V letošnjem, jubilejnem letu, vsak zadnji ponedeljek v mesecu klepetamo z vami in poslušamo vaše narodno-zabavne glasbene želje.
V letošnjem, jubilejnem letu, vsak zadnji ponedeljek v mesecu klepetamo z vami in poslušamo vaše narodno-zabavne glasbene želje.
V letošnjem, jubilejnem letu, vsak zadnji ponedeljek v mesecu klepetamo z vami in poslušamo vaše narodno-zabavne glasbene želje.
V Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani smo pripravili tri gala koncerte, ki si jih je ogledalo več kot 4.000 obiskovalcev. Zelo smo veseli in hvaležni nad čudovitimi trenutki. Delček smo ga podoživljali, saj so voditelji in novinarji posneli nekaj izjav med nastopajočimi in obiskovalci.
V Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani smo pripravili tri gala koncerte, ki si jih je ogledalo več kot 4.000 obiskovalcev. Zelo smo veseli in hvaležni nad čudovitimi trenutki. Delček smo ga podoživljali, saj so voditelji in novinarji posneli nekaj izjav med nastopajočimi in obiskovalci.
Slišali boste nekaj posnetkov, ki smo jih posneli v nekaterih krajih, kjer smo se srečali z našimi podpornimi člani in poslušalci.
Slišali boste nekaj posnetkov, ki smo jih posneli v nekaterih krajih, kjer smo se srečali z našimi podpornimi člani in poslušalci.
V času oddaje smo iskali nove podporne člane. Zelo bomo veseli in seveda hvaležni, če se boste pro-jevski družini pridružili tudi vi. Pišite nam na pro@ognjisce.si ali pokličite 01 512 11 26.
V času oddaje smo iskali nove podporne člane. Zelo bomo veseli in seveda hvaležni, če se boste pro-jevski družini pridružili tudi vi. Pišite nam na pro@ognjisce.si ali pokličite 01 512 11 26.
V letošnjem, jubilejnem letu, vsak zadnji ponedeljek v mesecu v oddaji Prijatelji Radia Ognjišče odpremo telefone za klepet z vami in vaše narodno-zabavne glasbene želje.
V letošnjem, jubilejnem letu, vsak zadnji ponedeljek v mesecu v oddaji Prijatelji Radia Ognjišče odpremo telefone za klepet z vami in vaše narodno-zabavne glasbene želje.
V nocojšnji oddaji PRO boste slišali, kje je bila oktobrska akcija Dobro delo dobro dene. Še enkrat pa bomo obudili spomini na letošnje kolesarjenje Od Marije k Mariji. Slišali boste nekaj posnetkov, ki so jih radijci posneli na nekaterih točkah kolesarske trase.
V nocojšnji oddaji PRO boste slišali, kje je bila oktobrska akcija Dobro delo dobro dene. Še enkrat pa bomo obudili spomini na letošnje kolesarjenje Od Marije k Mariji. Slišali boste nekaj posnetkov, ki so jih radijci posneli na nekaterih točkah kolesarske trase.
V nocojšnji oddaji ste slišali, kje je bilo v septembru Dobro delo, ki dobro dene. Slišali ste tudi od kod bodo pripeljali avtobusi na gala koncert in slišali ste posnetek akademije, ki smo jo pripravili ob blagoslovu kipa našega ustanovitelja Boleta v Knežaku na zadnjo avgustovsko nedeljo.
V nocojšnji oddaji ste slišali, kje je bilo v septembru Dobro delo, ki dobro dene. Slišali ste tudi od kod bodo pripeljali avtobusi na gala koncert in slišali ste posnetek akademije, ki smo jo pripravili ob blagoslovu kipa našega ustanovitelja Boleta v Knežaku na zadnjo avgustovsko nedeljo.
Oddaja je namenjena vsem poslušalcem Radia Ognjišče, ki želijo slediti dogajanju povezanem z delovanjem radia. Ureja jo glavni urednik, ki na zabaven način vzpostavlja kontakt s poslušalci in hkrati predstavlja dogajanje, ki je povezano z različnimi dogodki, srečanji, počitnicami, ki jih skupaj preživljamo radijci in poslušalci. V tej oddaji objavljamo tudi posnetke javnih prireditev, ki jih je pripravila, sooblikovala ali medijsko podprla naša radijska postaja. Gre za koncerte, akademije in srečanja ob koledarskem in Cerkvenem letu.
O medijih s ključnimi ljudmi medijskega sveta- z nami so bili dolgoletni novinar dr. Valentin Areh s Fakultete za uporabne družbene študije, odgovorni urednik na Slovenski tiskovni agenciji Aljoša Rehar, odgovorni urednik Prvega programa Radia Slovenija Danijel Poslek in direktor Radia Ognjišče, msgr. Franci Trstenjak.
V Prazničnem jutru, ki je tokrat zamenjalo našo Svetovalnico, smo vstopili v tehnično ozadje prenosa radijskih vsebin. Spregovorili smo tudi o tem, kako se pri nas podeljujejo frekvence, zakaj nobeni vladi ne uspe posodobiti zakona o medijih in kakšna bo prihodnost radia. Naš gost je bil predsednik Sveta za radiodifuzijo prof. dr. Jurij Tasič.
Tudi tokrat boste lahko prisluhnili iskrivim odgovorom na vprašanja o Cerkvi in družbi, med drugim o blagoslovih v šoli, pouku v veroučnih učilnicah in o tem da se v Evropi vse bolj kaže, da je demografska kriza mati ostalih kriz.
V prihodnjem tednu bo teden Karitasa. Geslo letošnjega leta je Poti do srca. Ker gre za sporočilo Karitasa, najprej pomislimo na srca teh, ki so v potrebi in potrebujejo pomoč. Vendar se mi zdi, da se je enako pomembno ozreti na lastna srca. Srce darovalca in srce tega, ki dar potrebuje.
Komentar je pripravil sociolog dr. Igor Bahovec.
Naša gostja v nedeljski kmetijsski oddaji je Polona Globočnik, ki na Dunaju deluje na avstrijski Kmetijski zbornici. Z njo smo se pogovarjali o EU enoletni preložitvi začetka izvajanja lani sprejete uredbe EU o krčenju gozdov. V drugem delu pa je mag. Miran Mihelič, dir. Agencije za kmetijske trge in razvoj podeželja pojasnil terminske roke za izdajo odločb za OMD plačila.
Kulturni utrinki na za Radio Ognjišče praznični dana so nastali na Brezjah. Pri maši bo sodeloval Vokalni ansambel Élinor, ki bo imel po maši tudi krajši koncert. O zasedbi in koncertu pa nam je spregovoril vodja Robert Feguš.
Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče
Na rojstni dan Radia Ognjišče smo pogledali - ja, le kam, če ne v ognjišče oziroma tja, kjer se mesijo dobrote, kjer se peče dober domač kruh in ostali krušni ter pekovski izdelki. Kmečka pekarna Metličar je prejemnica več priznanj za kakovost in inovativnost. Pogovarjali smo se z Marijo Metličar.
Za medenjake in druge piškote lahko pripravimo preprosto glazuro, za katero potrebujemo: 20 dag sladkorja v prahu in eno kavno žličko beljaka. K temu počasi prilivamo vrel limonin sok (ali nekakšno sladko tekočino), stalno mešamo in pripravimo gladko tekočino. V to pomakamo piškote ali pa tekočino prelivamo po njih. Če se tekočina začenja gostiti, hitro dodamo kakšno kapljo vroče vode in dobro pomešamo.