Spoznanje več, predsodek manj
Gost tokratne oddaje »Spoznanje več, predsodek manj« je bil ustavni sodnik prof. Dr. Dr. Klemen Jaklič (Oxford UK, Harvard USA). Tudi tokrat smo se ustavili pri vojni v Ukrajini in kršenju človekovih pravic ter v drugem delu spregovorili o koncu konference o prihodnosti Evrope, ali nas čakajo Združene države Evrope. Spregovoril pa je še o delu ustavnega sodišča v preteklosti. Zanimalo pa nas je še njegovo odklonilno ločeno mnenje z naslovom: »O protiustavnem delovanju političnih strank«.
Doživetja narave
Po Transverzali smo se odpravili v tokratnih Doživetjih narave. Daljinska pot Jakoba Kende je po ameriškem vzoru Apalaške poti dobila vodnik v knjižni obliki. Kako je zasnovan, koliko jih je že prehodilo celotno pot in še kaj ste lahko slišali v tokratni oddaji.
Program zadnjega tedna
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 23. maj 2022 ob 05-ih
Kmetijska oddaja
Na Ptuju ta konec tedna diši po domačem na letošnji razstavi Dobrote slovenskih kmetij. V današnji nedeljski kmetijski oddaji pa je Slavi Košir pripravila nekaj nasvetov s področja predelave sadja in zelenjave, oddaja pa je prinesla tudi nekaj aktualnih novice s tega področja.
Slovencem po svetu in domovini
Rojaki iz Argentine so po treh letih znova poromali v Lujan, obeležil so tudi prvi Nacionalni dan spomina na žrtve komunističnega nasilja, v oddaji ste lahko spoznali kulturna ustvarjalca z avstrijske Koroške, Vincenca in Vereno Gotthardt.
Radijski misijon 2022
Gostje pogovornega večera so bili: škof Maksimiljan Matjaž, Silvester Gaberšček in s. Anja Kastelic.
Spominjamo se
Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče
Življenje išče pot
Slovensko združenje bolnikov z limfomom in levkemijo je 15. maja 2022 zaznamovalo poldrugo desetletje zagovorništva bolnikov s krvnimi raki. Vsako leto v Sloveniji odkrijejo približno 1500 novih bolnikov, zato je delovanje Združenja, ki je tesno povezano z zdravniki, velikega pomena. Z izvršno direktorico Združenja, Kristino Modic, bova danes spregovorili o prepoznavanju simptomov.
Svetovalnica
V Svetovalnici smo kuhali. Kako se lotiti priprave hrane po mehiško, kateri so recepti, ko je treba na hitro pogostiti obiske, kako izbirati prave sestavine? V našem studiu je bil Jože Bukšek, ki vodi mehiško restavracijo v Šiški v Ljubljani.