Sol in luč
“Trpljenje naj bi človeka posvarilo pred otopelostjo, mrliško otrplostjo duše. Dokler trpimo, ostajamo duševno živi. Da. V trpljenju celo zorimo. Z njim rastemo. Postajamo bogatejši in močnejši.« Odlomek je iz knjige psihologa, dr. Viktorja Frankla, Zdravnik in duša (izšla je pri Celjski Mohorjevi družbi). v njej svojim kolegom razlaga pomembnost in potrebnost celostne obravnave bolnika, ki je v svojem bistvu vedno človek. Predstavili smo nekaj odlomkov.
Doživetja narave
Po Transverzali smo se odpravili v tokratnih Doživetjih narave. Daljinska pot Jakoba Kende je po ameriškem vzoru Apalaške poti dobila vodnik v knjižni obliki. Kako je zasnovan, koliko jih je že prehodilo celotno pot in še kaj ste lahko slišali v tokratni oddaji.
Za življenje
Tokrat je z nami logoterapevt dr. Sebastjan Kristovič. Govoril je o vzgojni doslednosti, postavljanju meja ter zdravi samozavesti. Lekcija tako za otroke kot za starše. Vabljeni k poslušanju.
Slovencem po svetu in domovini
Rojaki iz Argentine so po treh letih znova poromali v Lujan, obeležil so tudi prvi Nacionalni dan spomina na žrtve komunističnega nasilja, v oddaji ste lahko spoznali kulturna ustvarjalca z avstrijske Koroške, Vincenca in Vereno Gotthardt.
Radijski misijon 2022
Gostje pogovornega večera so bili: škof Maksimiljan Matjaž, Silvester Gaberšček in s. Anja Kastelic.
Spominjamo se
Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče
Življenje išče pot
Slovensko združenje bolnikov z limfomom in levkemijo je 15. maja 2022 zaznamovalo poldrugo desetletje zagovorništva bolnikov s krvnimi raki. Vsako leto v Sloveniji odkrijejo približno 1500 novih bolnikov, zato je delovanje Združenja, ki je tesno povezano z zdravniki, velikega pomena. Z izvršno direktorico Združenja, Kristino Modic, bova danes spregovorili o prepoznavanju simptomov.
Svetovalnica
V Svetovalnici smo kuhali. Kako se lotiti priprave hrane po mehiško, kateri so recepti, ko je treba na hitro pogostiti obiske, kako izbirati prave sestavine? V našem studiu je bil Jože Bukšek, ki vodi mehiško restavracijo v Šiški v Ljubljani.