Bonton

VEČ ...|15. 10. 2018
Kava na sestankih

Tokrat o kavi na sestankih. Kaj pravi poslovni bonton o mešanju in srkanju kave, o oblizovanju žličke in še čem, nam je posredovala strokovnjakinja za kulturo vedenja Bojana Košnik Čuk.

Kava na sestankih

Tokrat o kavi na sestankih. Kaj pravi poslovni bonton o mešanju in srkanju kave, o oblizovanju žličke in še čem, nam je posredovala strokovnjakinja za kulturo vedenja Bojana Košnik Čuk.

bontonkultura vedenjapogovor

Bonton

Kava na sestankih
Tokrat o kavi na sestankih. Kaj pravi poslovni bonton o mešanju in srkanju kave, o oblizovanju žličke in še čem, nam je posredovala strokovnjakinja za kulturo vedenja Bojana Košnik Čuk.
VEČ ...|15. 10. 2018
Kava na sestankih
Tokrat o kavi na sestankih. Kaj pravi poslovni bonton o mešanju in srkanju kave, o oblizovanju žličke in še čem, nam je posredovala strokovnjakinja za kulturo vedenja Bojana Košnik Čuk.

Marjan Bunič

bontonkultura vedenjapogovor

Bonton

VEČ ...|13. 8. 2018
Robčki

Si smemo v restavraciji s prtičkom, ki je sestavni del pogrinjka, obrisati potno čelo ali celo nos? So robčki iz blaga zastareli? Prisluhnite, kaj o tem pravi strokovnjakinja za kulturo vedenja Bojana Košnik Čuk.

Robčki

Si smemo v restavraciji s prtičkom, ki je sestavni del pogrinjka, obrisati potno čelo ali celo nos? So robčki iz blaga zastareli? Prisluhnite, kaj o tem pravi strokovnjakinja za kulturo vedenja Bojana Košnik Čuk.

vzgojasvetovanjedružbakultura vedenja

Bonton

Robčki
Si smemo v restavraciji s prtičkom, ki je sestavni del pogrinjka, obrisati potno čelo ali celo nos? So robčki iz blaga zastareli? Prisluhnite, kaj o tem pravi strokovnjakinja za kulturo vedenja Bojana Košnik Čuk.
VEČ ...|13. 8. 2018
Robčki
Si smemo v restavraciji s prtičkom, ki je sestavni del pogrinjka, obrisati potno čelo ali celo nos? So robčki iz blaga zastareli? Prisluhnite, kaj o tem pravi strokovnjakinja za kulturo vedenja Bojana Košnik Čuk.

Marjan Bunič

vzgojasvetovanjedružbakultura vedenja

Bonton

VEČ ...|6. 8. 2018
Vetrovi, spahovanje in druge zadrege

Ljudje v družbi nemalokrat zardevamo ob nehotenem spahovanju, vetrovih ali čem podobnem. Kaj o teh drobnih zadregah pravi bonton? Prisluhnite strokovnjakinji za kulturo vedenja Bojani Košnik Čuk.

Vetrovi, spahovanje in druge zadrege

Ljudje v družbi nemalokrat zardevamo ob nehotenem spahovanju, vetrovih ali čem podobnem. Kaj o teh drobnih zadregah pravi bonton? Prisluhnite strokovnjakinji za kulturo vedenja Bojani Košnik Čuk.

vzgojasvetovanjedružbakultura vedenja

Bonton

Vetrovi, spahovanje in druge zadrege
Ljudje v družbi nemalokrat zardevamo ob nehotenem spahovanju, vetrovih ali čem podobnem. Kaj o teh drobnih zadregah pravi bonton? Prisluhnite strokovnjakinji za kulturo vedenja Bojani Košnik Čuk.
VEČ ...|6. 8. 2018
Vetrovi, spahovanje in druge zadrege
Ljudje v družbi nemalokrat zardevamo ob nehotenem spahovanju, vetrovih ali čem podobnem. Kaj o teh drobnih zadregah pravi bonton? Prisluhnite strokovnjakinji za kulturo vedenja Bojani Košnik Čuk.

