Is podcast
Humor je kot dobra začimba: v pravi meri ga lahko dodamo prav vsaki jedi.
Rubriko pripravlja Marjan Bunič

Radio Ognjišče

humor

6. 8. 2021
Humor je kot dobra začimba: v pravi meri ga lahko dodamo prav vsaki jedi.
Rubriko pripravlja Marjan Bunič

Radio Ognjišče

VEČ ...|6. 8. 2021
Humor je kot dobra začimba: v pravi meri ga lahko dodamo prav vsaki jedi.
Rubriko pripravlja Marjan Bunič

Radio Ognjišče

humor

Za nasmeh

VEČ ...|26. 9. 2022
Sreča vstopa v hišo, iz katere se razlega smeh.

Rubriko pripravlja Marjan Bunič

Sreča vstopa v hišo, iz katere se razlega smeh.

Rubriko pripravlja Marjan Bunič

humor

Za nasmeh

Sreča vstopa v hišo, iz katere se razlega smeh.
Rubriko pripravlja Marjan Bunič
VEČ ...|26. 9. 2022
Sreča vstopa v hišo, iz katere se razlega smeh.
Rubriko pripravlja Marjan Bunič

Radio Ognjišče

humor

Za nasmeh

VEČ ...|25. 9. 2022
Smehljaj, ki ga nameniš drugemu, se vedno vrne k tebi.

Rubriko pripravlja Marjan Bunič

Smehljaj, ki ga nameniš drugemu, se vedno vrne k tebi.

Rubriko pripravlja Marjan Bunič

humor

Za nasmeh

Smehljaj, ki ga nameniš drugemu, se vedno vrne k tebi.
Rubriko pripravlja Marjan Bunič
VEČ ...|25. 9. 2022
Smehljaj, ki ga nameniš drugemu, se vedno vrne k tebi.
Rubriko pripravlja Marjan Bunič

Radio Ognjišče

humor

Za nasmeh

VEČ ...|24. 9. 2022
Humor je sladkor življenja. Je pa res, da kroži veliko saharina...

Rubriko pripravlja Marjan Bunič

Humor je sladkor življenja. Je pa res, da kroži veliko saharina...

Rubriko pripravlja Marjan Bunič

humor

Za nasmeh

Humor je sladkor življenja. Je pa res, da kroži veliko saharina...
Rubriko pripravlja Marjan Bunič
VEČ ...|24. 9. 2022
Humor je sladkor življenja. Je pa res, da kroži veliko saharina...
Rubriko pripravlja Marjan Bunič

Radio Ognjišče

humor

Za nasmeh

VEČ ...|23. 9. 2022
Nasmeh ne traja več kot trenutek, v spominu pa lahko ostane večno.

Rubriko pripravlja Marjan Bunič

Nasmeh ne traja več kot trenutek, v spominu pa lahko ostane večno.

Rubriko pripravlja Marjan Bunič

humor

Za nasmeh

Nasmeh ne traja več kot trenutek, v spominu pa lahko ostane večno.
Rubriko pripravlja Marjan Bunič
VEČ ...|23. 9. 2022
Nasmeh ne traja več kot trenutek, v spominu pa lahko ostane večno.
Rubriko pripravlja Marjan Bunič

Radio Ognjišče

humor

Za nasmeh

VEČ ...|22. 9. 2022
Humor je kot dobra začimba: v pravi meri ga lahko dodamo prav vsaki jedi.

Rubriko pripravlja Marjan Bunič

Humor je kot dobra začimba: v pravi meri ga lahko dodamo prav vsaki jedi.

Rubriko pripravlja Marjan Bunič

humor

Za nasmeh

Humor je kot dobra začimba: v pravi meri ga lahko dodamo prav vsaki jedi.
Rubriko pripravlja Marjan Bunič
VEČ ...|22. 9. 2022
Humor je kot dobra začimba: v pravi meri ga lahko dodamo prav vsaki jedi.
Rubriko pripravlja Marjan Bunič

Radio Ognjišče

humor

Za nasmeh

VEČ ...|21. 9. 2022
Nasmeh bogati tistega, ki ga prejme, in tistega, ki ga daje.

Rubriko pripravlja Marjan Bunič

Nasmeh bogati tistega, ki ga prejme, in tistega, ki ga daje.

Rubriko pripravlja Marjan Bunič

humor

Za nasmeh

Nasmeh bogati tistega, ki ga prejme, in tistega, ki ga daje.
Rubriko pripravlja Marjan Bunič
VEČ ...|21. 9. 2022
Nasmeh bogati tistega, ki ga prejme, in tistega, ki ga daje.
Rubriko pripravlja Marjan Bunič

Radio Ognjišče

humor

Za nasmeh

VEČ ...|20. 9. 2022
Kdor se smeji, vleče žeblje iz krste.

