Bonton

VEČ ...|15. 10. 2018
Kava na sestankih

Tokrat o kavi na sestankih. Kaj pravi poslovni bonton o mešanju in srkanju kave, o oblizovanju žličke in še čem, nam je posredovala strokovnjakinja za kulturo vedenja Bojana Košnik Čuk.

Kava na sestankih

Tokrat o kavi na sestankih. Kaj pravi poslovni bonton o mešanju in srkanju kave, o oblizovanju žličke in še čem, nam je posredovala strokovnjakinja za kulturo vedenja Bojana Košnik Čuk.

bontonkultura vedenjapogovor

Bonton

Kava na sestankih
Tokrat o kavi na sestankih. Kaj pravi poslovni bonton o mešanju in srkanju kave, o oblizovanju žličke in še čem, nam je posredovala strokovnjakinja za kulturo vedenja Bojana Košnik Čuk.
VEČ ...|15. 10. 2018
Kava na sestankih
Tokrat o kavi na sestankih. Kaj pravi poslovni bonton o mešanju in srkanju kave, o oblizovanju žličke in še čem, nam je posredovala strokovnjakinja za kulturo vedenja Bojana Košnik Čuk.

Marjan Bunič

bontonkultura vedenjapogovor

Bonton

VEČ ...|13. 8. 2018
Robčki

Si smemo v restavraciji s prtičkom, ki je sestavni del pogrinjka, obrisati potno čelo ali celo nos? So robčki iz blaga zastareli? Prisluhnite, kaj o tem pravi strokovnjakinja za kulturo vedenja Bojana Košnik Čuk.

Robčki

Si smemo v restavraciji s prtičkom, ki je sestavni del pogrinjka, obrisati potno čelo ali celo nos? So robčki iz blaga zastareli? Prisluhnite, kaj o tem pravi strokovnjakinja za kulturo vedenja Bojana Košnik Čuk.

vzgojasvetovanjedružbakultura vedenja

Bonton

Robčki
Si smemo v restavraciji s prtičkom, ki je sestavni del pogrinjka, obrisati potno čelo ali celo nos? So robčki iz blaga zastareli? Prisluhnite, kaj o tem pravi strokovnjakinja za kulturo vedenja Bojana Košnik Čuk.
VEČ ...|13. 8. 2018
Robčki
Si smemo v restavraciji s prtičkom, ki je sestavni del pogrinjka, obrisati potno čelo ali celo nos? So robčki iz blaga zastareli? Prisluhnite, kaj o tem pravi strokovnjakinja za kulturo vedenja Bojana Košnik Čuk.

Marjan Bunič

vzgojasvetovanjedružbakultura vedenja

Bonton

VEČ ...|6. 8. 2018
Vetrovi, spahovanje in druge zadrege

Ljudje v družbi nemalokrat zardevamo ob nehotenem spahovanju, vetrovih ali čem podobnem. Kaj o teh drobnih zadregah pravi bonton? Prisluhnite strokovnjakinji za kulturo vedenja Bojani Košnik Čuk.

Vetrovi, spahovanje in druge zadrege

Ljudje v družbi nemalokrat zardevamo ob nehotenem spahovanju, vetrovih ali čem podobnem. Kaj o teh drobnih zadregah pravi bonton? Prisluhnite strokovnjakinji za kulturo vedenja Bojani Košnik Čuk.

vzgojasvetovanjedružbakultura vedenja

Bonton

Vetrovi, spahovanje in druge zadrege
Ljudje v družbi nemalokrat zardevamo ob nehotenem spahovanju, vetrovih ali čem podobnem. Kaj o teh drobnih zadregah pravi bonton? Prisluhnite strokovnjakinji za kulturo vedenja Bojani Košnik Čuk.
VEČ ...|6. 8. 2018
Vetrovi, spahovanje in druge zadrege
Ljudje v družbi nemalokrat zardevamo ob nehotenem spahovanju, vetrovih ali čem podobnem. Kaj o teh drobnih zadregah pravi bonton? Prisluhnite strokovnjakinji za kulturo vedenja Bojani Košnik Čuk.