Marjan Bunič

vzgojasvetovanjedružbakultura vedenja

Bonton

VEČ ...|30. 7. 2018
Plaža in kopališča

Sredi poletnih dopustov smo v rubriki Oprostite, kaj pa bonton? obnovili pravila lepega vedenja na plaži in kopališčih. Čeprav smo tam veliko bolj sproščeni kot doma, moramo upoštevati nekaj osnovnih pravil sobivanja, da bo tudi za vse okoli nas dopust prijeten. Prisluhnite strokovnjakinji za kulturo vedenja Bojani Košnik Čuk.

Plaža in kopališča

Sredi poletnih dopustov smo v rubriki Oprostite, kaj pa bonton? obnovili pravila lepega vedenja na plaži in kopališčih. Čeprav smo tam veliko bolj sproščeni kot doma, moramo upoštevati nekaj osnovnih pravil sobivanja, da bo tudi za vse okoli nas dopust prijeten. Prisluhnite strokovnjakinji za kulturo vedenja Bojani Košnik Čuk.

vzgojasvetovanjedružbakultura vedenja

Bonton

Plaža in kopališča
Sredi poletnih dopustov smo v rubriki Oprostite, kaj pa bonton? obnovili pravila lepega vedenja na plaži in kopališčih. Čeprav smo tam veliko bolj sproščeni kot doma, moramo upoštevati nekaj osnovnih pravil sobivanja, da bo tudi za vse okoli nas dopust prijeten. Prisluhnite strokovnjakinji za kulturo vedenja Bojani Košnik Čuk.
VEČ ...|30. 7. 2018
Plaža in kopališča
Sredi poletnih dopustov smo v rubriki Oprostite, kaj pa bonton? obnovili pravila lepega vedenja na plaži in kopališčih. Čeprav smo tam veliko bolj sproščeni kot doma, moramo upoštevati nekaj osnovnih pravil sobivanja, da bo tudi za vse okoli nas dopust prijeten. Prisluhnite strokovnjakinji za kulturo vedenja Bojani Košnik Čuk.

Marjan Bunič

vzgojasvetovanjedružbakultura vedenja

Bonton

VEČ ...|23. 7. 2018
Natakarji

Je prav, če nam natakar naliva v kozarec preko svoje roke? Tokrat smo se v rubriki Oprostite, kaj pa bonton? zadržali pri napakah v gostinstvu, ki se pojavljajo predvsem pri sezonskih delavcih v strežbi. Prisluhnite strokovnjakinji za kulturo vedenja Bojani Košnik Čuk.

Natakarji

Je prav, če nam natakar naliva v kozarec preko svoje roke? Tokrat smo se v rubriki Oprostite, kaj pa bonton? zadržali pri napakah v gostinstvu, ki se pojavljajo predvsem pri sezonskih delavcih v strežbi. Prisluhnite strokovnjakinji za kulturo vedenja Bojani Košnik Čuk.

vzgojasvetovanjedružbakultura vedenja

Bonton

Natakarji
Je prav, če nam natakar naliva v kozarec preko svoje roke? Tokrat smo se v rubriki Oprostite, kaj pa bonton? zadržali pri napakah v gostinstvu, ki se pojavljajo predvsem pri sezonskih delavcih v strežbi. Prisluhnite strokovnjakinji za kulturo vedenja Bojani Košnik Čuk.
VEČ ...|23. 7. 2018
Natakarji
Je prav, če nam natakar naliva v kozarec preko svoje roke? Tokrat smo se v rubriki Oprostite, kaj pa bonton? zadržali pri napakah v gostinstvu, ki se pojavljajo predvsem pri sezonskih delavcih v strežbi. Prisluhnite strokovnjakinji za kulturo vedenja Bojani Košnik Čuk.

