V drugem delu posnetka letnega koncerta iz našega radijskega arhiva smo slišali nekaj priredb slovenskih popevk.
V drugem delu posnetka letnega koncerta iz našega radijskega arhiva smo slišali nekaj priredb slovenskih popevk.
Prisluhnite prvemu delu koncerta iz našega arhiva. Pred desetimi leti so pevke Ženskega zbora Petrol zapele na letnem koncertu z naslovom Šmentana muha. Pod vodstvom Željke Ulčnik Remic so predstavile lep izbor slovenskih ljudskih in umetnih pesmi. Slišali smo dela Rada Simonitija, Jakoba Ježa, Gašperja Jereba in drugih.
Prisluhnite prvemu delu koncerta iz našega arhiva. Pred desetimi leti so pevke Ženskega zbora Petrol zapele na letnem koncertu z naslovom Šmentana muha. Pod vodstvom Željke Ulčnik Remic so predstavile lep izbor slovenskih ljudskih in umetnih pesmi. Slišali smo dela Rada Simonitija, Jakoba Ježa, Gašperja Jereba in drugih.
OMD plačila ne bodo več obdavčena, povabili smo na 39. posvet Javne službe kmetijskega svetovanja, ob 130 letnici Kmetijsko gozdarskega zavoda Maribor pa smo se o izzivih delovanja pogovarjali z direktorico mag. Ireno Leonido Kropf.
Gosta oddaje zakonca Perko sta govorila o tem, kako najti smisel, naštela sta tudi nekaj koristnih knjižnih naslovov.
Ki navsezadnje to ni bil. Politika, ki je načeloma zavezana pogovarjanju, dogovarjanju, usklajevanju, je bila navsezadnje kaznovana, ker je to počela. Saj veste, na kaj to leti. Na referendum o ...
Nekega dne so bila vrata, ki so ločevale nebesa in pekel, ...
Iz knjige Zgodbe s semeni upanja, ki je izšla v zbirki Zgodbe za dušo pri založbi Ognjišče.
Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče
Poslušalka jih rada pripravlja in jo je zanimalo, če lahko doda v testo malo limonine lupine, morda kakšen vanilijev sladkor ali pa kaj podobnega, da bi bilo malo priokusa. Sestra Nikolina ji je svetovala, da lahko, sploh če bodo postreženi kot sladka jed (lahko jih naredimo tudi slane in so zraven mesnine ali solate). Dodala je še, da višek cmokov zamrznemo, preden jih damo kuhat. Naložimo jih na pladenj, ki je prekrit s folijo. Ko zamrznejo, jih naložimo v vrečko ali škatlo in shranimo v skrinji. Ko jih bomo potrebovali, jih damo kuhat v vrelo vodo, kuhamo jih kakšno minuto več kot sveže narejene.