Marjan Bunič

vzgojasvetovanjedružbakultura vedenja

Bonton

VEČ ...|30. 7. 2018
Plaža in kopališča

Sredi poletnih dopustov smo v rubriki Oprostite, kaj pa bonton? obnovili pravila lepega vedenja na plaži in kopališčih. Čeprav smo tam veliko bolj sproščeni kot doma, moramo upoštevati nekaj osnovnih pravil sobivanja, da bo tudi za vse okoli nas dopust prijeten. Prisluhnite strokovnjakinji za kulturo vedenja Bojani Košnik Čuk.

Plaža in kopališča

Sredi poletnih dopustov smo v rubriki Oprostite, kaj pa bonton? obnovili pravila lepega vedenja na plaži in kopališčih. Čeprav smo tam veliko bolj sproščeni kot doma, moramo upoštevati nekaj osnovnih pravil sobivanja, da bo tudi za vse okoli nas dopust prijeten. Prisluhnite strokovnjakinji za kulturo vedenja Bojani Košnik Čuk.

vzgojasvetovanjedružbakultura vedenja

Bonton

Plaža in kopališča
Sredi poletnih dopustov smo v rubriki Oprostite, kaj pa bonton? obnovili pravila lepega vedenja na plaži in kopališčih. Čeprav smo tam veliko bolj sproščeni kot doma, moramo upoštevati nekaj osnovnih pravil sobivanja, da bo tudi za vse okoli nas dopust prijeten. Prisluhnite strokovnjakinji za kulturo vedenja Bojani Košnik Čuk.
VEČ ...|30. 7. 2018
Plaža in kopališča
Sredi poletnih dopustov smo v rubriki Oprostite, kaj pa bonton? obnovili pravila lepega vedenja na plaži in kopališčih. Čeprav smo tam veliko bolj sproščeni kot doma, moramo upoštevati nekaj osnovnih pravil sobivanja, da bo tudi za vse okoli nas dopust prijeten. Prisluhnite strokovnjakinji za kulturo vedenja Bojani Košnik Čuk.

Marjan Bunič

vzgojasvetovanjedružbakultura vedenja

Bonton

VEČ ...|23. 7. 2018
Natakarji

Je prav, če nam natakar naliva v kozarec preko svoje roke? Tokrat smo se v rubriki Oprostite, kaj pa bonton? zadržali pri napakah v gostinstvu, ki se pojavljajo predvsem pri sezonskih delavcih v strežbi. Prisluhnite strokovnjakinji za kulturo vedenja Bojani Košnik Čuk.

Natakarji

Je prav, če nam natakar naliva v kozarec preko svoje roke? Tokrat smo se v rubriki Oprostite, kaj pa bonton? zadržali pri napakah v gostinstvu, ki se pojavljajo predvsem pri sezonskih delavcih v strežbi. Prisluhnite strokovnjakinji za kulturo vedenja Bojani Košnik Čuk.

vzgojasvetovanjedružbakultura vedenja

Bonton

Natakarji
Je prav, če nam natakar naliva v kozarec preko svoje roke? Tokrat smo se v rubriki Oprostite, kaj pa bonton? zadržali pri napakah v gostinstvu, ki se pojavljajo predvsem pri sezonskih delavcih v strežbi. Prisluhnite strokovnjakinji za kulturo vedenja Bojani Košnik Čuk.
VEČ ...|23. 7. 2018
Natakarji
Je prav, če nam natakar naliva v kozarec preko svoje roke? Tokrat smo se v rubriki Oprostite, kaj pa bonton? zadržali pri napakah v gostinstvu, ki se pojavljajo predvsem pri sezonskih delavcih v strežbi. Prisluhnite strokovnjakinji za kulturo vedenja Bojani Košnik Čuk.

Marjan Bunič

vzgojasvetovanjedružbakultura vedenja

Bonton

VEČ ...|16. 7. 2018
Kako jemo palačinke in špagete?

