V oddaji ste slišali odmeve na drugi in tretji dan kolesarjenja od Marije k Mariji in na srečanja z našimi poslušalci, ki so bila v nekaterih župnijah na Gorenjskem.
V oddaji ste slišali odmeve na drugi in tretji dan kolesarjenja od Marije k Mariji in na srečanja z našimi poslušalci, ki so bila v nekaterih župnijah na Gorenjskem.
V oddaji ste slišali odmeve na drugi in tretji dan kolesarjenja od Marije k Mariji in na srečanja z našimi poslušalci, ki so bila v nekaterih župnijah na Gorenjskem.
Prijatelji Radia Ognjišče
V tokratni oddaji smo predvajali prvi del reportaže z romarskega potovanja po Armeniji in Gruziji. Na začetku oddaje pa smo predstavili nekaj informacij o radijskih dogodkih v prihodnosti.
Prijatelji Radia Ognjišče
V tokratni oddaji smo predvajali prvi del reportaže z romarskega potovanja po Armeniji in Gruziji. Na začetku oddaje pa smo predstavili nekaj informacij o radijskih dogodkih v prihodnosti.
Prijatelji Radia Ognjišče
Oddaja vsak zadnji ponedeljek v mesecu poteka živo, v njej pa poslušamo polke in valčke po vaših željah. Tokrat so svojo vižo izbrali: Pavle, Marija, Ivanka, Cvetka, Rado, Judita, Franc, Pavla, Viktor, Lojze, Alberta in Marija.
Prijatelji Radia Ognjišče
Oddaja vsak zadnji ponedeljek v mesecu poteka živo, v njej pa poslušamo polke in valčke po vaših željah. Tokrat so svojo vižo izbrali: Pavle, Marija, Ivanka, Cvetka, Rado, Judita, Franc, Pavla, Viktor, Lojze, Alberta in Marija.
Prijatelji Radia Ognjišče
V oddaji PRO ste slišali reportažo z našega izleta po Bavarski, kamor smo peljali dva avtobusa naših poslušalcev v dneh od 12. do 14. septembra.
Prijatelji Radia Ognjišče
V oddaji PRO ste slišali reportažo z našega izleta po Bavarski, kamor smo peljali dva avtobusa naših poslušalcev v dneh od 12. do 14. septembra.
Prijatelji Radia Ognjišče
Tokrat smo vam pripravili reportažo z letošnjega kolesarskega romanja.
Prijatelji Radia Ognjišče
Tokrat smo vam pripravili reportažo z letošnjega kolesarskega romanja.
Prijatelji Radia Ognjišče
Tokrat smo romali s pomočjo opisov romarskih krajev, Marijinih cerkva, ki jih najdemo v knjigah Francija Petriča: Duša le pojdi z mano. Ob besedah smo v duhu romali v Marijina svetišča, ki imajo svoj glavni praznik ali danes, na Marijino rojstvo, ali pa na praznik Marijinega imena.
Prijatelji Radia Ognjišče
Tokrat smo romali s pomočjo opisov romarskih krajev, Marijinih cerkva, ki jih najdemo v knjigah Francija Petriča: Duša le pojdi z mano. Ob besedah smo v duhu romali v Marijina svetišča, ki imajo svoj glavni praznik ali danes, na Marijino rojstvo, ali pa na praznik Marijinega imena.
Prijatelji Radia Ognjišče
Slišali boste vabilo na mini srečanja PRO-jevcev, ki si jih želimo v času našega kolesarjenja Od Marije do Marije, od prijatelja k prijatelju, ki bo od 6. do 8. septembra. Slišali pa boste še druge informacije in spodbude, ki pridejo vedno prav.
Prijatelji Radia Ognjišče
Slišali boste vabilo na mini srečanja PRO-jevcev, ki si jih želimo v času našega kolesarjenja Od Marije do Marije, od prijatelja k prijatelju, ki bo od 6. do 8. septembra. Slišali pa boste še druge informacije in spodbude, ki pridejo vedno prav.
Prijatelji Radia Ognjišče
Oddaja ob zadnjih ponedeljkih v mesecu poteka živo, v njej pa poslušamo polke in valčke poslušalk in poslušalcev. Z nami so bili: Marija, Mihaela, Draguška, Marija, Janez, Metka, Anica, Silvo, Branka, Rok, Polonca in Marjan. Prijetno poslušanje!
