Za življenje
Tokrat je z nami logoterapevt dr. Sebastjan Kristovič. Govoril je o vzgojni doslednosti, postavljanju meja ter zdravi samozavesti. Lekcija tako za otroke kot za starše. Vabljeni k poslušanju.
Svetovalnica
V Svetovalnici smo kuhali. Kako se lotiti priprave hrane po mehiško, kateri so recepti, ko je treba na hitro pogostiti obiske, kako izbirati prave sestavine? V našem studiu je bil Jože Bukšek, ki vodi mehiško restavracijo v Šiški v Ljubljani.
Program zadnjega tedna
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 23. maj 2022 ob 05-ih
Doživetja narave
Po Transverzali smo se odpravili v tokratnih Doživetjih narave. Daljinska pot Jakoba Kende je po ameriškem vzoru Apalaške poti dobila vodnik v knjižni obliki. Kako je zasnovan, koliko jih je že prehodilo celotno pot in še kaj ste lahko slišali v tokratni oddaji.
Komentar tedna
Zakaj je potrebno, da v Sloveniji 17. maja obeležujemo kot nacionalni dan spomina na vse žrtve komunističnega nasilja? Ta dan smo letos obeleževali prvič in negodovanje nad tem dokazuje, da je ena najbolj usodnih značilnosti sodobne Slovenije dejstvo, da sprotnega dogajanja ne znamo ali nočemo povezati z zgodovinskimi vzroki. Do zgodovine se moramo opredeliti s stoletja veljavnimi načeli. Le tako bomo ločili pravo svobodo od tiste, ki se za svobodo razglaša sama.
Radijski misijon 2022
Gostje pogovornega večera so bili: škof Maksimiljan Matjaž, Silvester Gaberšček in s. Anja Kastelic.
Spominjamo se
Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče
Življenje išče pot
Slovensko združenje bolnikov z limfomom in levkemijo je 15. maja 2022 zaznamovalo poldrugo desetletje zagovorništva bolnikov s krvnimi raki. Vsako leto v Sloveniji odkrijejo približno 1500 novih bolnikov, zato je delovanje Združenja, ki je tesno povezano z zdravniki, velikega pomena. Z izvršno direktorico Združenja, Kristino Modic, bova danes spregovorili o prepoznavanju simptomov.
Svetovalnica
V Svetovalnici smo kuhali. Kako se lotiti priprave hrane po mehiško, kateri so recepti, ko je treba na hitro pogostiti obiske, kako izbirati prave sestavine? V našem studiu je bil Jože Bukšek, ki vodi mehiško restavracijo v Šiški v Ljubljani.