V rubriki Oprostite, kaj pa bonton? smo spet sedli za mizo. Kako pravilno jemo palačinke? Kaj pri tem počnemo z žlico? In kako je z uživanjem testenin? Strokovnjakinja za kulturo vedenja Bojana Košnik Čuk nam je dala nekaj koristnih nasvetov.

Kako jemo palačinke in špagete?

V rubriki Oprostite, kaj pa bonton? smo spet sedli za mizo. Kako pravilno jemo palačinke? Kaj pri tem počnemo z žlico? In kako je z uživanjem testenin? Strokovnjakinja za kulturo vedenja Bojana Košnik Čuk nam je dala nekaj koristnih nasvetov.

vzgojasvetovanjedružbakultura vedenja

Bonton

Kako jemo palačinke in špagete?
V rubriki Oprostite, kaj pa bonton? smo spet sedli za mizo. Kako pravilno jemo palačinke? Kaj pri tem počnemo z žlico? In kako je z uživanjem testenin? Strokovnjakinja za kulturo vedenja Bojana Košnik Čuk nam je dala nekaj koristnih nasvetov.
VEČ ...|16. 7. 2018
Kako jemo palačinke in špagete?
V rubriki Oprostite, kaj pa bonton? smo spet sedli za mizo. Kako pravilno jemo palačinke? Kaj pri tem počnemo z žlico? In kako je z uživanjem testenin? Strokovnjakinja za kulturo vedenja Bojana Košnik Čuk nam je dala nekaj koristnih nasvetov.

Marjan Bunič

vzgojasvetovanjedružbakultura vedenja

Priporočamo
|
Aktualno

Program zadnjega tedna

VEČ ...|19. 5. 2019
Program Radia Ognjišče od 5. do 6. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 19. maj 2019 ob 05-ih

Program Radia Ognjišče od 5. do 6. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 19. maj 2019 ob 05-ih

Radio Ognjišče

Spoznanje več, predsodek manj

VEČ ...|13. 5. 2019
Volitve v Evropski parlament in druge aktualnosti

Gostili smo dr. Janeza Juhanta. Dotaknili smo se prihajajočih volitev v Evropski parlament, pa tudi komentirali drugo dogajanje v državi.

Volitve v Evropski parlament in druge aktualnosti

Gostili smo dr. Janeza Juhanta. Dotaknili smo se prihajajočih volitev v Evropski parlament, pa tudi komentirali drugo dogajanje v državi.

Tanja Dominko

komentarpogovorpolitikadružba

Naš gost

VEČ ...|18. 5. 2019
Slavko Avsenik (arhivski pogovor)

Slavko Avsenik je kljub neizmernemu talentu, trdemu garanju in izjemnim uspehom vedno in znova ostajal skromen, prijazen in prizemljen sogovornik. O, to je pa slučaj, je bil pogosto njegov odgovor na naša vprašanja v slogu: Kako je mogoče ... V skoraj dvajset let starem pogovoru boste slišali zakaj je bil vedno tako dobrodošel gost in kako je sam gledal na obdobje, ki je neponovljivo.

Slavko Avsenik (arhivski pogovor)

Slavko Avsenik je kljub neizmernemu talentu, trdemu garanju in izjemnim uspehom vedno in znova ostajal skromen, prijazen in prizemljen sogovornik. O, to je pa slučaj, je bil pogosto njegov odgovor na naša vprašanja v slogu: Kako je mogoče ... V skoraj dvajset let starem pogovoru boste slišali zakaj je bil vedno tako dobrodošel gost in kako je sam gledal na obdobje, ki je neponovljivo.

Jure Sešek

Slavko Avsenikavsenikova glasbapogovorkulturaglasbaNaš gost

Komentar tedna

VEČ ...|17. 5. 2019
Veliki in mali v Evropi

Prisluhnili ste komentarju aktualnega političnega dogajanja.

Veliki in mali v Evropi

Prisluhnili ste komentarju aktualnega političnega dogajanja.