Prijatelji Radia Ognjišče
Oddaja ob zadnjih ponedeljkih v mesecu poteka živo, v njej pa poslušamo polke in valčke poslušalk in poslušalcev. Z nami so bili: Marija, Mihaela, Draguška, Marija, Janez, Metka, Anica, Silvo, Branka, Rok, Polonca in Marjan. Prijetno poslušanje!
Prijatelji Radia Ognjišče
V nocojšnji oddaji PRO ste slišali predstavitev predzadnjega in zadnjega dneva letošnjih počitnic, ki smo jih pripravili na Sardiniji.
Prijatelji Radia Ognjišče
V nocojšnji oddaji PRO ste slišali predstavitev predzadnjega in zadnjega dneva letošnjih počitnic, ki smo jih pripravili na Sardiniji.
Kmetijska oddaja
Najprej ste lahko slišali pregled najbolj aktulanih novic kmetijskega področja, v osrednjem delu pa smo govorili kako se spopasti z aktualnimi izzivi reje drobnice in goveda, v času po epidemiji modrikastega jezika, predvsem pa, kako črede živali, ki bodo ostale, v kratkem času spraviti v čim boljšo kondicijo pred začetkom spomladanskega cepljenja.
Naš pogled
Bil je deseti september zvečer. V službeni kavarni smo se par minut po koncu službe še zadržali in spremljali napeto košarkaško tekmo. Po nekoliko grenkem porazu Slovenije proti Nemčiji, smo si tisti najbolj zagriženi navijači malo slabovoljno zaželeli lahko noč in se poslovili. Na poti do avta pa me preseneti obvestilo na telefonu: ustreljen je bil Charlie Kirk.
Moja zgodba
V oddaji Moja zgodba smo nadaljevali z objavo referatov, ki so bili predstavljeni na znanstveni konferenci z naslovom Med tradicijo in moderno: slovenski katoliški intelektualci in narodnostno vprašanje. Tokrat lahko prisluhnete dr. Tamari Griesser Pečar, ki je spregovorila o Lambertu Erlichu in pa dr. Simonu Malmenvallu, ki je predstavil Franca Grivca.
Spoznanje več, predsodek manj
V oddaji smo tokrat gostili dva duhovnika, dr. Janeza Juhanta in dr. Sebastjana Valentana, oba dobra poznavalca razmer v Cerkvi in družbi nasploh. Govorili smo o prostoru, ki odpira sodelovanje, o dialogu in njegovem pomanjkanju, o zgodovinskih nerazrešenih vprašanjih.
Pogovor o
V luči zaostrenih varnostnih razmer smo, pogledali na nekatera vojna žarišča, zlasti v Gazo in Ukrajino, spregovorili smo o vlogi velesil, njihovi spreminjajoči se moči glede na gospodarski in vojaški položaj, pa tudi sprejete politične odločitve. Gosta bosta predavatelj na Fakulteti za uporabne družbene študije Univerze na Primorske dr. Bogomil Ferfila in upokojeni dolgoletni diplomat dr. Božo Cerar.
Spominjamo se
Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče
Kuhajmo s sestro Nikolino
Kako pripraviti kremno špinačo ali blitvo, je vprašala poslušalka. Lahko jo pripravimo za omako ali prilogo, pravi sestra Nikolina. Špinačo očistimo in jo manjšo količino blanširamo - damo v vrelo vodo za 2-3 minute in vmes obrnemo. Poberemo na cedilo in splaknemo z mrzlo vodo, nato lahko blanširamo še drugo polovico špinače, če ni šla vsa v lonec. Vedno blanširamo manjšo količino, da bi se čim prej blanširala in s tem čim več ohranila dobrih snovi. Nato jo zrežemo ali zmiksamo. Če bomo delali omako, tako špinačo damo na prepraženo čebulo. Ta daje dober okus, dodamo tudi malo česna. Solimo in popramo, dodamo še mleko in kislo smetano. Med špinačo in blitvo pri pripravi ni velike razlike, pove sestra Nikolina, ima pa vsaka svoj okus in aromo.
Življenje išče pot
Na Dan duševnega zdravja smo gostili psihologinjo iz Inštituta za razvoj in inovacije Ljubljana Julijo Peklar. Spregovorila je o pomenu duševnega zdravja med zaposlenimi, kako naj vodje in sodelavci prepoznajo znake duševnih stisk in kaj je dolžnost podjetja v primerih mobinga nad zaposlenimi.
Svetovalnica
Z Lucijo Pinterič, višjo koordinatorico za področje kakovosti kmetijskega svetovanja in razvoja na področju psihosocialne podpore na Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije, bomo govorili o psihosocialni podpori za kmete.