Sveto mašo je daroval župnik Ervin Mozetič.
Sveto mašo je daroval župnik Ervin Mozetič.
Sveto mašo je daroval župnik Ervin Mozetič.
Sveta maša
Maševal je župnik Ervin Mozetič, peli so bogoslovci koprske in murskosoboške škofije.
Sveta maša
Maševal je župnik Ervin Mozetič, peli so bogoslovci koprske in murskosoboške škofije.
Sveta maša
Maševal je župnik Martin Golob. Pri maši je sodeloval otroški pevski zbor pod vodstvom Mojce Zaviršek.
Sveta maša
Maševal je župnik Martin Golob. Pri maši je sodeloval otroški pevski zbor pod vodstvom Mojce Zaviršek.
Sveta maša
Maševal je župnik Ervin Mozetič, pel pa župnijski pevski zbor.
Sveta maša
Maševal je župnik Ervin Mozetič, pel pa župnijski pevski zbor.
Sveta maša
Sveto mašo je daroval domači župnik Ervin Mozetič.
Sveta maša
Sveto mašo je daroval domači župnik Ervin Mozetič.
Sveta maša
Sv. mašo je daroval Ervin Mozetič.
Sveta maša
Sv. mašo je daroval Ervin Mozetič.
Sveta maša
Sveto mašo je daroval domači župnik Ervin Mozetič.
Sveta maša
Sveto mašo je daroval domači župnik Ervin Mozetič.
Sveta maša
Maševal je župnik Ervin Mozetič.
Sveta maša
Maševal je župnik Ervin Mozetič.
Kmetijska oddaja
V oddaji je odmevalo odprtje sejma Agra, dogajanje povezano z širitvijo bolezni modrikastega jezika, mag. Jože Mohar pa je svetoval glede setve trav in travnodeteljnih mešanic, ter drugih dosevkov za zimsko ozelenitev njiv.
Svetovalnica
Z učiteljico 1. razreda OŠ Ireno Trošt smo spregovorili o tem, kaj mora otrok znati ob vstopu v šolo: od higienskih navad do oblačenja, kakšna naj bo njegova finomotorika, socialne veščine in osnovni bonton.
Za življenje
O neminovnih dobrobitih žrtve smo govorili v oddaji Za življenje z zakoncema Perko.
Sol in luč
Čas ni hitra cesta med zibelko in grobom, ampak prostor za počitek na soncu. Živi danes! Smej se danes! Danes bodi srečen! To je le delček zapisa Phila Bosmansa, priljubljanega pisatelja in redovnika, Njegovi zapisi so kot sprehod v prijetni senci v kateri se, v tišini njegovih besed, prav prijetno spočiješ. Knjiga je izšla pri založbi Ognjišče.
Naš pogled
Pred vrati je vroča politična jesen z medijsko vojno, v kateri bo vladajoča stran poskušala dokazati, da je izpolnila svoje obljube, da živimo bolje kot smo pred tremi leti; da smo gospodarsko ena najuspešnejših držav; da smo si povrnili ugled v svetu in da je Slovenija danes država, ki Evropi vliva upanje, kot je pred meseci dejal premier Golob. A nekateri opozarjajo, da glede na občutno višje davčne dajatve, državljani nikakor ne občutimo boljših storitev. In še nekaj o zdravstvu, zastojih na cesti, popoplavni obnovi, reševanju Palestinskega vprašanja ...
Kulturni utrinki
Ob 30 letnici Radia Ognjišče in 60 letnici Revije Ognjišče smo izdali samostoječi koledar s spiralo, z lepo sliko in mislijo dneva. Vsak dan ima tudi označenega svetnika, ki goduje tisti dan, ali pa praznik, ki ga praznujemo. Za izjemne fotografije, ki nagovarjajo slovensko dušo je poskrbel slikar in pesnik, ki je tudi fotograf Janez Medvešek.
Naš pogled
Pred vrati je vroča politična jesen z medijsko vojno, v kateri bo vladajoča stran poskušala dokazati, da je izpolnila svoje obljube, da živimo bolje kot smo pred tremi leti; da smo gospodarsko ena najuspešnejših držav; da smo si povrnili ugled v svetu in da je Slovenija danes država, ki Evropi vliva upanje, kot je pred meseci dejal premier Golob. A nekateri opozarjajo, da glede na občutno višje davčne dajatve, državljani nikakor ne občutimo boljših storitev. In še nekaj o zdravstvu, zastojih na cesti, popoplavni obnovi, reševanju Palestinskega vprašanja ...
Spominjamo se
Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče
Kuhajmo s sestro Nikolino
Poslušalec je spraševal, kako se pripravi marmelada iz kakija – dobro mu je namreč obrodil. Sestra Nikolina odgovarja, da je priprava zelo preprosta. Kaki očistimo, narežemo in damo v kozico. Dodamo še kakšno kislo jabolko (ki ima čim več pektina), kasneje dodamo še limonin sok in sladkor. Sadje pristavimo, da zavre ter kuhamo približno eno uro, da se zgosti. Da bo marmelada bolj gladka, jo zmiksamo s paličnim mešalnikom. Vročo nalagamo v vroče kozarce in zapremo. Jabolka, ki jih bodo dodali in tako bo imela marmelada boljšo aromo, lahko tudi posebej zdušimo. Dodamo jim lahko tudi kakšno žlico vina ali sadnega soka.