Vremenska napoved 14. marec 2025

Radio Ognjišče

vreme

14. 3. 2025
Vremenska napoved 14. marec 2025

Radio Ognjišče

VEČ ...|14. 3. 2025
Vremenska napoved 14. marec 2025

Radio Ognjišče

vreme

Vremenska napoved

VEČ ...|13. 3. 2025
Vremenska napoved 13. marec 2025

Vremenska napoved 13. marec 2025

vreme

Vremenska napoved

Vremenska napoved 13. marec 2025
VEČ ...|13. 3. 2025
Vremenska napoved 13. marec 2025

Radio Ognjišče

vreme

Vremenska napoved

VEČ ...|12. 3. 2025
Vremenska napoved 12. marec 2025

Vremenska napoved 12. marec 2025

vreme

Vremenska napoved

Vremenska napoved 12. marec 2025
VEČ ...|12. 3. 2025
Vremenska napoved 12. marec 2025

Radio Ognjišče

vreme

Vremenska napoved

VEČ ...|11. 3. 2025
Vremenska napoved 11. marec 2025

Vremenska napoved 11. marec 2025

vreme

Vremenska napoved

Vremenska napoved 11. marec 2025
VEČ ...|11. 3. 2025
Vremenska napoved 11. marec 2025

Radio Ognjišče

vreme

Vremenska napoved

VEČ ...|10. 3. 2025
Vremenska napoved 10. marec 2025

Vremenska napoved 10. marec 2025

vreme

Vremenska napoved

Vremenska napoved 10. marec 2025
VEČ ...|10. 3. 2025
Vremenska napoved 10. marec 2025

Radio Ognjišče

vreme

Vremenska napoved

VEČ ...|9. 3. 2025
Vremenska napoved 09. marec 2025

Vremenska napoved 09. marec 2025

vreme

Vremenska napoved

Vremenska napoved 09. marec 2025
VEČ ...|9. 3. 2025
Vremenska napoved 09. marec 2025

Radio Ognjišče

vreme

Vremenska napoved

VEČ ...|8. 3. 2025
Vremenska napoved 08. marec 2025

Vremenska napoved 08. marec 2025

vreme

Vremenska napoved

Vremenska napoved 08. marec 2025
VEČ ...|8. 3. 2025
Vremenska napoved 08. marec 2025

Radio Ognjišče

vreme

Vremenska napoved

VEČ ...|7. 3. 2025
Vremenska napoved 07. marec 2025

Vremenska napoved 07. marec 2025

vreme

Vremenska napoved

Vremenska napoved 07. marec 2025
VEČ ...|7. 3. 2025
Vremenska napoved 07. marec 2025

Radio Ognjišče

vreme

Priporočamo
|
Aktualno

Naš gost

VEČ ...|8. 3. 2025
Alenka Puhar - pisateljica, prevajalka, publicistka iin odlična novinarka

Alenka Puhar - pisateljica, prevajalka, publicistka iin odlična novinarka

Mateja Subotičanec

spominživljenjeAlenka Puhar

Za življenje

VEČ ...|8. 3. 2025
O pomenu učenja razumevanja potreb drugega

Dr. Drago Jerebic je zakonski in družinski terapevt, strokovni vodja Družinskega inštituta Bližina, specializiran za težave v partnerskem odnosu in starševske težave z odraščajočimi otroki. Pogovarjali smo se o pomenu spoštljive bližine, dialoga in učenja razumevanja potreb drugega. Brez vsakodnevnega iskrenega zanimanja za partnerja se bo odnos težje razvijal v obojestransko zadovoljstvo. Ob dnevu žena, osmem marcu, ki nas je vabil k izkazovanju pozornosti, so slišani razmisleki gotovo koristni - za uspešnejše nadaljevanje poti sobivanja, slehernemu.

O pomenu učenja razumevanja potreb drugega

Dr. Drago Jerebic je zakonski in družinski terapevt, strokovni vodja Družinskega inštituta Bližina, specializiran za težave v partnerskem odnosu in starševske težave z odraščajočimi otroki. Pogovarjali smo se o pomenu spoštljive bližine, dialoga in učenja razumevanja potreb drugega. Brez vsakodnevnega iskrenega zanimanja za partnerja se bo odnos težje razvijal v obojestransko zadovoljstvo. Ob dnevu žena, osmem marcu, ki nas je vabil k izkazovanju pozornosti, so slišani razmisleki gotovo koristni - za uspešnejše nadaljevanje poti sobivanja, slehernemu.

Nataša Ličen

vzgojaduhovnost

Program zadnjega tedna

VEČ ...|14. 3. 2025
Program Radia Ognjišče od 5. do 6. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 14. marec 2025 ob 05-ih

Program Radia Ognjišče od 5. do 6. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 14. marec 2025 ob 05-ih

Radio Ognjišče

Sol in luč

VEČ ...|11. 3. 2025
Peter Milonik: Zasidran v veri

  • Človeško trpljenje ima veliko obrazov.
  • Odkar je Zveličar izdihnil na križu, smo svobodni.
  • Hudičeva skušnjava prihaja iz treh usodnih smeri.

