Vremenska napoved 17. marec 2025

Radio Ognjišče

vreme

17. 3. 2025
Vremenska napoved 17. marec 2025

Radio Ognjišče

VEČ ...|17. 3. 2025
Vremenska napoved 17. marec 2025

Radio Ognjišče

vreme

Vremenska napoved

VEČ ...|16. 3. 2025
Vremenska napoved 16. marec 2025

Vremenska napoved 16. marec 2025

vreme

Vremenska napoved

Vremenska napoved 16. marec 2025
VEČ ...|16. 3. 2025
Vremenska napoved 16. marec 2025

Radio Ognjišče

vreme

Vremenska napoved

VEČ ...|15. 3. 2025
Vremenska napoved 15. marec 2025

Vremenska napoved 15. marec 2025

vreme

Vremenska napoved

Vremenska napoved 15. marec 2025
VEČ ...|15. 3. 2025
Vremenska napoved 15. marec 2025

Radio Ognjišče

vreme

Vremenska napoved

VEČ ...|14. 3. 2025
Vremenska napoved 14. marec 2025

Vremenska napoved 14. marec 2025

vreme

Vremenska napoved

Vremenska napoved 14. marec 2025
VEČ ...|14. 3. 2025
Vremenska napoved 14. marec 2025

Radio Ognjišče

vreme

Vremenska napoved

VEČ ...|13. 3. 2025
Vremenska napoved 13. marec 2025

Vremenska napoved 13. marec 2025

vreme

Vremenska napoved

Vremenska napoved 13. marec 2025
VEČ ...|13. 3. 2025
Vremenska napoved 13. marec 2025

Radio Ognjišče

vreme

Vremenska napoved

VEČ ...|12. 3. 2025
Vremenska napoved 12. marec 2025

Vremenska napoved 12. marec 2025

vreme

Vremenska napoved

Vremenska napoved 12. marec 2025
VEČ ...|12. 3. 2025
Vremenska napoved 12. marec 2025

Radio Ognjišče

vreme

Vremenska napoved

VEČ ...|11. 3. 2025
Vremenska napoved 11. marec 2025

Vremenska napoved 11. marec 2025

vreme

Vremenska napoved

Vremenska napoved 11. marec 2025
VEČ ...|11. 3. 2025
Vremenska napoved 11. marec 2025

Radio Ognjišče

vreme

Vremenska napoved

VEČ ...|10. 3. 2025
Vremenska napoved 10. marec 2025

Vremenska napoved 10. marec 2025

vreme

Vremenska napoved

Vremenska napoved 10. marec 2025
VEČ ...|10. 3. 2025
Vremenska napoved 10. marec 2025

Radio Ognjišče

vreme

Priporočamo
|
Aktualno

Doživetja narave

VEČ ...|14. 3. 2025
Turno smučanje v tekmovalni izvedbi in nova odkritja v podzemlju

Začeli smo z zgodovinskim uspehom tekmovalnih turnih smučarjev - Klara Velepec in Klemen Španring sta se s svetovnega prvenstva v Švici vrnila z zlatima kolajnama v disciplini vzpon. Nadaljevali pa smo z uspehom sežanskih jamarjev, ki so v bližini meje z Italijo odkrili novo jamo. Poimenovali so jo po odkritelju - Matejeva jama, za raziskovalce pa obeta veliko.

Turno smučanje v tekmovalni izvedbi in nova odkritja v podzemlju

Začeli smo z zgodovinskim uspehom tekmovalnih turnih smučarjev - Klara Velepec in Klemen Španring sta se s svetovnega prvenstva v Švici vrnila z zlatima kolajnama v disciplini vzpon. Nadaljevali pa smo z uspehom sežanskih jamarjev, ki so v bližini meje z Italijo odkrili novo jamo. Poimenovali so jo po odkritelju - Matejeva jama, za raziskovalce pa obeta veliko.

Blaž Lesnik

tekmovalno turno smučanjejamarstvosežanski krasMatejeva jama

Globine

VEČ ...|11. 3. 2025
Dialog z ateizmom #3 - Ali je verovati razumno?

Ali je verovati razumno? Ali vera nasprotuje razumu ali obstajajo primeri, kjer se razum in vera dopolnjujeta? Ali lahko Boga dojamemo z razumom in kakšna je vloga čustev? Ob teh vprašanjih sta razmišljala ateist Simon Rígač in jezuit p. Damjan Ristić. Tretji del dialoga z ateizmom si lahko ogledate tudi na youtube kanalu Radia Ognjišče.

