Is podcast
Maševal je župnik Ervin Mozetič.
Maševal je župnik Ervin Mozetič.
Maševal je župnik Ervin Mozetič.
Sv. mašo je daroval p. Krizostom Komar, na orgle je igrala Slavi Magdič.
Sv. mašo je daroval p. Krizostom Komar, na orgle je igrala Slavi Magdič.
Poslušali ste prenos evharistične daritve iz slovenskega Marijinega narodnega svetišča, Marija pomagaj na Brezjah.
Maševal je p. Robert Bahčič, pel pa zbor bazilike Marije Pomagaj. Pri orglah je bila Marjeta Anderle.
Ton: TV Slovenija.
Poslušali ste prenos evharistične daritve iz slovenskega Marijinega narodnega svetišča, Marija pomagaj na Brezjah.
Maševal je p. Robert Bahčič, pel pa zbor bazilike Marije Pomagaj. Pri orglah je bila Marjeta Anderle.
Ton: TV Slovenija.
Maševal je p. Tadej Inglič, za orglami gospod Borut Zupan.
Maševal je p. Tadej Inglič, za orglami gospod Borut Zupan.
Maševal je p. Robert Bahčič, za orglami gospod Borut Zupan.
Maševal je p. Robert Bahčič, za orglami gospod Borut Zupan.
Maševal je p. Viktor Papež; za orglami gospa Marjeta Anderle.
Maševal je p. Viktor Papež; za orglami gospa Marjeta Anderle.
Maševal je p. Viktor Papež, pela pa je skupina Spominčice.
Maševal je p. Viktor Papež, pela pa je skupina Spominčice.
Maševal je župnik Goran Kuhar.
Maševal je župnik Goran Kuhar.
Neki zakonski par ni mogel imeti otrok, zato sta ...
Iz knjige Vodi me, dobrotni duh, ki je izšla v zbirki Zgodbe za dušo pri založbi Ognjišče.
Dr. Helena Jaklitsch je ob prazniku dela in dveh prostih dneh, razmišljala o delu kot o vrednoti, o parolah in barvi zastav, pod katerimi se še danes govori o delu …
Rojaki na vzhodu Francije 1. maja že desetletja romajo k Mariji Pomagaj v Habsterdick. Letos je sveto mašo daroval ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, ki ima tudi rudarsko preteklost. V imenu slovenske države je rojake k skrbi za jezik, kulturo in duhovnost spodbujala konzulka Ana Marija Arko. Popoldanski koncert so posvetili dolgoletnemu delegatu slovenskih izseljenskih duhovnikov v Evropi, Janezu Puclju. Naš sogovornik je bil slovenski župnik in delegat za Francijo Jože Kamin.
Kaj je empatija, kaj sočutje in kaj pomeni vživljanje v drugega? In tudi o tem, kako razvijati te sposobnosti v odnosih, smo govorili z našim rednim gostom frančiškanom in kliničnim psihologom p. dr. Christianom Gostečnikom.
Ministrstvo za naravne vire in prostor je za letošnje leto izdalo odločbo za odvzem iz narave z odstrelom 176 medvedov. To dejanje so že obsodili društvi Alpe Adria Green in AniMa, v kmetijski oddaji pa ste lahko slišali, kako odločbo vidijo kmetje. Gostili smo mag. Staneta Berganta, visokogorskega ekološkega kmeta iz Kokre, ki v Sindikatu kmetov Slovenije pokriva problematiko tega področja.
Andrej majcen se odloči, da bo postal učitelj. Vpisal se je na mariborsko učiteljišče in ga, kljub skromnemu življenju študenta, končal z odliko.
Direktor Parka vojaške zgodovine Pivka nam je predstavil dogodek s pogovornim omizjem ki bo v sredo 8. maja ob 13.h. Zaznamoval bo njihovo 20 letnico, simbolično pa so ga poimenovali po Izaijevi prerokbi: Svoje meče bodo prekovali v lemeže in svoje sulice v srpe.
Postali smo ujetniki svobode, ki se zanaša samo še na lastno izkušnjo in samo to tudi priznava. Mnogi ne opazijo v tem nikakršne težave, še manj povezave s pritiski, izgorelostjo in depresivnostjo. Namreč, kdor želi presojati svoje odločitve zgolj na podlagi lastnih izkušenj, naj se pripravi na neprehodno goro preizkušenj in vprašanj, nenazadnje tudi odgovornosti. Tako o vprašanjih življenja in smrti razmišlja v komentarju odgovorni urednik Radia Ognjišče, Tadej Sadar.
Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče
Poslušalki, ki jo je zanimalo, kako naj doma pripravi ocvrte kalamare, je sestra Nikolina svetovala, naj jih nareže na en centimeter velike koščke (lovke naj da posebej) in nato zamrzne. Nato pa odmrznjene in osušene panira (najboljša je koruzna, lahko pa tudi bela moka) in ocvre. Pri tem naj bo previdna, saj olje rado cvrči, zato naj bo posoda prikrita (da para lahko uhaja) s pokrovko. Ko je ena plast ocvrta (nekaj minut), jo pobere na cedilo in v olje doda naslednjo, solimo in delno pokriti naj počakajo do serviranja.