Založba Mladija je izdala dokumentarno monografijo o pisatelju Alojzu Rebuli profesorja Franceta Pibernika.Slovenske splošne knjižnice bodo jutri v sredo obeležile svoj dan.Na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani so predstavili koncertno sezono v letu svoje 80-letnice.
Akademija za glasbo predstavlja znanstveno kritično izdaje ljubljanskega prepisa Beethovnove 6. simfonije, ki bo 18.10.2019 ob 12.00 v Viteški dvorani Križank v Ljubljani in pa slavnostno akademijo ob 80-letnici ustanovitve Akademije v sredo 23.10.2019 ob 19.30 v Cankarjevem domu.
Akademija za glasbo Univerze v Ljubljani letos praznuje 80-letnico ustanovitve. Z dekanom Markom Vatovcem smo predstavili njihove projekte v okviru 34. slovenskih glasbenih dnevov!
Slovenski glasbeni dnevi bodo tokrat že 34-tič potekali med 3. in 12. aprilom. Posvečeni so stoletnici glasbenega konservatorija, ustanovljenega pri Glasbeni matici, iz katerega je 20 let kasneje nastala Akademija za glasbo. S tem bosta povezana tako otvoritveni koncert kot muzikološki simpozij s 23 referenti iz 13 držav.
Nekega dne so bila vrata, ki so ločevale nebesa in pekel, ...
Iz knjige Zgodbe s semeni upanja, ki je izšla v zbirki Zgodbe za dušo pri založbi Ognjišče.
Govorili smo o vlogi različnih medijev v današnjem svetu. Dotaknili smo se tudi rezultatov volitev v ZDA in vojn po svetu. Z vprašanji so sodelovali tudi poslušalci.
V oddaji Naš gost je bil z nami dr. Avguštin Mencinger. Bil je poslanec prvega sklica slovenskega parlamenta. Kot zdravnik, tudi v klubih in reprezentancah, je bil udeleženec treh olimpijskih iger. Deluje na športnem, kulturnem in turističnem področju. Bil je župnijski ključar v Radovljici, je malteški vitez in prejemnik različnih priznanj. Spoznajte častnega občana, ki je tudi izvrsten pripovedovalec zgodb in zanimivih doživetij z res različnih področij.
OMD plačila ne bodo več obdavčena, povabili smo na 39. posvet Javne službe kmetijskega svetovanja, ob 130 letnici Kmetijsko gozdarskega zavoda Maribor pa smo se o izzivih delovanja pogovarjali z direktorico mag. Ireno Leonido Kropf.
Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče
Poslušalka jih rada pripravlja in jo je zanimalo, če lahko doda v testo malo limonine lupine, morda kakšen vanilijev sladkor ali pa kaj podobnega, da bi bilo malo priokusa. Sestra Nikolina ji je svetovala, da lahko, sploh če bodo postreženi kot sladka jed (lahko jih naredimo tudi slane in so zraven mesnine ali solate). Dodala je še, da višek cmokov zamrznemo, preden jih damo kuhat. Naložimo jih na pladenj, ki je prekrit s folijo. Ko zamrznejo, jih naložimo v vrečko ali škatlo in shranimo v skrinji. Ko jih bomo potrebovali, jih damo kuhat v vrelo vodo, kuhamo jih kakšno minuto več kot sveže narejene.