Arif Sulejmanovič je odraščal v Trnovem v Ljubljani ob očetu muslimanu in materi kristjanki. V mladosti je postal ateist, a ga je ljubezen do Svetlane, ki se je želela cerkveno poročiti, pripeljala do krščanske vere. Po ženini nesreči na Begunjščici in njeni smrti je bolečino preobrazil v ljubezen in svoje vdovstvo živi v darovanju za druge. Je vsestranski glasbenik in tudi avtor znane pesmi Ko čutiš to ter nekaterih drugih.
V prvem delu lahko slišite nekaj najbolj zanimivih odgovorov kmeta Petra Apata v prvi epizodi podkasta RAST, ki je sanjsko službo vodje razvoja v visoko tehnološkem podjetju zamenjal za vodenje domače kmetije. Predstavili pa smo tudi dva EIP projekta, povezana z živinorejo in izpusti.
Pričakovanje, ki ga danes želimo preskočiti, je bila tema oddaje s frančiškanom in kliničnim psihologom p. dr. Christianom Gostečnikom. Beseda je tekla tudi o odnosih, ki se bogatijo, ko jih živimo ter o sporočilu luči in upanja tudi za tiste, ki so ga izgubili.
Hrana za odpornost, uporaba zmrznjenega boba (10), shranjevanje česna v kozarčkih (15), da bo potica dolgo sveža (18), lešnikov nadev za potico (20), zajčji golaž (26) ... so bile teme v tokratni kontaktni oddaji s sestro Nikolino.
Mogoče je prav začetek adventnega časa lahko spodbuda, da si začnemo bolj prizadevati za mir, predvsem v okolju, kjer živimo: doma, s sodelavci, v našem kraju. Čeprav se včasih zdi, kot da živimo v nekem mehurčku, v katerem se nam ne more zgoditi ničesar, se to lahko hitro razblini.
Predstavili smo Koncert z naslovom Magnificat, ki bo v soboto 14. decembra ob 19h v dvorani Marjana Kozine Slovenske filharmonije. Ob znanih slovenskih in tujih solistih bodo nastopili pevci Mešanega pevskega zbora Glasbene matice Ljubljana s Koroškim baročnim orkestrom pod vodstvom dirigenta Sebastjana Vrhovnika.
Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče
Pred nami so božično novoletni prazniki, ko je na mizah več hrane kot običajno. Zato je dobrodošel pogovor z višjo svetovalko ministrstva za okolje, podnebje in energijo, iz sektorja za ravnanje z odpadki Darjo Meglič. Povedala nam je, s katerimi preprostimi ukrepi učinkovito zmanjšamo odpadno užitno hrano denimo uporaba manjših krožnikov, pozornost na datume hrane, pravilne količine hrane na osebo in še kaj. Več smo tudi tudi izvedeli o tem, kako v okviru projekta Skrb za planet oz. Care4climate osveščajo otroke na naših šolah.
Hrana za odpornost, uporaba zmrznjenega boba (10), shranjevanje česna v kozarčkih (15), da bo potica dolgo sveža (18), lešnikov nadev za potico (20), zajčji golaž (26) ... so bile teme v tokratni kontaktni oddaji s sestro Nikolino.