Peter Milonik: Zasidran v veri

  • Človeško trpljenje ima veliko obrazov.
  • Odkar je Zveličar izdihnil na križu, smo svobodni.
  • Hudičeva skušnjava prihaja iz treh usodnih smeri.

Tadej Sadar

Kmetijska oddaja

VEČ ...|9. 3. 2025
Družina in kmetija?

Družina in kmetija?

Robert Božič

kmetijstvonaravavrt

Kulturni utrinki

VEČ ...|14. 3. 2025
Dnevi Škofjeloškega pasijona

Tudi letos bodo kot uvod v novo uprizoritev Škofjeloškega pasijona, ki bo prihodnje leto, v Škofji Loki in okolici pripravili Dneve Škofjeloškega pasijona. V Kulturnih utrinkih smo predstavili program dogodkov, ki bodo potekali med 18. marcem in 21. aprilom. 

Dnevi Škofjeloškega pasijona

Tudi letos bodo kot uvod v novo uprizoritev Škofjeloškega pasijona, ki bo prihodnje leto, v Škofji Loki in okolici pripravili Dneve Škofjeloškega pasijona. V Kulturnih utrinkih smo predstavili program dogodkov, ki bodo potekali med 18. marcem in 21. aprilom. 

Jože Bartolj

kulturaŠkofjeloški pasijonEma NunarTine RadinjaJurij ŠtravsDnevi škofjeloškega pasijona

Spominjamo se

VEČ ...|14. 3. 2025
Spominjamo se dne 14. 3.

Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče

Spominjamo se dne 14. 3.

Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče

Radio Ognjišče

Kuhajmo s sestro Nikolino

VEČ ...|14. 3. 2025
Jedi iz prosene kaše in Zeljna kaša

V postnem času so dobrodošle jedi iz prosene kaše, ki jih lahko pripravimo tako slane kot sladke. Najprej pristavimo mleko in ko zavre, dodamo kašo, ki jo prej dobro operemo (dvakrat ali trikrat) pod tekočo vodo. V 1 litru mleka skuhamo 10 dag kaše. Vre naj mirno, da komaj brbota. Iz tako kuhane kaše lahko naredimo narastek. Kaši dodamo rumenjak, posebej pa iz beljakov naredimo sneg, ki ga malo sladkamo in zamešamo v kašo. Polovico mase naložimo v stekleno skledo, naložimo dušena jabolka ali v rumu namočene rozine (zamrznjene maline), pokrijemo z ostalo kašo in damo v pečico za 15 minut. Odkrijemo in pustimo, da se do konca zapeče in dobil lepo barvo. Lahko pa je kuhana kaša kot priloga (namesto riža): zabelimo jo s prepraženo čebulo, maslom, ocvirki. Kuhano kašo lahko uporabimo tudi za pripravo zrnate solate ... Poslušalka pa je povedala, da v postu rada pripravi Zeljno kašo. Proseno kašo opre in jo da kuhati h kislemu zelju. Zabeli s slanino ali ocvirki. 

Jedi iz prosene kaše in Zeljna kaša

V postnem času so dobrodošle jedi iz prosene kaše, ki jih lahko pripravimo tako slane kot sladke. Najprej pristavimo mleko in ko zavre, dodamo kašo, ki jo prej dobro operemo (dvakrat ali trikrat) pod tekočo vodo. V 1 litru mleka skuhamo 10 dag kaše. Vre naj mirno, da komaj brbota. Iz tako kuhane kaše lahko naredimo narastek. Kaši dodamo rumenjak, posebej pa iz beljakov naredimo sneg, ki ga malo sladkamo in zamešamo v kašo. Polovico mase naložimo v stekleno skledo, naložimo dušena jabolka ali v rumu namočene rozine (zamrznjene maline), pokrijemo z ostalo kašo in damo v pečico za 15 minut. Odkrijemo in pustimo, da se do konca zapeče in dobil lepo barvo. Lahko pa je kuhana kaša kot priloga (namesto riža): zabelimo jo s prepraženo čebulo, maslom, ocvirki. Kuhano kašo lahko uporabimo tudi za pripravo zrnate solate ... Poslušalka pa je povedala, da v postu rada pripravi Zeljno kašo. Proseno kašo opre in jo da kuhati h kislemu zelju. Zabeli s slanino ali ocvirki. 

Matjaž Merljak

kuhajmo

Življenje išče pot

VEČ ...|14. 3. 2025
Kaj pomeni spreobrniti se v postnem času?

Kaj pomeni spreobrniti se in verovati evangeliju v postnem času? To vprašanje si moramo večkrat postaviti in razmisliti o sebi, pravita idrijski župnij Marko Rijavec in narodna delegatka za sveto leto s. Božena Kutnar. 

Kaj pomeni spreobrniti se v postnem času?

Kaj pomeni spreobrniti se in verovati evangeliju v postnem času? To vprašanje si moramo večkrat postaviti in razmisliti o sebi, pravita idrijski župnij Marko Rijavec in narodna delegatka za sveto leto s. Božena Kutnar. 

s. Meta Potočnik

postni časspreobrnjenjepepel