Rubriko pripravlja Marjan Bunič

Kdor se smeji, vleče žeblje iz krste.

Rubriko pripravlja Marjan Bunič

humor

Za nasmeh

Kdor se smeji, vleče žeblje iz krste.
Rubriko pripravlja Marjan Bunič
VEČ ...|20. 9. 2022
Kdor se smeji, vleče žeblje iz krste.
Rubriko pripravlja Marjan Bunič

Radio Ognjišče

humor

Za nasmeh

VEČ ...|19. 9. 2022
Humor je sladkor življenja. Je pa res, da kroži veliko saharina...

Rubriko pripravlja Marjan Bunič

Humor je sladkor življenja. Je pa res, da kroži veliko saharina...

Rubriko pripravlja Marjan Bunič

humor

Za nasmeh

Humor je sladkor življenja. Je pa res, da kroži veliko saharina...
Rubriko pripravlja Marjan Bunič
VEČ ...|19. 9. 2022
Humor je sladkor življenja. Je pa res, da kroži veliko saharina...
Rubriko pripravlja Marjan Bunič

Radio Ognjišče

humor

Za nasmeh

Kako svetlejši, kako bogatejši bi bil svet, če bi se vsi nasmihali drug drugemu in se smejali vsaj navznoter. Humor je kot dobra začimba: v pravi meri ga lahko dodamo marsikateri jedi in tako oplemenitimo njen okus. Seveda, v pravi meri. Humor lahko tako dodajamo vsakdanjemu življenju, lahko ga vpletamo v naše delo, v naše medsebojne odnose … Danes v našem okolju, v svetu in tudi v Cerkvi, srečujemo izredno veliko resnih, mračnih, zaskrbljenih in zamišljenih obrazov. Marsikdo meni, da se duhovnost in duhovitost izključujeta. A o tesni povezavi teh dveh izrazov priča že skupni koren obeh besed. Kristjani bi ob oznanjevanju vesele novice sploh morali skrbeti za vesel, veder izraz na obrazu. Za nasmejano srce ... Za prijeten humor. Na Radiu Ognjišče mu zato skušamo dati veliko prostora in veljave ... Da zasije, da ogreje, da razbremeni, da spreminja ... In da smo z njegovo pomočjo bliže Božjemu kraljestvu, ne pa dlje od njega … Čim več se smejte!

Radio Ognjišče

Marjan Bunič

Priporočamo
|
Aktualno

Naš pogled

VEČ ...|20. 9. 2022
Zakaj izgubljati čas z mehkim?

Včeraj je vlada končno zagnala že pred precej časa obljubljeni Primerjalnik cen osnovnih živil. Med ljudmi je zbudil precej pozornosti, saj se je, verjetno zaradi precejšnjega obiska, spletna stran včeraj zvečer na trenutke zatikala. A vlada bi, ker so ji seveda na voljo vsi podatki, lahko vedela, da mehak pristop ne bo rodil sadov. Na to namreč zelo jasno kažejo izkušnje Varuha odnosov v verigi preskrbe s hrano, ki že leta ne more doseči ničesar oprijemljivega…

Zakaj izgubljati čas z mehkim?

Včeraj je vlada končno zagnala že pred precej časa obljubljeni Primerjalnik cen osnovnih živil. Med ljudmi je zbudil precej pozornosti, saj se je, verjetno zaradi precejšnjega obiska, spletna stran včeraj zvečer na trenutke zatikala. A vlada bi, ker so ji seveda na voljo vsi podatki, lahko vedela, da mehak pristop ne bo rodil sadov. Na to namreč zelo jasno kažejo izkušnje Varuha odnosov v verigi preskrbe s hrano, ki že leta ne more doseči ničesar oprijemljivega…

Radio Ognjišče

komentarcenepotrošnikihranatrgovci

Dogodki

VEČ ...|8. 9. 2022
Pridiga Aloza Furlana na praznik Marijinega rojstva

Prisluhnite današnjemu mašnemu nagovoru Alojz Furlana, rektorja svetišča Marije tolažnice žalostnih v Logu pri Vipavi.

Pridiga Aloza Furlana na praznik Marijinega rojstva

Prisluhnite današnjemu mašnemu nagovoru Alojz Furlana, rektorja svetišča Marije tolažnice žalostnih v Logu pri Vipavi.

