Slišali ste posnetek mašnih nagovorov, petja med mašo in nekaj izjav, ki so nam jih zaupali počitnikarji ob sklepu počitnic.
Slišali ste posnetek mašnih nagovorov, petja med mašo in nekaj izjav, ki so nam jih zaupali počitnikarji ob sklepu počitnic.
Slišali ste posnetek mašnih nagovorov, petja med mašo in nekaj izjav, ki so nam jih zaupali počitnikarji ob sklepu počitnic.
V nocojšnji oddaji PRO smo nadaljevali s počitniško reportažo. Smo pri šestem in sedmem dnevu, to je 13. in 14.junija. Slišali ste posnetke mašnih nagovorov in petja ter nekaj izjav udeležencev počitnic.
V nocojšnji oddaji PRO smo nadaljevali s počitniško reportažo. Smo pri šestem in sedmem dnevu, to je 13. in 14.junija. Slišali ste posnetke mašnih nagovorov in petja ter nekaj izjav udeležencev počitnic.
V oddaji PRO smo slišali povabilo na mini srečanja poslušalcev, in o našem kolesarskem romanju Od Marije k Mariji. Slišali pa ste tudi nadaljevanje počitniške reportaže. Zaustavili se bomo pri četrtem in petem dnevu.
V oddaji PRO smo slišali povabilo na mini srečanja poslušalcev, in o našem kolesarskem romanju Od Marije k Mariji. Slišali pa ste tudi nadaljevanje počitniške reportaže. Zaustavili se bomo pri četrtem in petem dnevu.
V letošnjem, jubilejnem letu, vsak zadnji ponedeljek v mesecu odpremo telefone za klepet z vami in vaše narodno-zabavne glasbene želje.
V letošnjem, jubilejnem letu, vsak zadnji ponedeljek v mesecu odpremo telefone za klepet z vami in vaše narodno-zabavne glasbene želje.
V oddaji ste slišali povabilo v Knežak, kjer je bil blagoslov doprsnega kipa našega ustanovitelja mons. Boleta. Slišali ste tudi predstavitev naših julijskih in avgustovskih akcij Dobro delo dobro dene. In nadaljevali smo z reportažo letošnjih radijskih počitnic. Slišali ste nekaj izjav udeležencev počitnic.
V oddaji ste slišali povabilo v Knežak, kjer je bil blagoslov doprsnega kipa našega ustanovitelja mons. Boleta. Slišali ste tudi predstavitev naših julijskih in avgustovskih akcij Dobro delo dobro dene. In nadaljevali smo z reportažo letošnjih radijskih počitnic. Slišali ste nekaj izjav udeležencev počitnic.
V večerni oddaji PRO ste slišali posnetek počitniškega večera, ki smo ga pripravili na radijskih počitnicah. Slišali ste, kako so radijci odgovarjali na direktorjeva vprašanja.
V večerni oddaji PRO ste slišali posnetek počitniškega večera, ki smo ga pripravili na radijskih počitnicah. Slišali ste, kako so radijci odgovarjali na direktorjeva vprašanja.
V oddaji smo najprej ponovili vabilo na izlet v Milano in na Boromejske otoke, potem pa nadaljevali s počitniško reportažo, s katero smo opisali 3. dan, ki je bil povsem počitniški.
V oddaji smo najprej ponovili vabilo na izlet v Milano in na Boromejske otoke, potem pa nadaljevali s počitniško reportažo, s katero smo opisali 3. dan, ki je bil povsem počitniški.
Oddaja je namenjena vsem poslušalcem Radia Ognjišče, ki želijo slediti dogajanju povezanem z delovanjem radia. Ureja jo glavni urednik, ki na zabaven način vzpostavlja kontakt s poslušalci in hkrati predstavlja dogajanje, ki je povezano z različnimi dogodki, srečanji, počitnicami, ki jih skupaj preživljamo radijci in poslušalci. V tej oddaji objavljamo tudi posnetke javnih prireditev, ki jih je pripravila, sooblikovala ali medijsko podprla naša radijska postaja. Gre za koncerte, akademije in srečanja ob koledarskem in Cerkvenem letu.
Goste smo vprašali, kje so reforme, zakaj vlada dopušča, da zdravstvo razpada, bo javni sektor zaradi bombončkov za nekaj časa utihnil in kaj nas še čaka do konca leta. Prav tako nismo mogli mimo pestrega evropskega dogajanja. Bo Marta Kos, ki je druga izbori za komisarko, to res postala, in kako trdna je Evropska unija po zadnjih volitvah.
