Svetovalnica
V Svetovalnici smo kuhali. Kako se lotiti priprave hrane po mehiško, kateri so recepti, ko je treba na hitro pogostiti obiske, kako izbirati prave sestavine? V našem studiu je bil Jože Bukšek, ki vodi mehiško restavracijo v Šiški v Ljubljani.
Zgodbe za otroke
Del današnjih šmarnic bo najlepše vabilo k poslušanju: »Še dobro, da imamo Boga, ki ljubi vse ljudi!« je vzkliknil Miha. »In Jezusa, ki je prišel na svet, da ozdravlja bolne,« je dodala Maja. »In Marijo, ki pod svoj plašč sprejme najbolj uboge, jih potolaži in jim da upanje,« je rekla Ana.
Slovencem po svetu in domovini
Rojaki iz Argentine so po treh letih znova poromali v Lujan, obeležil so tudi prvi Nacionalni dan spomina na žrtve komunističnega nasilja, v oddaji ste lahko spoznali kulturna ustvarjalca z avstrijske Koroške, Vincenca in Vereno Gotthardt.
Pogovor o
Sodelovali so predstavniki podjetij Elan, Marmor Hotavlje in Ledinek inženiring. Prisluhnite oddaji Pogovor o!
Kmetijska oddaja
Na Ptuju ta konec tedna diši po domačem na letošnji razstavi Dobrote slovenskih kmetij. V današnji nedeljski kmetijski oddaji pa je Slavi Košir pripravila nekaj nasvetov s področja predelave sadja in zelenjave, oddaja pa je prinesla tudi nekaj aktualnih novice s tega področja.
Radijski misijon 2022
Gostje pogovornega večera so bili: škof Maksimiljan Matjaž, Silvester Gaberšček in s. Anja Kastelic.
Spominjamo se
Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče
Življenje išče pot
Slovensko združenje bolnikov z limfomom in levkemijo je 15. maja 2022 zaznamovalo poldrugo desetletje zagovorništva bolnikov s krvnimi raki. Vsako leto v Sloveniji odkrijejo približno 1500 novih bolnikov, zato je delovanje Združenja, ki je tesno povezano z zdravniki, velikega pomena. Z izvršno direktorico Združenja, Kristino Modic, bova danes spregovorili o prepoznavanju simptomov.
Svetovalnica
V Svetovalnici smo kuhali. Kako se lotiti priprave hrane po mehiško, kateri so recepti, ko je treba na hitro pogostiti obiske, kako izbirati prave sestavine? V našem studiu je bil Jože Bukšek, ki vodi mehiško restavracijo v Šiški v Ljubljani.