Dialog z ateizmom #3 - Ali je verovati razumno?

Ali je verovati razumno? Ali vera nasprotuje razumu ali obstajajo primeri, kjer se razum in vera dopolnjujeta? Ali lahko Boga dojamemo z razumom in kakšna je vloga čustev? Ob teh vprašanjih sta razmišljala ateist Simon Rígač in jezuit p. Damjan Ristić. Tretji del dialoga z ateizmom si lahko ogledate tudi na youtube kanalu Radia Ognjišče.

Blaž Lesnik

duhovnostvzgoja

Kmetijska oddaja

VEČ ...|16. 3. 2025
Obeti z Brda, začetek subvencijske kampanje in o tem, kako se izodniti Izgorevanju na kmetiji

Za vas smo pripravili pregled najbolj aktualnega dogajanja na kmetijskem področju, objavili nekaj utrinkov s posveta »Prihodnost kmetijstva in hrane v luči novih izzivov«, opozorili na začetek letošnje subvencijske kampanje in dodali še nekaj pomenljivih misli iz 6. epizode podkasta Rast, ki je govorila o tem, kako se izogniti izgorevanju pri delu na kmetiji.

Obeti z Brda, začetek subvencijske kampanje in o tem, kako se izodniti Izgorevanju na kmetiji

Za vas smo pripravili pregled najbolj aktualnega dogajanja na kmetijskem področju, objavili nekaj utrinkov s posveta »Prihodnost kmetijstva in hrane v luči novih izzivov«, opozorili na začetek letošnje subvencijske kampanje in dodali še nekaj pomenljivih misli iz 6. epizode podkasta Rast, ki je govorila o tem, kako se izogniti izgorevanju pri delu na kmetiji.

Robert Božič

kmetijstvonaravavrt

Program zadnjega tedna

VEČ ...|17. 3. 2025
Program Radia Ognjišče od 5. do 6. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 17. marec 2025 ob 05-ih

Program Radia Ognjišče od 5. do 6. ure.

Posnetek programa Radia Ognjišče dne 17. marec 2025 ob 05-ih

Radio Ognjišče

Pogovor o

VEČ ...|12. 3. 2025
Stanje in izzivi dolgotrajne oskrbe po novem

V oddaji smo spregovorili o stanju in izzivih deinstitucionalizacije in uvedbe dolgotrajne oskrbe v Sloveniji. Že več kot leto in pol je namreč minilo od uveljavitve vladnega zakona, ki na tem področju prinaša postopno uveljavljanje več pravic. Pred kratkim se je sklenila tudi javna razprava o spremembah in popravkih tega zakona, ki je kompleksen, saj poleg storitvenega dela opredeljuje še financiranje. Sem spada tako imenovani obvezni solidarnostni prispevek za dolgotrajno oskrbo, ki ga bomo od 1. julija letos plačevali zaposleni, delodajalci in upokojenci. V oddaji so spregovorili državni sekretar na Ministrstvu za solidarno prihodnost Luka Omladič, Suzi Kvas iz Socialne zbornice Slovenije, Vijola Bertalanič iz Zveze društev upokojencev Slovenije, Tatjana Milavec iz Skupnosti centrov za socialno delo Slovenije in Denis Sahernik iz Skupnosti socialnih zavodov Slovenije. 

Stanje in izzivi dolgotrajne oskrbe po novem

V oddaji smo spregovorili o stanju in izzivih deinstitucionalizacije in uvedbe dolgotrajne oskrbe v Sloveniji. Že več kot leto in pol je namreč minilo od uveljavitve vladnega zakona, ki na tem področju prinaša postopno uveljavljanje več pravic. Pred kratkim se je sklenila tudi javna razprava o spremembah in popravkih tega zakona, ki je kompleksen, saj poleg storitvenega dela opredeljuje še financiranje. Sem spada tako imenovani obvezni solidarnostni prispevek za dolgotrajno oskrbo, ki ga bomo od 1. julija letos plačevali zaposleni, delodajalci in upokojenci. V oddaji so spregovorili državni sekretar na Ministrstvu za solidarno prihodnost Luka Omladič, Suzi Kvas iz Socialne zbornice Slovenije, Vijola Bertalanič iz Zveze društev upokojencev Slovenije, Tatjana Milavec iz Skupnosti centrov za socialno delo Slovenije in Denis Sahernik iz Skupnosti socialnih zavodov Slovenije. 