Ivan Štuhec

komentardružbapolitika

Za življenje

VEČ ...|18. 5. 2019
Mokra družba. Sprejemljivost pitja. Na dolgi rok poguba.

Mokra družba. Sprejemljivost pitja. Na dolgi rok poguba.

Mateja Subotičanec

pogovorvzgojaizobraževanjekultura

O klasiki drugače

VEČ ...|19. 5. 2019
Razlaga cerkvenih pesmi, (Zvonovi so zopet zapeli, Poglejte duše, grob odprt in Skalovje groba) in odlomek oratorija Vstajenje skladatelja Georga Friedricha Haendla.

Tudi tokratno oddajo O klasiki drugače smo začeli z razlago cerkvenih pesmi, (Zvonovi so zopet zapeli, Poglejte duše, grob odprt in Skalovje groba) v drugem delu pa smo poslušali odlomek oratorija Vstajenje skladatelja Georga Friedricha Haendla.

Razlaga cerkvenih pesmi, (Zvonovi so zopet zapeli, Poglejte duše, grob odprt in Skalovje groba) in odlomek oratorija Vstajenje skladatelja Georga Friedricha Haendla.

Tudi tokratno oddajo O klasiki drugače smo začeli z razlago cerkvenih pesmi, (Zvonovi so zopet zapeli, Poglejte duše, grob odprt in Skalovje groba) v drugem delu pa smo poslušali odlomek oratorija Vstajenje skladatelja Georga Friedricha Haendla.

Tadej Sadar, dr. Tadej Jakopič

duhovnostglasbakultura

Moja zgodba

VEČ ...|19. 5. 2019
Ddr Igor Grdina o Ivanu Cankarju

Tokrat ste lahko prisluhnili avtorju monografskega dela o Ivanu Cankarju z naslovom Portret genija, ddr. Igorju Grdini. Knjiga je izšla lani ob 100 letnici smrti kneza slovenske besede pri založbi Beletrina. Avtor je med drugim spregovoril o Cankarjevem odnosu do družine, krščanstva in socialni misli, ki preveva njegovo delo.

Ddr Igor Grdina o Ivanu Cankarju

Tokrat ste lahko prisluhnili avtorju monografskega dela o Ivanu Cankarju z naslovom Portret genija, ddr. Igorju Grdini. Knjiga je izšla lani ob 100 letnici smrti kneza slovenske besede pri založbi Beletrina. Avtor je med drugim spregovoril o Cankarjevem odnosu do družine, krščanstva in socialni misli, ki preveva njegovo delo.

Jože Bartolj

Igor GrdinaJože DežmanIvan CankarPortet genija

Šmarnice

VEČ ...|19. 5. 2019
J kot janezajizem

J kot janezajizem

Gregor Čušin

duhovnost

Slovenska oddaja Radia Vatikan

VEČ ...|19. 5. 2019
Slovenska oddaja Radia Vatikan dne 19. 5.

Rubriko pripravlja slovensko uredništvo Radia Vatikan.

Slovenska oddaja Radia Vatikan dne 19. 5.

Rubriko pripravlja slovensko uredništvo Radia Vatikan.

Radio Vatikan

Graditelji slovenskega doma

VEČ ...|19. 5. 2019
Boris Merhar

Tokrat o literarnem zgodovinarju in etnologu, Tržačanu po rodu. Bil je gimnazijski in univerzitetni profesor, posvečal se je tudi strokovnemu delu. Raziskoval je ljudsko pesništvo, največ pozornosti pa je posvetil Cankarju. Med drugim je uredil njegova Izbrana dela.

Boris Merhar

Tokrat o literarnem zgodovinarju in etnologu, Tržačanu po rodu. Bil je gimnazijski in univerzitetni profesor, posvečal se je tudi strokovnemu delu. Raziskoval je ljudsko pesništvo, največ pozornosti pa je posvetil Cankarju. Med drugim je uredil njegova Izbrana dela.

Tone Gorjup

spominkultura