Is podcast
Maševal je Primož Lorbek, orglal pa Matic Krevh.
Maševal je Primož Lorbek, orglal pa Matic Krevh.
Maševal je Primož Lorbek, orglal pa Matic Krevh.
Maševal je upravitelj univerzitetne župnija v Maribor Primož Lorbek, orglal pa je Matic Krevh.
Maševal je upravitelj univerzitetne župnija v Maribor Primož Lorbek, orglal pa je Matic Krevh.
Maševal je Vlado Bizjak župnik v župnijah Žalec, Griže in Gotovlje. S petjem so sodelovale šolske sestre.
Maševal je Vlado Bizjak župnik v župnijah Žalec, Griže in Gotovlje. S petjem so sodelovale šolske sestre.
Sv. mašo je daroval stolni župnik Danijel Lasbaher, orgle pa je igrala Lučka Fortek.
Sv. mašo je daroval stolni župnik Danijel Lasbaher, orgle pa je igrala Lučka Fortek.
Maševal je stolni župnik Tadej Linasi, pela je mladinska skupina župnije sv. Danijel / Celje, solistki Lara Kramer in Sara Prepadnik.
Maševal je stolni župnik Tadej Linasi, pela je mladinska skupina župnije sv. Danijel / Celje, solistki Lara Kramer in Sara Prepadnik.
Maševal je škofijski ekonom Bertolin Frančišek, orglala pa Tjaša Drofenik.
Maševal je škofijski ekonom Bertolin Frančišek, orglala pa Tjaša Drofenik.
Sv. mašo je daroval generalni vikar Janez Lesnika, orgle je igrala ter vodila petje Amadeja Juhart .
Sv. mašo je daroval generalni vikar Janez Lesnika, orgle je igrala ter vodila petje Amadeja Juhart .
Tokrat smo gostili kitaristko in pevko zabavne glasbe Evo Hren. Izvrstno se znajde ob orkestru, etno zasedbah, s kitaro, pa tudi na festivalih. Na letošnji Popevki je s skladbo Žige Pirnata Kako zveni pomlad prepričala strokovno žirijo. Eva Hren je bila z nami v oddaji, ki se je začela ob dvajsetih.
Neki mož je ugotovil, da bi potreboval slušni aparat, a zanj ...
Iz knjige Zgodbe za veselje do življenja, ki je izšla v zbirki Zgodbe za dušo pri založbi Ognjišče.
Gostili smo ustavnega sodnika dr. Klemena Jakliča. Z njim smo spregovorili o tem, ali evropska unija potrebuje spremembe in o demokraciji pri nas.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 18. september 2024 ob 05-ih
Potrebujemo tri glavne sestavine: paradižnik, papriko in čebulo. Osnovno pravilo je, da toliko kot je paradižnika, naj bo tudi paprike. Slednja je lahko vseh barv, se pravi rdeča, zelena, rumena. Tudi paradižnik je lahko zelo zrel ali pa tak, ki je komaj dozorel, rdeč in še malo zelen. Paradižnik zmeljemo in ga damo čez noč v vrečo iz blaga, da se odcedi. To stehtamo in pripravimo še ustrezno količino paprike in čebule (npr. za 5 kg čebule 4-6 kg paprike in 5 deblih čebul). Očiščeno in narezano papriko in čebulo prav tako narežemo na mesoreznico. Vse skupaj naložimo na namaščeno posodo (lahko damo mast ali olje ali oboje). Ob mešanju kuhamo približno 2 uri. Ko začne vreti, pa stalno mešamo. Dodamo do 2 žlici soli, 1-2 žlici sladkorja in še 3-4 dl olja. Da je dovolj kuhamo preverimo tako, da damo žlico na krožnik, potegnemo na sredini in če se polovici ne združita, je v redu kuhano. Ajvar nalagamo v vroče kozarce, dobro zapremo in počasi ohlajamo. K paradižniku lahko dodamo tudi tri ali štiri domače feferone. Okus bo prijetnejši, seveda če družini to odgovarja.
Tokrat smo se posvetili poeziji Dejana Kosa. Pesmi iz njegove pesniške zbirke Zahvalni spevi so globoka, filozofska razmišljanja o smislu, življenju in Bogu, so molitve in so seveda poezija.
Rubriko pripravlja slovensko uredništvo Radia Vatikan.
Goste smo vprašali, kje so reforme, zakaj vlada dopušča, da zdravstvo razpada, bo javni sektor zaradi bombončkov za nekaj časa utihnil in kaj nas še čaka do konca leta. Prav tako nismo mogli mimo pestrega evropskega dogajanja. Bo Marta Kos, ki je druga izbori za komisarko, to res postala, in kako trdna je Evropska unija po zadnjih volitvah.