Posnetek programa Radia Ognjišče dne 27. september 2024 ob 10-ih
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 27. september 2024 ob 09-ih
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 27. september 2024 ob 08-ih
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 27. september 2024 ob 06-ih
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 27. september 2024 ob 05-ih
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 26. september 2024 ob 21-ih
V tokratni oddaji smo se mladim približali tako dobesedno, kot vsebinsko. Oddaja je namreč potekala v živo na festivalu Stična mladih 2024. Z nami je bil duhovnik Mitja Markovič, ki je spregovoril o mladosti, osebne vere, krščanskih vrednotah, vabljeni k poslušanju zanimivemu pogovoru.
Spregovorili smo kritično o predplačilih sredstev, ki bodo v Sloveniji zamujala, Gabrijela Salobir s Kmetijsko gozdarske zbornice je povabila na izobraževanja za pripravo biovarnostnega načrta kmetije, Nataša Ferant z Inštituta za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije pa predstavila ciljni raziskovalni projekt na področju pridelave zelišč.
Tokrat smo razmišljali o odgovorih na vprašanja današnjega časa, ki jih lahko daje Cerkev po občestvu. Kaj sploh je živo občestvo in kako skrbeti za njegovo rast? Kakšna je vloga duhovnika v njem in kako vanj pritegniti oddaljene od Cerkve? Z nami je bil župnik iz župnije Ljubljana – Kašelj / Zalog Andrej Maksimilijan Gósek.
Tokrat smo gostili kitaristko in pevko zabavne glasbe Evo Hren. Izvrstno se znajde ob orkestru, etno zasedbah, s kitaro, pa tudi na festivalih. Na letošnji Popevki je s skladbo Žige Pirnata Kako zveni pomlad prepričala strokovno žirijo. Eva Hren je bila z nami v oddaji, ki se je začela ob dvajsetih.
V stalni zbirki Narodne galerije je odslej na ogled slika Mateja Sternena Pri šivanju. Slika je v Narodno galerijo prišla iz zbirke umetnin farmacevtske družbe Lek in bo do odpoklica na ogled širši javnosti. V nedeljo 29. septembra po večerni sveti maši bo v župnijski dvorani ljubljanske župnije sv. Frančiška Asiškega v Šiški pesniško pogovorni večer z nagrajenko Prešernovega sklada pesnico Miljano Cunta.
Zrezke solimo, povaljamo v moki in nato v jajcu, nazadnje pa še v drobtinah in položimo v vročo maščobo. Če pripravljamo po pariško, jih samo povaljamo v moki in jajcu ter položimo v maščobo. Slednje naj bo ravno prav, da zrezki lepo plavajo v njej. Če imamo samo olje in se peni, je to verjetno zaradi slabe kvalitete olja. Najboljša je kombinacija: pol olja, pol svinjske masti. Paniran zrezek (ali pa zelenjava) pa se lahko pripravi tudi brz cvrtja v olju, in sicer se popeče v pečici. Položimo ga na pomaščen peki papir. Ja pa tak zrezek bolj suh v primerjavi s tistim, ki je ocvrt.
Je menopavza prezrto obdobje? Kakšni so simptomi, kako in zakaj se začnejo hormonske spremembe, kako vplivajo na življenje ženske, kako lahko omilimo nekatere neljube težave in še marsikaj, je povedala Magdalena Fabčič.