Glasbeni medgeneracijski večer
V prvem delu oddaje klepet z Gašperjem Miheličem iz dvojca 2B o novi pesmi “Vzemi me” ter predstavitev novosti Jana Plestenjaka “V naju še verjamem” z Marjetko Vovk. V drugem delu oddaje pa delovanje in glasba ene najuspešnejših slovenskih glasbenih skupin Hazard.
Program zadnjega tedna
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 23. maj 2022 ob 05-ih
Doživetja narave
Po Transverzali smo se odpravili v tokratnih Doživetjih narave. Daljinska pot Jakoba Kende je po ameriškem vzoru Apalaške poti dobila vodnik v knjižni obliki. Kako je zasnovan, koliko jih je že prehodilo celotno pot in še kaj ste lahko slišali v tokratni oddaji.
Naš gost
Franka Žgavec je od leta 1998 predsednica Kulturnega centra Lojze Bratuž v Gorici, ki letos obeležuje 60-letnico delovanja. Na Dragi 2021 je prejela 10. Peterlinovo nagrado. Vse svoje življenje je posvetila kulturnemu delu slovenske skupnosti na obeh straneh meje. Je tudi predsednica Zadruge Goriška Mohorjeva družba, dejavna v številnih društvih in tudi zborovodja.
Zgodbe za otroke
Del današnjih šmarnic bo najlepše vabilo k poslušanju: »Še dobro, da imamo Boga, ki ljubi vse ljudi!« je vzkliknil Miha. »In Jezusa, ki je prišel na svet, da ozdravlja bolne,« je dodala Maja. »In Marijo, ki pod svoj plašč sprejme najbolj uboge, jih potolaži in jim da upanje,« je rekla Ana.
Radijski misijon 2022
Gostje pogovornega večera so bili: škof Maksimiljan Matjaž, Silvester Gaberšček in s. Anja Kastelic.
Spominjamo se
Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče
Življenje išče pot
Slovensko združenje bolnikov z limfomom in levkemijo je 15. maja 2022 zaznamovalo poldrugo desetletje zagovorništva bolnikov s krvnimi raki. Vsako leto v Sloveniji odkrijejo približno 1500 novih bolnikov, zato je delovanje Združenja, ki je tesno povezano z zdravniki, velikega pomena. Z izvršno direktorico Združenja, Kristino Modic, bova danes spregovorili o prepoznavanju simptomov.
Svetovalnica
V Svetovalnici smo kuhali. Kako se lotiti priprave hrane po mehiško, kateri so recepti, ko je treba na hitro pogostiti obiske, kako izbirati prave sestavine? V našem studiu je bil Jože Bukšek, ki vodi mehiško restavracijo v Šiški v Ljubljani.