Is podcast
Sv. mašo je daroval stolni župnik Danijel Lasbaher, orgle pa je igrala Lučka Fortek.
Sv. mašo je daroval stolni župnik Danijel Lasbaher, orgle pa je igrala Lučka Fortek.
Sv. mašo je daroval stolni župnik Danijel Lasbaher, orgle pa je igrala Lučka Fortek.
Maševal je upravitelj univerzitetne župnija v Maribor Primož Lorbek, orglal pa je Matic Krevh.
Maševal je upravitelj univerzitetne župnija v Maribor Primož Lorbek, orglal pa je Matic Krevh.
Maševal je Vlado Bizjak župnik v župnijah Žalec, Griže in Gotovlje. S petjem so sodelovale šolske sestre.
Maševal je Vlado Bizjak župnik v župnijah Žalec, Griže in Gotovlje. S petjem so sodelovale šolske sestre.
Maševal je stolni župnik Tadej Linasi, pela je mladinska skupina župnije sv. Danijel / Celje, solistki Lara Kramer in Sara Prepadnik.
Maševal je stolni župnik Tadej Linasi, pela je mladinska skupina župnije sv. Danijel / Celje, solistki Lara Kramer in Sara Prepadnik.
Maševal je škofijski ekonom Bertolin Frančišek, orglala pa Tjaša Drofenik.
Maševal je škofijski ekonom Bertolin Frančišek, orglala pa Tjaša Drofenik.
Sv. mašo je daroval generalni vikar Janez Lesnika, orgle je igrala ter vodila petje Amadeja Juhart .
Sv. mašo je daroval generalni vikar Janez Lesnika, orgle je igrala ter vodila petje Amadeja Juhart .
Maševal je duhovni pomočnik Janez Vagner, peli sta Mirjam Strlič in Sara Kepe.
Maševal je duhovni pomočnik Janez Vagner, peli sta Mirjam Strlič in Sara Kepe.
Tokrat smo razmišljali o odgovorih na vprašanja današnjega časa, ki jih lahko daje Cerkev po občestvu. Kaj sploh je živo občestvo in kako skrbeti za njegovo rast? Kakšna je vloga duhovnika v njem in kako vanj pritegniti oddaljene od Cerkve? Z nami je bil župnik iz župnije Ljubljana – Kašelj / Zalog Andrej Maksimilijan Gósek.
Kaj vemo o zgodovini krščanskih praznikov? Kako so nastali in kako se praznovanje razlikuje od dežele do dežele? O tem in še o čem nam je povedal naš gost, umetnostni zgodovinar dr. Ferdinand Šerbel. Ne zamudite zanimivega sogovornika.
Neki mož je ugotovil, da bi potreboval slušni aparat, a zanj ...
Iz knjige Zgodbe za veselje do življenja, ki je izšla v zbirki Zgodbe za dušo pri založbi Ognjišče.
Potrebujemo tri glavne sestavine: paradižnik, papriko in čebulo. Osnovno pravilo je, da toliko kot je paradižnika, naj bo tudi paprike. Slednja je lahko vseh barv, se pravi rdeča, zelena, rumena. Tudi paradižnik je lahko zelo zrel ali pa tak, ki je komaj dozorel, rdeč in še malo zelen. Paradižnik zmeljemo in ga damo čez noč v vrečo iz blaga, da se odcedi. To stehtamo in pripravimo še ustrezno količino paprike in čebule (npr. za 5 kg čebule 4-6 kg paprike in 5 deblih čebul). Očiščeno in narezano papriko in čebulo prav tako narežemo na mesoreznico. Vse skupaj naložimo na namaščeno posodo (lahko damo mast ali olje ali oboje). Ob mešanju kuhamo približno 2 uri. Ko začne vreti, pa stalno mešamo. Dodamo do 2 žlici soli, 1-2 žlici sladkorja in še 3-4 dl olja. Da je dovolj kuhamo preverimo tako, da damo žlico na krožnik, potegnemo na sredini in če se polovici ne združita, je v redu kuhano. Ajvar nalagamo v vroče kozarce, dobro zapremo in počasi ohlajamo. K paradižniku lahko dodamo tudi tri ali štiri domače feferone. Okus bo prijetnejši, seveda če družini to odgovarja.
Tokrat smo se posvetili poeziji Dejana Kosa. Pesmi iz njegove pesniške zbirke Zahvalni spevi so globoka, filozofska razmišljanja o smislu, življenju in Bogu, so molitve in so seveda poezija.
Rubriko pripravlja slovensko uredništvo Radia Vatikan.
Goste smo vprašali, kje so reforme, zakaj vlada dopušča, da zdravstvo razpada, bo javni sektor zaradi bombončkov za nekaj časa utihnil in kaj nas še čaka do konca leta. Prav tako nismo mogli mimo pestrega evropskega dogajanja. Bo Marta Kos, ki je druga izbori za komisarko, to res postala, in kako trdna je Evropska unija po zadnjih volitvah.