Marjan Bunič

vzgojasvetovanjedružbakultura vedenja

Bonton

VEČ ...|16. 7. 2018
Kako jemo palačinke in špagete?

V rubriki Oprostite, kaj pa bonton? smo spet sedli za mizo. Kako pravilno jemo palačinke? Kaj pri tem počnemo z žlico? In kako je z uživanjem testenin? Strokovnjakinja za kulturo vedenja Bojana Košnik Čuk nam je dala nekaj koristnih nasvetov.

Kako jemo palačinke in špagete?

V rubriki Oprostite, kaj pa bonton? smo spet sedli za mizo. Kako pravilno jemo palačinke? Kaj pri tem počnemo z žlico? In kako je z uživanjem testenin? Strokovnjakinja za kulturo vedenja Bojana Košnik Čuk nam je dala nekaj koristnih nasvetov.

vzgojasvetovanjedružbakultura vedenja

Bonton

Kako jemo palačinke in špagete?
V rubriki Oprostite, kaj pa bonton? smo spet sedli za mizo. Kako pravilno jemo palačinke? Kaj pri tem počnemo z žlico? In kako je z uživanjem testenin? Strokovnjakinja za kulturo vedenja Bojana Košnik Čuk nam je dala nekaj koristnih nasvetov.
VEČ ...|16. 7. 2018
Kako jemo palačinke in špagete?
V rubriki Oprostite, kaj pa bonton? smo spet sedli za mizo. Kako pravilno jemo palačinke? Kaj pri tem počnemo z žlico? In kako je z uživanjem testenin? Strokovnjakinja za kulturo vedenja Bojana Košnik Čuk nam je dala nekaj koristnih nasvetov.

Marjan Bunič

vzgojasvetovanjedružbakultura vedenja

Priporočamo
|
Aktualno

Komentar tedna

VEČ ...|6. 12. 2019
Hubert Požarnik: Trajnostni razvoj – da, ampak kako?

Če mislimo z varstvom okolja resno, potem moramo vedeti, da do zrelejšega načina gospodarjenja in življenja ne bomo prišli brez prehoda iz družbe vrednostnih papirjev v družbo vrednot, od proizvodnje materialnih dobrin k proizvodnji blagostanja, od konzumizma h humanizmu, od ekonomije oskrbe k ekonomiji samooskrbe, od ropanja narave k bolj »pasivnemu«, duhovnemu odnosu do nje, od globalizacije k regionalizmu, od veletehnike k tehniki po meri človeka in narave.O tem nam je spregovoril današnji komentator.

Hubert Požarnik: Trajnostni razvoj – da, ampak kako?

Če mislimo z varstvom okolja resno, potem moramo vedeti, da do zrelejšega načina gospodarjenja in življenja ne bomo prišli brez prehoda iz družbe vrednostnih papirjev v družbo vrednot, od proizvodnje materialnih dobrin k proizvodnji blagostanja, od konzumizma h humanizmu, od ekonomije oskrbe k ekonomiji samooskrbe, od ropanja narave k bolj »pasivnemu«, duhovnemu odnosu do nje, od globalizacije k regionalizmu, od veletehnike k tehniki po meri človeka in narave.O tem nam je spregovoril današnji komentator.

Hubert Požarnik

komentardružbanarava

Sol in luč

VEČ ...|10. 12. 2019
Benedict Groeschel: Vstani iz teme

Pater Benedict Groeschel je bil psiholog in duhovnik. Pripadal je redu prenovljenih frančiškanov. Deloval je med brezdomci v revni newyorški četrti Južni Bronx. V knjigi z naslovom Vstani iz teme je zbral osebne izkušnje srečanj z duševno temo. V njej ljubeče nagovarja vse, ki trpijo pod težo življenjskih bremen in se sprašujejo »Zakaj je Bog to storil?«. Knjiga je izšla pri založbi Družina.

