Posnetek programa Radia Ognjišče dne 20. november 2024 ob 14-ih
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 20. november 2024 ob 13-ih
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 20. november 2024 ob 12-ih
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 20. november 2024 ob 10-ih
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 20. november 2024 ob 09-ih
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 20. november 2024 ob 08-ih
Ki navsezadnje to ni bil. Politika, ki je načeloma zavezana pogovarjanju, dogovarjanju, usklajevanju, je bila navsezadnje kaznovana, ker je to počela. Saj veste, na kaj to leti. Na referendum o ...
Govorili smo o vlogi različnih medijev v današnjem svetu. Dotaknili smo se tudi rezultatov volitev v ZDA in vojn po svetu. Z vprašanji so sodelovali tudi poslušalci.
V oddaji Moja zgodba smo objavili tri prispevke z znanstvenega posveta ob sto letnici rojstva Alojza Rebule, ki so ga konec oktobra pripravili na Slovenski akademiji znanosti in umetnosti. Slišali smo podpredsednika SAZU Marka Snoja, misleca in publicista Vinka Ošlaka ter literarnega zgodovinarja Janka Kosa.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 20. november 2024 ob 05-ih
V oddaji Naš gost je bil z nami dr. Avguštin Mencinger. Bil je poslanec prvega sklica slovenskega parlamenta. Kot zdravnik, tudi v klubih in reprezentancah, je bil udeleženec treh olimpijskih iger. Deluje na športnem, kulturnem in turističnem področju. Bil je župnijski ključar v Radovljici, je malteški vitez in prejemnik različnih priznanj. Spoznajte častnega občana, ki je tudi izvrsten pripovedovalec zgodb in zanimivih doživetij z res različnih področij.
Pri frančiškanih na Tromostovju v Ljubljani bodo pripravili slovesno sv. mašo ob godu svete Cecilije. Ob tem bodo v petek, 22. novembra ob 19h, s koncertom obeležili tudi 25-letnico tamkajšnjih orgel in 90-letnici smrti skladatelja p. Hugolina Sattnerja. Dogodek nam je predstavil umetniški vodja in dirigent Miha Zupanc Kovač.
Najprej je sestra Nikolina svetovala poslušalki glede kuhanja kostanja. Tega moramo oprati in zaliti z vodo že kakšno uro pred kuhanjem, da postane vlažen in napet. Nato ga kuhamo do mehkega - približno eno uro, lonec mora biti pokrit s pokrovko, vre naj mirno. Čim bolj vročega olupimo. Nato ga lahko pojemo ali pa stisnemo in zmeljemo ter uporabimo za nadev za potico, rogljičke ... Dodati moramo še maslo, rum, vanilinov sladkor in sladko smetano, sladkor, beljake in celo jajce.
Naša gosta v rubriki Življenje išče pot sta bila ravnatelj montessori vrtca Rahela iz Preske pri Medvodah Matevž Vidmar in vzgojiteljica v jasličnem oddelku Elizabeta Milunič. Zanimalo nas je namreč, kako so so izpeljali projekt na temo hvaležnosti, opisala prednosti v ponudbi tega vrtca in liturgično vzgojo otrok ob večjih praznikih.