poslušalci in hkrati predstavlja dogajanje, ki je povezano z različnimi dogodki, srečanji, počitnicami, ki jih skupaj preživljamo radijci in poslušalci. V tej oddaji objavljamo tudi posnetke javnih prireditev, ki jih je pripravila, sooblikovala ali medijsko podprla naša radijska postaja. Gre za koncerte, akademije in srečanja ob koledarskem in Cerkvenem letu.
OMD plačila ne bodo več obdavčena, povabili smo na 39. posvet Javne službe kmetijskega svetovanja, ob 130 letnici Kmetijsko gozdarskega zavoda Maribor pa smo se o izzivih delovanja pogovarjali z direktorico mag. Ireno Leonido Kropf.
V oddaji Moja zgodba smo objavili tri prispevke z znanstvenega posveta ob sto letnici rojstva Alojza Rebule, ki so ga konec oktobra pripravili na Slovenski akademiji znanosti in umetnosti. Slišali smo podpredsednika SAZU Marka Snoja, misleca in publicista Vinka Ošlaka ter literarnega zgodovinarja Janka Kosa.
V oddaji Naš gost je bil z nami dr. Avguštin Mencinger. Bil je poslanec prvega sklica slovenskega parlamenta. Kot zdravnik, tudi v klubih in reprezentancah, je bil udeleženec treh olimpijskih iger. Deluje na športnem, kulturnem in turističnem področju. Bil je župnijski ključar v Radovljici, je malteški vitez in prejemnik različnih priznanj. Spoznajte častnega občana, ki je tudi izvrsten pripovedovalec zgodb in zanimivih doživetij z res različnih področij.
Odpuščanje je del našega vsakdana, pa naj bo to med zakonci med sodelavci ali kjerkoli, ko prizadenemo drug drugega. Če hočemo resnično odpustiti, mora biti krivda storilca v vsej svoji razsežnosti in posledicah razkrita, prepoznavna in poimenovana, sicer lahko ostane odpuščanje površno ali le delno, saj vanj ni vključeno vse, kar je človeka ranilo in mu pustilo posledice. V tokratni oddaji je bila tema odpuščanje, kot je tudi naslov knjižice, ki je izšla pri Založbi Ognjišče in jo je napisal Wunibald Müller.
Pred tednom Karitas in ob 30. obletnici Uprave RS za zaščito in reševanje smo v oddaji v ospredje postavili lanske poplave - najhujšo vodno ujmo znano doslej in izkušnje, ki jih je prinesla ta naravna nesreča. Matej Pirnat, Danilo Jesenik Jelenc in Martin Smodiš so povedali, kako so doživljali samo nesrečo, kako je potekalo reševanje prizadetih, dostavljanje pomoči, koordinacija prostovoljcev. Stiske prizadetih v poplavah ostajajo, zato je raznovrstna pomoč še vedno potrebna. Gostje so predstavili tudi izkušnje, ki jih je prinesla lanska ujma.
Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče
Poslušalka jih rada pripravlja in jo je zanimalo, če lahko doda v testo malo limonine lupine, morda kakšen vanilijev sladkor ali pa kaj podobnega, da bi bilo malo priokusa. Sestra Nikolina ji je svetovala, da lahko, sploh če bodo postreženi kot sladka jed (lahko jih naredimo tudi slane in so zraven mesnine ali solate). Dodala je še, da višek cmokov zamrznemo, preden jih damo kuhat. Naložimo jih na pladenj, ki je prekrit s folijo. Ko zamrznejo, jih naložimo v vrečko ali škatlo in shranimo v skrinji. Ko jih bomo potrebovali, jih damo kuhat v vrelo vodo, kuhamo jih kakšno minuto več kot sveže narejene.