Petra Stopar

politikaživljenje

Spominjamo se

VEČ ...|17. 3. 2025
Spominjamo se dne 17. 3.

Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče

Spominjamo se dne 17. 3.

Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče

Radio Ognjišče

Kuhajmo s sestro Nikolino

VEČ ...|17. 3. 2025
Šmorn

Kako pripraviti rahel in puhast šmorn, je zanimalo našo poslušalko. Jajčne jedi so dobrodošle v postnem času, saj z njimi dobimo energijo za različna opravila. Šmorn je dobro sprejet tako pri mlajših kot starejših. Potrebujemo: ¼ l mleka, 2-3 jajca, ¼ l moke in sol. Mleku dodamo rumenjake in moko, nato pa z metlico v roki nežno zamešamo še slan sneg iz beljakov. Tako bo šmorn puhast. Spečemo ga na olju v vroči ponvi ali v litoželezni posodi z debelim dnom. Če imamo večjo količino masa, jo razdelimo in spečemo v več korakih. Hitreje se namreč speče, če pečemo manjše količine. Obračamo z lopatko ali trgamo, da se popeče z vseh strani. Če želimo lepšo barvo, k masi dodamo tudi žličko sladkorja, sicer pa si jed vsak lahko sladka sam po okusu.  

Šmorn

Kako pripraviti rahel in puhast šmorn, je zanimalo našo poslušalko. Jajčne jedi so dobrodošle v postnem času, saj z njimi dobimo energijo za različna opravila. Šmorn je dobro sprejet tako pri mlajših kot starejših. Potrebujemo: ¼ l mleka, 2-3 jajca, ¼ l moke in sol. Mleku dodamo rumenjake in moko, nato pa z metlico v roki nežno zamešamo še slan sneg iz beljakov. Tako bo šmorn puhast. Spečemo ga na olju v vroči ponvi ali v litoželezni posodi z debelim dnom. Če imamo večjo količino masa, jo razdelimo in spečemo v več korakih. Hitreje se namreč speče, če pečemo manjše količine. Obračamo z lopatko ali trgamo, da se popeče z vseh strani. Če želimo lepšo barvo, k masi dodamo tudi žličko sladkorja, sicer pa si jed vsak lahko sladka sam po okusu.  

Matjaž Merljak

kuhajmo

Življenje išče pot

VEČ ...|17. 3. 2025
Kako mladi povezujejo vero s sodobnim življenjem

Tokrat smo prisluhnili mladim iz župnije Grosuplje, ki so pred kratkim našli pot med sodobno tehnologijo in vero, saj so začeli s snemajem podkasta, ki so ga naslovili Med ovcami. Pia Trontelj, Ambrož Kastelic in Urban Šifrar želijo mladim in mladim po srcu približati njihove izkušnje verskega življenja. Vprašali smo jih, kako tudi sami skušajo povezati vero s sodobnim življenjem.

Kako mladi povezujejo vero s sodobnim življenjem

Tokrat smo prisluhnili mladim iz župnije Grosuplje, ki so pred kratkim našli pot med sodobno tehnologijo in vero, saj so začeli s snemajem podkasta, ki so ga naslovili Med ovcami. Pia Trontelj, Ambrož Kastelic in Urban Šifrar želijo mladim in mladim po srcu približati njihove izkušnje verskega življenja. Vprašali smo jih, kako tudi sami skušajo povezati vero s sodobnim življenjem.

Rok Mihevc

duhovnostsvetovanjepodkast

Svetovalnica

VEČ ...|17. 3. 2025
Finančno opismenjevanje

Vstopili smo v evropski teden denarja, ki je posvečen finančnemu opismenjevanju, o tem je spregovoril Matej Krumberger, vodja Izobraževalnega centra Združenja bank.  

Finančno opismenjevanje

Vstopili smo v evropski teden denarja, ki je posvečen finančnemu opismenjevanju, o tem je spregovoril Matej Krumberger, vodja Izobraževalnega centra Združenja bank.  

Radio Ognjišče, Tanja Dominko

svetovanje