Is podcast
Ti pa si svetnik, ki bi ga bilo vredno in nemara celo potrebno zbuditi iz nebeške dremavosti …
Ti pa si svetnik, ki bi ga bilo vredno in nemara celo potrebno zbuditi iz nebeške dremavosti …
Ti pa si svetnik, ki bi ga bilo vredno in nemara celo potrebno zbuditi iz nebeške dremavosti …
Takole v paru zvenita vajini imeni nadvse ljubko, otroško … kot iz risanke. Kot Pipi in …
Takole v paru zvenita vajini imeni nadvse ljubko, otroško … kot iz risanke. Kot Pipi in …
Če se zdi komu nenavadno, da so svetniškemu škofu namenili tak patronat (zavetnik proti glavobolu), naj samo navržem, da veljaš …
Če se zdi komu nenavadno, da so svetniškemu škofu namenili tak patronat (zavetnik proti glavobolu), naj samo navržem, da veljaš …
Delavec.
O dogodkih, ki si jim bil priča in v katere si bil tako ali drugače vpleten je zelo malo …
Delavec.
O dogodkih, ki si jim bil priča in v katere si bil tako ali drugače vpleten je zelo malo …
Če pomislim na Torino, najprej pomislim na Juventus. Pomislim na nogometne …
Če pomislim na Torino, najprej pomislim na Juventus. Pomislim na nogometne …
Marsikaterega površnega bralca tvojega življenjepisa verjetno preseneti podatek, da si že od rosnih let dalje …
Marsikaterega površnega bralca tvojega življenjepisa verjetno preseneti podatek, da si že od rosnih let dalje …
Ne vem sicer kako je pri vas v nebesih, a ko tule na zemlji kdo reče »Chanel«, ima le redko v mislih …
Ne vem sicer kako je pri vas v nebesih, a ko tule na zemlji kdo reče »Chanel«, ima le redko v mislih …
Čeprav te dostikrat upodabljajo z rožami v rokah, ti v življenju ni bilo z …
Čeprav te dostikrat upodabljajo z rožami v rokah, ti v življenju ni bilo z …
Če si z nekom blizu, sta na ti in če sta na ti, si imata tudi kaj povedati in če je tisti drugi svetnik, ti lahko pove veliko. Gregor Čušin izziva svetnike preteklosti s sodobnim časom in je z njimi ves čas na ti.
Prvomajske počitnice so za nekatere čas počitka, za druge pa intenzivne priprave na teste in izpite in maturo. Kako se pripraviti na stres, če si sam pred tem, in kako biti dobra spodbuda, če smo starši, prijatelji? Z nami je bila terapevtka, dr. Andreja Poljanec.
Smo v prazničnem tednu, v času tradicionalnih prvomajskih praznikov. Jutri bo spet večina naših medijev polnih novic o delu, delavcih in delavskih pravicah, in še posebej, ko bodo objavljali povzetke nagovorov najrazličnejših politikov, ki tistega pravega fizičnega dela od blizu nikoli še videli niso in bodo, po utečeni navadi, peli slavo revolucionarnim vrednotam, se bomo mnogi, ki smo že malo bolj v zrelih letih le hudomušno nasmehnili.
Tokrat smo gostili kitaristko in pevko zabavne glasbe Evo Hren. Izvrstno se znajde ob orkestru, etno zasedbah, s kitaro, pa tudi na festivalih. Na letošnji Popevki je s skladbo Žige Pirnata Kako zveni pomlad prepričala strokovno žirijo. Eva Hren je bila z nami v oddaji, ki se je začela ob dvajsetih.
V svetu bogate ponudbe in bujnega potrošništva sta vse večji izziv tudi vztrajnost in disciplina. Zaradi široke ponudbe se pogosto premislimo, preizkušamo, hitro odnehamo in se odločimo za kaj novega. Z mag. Miho Novakom, psihoterapevtom, s Študijsko raziskovalnega centra za družino, smo govorili o zdravi meji discipline in urjenju vztrajnosti.
V oddaji Moja zgodba bomo predstavili dve razmišljani z znanstvenega posveta z naslovom Ob 100. obletnici Gentilejeve šolske reforme: posledice za primorski prostor, ki sta ga organizirala Študijski center za narodno spravo in Društvo slovenskih izobražencev in je potekal septembra 2023 v Trstu. Milan Pahor bo spregovoril o partizanskem šolstvu na Primorskem med leti 1943 in 1945, Erika Jazbar pa bo predstavila delovanje Slovenske gimnazije pod Kapelo v Gorici v letih 1944–1945.
Naš junak se po koncu počitnic vrne v Kozje, kjer ga je nestrpno čakala sestra Marica, s katero sta se ob otoku igrala sveto mašo. Družina je bila spet skupaj.
Predstavili smo znanstveno monografijo dr. Julija Savellija z naslovom 1945: Dnevnik mojega križevega pota, ki je izšla v sozaložništvu Študijskega centra za narodno spravo in Založbe Družina. O knjigi so spregovorili urednica Petra Grabrovec, dr. Tamara Griesser Pečar in vnuk Marko Gaser.
Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče
Poslušalka je sestro Nikolino prosila za recept za čokolado. Potrebujemo: ½ kg sladkorja, 1 dl mleka, 12-13 dag masla, 5-7 dag kakava, ¼ l mleka v prahu, lahko še malo čokolade v prahu ... Za obogatitev okusa dodamo zdrobljene lešnike, orehe, rozine, mandlje ... Sestavine skuhamo in pripravljeno zmes vlijemo na peki papir ali v modelčke, ki jih dobro namastimo z oljem.
24. aprila smo obeležili 4. slovenski dan zavržene hrane. Udeleženci posveta Spoštujmo hrano, spoštujmo planet so spodbujali k premišljenim nakupom in preprečevanju nastajanja zavržene užitne hrane. Svoj pogled poslanke NSi in predsednice odbora za kmetijstvo je podala Vida Čadonič Špelič.