Na sporedu so bile Pravne zagate. Gostja je bila odvetnica Mateja Maček.
Gostili smo ustavnega sodnika dr. Klemena Jakliča. Z njim smo spregovorili o tem, ali evropska unija potrebuje spremembe in o demokraciji pri nas.
Kadarkoli sta naju hči in zet pobarala za recept najine nadpovprečno dolge zakonske zveze, sva oba izpostavila nežnost, medsebojno spoštovanje, prijaznost, iskrenost, pogovor, vero, strpnost in sočutje. Strastna erotična ljubezen se z leti postopoma umika drugim trajnejšim vrednotam, ki dva človeka iz zmesi ali seštevka povzdignejo v božansko spojino, v “ljubezen dvoedino” kot je to tenkočutno izpovedal naš pesnik Ciril Zlobec.
Ali če ponovimo žlahtne besede evangelista Pavla: “Za zdaj pa ostanejo vera, upanje, ljubezen, to troje. Največja od teh pa je ljubezen.”
Komentar je pripravil prof. dr. Marko Pavliha, vodja pravne katedre Univerze v Ljubljani.
Slovenska športna zveza, krovna organizacija, ki združuje slovenska in dvojezična športna društva v Avstriji, praznuje 75-letnico. Ob tem je sinoči v iKultu v Celovcu pripravila slovesno proslavo. V razgibanem programu so bili orisani največji projekti, aktivnosti ter mednarodno delovanje zveze, predstavili so zbornik TranSport 2.0 ter s pomočjo arhivskih posnetkov in prispevkov zbrane popeljali zgodovino organizacije. Pozdravila sta koroški deželni glavar dr. Peter Kaiser in predsednik Slovenske športne zveze Marijan Velik. Podpredsednik slovenske vlade in minister Matej Arčon pa je zvezi podelil zahvalo in priznanje Urada Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu za dolgoletno uspešno delovanje in povezovanje na področju športa ter za dragocen prispevek k ohranjanju slovenskega jezika in slovenske identitete med pripadniki avtohtone slovenske narodne skupnosti v Avstriji. Napovedal je ustanovitev koordinacije vseh zamejskih krovnih športnih organizacij. Slovenska športna zveza v Avstriji združuje 33 športnih društev s približno 3000 aktivnimi športniki in športnicami ter skoraj 500 športnimi funkcionarji, športnimi delavci, trenerji in pedagogi.
Potrebujemo tri glavne sestavine: paradižnik, papriko in čebulo. Osnovno pravilo je, da toliko kot je paradižnika, naj bo tudi paprike. Slednja je lahko vseh barv, se pravi rdeča, zelena, rumena. Tudi paradižnik je lahko zelo zrel ali pa tak, ki je komaj dozorel, rdeč in še malo zelen. Paradižnik zmeljemo in ga damo čez noč v vrečo iz blaga, da se odcedi. To stehtamo in pripravimo še ustrezno količino paprike in čebule (npr. za 5 kg čebule 4-6 kg paprike in 5 deblih čebul). Očiščeno in narezano papriko in čebulo prav tako narežemo na mesoreznico. Vse skupaj naložimo na namaščeno posodo (lahko damo mast ali olje ali oboje). Ob mešanju kuhamo približno 2 uri. Ko začne vreti, pa stalno mešamo. Dodamo do 2 žlici soli, 1-2 žlici sladkorja in še 3-4 dl olja. Da je dovolj kuhamo preverimo tako, da damo žlico na krožnik, potegnemo na sredini in če se polovici ne združita, je v redu kuhano. Ajvar nalagamo v vroče kozarce, dobro zapremo in počasi ohlajamo. K paradižniku lahko dodamo tudi tri ali štiri domače feferone. Okus bo prijetnejši, seveda če družini to odgovarja.
Tokrat smo se posvetili poeziji Dejana Kosa. Pesmi iz njegove pesniške zbirke Zahvalni spevi so globoka, filozofska razmišljanja o smislu, življenju in Bogu, so molitve in so seveda poezija.
Rubriko pripravlja slovensko uredništvo Radia Vatikan.
Goste smo vprašali, kje so reforme, zakaj vlada dopušča, da zdravstvo razpada, bo javni sektor zaradi bombončkov za nekaj časa utihnil in kaj nas še čaka do konca leta. Prav tako nismo mogli mimo pestrega evropskega dogajanja. Bo Marta Kos, ki je druga izbori za komisarko, to res postala, in kako trdna je Evropska unija po zadnjih volitvah.