Is podcast
Po župnijah že načrtujejo obhode kolednikov v okviru Trikraljevske akcije. Letos jo Misijonsko središče Slovenije izvaja že 30.-ič. V zadnjih letih sodeluje približno 400 slovenskih župnij z več kot 6000 koledniki. Skupine, večinoma gre za otroke in mlade, ki obiskujejo domove in oznanjajo Jezusovo rojstvo, ob tem zbirajo darove za slovenske misijonarje po svetu. Vsako leto ob tem zberejo približno 400 tisoč evrov in v 30 letih so z zbranimi darovi podprli 282 projektov slovenskih misijonarjev v višini šest milijonov in pol evrov. Posebnost letošnje Trikraljevske akcije koledovanja je, da se bodo vsi slovenski koledniki v soboto, 4. januarja, zbrali na srečanju v Ljubljani.
Po župnijah že načrtujejo obhode kolednikov v okviru Trikraljevske akcije. Letos jo Misijonsko središče Slovenije izvaja že 30.-ič. V zadnjih letih sodeluje približno 400 slovenskih župnij z več kot 6000 koledniki. Skupine, večinoma gre za otroke in mlade, ki obiskujejo domove in oznanjajo Jezusovo rojstvo, ob tem zbirajo darove za slovenske misijonarje po svetu. Vsako leto ob tem zberejo približno 400 tisoč evrov in v 30 letih so z zbranimi darovi podprli 282 projektov slovenskih misijonarjev v višini šest milijonov in pol evrov. Posebnost letošnje Trikraljevske akcije koledovanja je, da se bodo vsi slovenski koledniki v soboto, 4. januarja, zbrali na srečanju v Ljubljani.
Zbirnik pomembnejših informativnih oddaj v programu Radia Ognjišče.
»Bodimo radi takšni, kakršni smo.« je drobec iz nove knjige Petra Milloniga, ki je tudi svojo tretjo zbirko naslovil Zasidran v veri. V kratkih razmišljanjih avtor izlušči jedro, zato so tudi jasna in odprta. V oddaji Sol in luč smo prisluhnili štirim temam. O osamljenosti, o miru, o dobrih ljudeh in o tem, da smo kar smo.
Turški sultan Murat je resno zbolel. Ko je ležal ...
Iz knjige Zgodbe kažejo novo pot, ki je izšla v zbirki Zgodbe za dušo pri založbi Ognjišče.
Praznična kuhinja, mazanje pekača za janeževe upognjence, večanje količin v recepu, lešnikova in makova potica, ohlajanje potice, krapki ... so bile teme v tokratni kontaktni oddaji s sestro Nikolino.
Slišali ste en del pogovora v petkovem podkastu Rast. Gostja Polona Globočnik je med drugim spregovorila tudi o ozadju sporazuma Mercosur in pasteh, ki jih prinaša za kmetijstvo.
Gost je bil duhovnik Branko Cestnik. Govorili bomo o aktualnostih s področja Cerkve in družbe. Med drugim smo se bomo dotaknili tudi vprašanja nasilja v prazničnem času.
Baritonist Zdravko Perger praznuje sedemdeset let. Povabil je na božično novoletni koncert.
Pripravljamo ga podobno, kot iz govejega mesa. Okus bo seveda drugačen, kot je tudi pri divjačini ali konjskem mesu. Odstranimo kosti in meso narežemo. Posebej na maščobi pražimo čebulo, ki jo tudi zalijemo z 1 dl vode, da se pokuha. Ko voda izhlapi, dodamo meso in ga ob stalnem mešanju počasi pražimo. Čez čas lahko dodamo malo narezanega korenčka, gomolj zelene ali kakšno drugo zelenjavo. Malo zalijemo in pokrito dušimo. Dodamo lovorjev list, malo rožmarina, šetraja ... Ko je meso drobljivo, ga zalijemo s toliko tekočine, kot bomo potrebovali golaža. To je lahko tudi krompirjevka ali ostanek kakšne juhe. Dodamo tudi 1-2 žlici paradižnikove mezge, malo gorčice, zgostimo ... Okus obogatimo z žlico vina ali domačega kisa. ... Zraven ponudimo krompir, polento …
Pred odprtjem svetega leta je narodna delegatka za jubilej 2025 s. Božena Kutnar pojasnila nekaj vsebinskih poudarkih iz papeževe najave svetega leta Romarji upanja in sicer o znamenjih časa, ki dajejo upanje, o praznih zibelkah v Evropi in nujnosti dela za mir in spravo.