Svetovalnica
V oddaji smo gostili dr. Andrejo Poljanec in se pogovarjali o počitnicah, ki niso vedno lepe in polne sproščenih dogodkov. Pride do prepirov, in sicer zaradi prevelikih pričakovanj, elektronskih naprav, alkohola. Kako vendarle zadnje počitniške dni preživeti drugače?
Kmetijska oddaja
Govorili smo o hitrem širjenju bolezni modrikastega jezika, mag. Jože Mohar je pojasnil, kaj se letos dogaja s krompirjem, povabili pa smo tudi na nedeljsko dogajanje na sejmu Agra.
Spoznanje več, predsodek manj
Gostili smo ustavnega sodnika dr. Klemna Jakliča. V ospredju pogovora so bile pravne tematike, tudi v luči vojn v Ukrajini in na Bližnjem vzhodu.
Slovencem po svetu in domovini
Na Svetih Višarjah so se na 37. Romanju treh Slovenij zaključili Višarski dnevi mladih. O tem nam je več povedala Jerica Koren. Slišali ste še vabljena govorca letošnjega 21. Vseslovenskega srečanja v državnem zboru – Marjana Kolariča iz Kanade in Mariano Poznič iz Argentine.
Duhovna misel
Ko Sveto pismo uporablja izraz sveti, ga uporablja v pomenu »ločen« ali »različen«. Beseda vsebuje tudi pomen, da si zdrav in celovit v svetu, ...
Iz knjige Zgodbe za srečo v družini, ki je izšla pri založbi Ognjišče.
Kulturni utrinki
Jutri (v sredo, 20. avgusta), ob 20.30, bo v koncertnem ciklu Plečnik in A-cappella, v paviljonu na Kongresnem trgu nastopila Vokalna skupina 4given. Tja nas je povabil umetniški vodja cikla Niko Houška. Povabili pa smo vas tudi na seminar za cerkvene glasbenike, ki bo v soboto, 6. septembra v samostanu sv. Petra in Pavla na Ptuju. Brezplačno izobraževanje za pevce dirigente in organiste pripravlja Zavod za cerkveno glasbo.
Spominjamo se
Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče
Kuhajmo s sestro Nikolino
Dobro dozorel paradižnik očistimo, prerežemo in damo kuhat. Dno lonca oziroma kozice namažemo z oljem in mastjo in med kuhanjem večkrat do dna s kuhalnico. Če nastaja veliko tekočine, v posodo postavimo cedilo in tekočino pobiramo v drugo posodo. Tako dobimo lepo gosto mezgo, ki je zelo dobra za pice. Iz pobrane tekočine lahko naredimo paradižnikovo juho ali pa omako za nadevano papriko. Je pa to lahko tudi dobro za odžejanje.
Zakladi naše dediščine
Marija in Franc Sedeljšak iz Korp sta pogosto oblečena v narodno nošo. Več kot štirideset let redno obiskujeta prireditve in na njih iz srca z oblačilno dediščino kažeta dragocenost slovenstva in svojo pripadnost domovini. Nošo je treba spoštovati in ne smemo biti površno oblečeni.