Is podcast
Sv. mašo je daroval p. Krizostom Komar, na orgle je igrala Slavi Magdič.
Sv. mašo je daroval p. Krizostom Komar, na orgle je igrala Slavi Magdič.
Poslušali ste prenos evharistične daritve iz slovenskega Marijinega narodnega svetišča, Marija pomagaj na Brezjah.
Maševal je p. Robert Bahčič, pel pa zbor bazilike Marije Pomagaj. Pri orglah je bila Marjeta Anderle.
Ton: TV Slovenija.
Poslušali ste prenos evharistične daritve iz slovenskega Marijinega narodnega svetišča, Marija pomagaj na Brezjah.
Maševal je p. Robert Bahčič, pel pa zbor bazilike Marije Pomagaj. Pri orglah je bila Marjeta Anderle.
Ton: TV Slovenija.
Maševal je p. Tadej Inglič, za orglami gospod Borut Zupan.
Maševal je p. Tadej Inglič, za orglami gospod Borut Zupan.
Maševal je p. Robert Bahčič, za orglami gospod Borut Zupan.
Maševal je p. Robert Bahčič, za orglami gospod Borut Zupan.
Maševal je p. Viktor Papež; za orglami gospa Marjeta Anderle.
Maševal je p. Viktor Papež; za orglami gospa Marjeta Anderle.
Maševal je p. Viktor Papež, pela pa je skupina Spominčice.
Maševal je p. Viktor Papež, pela pa je skupina Spominčice.
Maševal je župnik Goran Kuhar.
Maševal je župnik Goran Kuhar.
Terapevtka Ane-Sixtine Perardel se posveča novi generaciji mladih, ki jih žeja po smislu. “Kot svetovalka za čustveno življenje prepogosto ugotavljam, da se mladi zelo slabo poznajo in se nimajo radi. Zelo malo ljudi, ki sem jih spoznala, se zaveda, da so izjemni in neizmerno ljubljeni. Premalo se jih zaveda lastnega dostojanstva in spoštovanja, ki si ga zaslužijo. Še manj je tistih, ki se želijo zares razviti in zrasti in ne vedo niti tega, kaj bi morali pri sebi ceniti ali izpopolniti in kaj bi jih globoko motiviralo, da bi v življenju napredovali. Preprosto in nedejavno dopuščajo, da jih oblikujejo okoliščine.” Tako je zapisala v uvod svoje knjige, ki bi ji po obliki lahko rekli kar neke vrste delovni zvezek, v kateri piše prav o naštetih tegobah. Predstavili smo nekaj odlomkov iz knjige 10 korakov do boljšega čustvenega življenja, ki je izšla pri Celjski Mohorjevi družbi.
Dr. Helena Jaklitsch je ob prazniku dela in dveh prostih dneh, razmišljala o delu kot o vrednoti, o parolah in barvi zastav, pod katerimi se še danes govori o delu …
Z Dnevom Evrope, ki ga praznujemo 9. maja se bo tudi uradno začela kampanja za volitve v Evropski parlament. 450 milijonov ljudi, ki živimo v Evropski uniji, med njimi tudi Slovenci in Slovenke bomo izbirali 720 Evropskih poslancev. Zakaj so volitve pomembne, kakšna je vloga evropskega parlamenta in tudi, s čim se lahko ta pohvali v minulem mandatu smo v tokratni Svetovalnici vprašali vodjo pisarne Evropskega parlamenta v Ljubljani Anito Tušar.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 07. maj 2024 ob 05-ih
Andrej majcen se odloči, da bo postal učitelj. Vpisal se je na mariborsko učiteljišče in ga, kljub skromnemu življenju študenta, končal z odliko.
Direktor Parka vojaške zgodovine Pivka nam je predstavil dogodek s pogovornim omizjem ki bo v sredo 8. maja ob 13.h. Zaznamoval bo njihovo 20 letnico, simbolično pa so ga poimenovali po Izaijevi prerokbi: Svoje meče bodo prekovali v lemeže in svoje sulice v srpe.
Postali smo ujetniki svobode, ki se zanaša samo še na lastno izkušnjo in samo to tudi priznava. Mnogi ne opazijo v tem nikakršne težave, še manj povezave s pritiski, izgorelostjo in depresivnostjo. Namreč, kdor želi presojati svoje odločitve zgolj na podlagi lastnih izkušenj, naj se pripravi na neprehodno goro preizkušenj in vprašanj, nenazadnje tudi odgovornosti. Tako o vprašanjih življenja in smrti razmišlja v komentarju odgovorni urednik Radia Ognjišče, Tadej Sadar.
Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče
Poslušalki, ki jo je zanimalo, kako naj doma pripravi ocvrte kalamare, je sestra Nikolina svetovala, naj jih nareže na en centimeter velike koščke (lovke naj da posebej) in nato zamrzne. Nato pa odmrznjene in osušene panira (najboljša je koruzna, lahko pa tudi bela moka) in ocvre. Pri tem naj bo previdna, saj olje rado cvrči, zato naj bo posoda prikrita (da para lahko uhaja) s pokrovko. Ko je ena plast ocvrta (nekaj minut), jo pobere na cedilo in v olje doda naslednjo, solimo in delno pokriti naj počakajo do serviranja.