Is podcast
Najprej se ti bom opravičil, ker te bom klical kar po domače: Polona … saj v življenju nisem spoznal …
Najprej se ti bom opravičil, ker te bom klical kar po domače: Polona … saj v življenju nisem spoznal …
Najprej se ti bom opravičil, ker te bom klical kar po domače: Polona … saj v življenju nisem spoznal …
Menda si bil v času Dioklecijanovega preganjanja kristjanov kar trikrat ujet, zaprt in strašno …
Menda si bil v času Dioklecijanovega preganjanja kristjanov kar trikrat ujet, zaprt in strašno …
Komaj petnajstleten si bi že okronan za kralja. Če pomislim kaj mi je – petnajstletnemu pubertetniku - rojilo …
Komaj petnajstleten si bi že okronan za kralja. Če pomislim kaj mi je – petnajstletnemu pubertetniku - rojilo …
Kljub temu, da se dobro zavedam, da nikoli ne bi zmogel držati in zdržati stroge …
Kljub temu, da se dobro zavedam, da nikoli ne bi zmogel držati in zdržati stroge …
V nebeškem zboru se vas je nabralo svetih Marjetic za kar lep …
V nebeškem zboru se vas je nabralo svetih Marjetic za kar lep …
Če si z nekom blizu, sta na ti in če sta na ti, si imata tudi kaj povedati in če je tisti drugi svetnik, ti lahko pove veliko. Gregor Čušin izziva svetnike preteklosti s sodobnim časom in je z njimi ves čas na ti.
Naš gost je bil frančiškan in župnik na Viču v Ljubljani p. Pepi Lebreht, ki je 14 let preživel v misijonih v Afriki – v Beninu in Togu. V razumevanju nekaterih gre pri misijonskem poslanstvu katoliške Cerkve zgolj za vprašanje vpliva, moči in denarja. Slišali smo, kako na to gleda naš gost in ga vprašali, ali so misijonarji v klasičnem smislu sploh še potrebni v današnjem globaliziranem svetu, kjer so informacije dostopne na vsakem koraku. Po drugi strani nismo mogli mimo aktualnega misijonskega izziva na Stari celini, ki izgublja svojo krščansko identiteto.
Gosta oddaje zakonca Perko sta govorila o tem, kako najti smisel, naštela sta tudi nekaj koristnih knjižnih naslovov.
V oddaji Moja zgodba smo objavili tri prispevke z znanstvenega posveta ob sto letnici rojstva Alojza Rebule, ki so ga konec oktobra pripravili na Slovenski akademiji znanosti in umetnosti. Slišali smo podpredsednika SAZU Marka Snoja, misleca in publicista Vinka Ošlaka ter literarnega zgodovinarja Janka Kosa.
Ki navsezadnje to ni bil. Politika, ki je načeloma zavezana pogovarjanju, dogovarjanju, usklajevanju, je bila navsezadnje kaznovana, ker je to počela. Saj veste, na kaj to leti. Na referendum o ...
Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče
Poslušalka jih rada pripravlja in jo je zanimalo, če lahko doda v testo malo limonine lupine, morda kakšen vanilijev sladkor ali pa kaj podobnega, da bi bilo malo priokusa. Sestra Nikolina ji je svetovala, da lahko, sploh če bodo postreženi kot sladka jed (lahko jih naredimo tudi slane in so zraven mesnine ali solate). Dodala je še, da višek cmokov zamrznemo, preden jih damo kuhat. Naložimo jih na pladenj, ki je prekrit s folijo. Ko zamrznejo, jih naložimo v vrečko ali škatlo in shranimo v skrinji. Ko jih bomo potrebovali, jih damo kuhat v vrelo vodo, kuhamo jih kakšno minuto več kot sveže narejene.