Benedict Groeschel: Vstani iz teme

Pater Benedict Groeschel je bil psiholog in duhovnik. Pripadal je redu prenovljenih frančiškanov. Deloval je med brezdomci v revni newyorški četrti Južni Bronx. V knjigi z naslovom Vstani iz teme je zbral osebne izkušnje srečanj z duševno temo. V njej ljubeče nagovarja vse, ki trpijo pod težo življenjskih bremen in se sprašujejo »Zakaj je Bog to storil?«. Knjiga je izšla pri založbi Družina.

Tadej Sadar

družbaduhovnostodnosi

Globine

VEČ ...|10. 12. 2019
Na obisku pri Jezuitih

Naši gostje so bili p. Vili Lovše, p. Damjan Ristić in študentje, ki se zbirajo na Večerni akademiji. Tema pogovora je bila duhovnost moških: Kaj jo najbolj opredeljuje, kako moške današnjega časa nagovarjajo duhovne vsebine in kaj sploh pomeni biti danes pravi moški?

Na obisku pri Jezuitih

Naši gostje so bili p. Vili Lovše, p. Damjan Ristić in študentje, ki se zbirajo na Večerni akademiji. Tema pogovora je bila duhovnost moških: Kaj jo najbolj opredeljuje, kako moške današnjega časa nagovarjajo duhovne vsebine in kaj sploh pomeni biti danes pravi moški?

Blaž Lesnik

duhovnostodnosiJezuiti

Spoznanje več, predsodek manj

VEČ ...|9. 12. 2019
Dr. Žiga Turk o človekovih pravicah in trenutni politični situaciji

V oddaji smo gostili dr. Žiga Turka in razblinili še kakšen predsodek ter nasuli novih spoznanj na temo politične situacije in storilnosti tokratne koalicije, o človekovih pravicah, katerim je posvečen 10. december, pa tudi osvetlili nekaj ključnih dogodkov minulega leta.

Dr. Žiga Turk o človekovih pravicah in trenutni politični situaciji

V oddaji smo gostili dr. Žiga Turka in razblinili še kakšen predsodek ter nasuli novih spoznanj na temo politične situacije in storilnosti tokratne koalicije, o človekovih pravicah, katerim je posvečen 10. december, pa tudi osvetlili nekaj ključnih dogodkov minulega leta.

Tanja Dominko

politikadružba

Dogodki

VEČ ...|28. 11. 2019
Zahvalno bogoslužje ob 25.letnici Radia Ognjišče

Neposredno smo prenašali zahvalno bogoslužje ob 25. letnici Radia Ognjišče iz bazilike Marije Pomagaj na Brezjah, ki ga je ob somaševanju škofov in duhovnikov vodil predsednik škofovske konference ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore.

Zahvalno bogoslužje ob 25.letnici Radia Ognjišče

Neposredno smo prenašali zahvalno bogoslužje ob 25. letnici Radia Ognjišče iz bazilike Marije Pomagaj na Brezjah, ki ga je ob somaševanju škofov in duhovnikov vodil predsednik škofovske konference ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore.

Radio Ognjišče

duhovnost

Kulturni utrinki

VEČ ...|12. 12. 2019
Knjige krožka Virgil Šček - Koncerti kvinteta Vintgar - Mira Ličen razstavlja v Zadru

Krožek za družbena vprašanja Virgil Šček v Ljubljani predstavlja dve knjigi Boj za narodne pravice in demokracijo in Županovi iz Lonjerja.Kvintet Vintgar pripravlja sklop adventno božičnih koncertov, predstavlja jih Ambrož Černe.Na povabilo Muzeja antičnega stekla iz Zadra na Hrvaškem, bo tam jaslice iz stekla razstavljala Mira Ličen.

