Ob nedavnem prazniku Jožefa delavca, je ljubljanski pomožni škof Anton Jamnik, razmišljal o pomenu in vrednotenju dela.
Ob nedavnem prazniku Jožefa delavca, je ljubljanski pomožni škof Anton Jamnik, razmišljal o pomenu in vrednotenju dela.
Ob nedavnem prazniku Jožefa delavca, je ljubljanski pomožni škof Anton Jamnik, razmišljal o pomenu in vrednotenju dela.
Duhovni nagovor
Nagovor upokojenega novomeškega škofa Andreja Glavana za 27. nedeljo med letom.
Duhovni nagovor
Nagovor upokojenega novomeškega škofa Andreja Glavana za 27. nedeljo med letom.
Duhovni nagovor
Zdravstveni delavci so v svetem letu upanja počaščeni za svoje sočutno in požrtvovalno delo. Njihovo poslanstvo je služenje življenju, prinašanje upanja bolnim in razodevanje Božje ljubezni. Nagovor jih spodbuja k vztrajnosti, vero in zaupanju ter vse vernike poziva k molitvi in solidarnosti z bolniki
Duhovni nagovor
Zdravstveni delavci so v svetem letu upanja počaščeni za svoje sočutno in požrtvovalno delo. Njihovo poslanstvo je služenje življenju, prinašanje upanja bolnim in razodevanje Božje ljubezni. Nagovor jih spodbuja k vztrajnosti, vero in zaupanju ter vse vernike poziva k molitvi in solidarnosti z bolniki
Duhovni nagovor
»Kdor je v najmanjšem zvest, je zvest tudi v velikem.« (Lk 16,10)
Duhovni nagovor je pripravil novomeški škof msgr. Andrej Saje.
Duhovni nagovor
»Kdor je v najmanjšem zvest, je zvest tudi v velikem.« (Lk 16,10)
Duhovni nagovor je pripravil novomeški škof msgr. Andrej Saje.
Duhovni nagovor
Vabljeni k poslušanju duhovnega nagovora, spodbude.
Duhovni nagovor
Vabljeni k poslušanju duhovnega nagovora, spodbude.
Duhovni nagovor
V tokratnem duhovnem nagovoru smo poslušali o ponižnosti.
Duhovni nagovor
V tokratnem duhovnem nagovoru smo poslušali o ponižnosti.
Duhovni nagovor
»In glej, so zadnji, ki bodo prvi, in so prvi, ki bodo zadnji.« (Lk 13,30)
Nagovor je pripravil upokojeni koprski škof dr. Jurij Bizjak.
Duhovni nagovor
»In glej, so zadnji, ki bodo prvi, in so prvi, ki bodo zadnji.« (Lk 13,30)
Nagovor je pripravil upokojeni koprski škof dr. Jurij Bizjak.
Duhovni nagovor
Nagovor je pripravil upokojeni škof dr. Jurij Bizjak.
Duhovni nagovor
Nagovor je pripravil upokojeni škof dr. Jurij Bizjak.
Komentar tedna
Stopili smo v zadnje tri mesece svetega ali jubilejnega leta. Leta, ki ga zaznamujejo besede »romarji upanja«. Mislim, da je to ugoden čas, da ponovno premislimo o tem, kakšen dar lahko prejmemo in kaj lahko še naredimo. Zase in za druge, za Cerkev in za družbo. V treh mesecih se lahko veliko prejme in naredi.
Spoznanje več, predsodek manj
V oddaji smo tokrat gostili dva duhovnika, dr. Janeza Juhanta in dr. Sebastjana Valentana, oba dobra poznavalca razmer v Cerkvi in družbi nasploh. Govorili smo o prostoru, ki odpira sodelovanje, o dialogu in njegovem pomanjkanju, o zgodovinskih nerazrešenih vprašanjih.
Duhovna misel
Fadis je bil eden največjih kiparjev stare Grčije. Pripovedujejo, da je bil izredno pazljiv in je z izredno skrbjo oblikoval zadnje udarce, s katerimi je oblikoval ...
Iz knjige Zgodbe za srečo v družini, ki je izšla pri založbi Ognjišče.
Moja zgodba
V oddaji Moja zgodba smo nadaljevali z objavo referatov, ki so bili predstavljeni na znanstveni konferenci z naslovom Med tradicijo in moderno: slovenski katoliški intelektualci in narodnostno vprašanje. Tokrat lahko prisluhnete dr. Tamari Griesser Pečar, ki je spregovorila o Lambertu Erlichu in pa dr. Simonu Malmenvallu, ki je predstavil Franca Grivca.
Globine
Pred mikrofoni sta se spet srečala oba gosta letošnjega cikla Dialog z ateizmom: jezuit p. Damjan Ristić in ateist Simon Rígač. Pogovarjali smo se o mističnih doživetjih in o božjem klicu. Kako bi se odzval ateist, če bi začutil, da ga Bog vabi v dialog? Pogovor si lahko ogledate tudi na youtube kanalu Radia Ognjišče.
Spominjamo se
Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče
Kuhajmo s sestro Nikolino
Kako pripraviti kremno špinačo ali blitvo, je vprašala poslušalka. Lahko jo pripravimo za omako ali prilogo, pravi sestra Nikolina. Špinačo očistimo in jo manjšo količino blanširamo - damo v vrelo vodo za 2-3 minute in vmes obrnemo. Poberemo na cedilo in splaknemo z mrzlo vodo, nato lahko blanširamo še drugo polovico špinače, če ni šla vsa v lonec. Vedno blanširamo manjšo količino, da bi se čim prej blanširala in s tem čim več ohranila dobrih snovi. Nato jo zrežemo ali zmiksamo. Če bomo delali omako, tako špinačo damo na prepraženo čebulo. Ta daje dober okus, dodamo tudi malo česna. Solimo in popramo, dodamo še mleko in kislo smetano. Med špinačo in blitvo pri pripravi ni velike razlike, pove sestra Nikolina, ima pa vsaka svoj okus in aromo.
Rožni venec
Molile so redovnice - Šolske sestre de Notre Dame.
Radijski roman
Anin mož dokončno spozna, da se je žena odločila dokončno prekiniti stike z njim.
Ana S. T., založba Ognjišče