Sveta maša
Maševal je župnik Pavle Jakop, pela je skupina Prenova v duhu.
Sveta maša
Maševal je župnik Pavle Jakop, pela je skupina Prenova v duhu.
Sveta maša
Maševal je p. Christian Gostečnik, pel pa MPP.
Sveta maša
Maševal je p. Christian Gostečnik, pel pa MPP.
Sveta maša
Maševal je p. Edvard Kovač, pel Aljaž Košič, orglal pa Matija Korčanin.
Sveta maša
Maševal je p. Edvard Kovač, pel Aljaž Košič, orglal pa Matija Korčanin.
Sveta maša
Maševal je p. Rafael Slejko, pel Lovro Zupanc Kovač, orglala pa Polona Gantar.
Sveta maša
Maševal je p. Rafael Slejko, pel Lovro Zupanc Kovač, orglala pa Polona Gantar.
Sveta maša
Maševal je župnik Jože Vinkovič, sodeloval je mešani peski zbor sv. Helene pod vodstvom organistke Andreje Nemec.
Sveta maša
Maševal je župnik Jože Vinkovič, sodeloval je mešani peski zbor sv. Helene pod vodstvom organistke Andreje Nemec.
Sveta maša
Maševal je p. Edvard Kovač, orgle Uroš Pele.
Sveta maša
Maševal je p. Edvard Kovač, orgle Uroš Pele.
Sveta maša
Maševal je g. Anton Berčan, pel Tadej Podobnik, orgle Polona Gantar.
Sveta maša
Maševal je g. Anton Berčan, pel Tadej Podobnik, orgle Polona Gantar.
Sveta maša
Maševal je župnik p. Pavle Jakop, pel Anže Kuharič, orgle Matjaž Barbo.
Sveta maša
Maševal je župnik p. Pavle Jakop, pel Anže Kuharič, orgle Matjaž Barbo.
Doživetja narave
V Zanimivostih nočnega neba smo spregovorili o dveh mrkih: 14. sušca bo skromen Lunin mrk, 29. sušca pa nas bo razveselil še delni Sončev mrk. Ob tem smo odstrnili nekaj zanimivosti o obeh glavnih igralcih v veseloigri Lune in Sonca. Dodali pa smo tudi nekaj informacij o pomladanskem Messierjevem maratonu, ki se bo odvil na Trnovem nad Novo Gorico.
Moja zgodba
Pod knjižnim naslovom Tri desetke Selške doline avtorica Marija Gasser opisuje deset cerkva v Selški dolini, ki so bile med drugo svetovno vojno ali po njej porušene, nato pa obnovljene. V oddaji Moja zgodba boste izvedeli, kako in zakaj je prišlo do omenjene knjige. Zanimiva je tudi njena zgradba, saj usode cerkva niso predstavljene kronološko, ampak skozi prizmo veselega, žalostnega in častitljivega dela rožnega venca.
Globine
Ali je verovati razumno? Ali vera nasprotuje razumu ali obstajajo primeri, kjer se razum in vera dopolnjujeta? Ali lahko Boga dojamemo z razumom in kakšna je vloga čustev? Ob teh vprašanjih sta razmišljala ateist Simon Rígač in jezuit p. Damjan Ristić. Tretji del dialoga z ateizmom si lahko ogledate tudi na youtube kanalu Radia Ognjišče.
Duhovna misel
Aron je bil ribič. Živel je na bregu reke. Nekega večera se je po napornem delu ...
Iz knjige Drobne zgodbe za dušo, ki je izšla pri založbi Ognjišče.
Kulturni utrinki
Tudi letos bodo kot uvod v novo uprizoritev Škofjeloškega pasijona, ki bo prihodnje leto, v Škofji Loki in okolici pripravili Dneve Škofjeloškega pasijona. V Kulturnih utrinkih smo predstavili program dogodkov, ki bodo potekali med 18. marcem in 21. aprilom.
Komentar tedna
Graditi evropski steber znotraj edine zveze, ki nam nudi resno zaščito, je pametno in nas lahko brez nepotrebnih zamer lažje pripelje do evropske skupne obrambne politike, ki bo resnično mogočna le, ko se bodo drastično spremenile geopolitične razmere oziroma Nato ne bo več obstajal. V fazi, ko ZDA iščejo ponovno povezavo z Rusijo, zato da bi ustavile nekontrolirano rast kitajske moči in s tem vsem nam še naprej zagotovile gospodarsko in varnostno stabilnost, obsojam bruseljske in naše državne politike, politične kratkovidnosti in nepotrebnega kreiranja negativne entropije.
Komentar je pripravil predsednik slovenskega panevropskega gibanja, dr. Laris Gaiser.
Spominjamo se
Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče
Kuhajmo s sestro Nikolino
V postnem času so dobrodošle jedi iz prosene kaše, ki jih lahko pripravimo tako slane kot sladke. Najprej pristavimo mleko in ko zavre, dodamo kašo, ki jo prej dobro operemo (dvakrat ali trikrat) pod tekočo vodo. V 1 litru mleka skuhamo 10 dag kaše. Vre naj mirno, da komaj brbota. Iz tako kuhane kaše lahko naredimo narastek. Kaši dodamo rumenjak, posebej pa iz beljakov naredimo sneg, ki ga malo sladkamo in zamešamo v kašo. Polovico mase naložimo v stekleno skledo, naložimo dušena jabolka ali v rumu namočene rozine (zamrznjene maline), pokrijemo z ostalo kašo in damo v pečico za 15 minut. Odkrijemo in pustimo, da se do konca zapeče in dobil lepo barvo. Lahko pa je kuhana kaša kot priloga (namesto riža): zabelimo jo s prepraženo čebulo, maslom, ocvirki. Kuhano kašo lahko uporabimo tudi za pripravo zrnate solate ... Poslušalka pa je povedala, da v postu rada pripravi Zeljno kašo. Proseno kašo opre in jo da kuhati h kislemu zelju. Zabeli s slanino ali ocvirki.