Knjige krožka Virgil Šček - Koncerti kvinteta Vintgar - Mira Ličen razstavlja v Zadru

Krožek za družbena vprašanja Virgil Šček v Ljubljani predstavlja dve knjigi Boj za narodne pravice in demokracijo in Županovi iz Lonjerja.Kvintet Vintgar pripravlja sklop adventno božičnih koncertov, predstavlja jih Ambrož Černe.Na povabilo Muzeja antičnega stekla iz Zadra na Hrvaškem, bo tam jaslice iz stekla razstavljala Mira Ličen.

Jože Bartolj

kulturaAmbrož ČerneMira Ličen

Komentar Družina

VEČ ...|12. 12. 2019
Hanzi Tomažič: Sporočilo s Podjunskega polja

Kako naj vam opišem vso radostno presenečenje, vso tiho zadoščenje, vso pristno veselje, spontano zvonjenje v kaki podeželski vasi, navdušeno všečkanje po socialnih medijih, nasmejane obraze ob priložnostnem srečanju, ves ponos, vse hvaležne molitve, vse goreče prošnje, vse čestitke?

Hanzi Tomažič: Sporočilo s Podjunskega polja

Kako naj vam opišem vso radostno presenečenje, vso tiho zadoščenje, vso pristno veselje, spontano zvonjenje v kaki podeželski vasi, navdušeno všečkanje po socialnih medijih, nasmejane obraze ob priložnostnem srečanju, ves ponos, vse hvaležne molitve, vse goreče prošnje, vse čestitke?

Hanzi Tomažič

komentar

Ni meje za dobre ideje

VEČ ...|12. 12. 2019
Američan, ki v Bovcu vari pivo

V sklopu srebrnih radijskih akcij smo poleti obiskali tudi Posočje in oddajnik na Kaninu. V dolini Soče smo spoznali tudi mladega Američana, ki ga je v našo deželo privabila izbranka njegovega srca, ustalil se je in ustvaril eno od najinovativnejših podjetniških zgodb, v Bovcu namreč vari pivo.

Američan, ki v Bovcu vari pivo

V sklopu srebrnih radijskih akcij smo poleti obiskali tudi Posočje in oddajnik na Kaninu. V dolini Soče smo spoznali tudi mladega Američana, ki ga je v našo deželo privabila izbranka njegovega srca, ustalil se je in ustvaril eno od najinovativnejših podjetniških zgodb, v Bovcu namreč vari pivo.

Nataša Ličen

inovativnostizobraževanjeidejarazvojgospodarstvookoljeturizempogovorpodjetništvo

Minute za kmetijstvo in podeželje

VEČ ...|12. 12. 2019
Pomen shem kakovosti medu

Čebelarji si prizadevajo, da bi ohranili kakovost medu, kot ga pridelajo čebela v panju in takega tudi ponudili potrošnikom. Pri tem pa si pomagajo tudi z vklučevanjem v sheme kakovosti, ki vse zahtevajo dodaten nadzor. Nataša Lilek, svetovalka za varno hrano pri ČZS.

Pomen shem kakovosti medu

Čebelarji si prizadevajo, da bi ohranili kakovost medu, kot ga pridelajo čebela v panju in takega tudi ponudili potrošnikom. Pri tem pa si pomagajo tudi z vklučevanjem v sheme kakovosti, ki vse zahtevajo dodaten nadzor. Nataša Lilek, svetovalka za varno hrano pri ČZS.

Robert Božič

kmetijstvosvetovanje

Svetovalnica

VEČ ...|12. 12. 2019
Kakovost zraka v stanovanju

Strokovnjaka iz podjetja MIK Celje. Boštjan Cizelj in Karmen Petrej sta odgovarjala na vprašanja kako izboljšati kakovost zraka v stanovanju, kako izbrati okna in vrata.

Kakovost zraka v stanovanju

Strokovnjaka iz podjetja MIK Celje. Boštjan Cizelj in Karmen Petrej sta odgovarjala na vprašanja kako izboljšati kakovost zraka v stanovanju, kako izbrati okna in vrata.

Tanja Dominko

svetovanjeoknovrata