Radio Ognjišče

kolesarjenje

Program zadnjega tedna

VEČ ...|26. 9. 2022
Program Radia Ognjišče od 5. do 6. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 26. september 2022 ob 05-ih

Program Radia Ognjišče od 5. do 6. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 26. september 2022 ob 05-ih

Radio Ognjišče

Slovencem po svetu in domovini

VEČ ...|25. 9. 2022
Sto dni ministra Mateja Arčona

Za ministrom Matejem Arčonom je prvih sto dni vodenja Urada Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu, zato je bil naš gost na začetku oddaje. Poklicali smo tudi na avstrijsko Koroško, saj mineva 50 let od “ortstafelšturma” - podiranja dvojezičnih tabel ter spregovoril o priznanjih Kazimir Humar in dogodkih, ki bodo potekali v prihajajočih dneh.  

Sto dni ministra Mateja Arčona

Za ministrom Matejem Arčonom je prvih sto dni vodenja Urada Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu, zato je bil naš gost na začetku oddaje. Poklicali smo tudi na avstrijsko Koroško, saj mineva 50 let od “ortstafelšturma” - podiranja dvojezičnih tabel ter spregovoril o priznanjih Kazimir Humar in dogodkih, ki bodo potekali v prihajajočih dneh.  

Matjaž Merljak

družbarojaki

Duhovna misel

VEČ ...|26. 9. 2022
Dovolj, ne preveč

Gospod, samo pomagaj mi, da bom danes srečen.

Dovolj, ne preveč

Gospod, samo pomagaj mi, da bom danes srečen.

Mateja Subotičanec

duhovnost

Kulturni utrinki

VEČ ...|26. 9. 2022
Basbaritonist Marko Fink o koncertu 30 let SVS (28. 9. 2022)

Basbaritonist Marko Fink o koncertu 30 let SVS (28. 9. 2022)

Jože Bartolj

kulturaglasbaMarko FinkSlovenija v svetuSVS

Življenje išče pot

VEČ ...|26. 9. 2022
Mladostniki in mlajši odrasli v primežu pornografije

Inštitut Integrum naslavlja tudi pasti in zanke pornografije, ki ustvarja močno nekemično odvisnost. Zato udeležence programov spodbujajo k celostnemu ustvarjanju lastnega mnenja glede spolnosti, telesnosti in pornografske industrije. Direktor Benjamin Tomažič je še pojasnil, kako deluje detox skupina za moške.

Mladostniki in mlajši odrasli v primežu pornografije

Inštitut Integrum naslavlja tudi pasti in zanke pornografije, ki ustvarja močno nekemično odvisnost. Zato udeležence programov spodbujajo k celostnemu ustvarjanju lastnega mnenja glede spolnosti, telesnosti in pornografske industrije. Direktor Benjamin Tomažič je še pojasnil, kako deluje detox skupina za moške.

s. Meta Potočnik

odvajanje od pornografijedetox skupina za moškehrepenenja mladihsvetovanje

Minute za kmetijstvo in podeželje

VEČ ...|26. 9. 2022
Lucija Gartner: V skupinsko blagovno znamko Bohinjsko je bilo vloženega veliko truda

Pod tem okriljem z odličnimi rezultati nastopa že več kot 70 ponudnikov, je med drugim v včerajšnji Kmetijski oddaji povedala Lucija Gartner, mlada majerica na Planini v Lazu, s katero smo se pogovarjali pred Mednarodno konferenco in letno skupščino evropske mreže kmečkih in obrtnih sirarjev. Gostitelji tega dogodka bodo 4. oktobra pripravili tudi 3. Festival slovenskih sirov na Brdu pri Kranju.

Lucija Gartner: V skupinsko blagovno znamko Bohinjsko je bilo vloženega veliko truda

Pod tem okriljem z odličnimi rezultati nastopa že več kot 70 ponudnikov, je med drugim v včerajšnji Kmetijski oddaji povedala Lucija Gartner, mlada majerica na Planini v Lazu, s katero smo se pogovarjali pred Mednarodno konferenco in letno skupščino evropske mreže kmečkih in obrtnih sirarjev. Gostitelji tega dogodka bodo 4. oktobra pripravili tudi 3. Festival slovenskih sirov na Brdu pri Kranju.

Robert Božič

naravakmetijstvobohinjsirisirarji

Svetovalnica

VEČ ...|26. 9. 2022
Kuhajmo s sestro Nikolino

Začimbna mešanica, janeževi upognjenci, dren, sok iz grozdja, kruh se drobi, jabolčni kis ... so bile teme v tokratni kontaktni oddaji s sestro Nikolino.
 

Kuhajmo s sestro Nikolino

Začimbna mešanica, janeževi upognjenci, dren, sok iz grozdja, kruh se drobi, jabolčni kis ... so bile teme v tokratni kontaktni oddaji s sestro Nikolino.
 

Matjaž Merljak

svetovanjekuhajmo